Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sabit olup 1 km ötedeki çevirmeye "la bu mavi motoru yakalayın" diyen tarzdan. Trakya'da başıma gelse yeminlen kaçardım ama sabah giderken de dikkat ettim, normalden fazla kamera var o yolda. Elbet ebelerler diye suçumu kabul edip daha azına razı oldum.
Bugün mok var gibi Ayvalık'a tost yemeye gittim, her zaman gittiğim tostçudaki tostu beğenmedim bu sefer. Dönüşe geçtiğimde 119 ile radara girdim ve 4512 TL çaktılar bana. Bir an çevirmeye girmeden kaçayım diye düşündüm ama sonra her yerde kamera var, daha kötü öperler diye vazgeçtim.
250 cc sefil bir motorla, nispeten düşük hızlarda radardan ceza yemek bana dokundu. Bu arada İzmir-Balıkesir güzergahında kullanılan radar araçları pek öyle alıştığımız tip tepesinde bilmem ne olan polis araçları değildi, bildiğin klasik bir sivil araç gibi bir şeydi, tam çözemedim ama beyaz bir Nissan'dı sanırım.
Abi sen, ben , Memcoş48 ile takıldığımız hafta sonu dönüşte ben yine Menemen'de ceza yemiştim. Menemen'i Şehit Kubilay'dan ötürü Atatürk bile sevmemiş, ben zaten nefret ediyorum.
Sabit olup 1 km ötedeki çevirmeye "la bu mavi motoru yakalayın" diyen tarzdan. Trakya'da başıma gelse yeminlen kaçardım ama sabah giderken de dikkat ettim, normalden fazla kamera var o yolda. Elbet ebelerler diye suçumu kabul edip daha azına razı oldum.
Bugün mok var gibi Ayvalık'a tost yemeye gittim, her zaman gittiğim tostçudaki tostu beğenmedim bu sefer. Dönüşe geçtiğimde 119 ile radara girdim ve 4512 TL çaktılar bana. Bir an çevirmeye girmeden kaçayım diye düşündüm ama sonra her yerde kamera var, daha kötü öperler diye vazgeçtim.
250 cc sefil bir motorla, nispeten düşük hızlarda radardan ceza yemek bana dokundu. Bu arada İzmir-Balıkesir güzergahında kullanılan radar araçları pek öyle alıştığımız tip tepesinde bilmem ne olan polis araçları değildi, bildiğin klasik bir sivil araç gibi bir şeydi, tam çözemedim ama beyaz bir Nissan'dı sanırım.
Bu kadar arayana kadar kendin yapsana. Marketlerde dondurulmuş midyelerden al bol bol yersin. Tadımlık olmaz, doyumluk olur.
Hatta eve midye dolma aldın diyelim. Midye dolmaları içerisinde su kaynayan bir tencerenin üzerine kevgirle koy, kapat üzerine bir tencere kapağı su buharıyla ısınsın. Al sana miss gibi sıcak midye dolma.
Balıkçı Doğan. Doğan Abi geçen sene rahmetli oldu. Bostanlı Camii'nin oradaki dar sokakta olan dükkan zamanı güzeldi. Şimdi bulunduğu konuma geçince eski tadı kalmadı mekanın.
Şevketi Bostanlı Karidesi diyorsun. @tommygun 'a şevketi bostan yediremeyiz.
Bu kadar arayana kadar kendin yapsana. Marketlerde dondurulmuş midyelerden al bol bol yersin. Tadımlık olmaz, doyumluk olur.
Hatta eve midye dolma aldın diyelim. Midye dolmaları içerisinde su kaynayan bir tencerenin üzerine kevgirle koy, kapat üzerine bir tencere kapağı su buharıyla ısınsın. Al sana miss gibi sıcak midye dolma.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Balıkçı Doğan. Doğan Abi geçen sene rahmetli oldu. Bostanlı Camii'nin oradaki dar sokakta olan dükkan zamanı güzeldi. Şimdi bulunduğu konuma geçince eski tadı kalmadı mekanın.
Şevketi Bostanlı Karidesi diyorsun. @tommygun 'a şevketi bostan yediremeyiz.
ben de burada hiç bulamıyorum.
Buradaki tek ana caddede seyyar midye dolma satanlar var ama cesaret edip yiyemedim. Gençken kemancı'nın önündeki seyyarla öyle 3-5 midye için değil komple tepsi için pazarlık yapar da 50-100'er tane yerdik. yeterince ağır metal almışımdır şimdi almayayım diyorum.
Ama temizini bulsam midye tava yerim.
Tarif de ver mübarek. Evde tuborg yok ama o şişeye doldurulmuş ev yapımı ipa var, ama midye eksik.
Burada file marketlerde görüyorum bu dondurulmuş midyeleri ama nasıldır bilemedim deyip almamıştım, güvenilir midir? Zamanında leş gibi sokakta satılan midye dolmaları gömmüş biri olarak böyle demem tuhaf ama yine de sorayım dedim. belki migrosda da vardır. Taratoru falan nasıl yapılır bir hafta sonu yapayım.
Şevketi Bostanlı kuzu eti çekti canım. Foça küçük deniz iç caddede Giritli bir yemekçi vardı orada tanışmıştım. Çok beğenmiştim, menüde varsa mutlaka yiyordum. Tommy zinhar yemez ondan. (Kuzudan değil, kuzu olmasa da yemez onu...)
Şevketi Bostanlı kuzu eti çekti canım. Foça küçük deniz iç caddede Giritli bir yemekçi vardı orada tanışmıştım. Çok beğenmiştim, menüde varsa mutlaka yiyordum.
Şevketi bostan ne? yine izmirlilerin aslında başka isimle bildiğimiz şeyler verdikler tuhaf isimlerden biri gibi geldi bana.
Midye uzun zamandır (15yılı geçmiştir) yemiyorum, belki son 15 yıl içinde toplasam 15 tane falan yemişimdir ama insan ara sıra özlüyor.
Mert hala tarif vermedi zaten.
Şevketi Bostanlı kuzu eti çekti canım. Foça küçük deniz iç caddede Giritli bir yemekçi vardı orada tanışmıştım. Çok beğenmiştim, menüde varsa mutlaka yiyordum. Tommy zinhar yemez ondan. (Kuzudan değil, kuzu olmasa da yemez onu...)