Motosiklete castrol araba yağı koysak ne olur?

Ama bu durumda JASO MA/MA2 diye yazamaz ki Shell? Yani onu yazıyorsa sertifikaya gerçekten sahip olması gerekir. Shell böyle alaturka işler yapmaz bence. Bir saçmalık var... Kendi sitesine certifications/approvals maddesi altında net bir şekilde yazmış çünkü. Şimdiye kadar aldığım hiçbir yağda JASO sitesine girip kontrol etmedim açıkçası, kutunun üzerinde yazana güvendim. Bunu kim yapar yani? JASO'ya para vermeden JASO lafını geçirirsen davalık olmaz mısın?

Bence de öyle olmalı ve Brava isimli gudubete de çok laf çakmıştım zamanında. Hoş, Sinopec'in bayisi olup yağ üretiyorum diye sallayarak bi de garip bir fontla logoyla yazanlarla Shell'i de bir tutmam, ama sanırım öyle.

Şimdi bir dokümana baktım, 2017 yılından, "OEM Tests and Approvals" demiş başlığa. Bu OEM tests kelimesi dikkatli seçilmiş bir trick olabilir.
Mevcut dokümantasyonda da "OEM Specifications & Approvals" demiş, acaba specification kısmını böyle kafalarına göre yazabiliyorlar mı? Global siteden bakınca T6 (full sentetik) olanın 15W40'ta motosiklet amblemi var, 0W-40'ta yok ama ikisinin de ürün tanıtımı sayfasında JASO MA/MA2 yazıyor, ama ikisinin de product sheet'ine bakınca yazmıyor.

Sanırım ABD'nin DOT onayına benzer bir hırtlık var burada. Sen uygundur diye yazabiliyorsun "bence karşılıyorum" diyerek, sonra bunu resmi prod sheet dışında tanıtım dokümanlarında da yazabiliyorsun. Ama resmi olarak approved demek başka bir karşılık bulsa da, buyur Shell'in tanıtımından kim anlasın bu self-signed certificate midir =))

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bence de öyle olmalı ve Brava isimli gudubete de çok laf çakmıştım zamanında. Hoş, Sinopec'in bayisi olup yağ üretiyorum diye sallayarak bi de garip bir fontla logoyla yazanlarla Shell'i de bir tutmam, ama sanırım öyle.

Şimdi bir dokümana baktım, 2017 yılından, "OEM Tests and Approvals" demiş başlığa. Bu OEM tests kelimesi dikkatli seçilmiş bir trick olabilir.
Mevcut dokümantasyonda da "OEM Specifications & Approvals" demiş, acaba specification kısmını böyle kafalarına göre yazabiliyorlar mı? Global siteden bakınca T6 (full sentetik) olanın 15W40'ta motosiklet amblemi var, 0W-40'ta yok ama ikisinin de ürün tanıtımı sayfasında JASO MA/MA2 yazıyor, ama ikisinin de product sheet'ine bakınca yazmıyor.

Sanırım ABD'nin DOT onayına benzer bir hırtlık var burada. Sen uygundur diye yazabiliyorsun "bence karşılıyorum" diyerek, sonra bunu resmi prod sheet dışında tanıtım dokümanlarında da yazabiliyorsun. Ama resmi olarak approved demek başka bir karşılık bulsa da, buyur Shell'in tanıtımından kim anlasın bu self-signed certificate midir =))
Ya da urun bilgilerini hazirlayanlar isi bilmiyor ve o kadar urun icinde bunlari kontrol edecek halleri yok, ondan arada kaynamis olabilir. Koskoca shell, olur mu oyle sey demeyin, o kadar yillik is hayatimda neler gordum neler o dunya devi über kurumsal disiplinli firmalarda
@Cyan da gormustur kesin boyle sacmaliklar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sevgili Ged'cim. Dede Korkut'u yanlış anlamışsın bunca sene. O hikaye o. Gerçekte bir işe yaramıyor. :D
Iti oldurme korkut idi benim gonderme yaptigim laf

Ya da urun bilgilerini hazirlayanlar isi bilmiyor ve o kadar urun icinde bunlari kontrol edecek halleri yok, ondan arada kaynamis olabilir. Koskoca shell, olur mu oyle sey demeyin, o kadar yillik is hayatimda neler gordum neler o dunya devi über kurumsal disiplinli firmalarda
@Cyan da gormustur kesin boyle sacmaliklar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Iti oldurme korkut idi benim gonderme yaptigim laf

Elbette olabilir böyle şeyler büyük firmalarda, ama bu konuda olmaz. Shell bir petrokimya şirketi, bunu gözden kaçırmaları atmaları vs çok baş ağırtır. Aksine böyle şeyleri didikleyip çok güzel kullanırlar. Fully Synthetic yazan yağların tamamen sentetik olma zorunluluğu olmamasını kullanmaları gibi :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar