İzmir-İstanbul Xmax transferi ne kadar tutar

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Kelle paça için anadolu yakasında kuzubosphorus'a gidilir yaa, kelle paçayı çok iyi yapıyordu o.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şevketi bostan ne? yine izmirlilerin aslında başka isimle bildiğimiz şeyler verdikler tuhaf isimlerden biri gibi geldi bana.

Midye uzun zamandır (15yılı geçmiştir) yemiyorum, belki son 15 yıl içinde toplasam 15 tane falan yemişimdir ama insan ara sıra özlüyor.
Mert hala tarif vermedi zaten.
Sogutlucesmedeki de guzel, kolajenden agzini acamiyorsun😂 48 saat pisen bi paca cirbasi var, et artik erimis oluyor corbada

Hiç yemedim ama sadece adından beğendim. Enginar severim ama hiç etli yemedim hayatımda.
Ben de sasirmistim, arkadasim soyledi, urlada enginar felan satisina girmisti. Yapmasi da kolay.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Şevketi bostan ne? yine izmirlilerin aslında başka isimle bildiğimiz şeyler verdikler tuhaf isimlerden biri gibi geldi bana.

Midye uzun zamandır (15yılı geçmiştir) yemiyorum, belki son 15 yıl içinde toplasam 15 tane falan yemişimdir ama insan ara sıra özlüyor.
Bir ot. Marmara'da yok. Ege'ye özgü. Onlarda bayağı ot cinsi var.

Ged

Motosikleti
Bir ot. Marmara'da yok. Ege'ye özgü. Onlarda bayağı ot cinsi var.
Yaw acliktan ota sarmis egeliler bence, sonra mutfak haline gelmis.
Bizim oralarin mutfagi da cok yaraticidir mesela, hamur, yogurt, tereyagi, sarimsak ve sansliysan da biraz et. Tum yemekler bunlardan ibaret, yemege koyus siralari degisince yemegin adi da degisiyor😂

Motosikleti
Yaw acliktan ota sarmis egeliler bence, sonra mutfak haline gelmis. Bizim oralarin mutfagi ds cok yaraticidir mesela, hamur, yogurt, tereyagi, sarimsak ve sansliysan da bitaz et. Tum yemekler bunlardan ibaret, yemege koyus siralari degisince yemegin adi da degisiyor😂
Ege'nin damak zevki (biraz da Marmara) Türkiye'nin başka yerlerine uymuyor.

Klasik Doğu Anadolu tepkisi? (Bildim mi?) 🤣 💦 (Bak Sivas da olabilir...Direkt bunu söyleyen Sivaslı bir iş arkadaşım vardı.)

Ged

Motosikleti

Klasik Doğu Anadolu tepkisi? (Bildim mi?) 🤣 💦
Van Muş hatti haric cogu yerde yemek yedim, hic biri birbirine uymuyor. Ama o yemeklerin cogu yok oluyor. Kebap kafasi her yeri ele gecirdi, bari kebabi guzel yapsalar😡

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Klasik Doğu Anadolu tepkisi? (Bildim mi?) 🤣 💦 (Bak Sivas da olabilir...)
Bizim Trakya'da da otu değil de otu yiyeni yiyoruz. 🤣

Ged

Motosikleti
Motosikleti
Yediğim en lezzetli köfte Çine'deydi , o yöreye ait kekik otundan yiyen hayvanın etinden o tat geliyor dedilerdi..
Ya güzel seviyoruz falan da kıymayı etten sayamıyorum ben. Şu Amerikan filmlerindeki gibi iki parmak kalınlığında biftekler yemek istiyorum aslında da burada çok pahalı.

Ged

Motosikleti
Ya güzel seviyoruz falan da kıymayı etten sayamıyorum ben. Şu Amerikan filmlerindeki gibi iki parmak kalınlığında biftekler yemek istiyorum aslında da burada çok pahalı.
trde guzel et zor artik. Ama evde kendim yapiyordum bi ara, isi de cozmustum, sonra etlerden dolayi tutturamaz hale gelince sıkılıp biraktim. Dokum tavam artik orta sehpa kasesi gibi, ici ivir zivir dolu

Motosikleti
...
Evet iste ne guzel. Otu yerken yoruluyorum ben
Aslında faydalı bir durum; doyma hissini tetikleyip az yediriyor. (Ama hazırlaması etten zor ve uzun...)

trde guzel et zor artik. Ama evde kendim yapiyordum bi ara, isi de cozmustum, sonra etlerden dolayi tutturamaz hale gelince sıkılıp biraktim. Dokum tavam artik orta sehpa kasesi gibi, ici ivir zivir dolu
Bende de var ondan ama çok duman oluyor ortalık batıyor.

Hangi yil ve hangi kofteciler? Son 12 15 sene icinde bir kac sefer cineden gectim. Ama cok matah gelmedi bana🙄
ilk defasında Çine köftesinden habersiz oradan geçerken acıktıkda durduk , mekanı hatırlayamadım 10 sene olmuştur , sonra İzmir 'den çıkıp Bodrum a falan giderken her sene durup yedik çeşitli mekanlarda , yine lezzetliydi..
Köfte diyorduk 🤔

eti ben Fatih'de Kadınlar Pazarın'dan alıyorum kendim pişiriyorum , hem çok uygun hemde Şile'de mangalın üstüne kalın mermer koyuyorum , odun ateşinde öf ki öf kendi zevkine göre , birde mangal başı muhabbet güzel oluyor yav 😊

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125

Dikensi bir yapıya sahip olan bitkinin toprağın içerisindeki sert beyaz köküne şevketi bostan diyorlar. Turp otu, arapsaçı, ebegümeci gibi bir tür ot aslında.

Bu şevketi bostanı genelde kuzu eti ile yaparlardı ancak son yıllarda deniz mahsüllü de yapmaya başladılar.

Bu da enginar çanağında kuzu etli arapsaçı.:love:

Midye konusunda @espresso bir tarifim yok. :LOL: Google Amca'dan bak, kafana uyan tarifle yap gitsin. Midye yemek istiyorsanız yiyin.

Yiyin, için, sevişin bir daha mı geleceğiz dünyaya be yaaaaa. :devilish::love:

Motosikleti
Atesin bulunmasinin en biyuk faydasi mangaldir😂
Cumartesi yagis yoksa mangala mi gotursem hanimla cocugu. Cok mu soguk olur ki🙄
Yahu anam iyi yemek yapar ama şu antrikotu bir türlü pişiremezdi, antrikotu mangalda bir yüzü 1dk diğer yüzü 45sn pişirip yiyene kadar antrikot yememişim meğer.

Ged

Motosikleti
Yahu anam iyi yemek yapar ama şu antrikotu bir türlü pişiremezdi, antrikotu mangalda bir yüzü 1dk diğer yüzü 45sn pişirip yiyene kadar antrikot yememişim meğer.
20 25 sene once limitsiz et servisi yapan bir yere gitmistik rio'da, sen dur diyene kadar şişlerde et geliyordu cesit cesit, yanina caipirinha, ooof, sonra cakirkeyif otele donus😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar