İzmir-İstanbul Xmax transferi ne kadar tutar

Yahu anam iyi yemek yapar ama şu antrikotu bir türlü pişiremezdi, antrikotu mangalda bir yüzü 1dk diğer yüzü 45sn pişirip yiyene kadar antrikot yememişim meğer.
kırmızı eti mangalda direkt ateşe tutmuyacan tüm kanı gidiyor kayış gibi oluyor , o yüzden ben mermerde pişiriyorum , odunun o tütsümsü kokusuda ete geçiyor ,

yat kaptanı arkadaşlar var , yat kaptanları esasen çok iyi ahçıdırlar , en azından et , tavuk , balık , basit mezeler vede güzel makarna yaparlar , onlarla vakit geçirirken birkaç şey öğrendik hasbelkader 😬

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
kırmızı eti mangalda direkt ateşe tutmuyacan tüm kanı gidiyor kayış gibi oluyor , o yüzden ben mermerde pişiriyorum , odunun o tütsümsü kokusuda ete geçiyor ,

yat kaptanı arkadaşlar var , yat kaptanları esasen çok iyi ahçıdırlar , en azından et , tavuk , balık , basit mezeler vede güzel makarna yaparlar , onlarla vakit geçirirken birkaç şey öğrendik hasbelkader 😬
Sürelere dikkat etmedin sanırım? :D

Motosikleti
Hero Dash 125
Yaw acliktan ota sarmis egeliler bence, sonra mutfak haline gelmis.

eski bir hikaye.

ege'de çiftçinin birinin oğlu koşarak babasına gelmiş.
- baba bizim tarlaya bir inekle bir giritli girmiş?
n'apsak?
-ineği elleme, ko dursun, yer yer, doyunca gider o..
sen o giritliyi savuştur oradan hemen, bulduğunu yolar telef eder tarlayı namıssız...

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
fark etttimde birtek Amerika da eti o kadar kısa süre pişirip kanlı kanlı yerler 😬
Eti pisirmeden once oda sicakligina gelene kadar bekliyorlar. Dokudugunda bi serinlik sogukluk gelmemesi lazim. Sonra kozde @Cyan in dedigi gibi kisa sure pisirdin mi yumusak ve ici pembe olur. Daha lezzetli ve yumusak olmasinin yolu bu.
Hatta ince bonfile dilimlerini o kadar bile tutmaya gerek yok, ustune de sadece tuz ve yeni cekilmis karabiber🤤
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

fark etttimde birtek Amerika da eti o kadar kısa süre pişirip kanlı kanlı yerler 😬
AVrupali da oyle yiyo yaw, ozellikle fransizlar

Eti pisirmeden once oda sicakligina gelene kadar bekliyorlar. Dokudugunda bi serinlik sogukluk gelmemesi lazim. Sonra kozde @Cyan in dedigi gibi kisa sure pisirdin mi yumusak ve ici pembe olur. Daha lezzetli ve yumusak olmasinin yolu bu.
Hatta ince bonfile dilimlerini o kadar bile tutmaya gerek yok, ustune de sadece tuz ve yeni cekilmis karabiber🤤

AVrupali da oyle yiyo yaw, ozellikle fransizlar
hmm madem detaylı tarifler gelmeye başladı bende yazayım 😁

Kaş da bir arkadaşım var ondan kaptım , rafine değil çuvalda sıkma zeytinyağı vardı bunda ama zehir gibi tadı var , eti bir akşam yatırıyordu valla lokum gibi birşey oluyordu da o yağdan kalmadı salataya koydum hep..

bir yat kaptanı abimiz vardı o da tavuğu bildiğin yoğurtta bekletirdi acayip lezzetli bir sos olurdu..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
eski bir hikaye.

ege'de çiftçinin birinin oğlu koşarak babasına gelmiş.
- baba bizim tarlaya bir inekle bir giritli girmiş?
n'apsak?
-ineği elleme, ko dursun, yer yer, doyunca gider o..
sen o giritliyi savuştur oradan hemen, bulduğunu yolar telef eder tarlayı namıssız...
Giritlilerle dağda bayırda gezintiye çıkmayın sakın...
Gözü ottan başka bir şey görmez.. Akşama kadar ot toplar :)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Yaw acliktan ota sarmis egeliler bence, sonra mutfak haline gelmis. ...
Öhm.:rolleyes::)

Zaten ciğer ve sakatat türevlerini ömrüm boyunca yememişimdir.

Kuzu-oğlak etinin kokusu bana ağır geliyor diye burun kıvırarak, dostlar alışverişde görsün şeklinde kaşığın ucuyla yedim ki kırk yılda bir o da.

Siirt'te Büryan yememişimdir adaşım yanımda afiyetle götürürken.

Aralarda köfte ve biftek işte.

Çeşitli dönemlerde birkaç ay ya da birkaç yıl hiç et yemediğim de oldu.

Hatta rekorum 4 yıl.

O süre boyunca hiç et ve et türevleri yemedim valla.

Sonra 2024 Ocak ayında kelle paçaya bir şans verdim bir Ankara çevresi motosiklet turunda.

Şimdi müptelası oldum.

Velhasıl, motosiklet turları bozdu beni. :ROFLMAO:

Ve Egede, memlekette yaşıyor olsam ıspanak, enginar, kerevizi eksik etmezdim soframdan.

Marketlerde satılanları tarım ilaçları endişem yüzünden almıyorum Ankarada.

Burhaniyede mevsiminde neredeyse her sabah buharda haşlanan sallama (bir çeşit lahana) ve brokoli gibi bolca zeytinyağı ve limon dökülerek yenilen yeşillikler sayesinde kahvaltıda midem bayram eder.

Hele ki semizotu gibi hem limonlu+zeytinyağlı ve hem de yoğurtlu olarak yenen bir mucize var.

Efsanedir.

Şiddetle tavsiye ederim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
ben de burada hiç bulamıyorum.
belki migrosda da vardır.
Migros Dondurulmuş İç Midye
Zzl3H8gWeY.jpg

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Adam motoru yollamış siz haala boğaz dedindesiniz... :)
Daimi açız biz😬

Öhm.:rolleyes::)

Zaten ciğer ve sakatat türevlerini ömrüm boyunca yememişimdir.

Kuzu-oğlak etinin kokusu bana ağır geliyor diye burun kıvırarak, dostlar alışverişde görsün şeklinde kaşığın ucuyla yedim ki kırk yılda bir o da.

Siirt'te Büryan yememişimdir adaşım yanımda afiyetle götürürken.

Aralarda köfte ve biftek işte.

Çeşitli dönemlerde birkaç ay ya da birkaç yıl hiç et yemediğim de oldu.

Hatta rekorum 4 yıl.

O süre boyunca hiç et ve et türevleri yemedim valla.

Sonra 2024 Ocak ayında kelle paçaya bir şans verdim bir Ankara çevresi motosiklet turunda.

Şimdi müptelası oldum.

Velhasıl, motosiklet turları bozdu beni. :ROFLMAO:

Ve Egede, memlekette yaşıyor olsam ıspanak, enginar, kerevizi eksik etmezdim soframdan.

Marketlerde satılanları tarım ilaçları endişem yüzünden almıyorum Ankarada.

Burhaniyede mevsiminde neredeyse her sabah buharda haşlanan sallama (bir çeşit lahana) ve brokoli gibi bolca zeytinyağı ve limon dökülerek yenilen yeşillikler sayesinde kahvaltıda midem bayram eder.

Hele ki semizotu gibi hem limonlu+zeytinyağlı ve hem de yoğurtlu olarak yenen bir mucize var.

Efsanedir.

Şiddetle tavsiye ederim.
N'olamaaaz, cook saglikliiii😂

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Dikensi bir yapıya sahip olan bitkinin toprağın içerisindeki sert beyaz köküne şevketi bostan diyorlar. Turp otu, arapsaçı, ebegümeci gibi bir tür ot aslında.
Ucuz bir şey olmadığını da ekleyelim. Millet parktan bahçeden toplayıp ot yiyoruz sanıyor baksana...

Tavada nasıl oluyor?
@mertowski yanına da soğuk arpa suyu ;)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ya güzel seviyoruz falan da kıymayı etten sayamıyorum ben. Şu Amerikan filmlerindeki gibi iki parmak kalınlığında biftekler yemek istiyorum aslında da burada çok pahalı.
Köfte öyle gündelik yenecek ucuz esnaf lokantası tarzı maksat karnım doysun şeyi, yani en güzeli de olsa köfte işte.
Bütün bütün et yemek güzel. En son seninle gittiğimiz mekandaki etler güzeldi bak, bizim oralara göre kazık fiyat biraz ama yine de evde kendim öylesini pişiremem diye çok sorun etmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar