plakanı aldım zaten :)

Motosikleti
Voge 250RR
Ben de merak ettim kardeşim, neden kendi şeridinde 30 ile slalom yapıyordun? Hani engelden kaçış gibi bir şey olsa anlarım.
Eğleniyorum hocam çok mu batiyor insanlara :) kimseye zararım yok kimseyi de tehlikeye atmıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tamam en düzgün kullanan da siz olun ben hatalıyım ceza geldiği an motoru satar araba alırım size iyi sürüşler

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hemen kızma kardeş, anlamadığımız için sorduk.

Ben de polisin yerinde olsam eğer suç unsuru varsa çekerim resmi, keserim cezayı. Daha da öyle ergen kızlar gibi camı açıp da "ben polisim, çektim plakanı" gibi fik fik işlerle uğraşmam, vatandaşla bu konuda muhatap olmam.

Motosikleti
Voge 250RR

Ben de polisin yerinde olsam eğer suç unsuru varsa çekerim resmi, keserim cezayı. Daha da öyle ergen kızlar gibi camı açıp da "ben polisim, çektim plakanı" gibi fik fik işlerle uğraşmam, vatandaşla bu konuda muhatap olmam.
Ben de onu diyorum aslında muhtemelen boşa konusuyoeuz ben arkadaşın polis olduğunu da zannetmiyorum aklınca eğleniyor o yüzden muhatap olmadım bastım gittim benim polisten fazla saygı duyduğum meslek grubu yok zaten

Eğleniyorum hocam çok mu batiyor insanlara :) kimseye zararım yok kimseyi de tehlikeye atmıyorum

Tamam en düzgün kullanan da siz olun ben hatalıyım ceza geldiği an motoru satar araba alırım size iyi sürüşler
Hacım neden eleştiri kaldıramıyoruz.
Herkes düzgün sürmüyor hepimiz kusursuz muhteşem değiliz.
Hareket yasak olunca cezası var konu basit :)
Kimse oh ceza ye inşallah demiyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ayrıca arkadaş araba kullanmıyor sanırım, önünde yanında şerit içinde sürekli şerit değiştirecek gibi süren bir motosikletçi son derece rahatsız ve taciz edici bir şey. Motorcu sürekli şerit değiştirecekmiş gibi tetikte durmak zorunda kalıyor insan. Kekonun biri saçma sapan eğlenecek diye gerilmek zorunda mıyız? Arkasında yanında araç yoksa ne mok yerse yesin ama tersi durumda hatalı ve savunulacak bir tarafı yok.

Ayrıca arkadaş araba kullanmıyor sanırım, önünde yanında şerit içinde sürekli şerit değiştirecek gibi süren bir motosikletçi son derece rahatsız ve taciz edici bir şey. Motorcu sürekli şerit değiştirecekmiş gibi tetikte durmak zorunda kalıyor insan. Kekonun biri saçma sapan eğlenecek diye gerilmek zorunda mıyız? Arkasında yanında araç yoksa ne mok yerse yesin ama tersi durumda hatalı ve savunulacak bir tarafı yok.
Abi zaten İstanbul'da arabayla sağ aynadan korna çalıyor kuryeye yol vereyim diye sola kırıyorum oradan da korna yol vermek bile zor.
Aynaya bakmasam kaç kaza olurdu kim bilir.
Kural kuraldır dediğin gibi kimsenin keyfine değil.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ben 18 yasindayim tek yaptığım kendi şeridimde slalom yapmak olduğu için bana 57k ceza yazacaksa yazabilir

Ayrıca egosunu tatmin etmeye çalışan 25 yaşlarındaki bi denyoya da kimse kusura bakmasın dilenemem yazacaksa yazabilir
yaşa bağlı denyoluk??

Eğlenmek isteyene şefin tafsiyesi demirden öküz.
H6653ea662d48421eb114c50bca03e67eh.jpg

Motosikleti
Voge 250RR
Merhaba abi önümün de arkamın da boş olduğunu söylemiştim arkadaş selektör kornayla taciz ettiği için sola yanaşıp konuştum ayrıca araba da kullanıyorum araç sürerken de motosikletlilere ekstra dikkat ediyorum ve dediğin gibi ne yaptıkları belli olmuyor.

Tekrar söylüyorum siz arkadaşın tavrını konuşma şeklini görmediğiniz için anlamıyorsunuz herhalde veyahut yaptığım slalom dediğim şeyin yoldaki müsaitliğini kimseye gerçekten hiç rahatsızlık vermediğimi tam anlayamıyorsunuz o yüzden de bir şey diyemeyeceğim.

Benim gözümde olay durduk yere bir insanın keyfini kaçırmaya yönelik harekette bulunmaktır,,,

O konuda haklısınız zaten konunun ilk mesajında da dedim yaptığım kusursa yasaksa yazar cezayı kesersin arkadaş ego kasmaya çalışıyor gibi yanıma gelip boş boş konuştu onu anlatıyorum ki zaten boşa konuşuyoruz polislik sıfatının verilecek bir şahıs olduğunu düşünmüyorum polis olmadığını düşünüyorum zaten.

yaşa bağlı denyoluk??
ikisi ayrı şekilde yazılmış yaşa bağlı denyoluk değil iki farklı özelliğini söyledim benim bahsettiğim yaptığım doğru yanlış demiyorum sonuç olarak güvenli şekilde kimseye rahatsızlık vermeden yapıyorum arkadan gelip yanıma keyfimi kaçırma çabasına girmesindeki mantığı anlamadım benim gözümde bu insan denyodur yoksa emin olun hepinizden çok saygı duyuyorum ben devletimin memurlarına :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache

bu daha acımasızca oluyor, polis sorgulama yapmadan ceza yazıp geçmek yerine arkadaşın nabzını tutmayı tercih etmiş, ben olsam bende öyle yaparım.

iyi insanların işini kolaylaştırıp kötü insanların işini zora sokmak bence daha adaletli bir durum.

zafer akçay videoları seyrediyorum ve aylar öncesinden bir videoda kurye arkadaşın yolculuk esnasında dans edip eğlendiği bir görüntüyü paylaşmış, tabi gülerek ve olumlu yorum yaparak paylaşıyor fakat ben izlerken aynı şeyi düşünmüyordum.

yolculukta güvenlik önce gelir, eğlenmek için trafik dışında farklı şeyler yapılabilir ama trafikte coşmak, gaza gelmek, akrobasi yada dans v.s. ilginç şeyler yapmak kazaya sebebiyet veriyor... tabi bazıları çok basit hareketler olduğu için kaza yapmayacağın garantidir ve sen yada başkaları bunu yaparken eğleniyor olabilir ama hani bunlar bence biraz şımarık hareketler ve etik kurallar çerçevesinin dışına çıkıyor ve insanların gözüne batıyor.

benimde gözüme batıyor... bak mesela bir şey paylaşacağım; bu gözüme batmıyor mesela; bunu yapabilirsen hoşuma gider ama denemeni önermem

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
slalom yapmanın trafik kurallarına aykırı olmadıgını düşünmeni ve trafiği tehlikeye atmadıgını düşündüğünü okuduktan sonra pek yorum yapasım gelmedi.

tamam.

Tek şeritli tek yönlü yolda gidiyorum 30la falan akıyor trafik ne onumdekine yanasiyorum ne arkamdakini rahatsız ediyorum sadece tek yaptığım boş ve sabit hızla akan yollarda yaptığım gibi slalom yapiyorum arkamdaki araç selektör attı korna çaldı yanaştım sola cüzdanını gösterdi polisim dedi ben de napiyim polissen ben bişey yapmiyorum dedim. Sonra da neyse plakanı aldım dedi belli ki canı sıkılmış hava atıcak konuscak birini ariyo ben de sürdüm devam ettim

Ben zaten arkadaşın genç olmasından aklınca dalga geçtiğini düşünüyorum polis olmadığını da polisin trafik cezası kesemedigini de biliyorum da merak ettiğim böyle bir senaryoda trafik polisi isterse ceza yazabilir mi

Ha polissen de yaz cezayı kes, cüzdanı çıkarınca kendini havalı mı saniyon devletin memuru değil misin sonuçta :)

