Fatih yeni farkettim dominarin hayirli olsun yakismis kardes.kaza bela uzakl olsun.
teşekkürler, fiyat performans motoru, güzel ama işte parasına göre güzel... amortisörler kazık gibi, bazılarına basit gelebilir ama ben dayanamıyorum artık bu rahatsızlığa... tek silindirli motorlara da dayanamıyorum titremesinden dolayı... eskiden umursamazdım ama eskidendi o zamanlar.
Triumph Tiger 1200 alacağım, 2015 model falan bakıyorum... Ağırlığı sorun olur diyorlar, genelde şehir içi işe git gel amacıyla kullandığım için bana uygun olmadığını söylüyorlar ama herkesin kullanım şekli ve zevki farklı..
bakalım, istanbul trafiğinde işe git gel amacıyla kocaman bir ADV motor kullanan ender kişilerden olacağım galiba... zincirli motor istemiyorum, zincir bakımından ve sesinden de rahatsız oluyorum.. motosikletimi yıkamak bazen 4 saat bazen 2 saat sürüyor ve zevkle yapıyorum ama şu zincir bakımı olayını sevemedim gitti.
Dün tesadüfen gördüm, "Ivan Cervantes" isimli birisi "Tiger 1200 GT Explorer" ile italyada bir yarış pistinde dünya rekoru kırmış... 24 saat içerisinde 317 tur atarak 4012 km mesafe katletmiş.. benim almak istediğim motorun akrabası ile bu işi yapıyor olması da ayrı bir sevindirici oldu.. sağlam bir motor alacağımı bilmek iyi bir şey... şaftlar hakkında pahalı diyorlar ama süper tenere 1200 ile 480 bin km aynı şaftı kullanmış gibi hikayeler okudum.
bu şaftlar motordan daha uzun ömürlü galiba.