Motorcular olarak yaptıklarımız artık o kadar normal bir hale geldi ki, sorgular hale geldik. Sana normal gelebilir, kimseye bir zararım yok da diyebilirsin, kendine göre haklı olduğun bir dünya done sayabilirsin. Ama sonuçta yasak. Neden yasak olduğu konusunda da şöyle düşünüyorum; yaşanan bir çok kaza öngörülemediği için gerçekleşmiştir. Sen normal hakkın olan slalomunu yaparken bir otobüsün önünden çocuk çıkabilir çarpabilirsin. İşte bunlar yaşanmaması için bu yasaklar konuluyor. Birileri kazaları öngörmüş, öngöremeyenleri engellemeye çalışmış.

Daha dün işlek sayılabilecek bir caddede slalom yapmadan normal ilerlerken önümdeki araç aniden durdu, onun da önünde araç vardı. Her ikisi de sağdaki sokağa sapacaktı. tek şeritli yoldan bir scooterlı çıktığı için ani fren yapmışlar. Ben de takip mesafemi koruduğum için durabildim.
Scooterlının ters yönden gitmesi bir kazaya sebebiyet veriyordu. Ayrıca önümdeki araçlar sağa sinyal vermedikleri için gardımı alamamıştım.
Şimdi burada scooterlıya sorsan aman ne var ara sokakta ters yön altı üstü bir şey olmadı işte der. Önümdeki araçlara neden sinyal vermedin desek aman ne var sanki otobanda gidiyoruz der. Bu durumda herkes masum ve haklı. Sanırım tek kusurlu benim.

Motosikleti
Voge 250RR
Motorcular olarak yaptıklarımız artık o kadar normal bir hale geldi ki, sorgular hale geldik. Sana normal gelebilir, kimseye bir zararım yok da diyebilirsin, kendine göre haklı olduğun bir dünya done sayabilirsin. Ama sonuçta yasak. Neden yasak olduğu konusunda da şöyle düşünüyorum; yaşanan bir çok kaza öngörülemediği için gerçekleşmiştir. Sen normal hakkın olan slalomunu yaparken bir otobüsün önünden çocuk çıkabilir çarpabilirsin. İşte bunlar yaşanmaması için bu yasaklar konuluyor. Birileri kazaları öngörmüş, öngöremeyenleri engellemeye çalışmış.

Daha dün işlek sayılabilecek bir caddede slalom yapmadan normal ilerlerken önümdeki araç aniden durdu, onun da önünde araç vardı. Her ikisi de sağdaki sokağa sapacaktı. tek şeritli yoldan bir scooterlı çıktığı için ani fren yapmışlar. Ben de takip mesafemi koruduğum için durabildim.
Scooterlının ters yönden gitmesi bir kazaya sebebiyet veriyordu. Ayrıca önümdeki araçlar sağa sinyal vermedikleri için gardımı alamamıştım.
Şimdi burada scooterlıya sorsan aman ne var ara sokakta ters yön altı üstü bir şey olmadı işte der. Önümdeki araçlara neden sinyal vermedin desek aman ne var sanki otobanda gidiyoruz der. Bu durumda herkes masum ve haklı. Sanırım tek kusurlu benim.
Evet haklısınız sonuç olarak bir ihlal bana sadece gelip de sırf bu yüzden kornayla taciz edip atarli giderli konuşması tuhaf gelmişti ve emin olun otobüsün önünden çıkacak çocuğa benim carpmamin pek imkanı yok izmit trafiğinde o kadar şey gördüm ki sanırım öngöremeyecegım tek şey havadan uçup bana kafalama girecek olan bir araba olur, yorumunuz için teşekkür ederim

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Evet haklısınız sonuç olarak bir ihlal bana sadece gelip de sırf bu yüzden kornayla taciz edip atarli giderli konuşması tuhaf gelmişti ve emin olun otobüsün önünden çıkacak çocuğa benim carpmamin pek imkanı yok izmit trafiğinde o kadar şey gördüm ki sanırım öngöremeyecegım tek şey havadan uçup bana kafalama girecek olan bir araba olur, yorumunuz için teşekkür ederim
izmit görebileceğin en insan gibi trafiklerden biri haberin olasın

Senin tek taktığın nokta sana yaklaşımı bu çok net.
Benden sana tavsiye..
Para senin gurur bu kadar önemli bir dahakine uygun dille çek kenara madem polissin yaz cezasını sen bana hesap sorup korna basamazsın de yazarsa da al cezanı git öde.

Motosikleti
Voge 250RR
izmit görebileceğin en insan gibi trafiklerden biri haberin olasın
Genel olarak evet öyle ama bazı istisnaları var ve zirve seviyede olduğunu biliyorsun o istisnaların, onlar sayesinde öngöremeyecegım pek bir şey kalmadı özellikle ticari araçlar , taksilerden bahsetmiyorum.

Geçenlerde, Antalya Mevlana Bulvarında, aynı şekilde süren bir arkadaş vardı, sol şeritte, sabah trafiği zaten 20-30 max hızla gidiyor araçlar. Neyse bizim eleman böyle kıçını sağa sola sallarken motor kaydı düştü, öndeki aracın arka tampona çarptı, Allah'tan arkasında son model bir mercedes vardı da araba lank diye durdu. Yoksa hiç yoktan arkadaki adamı katil yapacaktı. Neyse kenara yanaştık, bunu kaldırdık falan, mercedesli sordu; niye böyle sürüyorsun diye, eleman diyor ki; lastiklerimi ısıtıyordum. 200 cc commuterden bozma (rs200) motorun, sıkışık trafikte lastiğini ısıtıp ne yapacaksın acaba?

Motosikleti
Kuba x-boss
Geçenlerde, Antalya Mevlana Bulvarında, aynı şekilde süren bir arkadaş vardı, sol şeritte, sabah trafiği zaten 20-30 max hızla gidiyor araçlar. Neyse bizim eleman böyle kıçını sağa sola sallarken motor kaydı düştü, öndeki aracın arka tampona çarptı, Allah'tan arkasında son model bir mercedes vardı da araba lank diye durdu. Yoksa hiç yoktan arkadaki adamı katil yapacaktı. Neyse kenara yanaştık, bunu kaldırdık falan, mercedesli sordu; niye böyle sürüyorsun diye, eleman diyor ki; lastiklerimi ısıtıyordum. 200 cc commuterden bozma (rs200) motorun, sıkışık trafikte lastiğini ısıtıp ne yapacaksın acaba?
Doğal seçilim. 😄
Dediğiniz gibi yok yere insanları zora sokmaktan başka bir yararı yok.

İlla slolom yapayım hakimiyetimi geliştireyim diyorsanız, açık otoparklarlar veya boş pazaryerleri var..

Tabi oralarda da abartmamak lazım. Çünkü o tip yerlerde bile ceza yiyen insanlar var.

Fazla uzatacak bir şey yok, arkadaş genç, kan hızlı akıyor, olur böyle şeyler, zamanında emininim bir çoğumuz ( hatta hepimiz ) yapmıştır, anlıyorum.

Anlıyor olmam onaylıyorum anlamına gelmez.

Polis arkadaş normal yapması gerekeni yapmış, uyarmış, kimliğini göstermiş, genç arkadaşta tecrübesizliğinin kurbanı olmuş, biraz fevri davranmış, olur böyle şeyler gençlik işte. Bizde bu yollardan geçtik.

O da düşe kalka sakin olmasını öğrenecek. Rencide etmenin gereği yok.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Polis arkadaş normal yapması gerekeni yapmış, uyarmış, kimliğini göstermiş, genç arkadaşta tecrübesizliğinin kurbanı olmuş, biraz fevri davranmış,
Kutsal uyarıcı polis değil de "kendine polis süsü veren mahalle abisi" olsaydı genç arkadaşın bu kadar atarlı olacağını sanmıyorum.

Kutsal uyarıcı polis değil de "kendine polis süsü veren mahalle abisi" olsaydı genç arkadaşın bu kadar atarlı olacağını sanmıyorum.

Bende motosikleti sola çektiğine göre ( sola çekmesi ayrı konu ) mahalle abisi olsa daha ileri gideceğini, polis kimliğini gördüğü için tadında bıraktığını sanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar