Yağ sorunu

Motosikleti
RK125S
arkadaşlar dün kuzenimi almaya yola çıktım motoru çalıştırıp sürmeye başladıktan 10 saniye sonra bu parça düşmüş https://streamable.com/bhnuix 3-4 dk sonra fark ettim motordan garip ses geliyor durdum baktım şöyle bir durumla karşılaştım https://streamable.com/gvsell eve ittirerek gittim herhangi bir sorun olur mu ayrıca bizim burada bi usta var böyle böyle anlattım fiyat istedim 1k dedi bu fiyat normal mi yağ değişim için siz ne fiyata sadece yağ değiştiriyorsunuz

Motosikleti
Ns200 15"
Yağ seviye gösterge camı çıkmış, en kaliteli yağın fiyatı 600 TL civarı olsa gerek.

Yağsızlıktan zarar gelmediyse problem yok ama bu parçanın kolay kolay çıkmaması gerek.

Motosikleti
RK125S
Yağ seviye gösterge camı çıkmış, en kaliteli yağın fiyatı 600 TL civarı olsa gerek.

Yağsızlıktan zarar gelmediyse problem yok ama bu parçanın kolay kolay çıkmaması gerek.
rks marka hocam bilmiyorum nasıl çıktı fakat 1000tl fiyat sadece 1 yağ değişim için normal mi

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
500 işçilik alsa ve yağ fiyatı da ortalama 350 desek yani pek dert edilecek bir rakam değil... ben kendim değiştiriyorum basit...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kaç litre yağ alıyor?
3 litre yağ alsa, koyduğu yağ sahte falan değilse litresine 500 lira fiyat çekse 1500 lira yapar zaten.
Hangi yağı koyacağına göre değişir yani.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
kitapçığında kaç litre alacağı yazar aslında.
1 litreden fazla alıyordur, yağ genelde 1 litrelik satılıyor, 2 tane bir litre açca 1000 lira ona yazmış saysak toplam bin lira ucuz kaldı.

Motosikleti
RK125S
kitapçığında kaç litre alacağı yazar aslında.
1 litreden fazla alıyordur, yağ genelde 1 litrelik satılıyor, 2 tane bir litre açca 1000 lira ona yazmış saysak toplam bin lira ucuz kaldı.
kitapçığında yazmıyor ama araştırdım 800ml veya 1lt arasını dolduruyorlar sanırım tam bilmiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani bilemiyorum, motor revizyonu dahil kendim yaptığım için işçilik fiyatları ne alemde bilmiyorum.
peki bir sorum olacak yağ seviye gösterge camı düşmüş streamable sitesine video yüklemiştim https://streamable.com/bhnuix kendim takabilir miyim herhangi bir sorun çıkar mı tekrar çıkmaması için ne yapabilirim

Motosikleti
Ns200 15"
kitapçığında yazmıyor ama araştırdım 800ml veya 1lt arasını dolduruyorlar sanırım tam bilmiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

peki bir sorum olacak yağ seviye gösterge camı düşmüş streamable sitesine video yüklemiştim https://streamable.com/bhnuix kendim takabilir miyim herhangi bir sorun çıkar mı tekrar çıkmaması için ne yapabilirim
Kimi motosikletlerin üzerinde kaç litre yağ alacağı yazıyor, bloğun sağını solunu incelerseniz bu yazı varsa bulabilirsiniz.

Yağ seviye camıda kimi modellerde camın önünde segman oluyor veya geçmeli olabilir. Takmak için bulunan kapağı sökmek gerekebilir.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Fatih yeni farkettim dominarin hayirli olsun yakismis kardes.kaza bela uzakl olsun.
teşekkürler, fiyat performans motoru, güzel ama işte parasına göre güzel... amortisörler kazık gibi, bazılarına basit gelebilir ama ben dayanamıyorum artık bu rahatsızlığa... tek silindirli motorlara da dayanamıyorum titremesinden dolayı... eskiden umursamazdım ama eskidendi o zamanlar.

Triumph Tiger 1200 alacağım, 2015 model falan bakıyorum... Ağırlığı sorun olur diyorlar, genelde şehir içi işe git gel amacıyla kullandığım için bana uygun olmadığını söylüyorlar ama herkesin kullanım şekli ve zevki farklı..

bakalım, istanbul trafiğinde işe git gel amacıyla kocaman bir ADV motor kullanan ender kişilerden olacağım galiba... zincirli motor istemiyorum, zincir bakımından ve sesinden de rahatsız oluyorum.. motosikletimi yıkamak bazen 4 saat bazen 2 saat sürüyor ve zevkle yapıyorum ama şu zincir bakımı olayını sevemedim gitti.

Dün tesadüfen gördüm, "Ivan Cervantes" isimli birisi "Tiger 1200 GT Explorer" ile italyada bir yarış pistinde dünya rekoru kırmış... 24 saat içerisinde 317 tur atarak 4012 km mesafe katletmiş.. benim almak istediğim motorun akrabası ile bu işi yapıyor olması da ayrı bir sevindirici oldu.. sağlam bir motor alacağımı bilmek iyi bir şey... şaftlar hakkında pahalı diyorlar ama süper tenere 1200 ile 480 bin km aynı şaftı kullanmış gibi hikayeler okudum.

bu şaftlar motordan daha uzun ömürlü galiba.

teşekkürler, fiyat performans motoru, güzel ama işte parasına göre güzel... amortisörler kazık gibi, bazılarına basit gelebilir ama ben dayanamıyorum artık bu rahatsızlığa... tek silindirli motorlara da dayanamıyorum titremesinden dolayı... eskiden umursamazdım ama eskidendi o zamanlar.

Triumph Tiger 1200 alacağım, 2015 model falan bakıyorum... Ağırlığı sorun olur diyorlar, genelde şehir içi işe git gel amacıyla kullandığım için bana uygun olmadığını söylüyorlar ama herkesin kullanım şekli ve zevki farklı..

bakalım, istanbul trafiğinde işe git gel amacıyla kocaman bir ADV motor kullanan ender kişilerden olacağım galiba... zincirli motor istemiyorum, zincir bakımından ve sesinden de rahatsız oluyorum.. motosikletimi yıkamak bazen 4 saat bazen 2 saat sürüyor ve zevkle yapıyorum ama şu zincir bakımı olayını sevemedim gitti.

Dün tesadüfen gördüm, "Ivan Cervantes" isimli birisi "Tiger 1200 GT Explorer" ile italyada bir yarış pistinde dünya rekoru kırmış... 24 saat içerisinde 317 tur atarak 4012 km mesafe katletmiş.. benim almak istediğim motorun akrabası ile bu işi yapıyor olması da ayrı bir sevindirici oldu.. sağlam bir motor alacağımı bilmek iyi bir şey... şaftlar hakkında pahalı diyorlar ama süper tenere 1200 ile 480 bin km aynı şaftı kullanmış gibi hikayeler okudum.

bu şaftlar motordan daha uzun ömürlü galiba.
TIger 800xc almak daha mantikli

Motosikleti
Motoru satıldı...
Kimi motosikletlerin üzerinde kaç litre yağ alacağı yazıyor, bloğun sağını solunu incelerseniz bu yazı varsa bulabilirsiniz.

Yağ seviye camıda kimi modellerde camın önünde segman oluyor veya geçmeli olabilir. Takmak için bulunan kapağı sökmek gerekebilir.
benim raiderda yağ çubuğunda yazıyor mesela kiminde böyle
Normalde kendim yapmayı düşünüyordumda motor kulaklarını yaptırmaya vericem zaten o sırada oda aradan çıksın vakti gelmişti.

Motosikleti
Ns200 15"
benim raiderda yağ çubuğunda yazıyor mesela kiminde böyle
Normalde kendim yapmayı düşünüyordumda motor kulaklarını yaptırmaya vericem zaten o sırada oda aradan çıksın vakti gelmişti.
Spacy tarzı modellerde bahsettiğiniz gibiydi, söylediğinizde hatırladım. Aslında garanti çok düşünülmüyorsa ve elin kirlenilmesinden korkulmuyorsa elleri sıvamak en iyisi.

Genelde seviye camı olan modellerde seviye çubuğu olmuyor, sadece yağ dolum kapağı işlevi görüyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2. Motosiklet dönemimin ilk motorunu 2016'da sıfır Rks Titanic 150-S alarak başlatmıştım. Haliyle ilk zamanlar acemilikten dolayı ottan moktan her sıkıntı için motoru aldığım bayinin yetkili servisini darlıyordum. Bir sabah motorla işe gideceğim bir baktım motosikletin yağ seviyesini gösteren penceredeki cam eksik, düşmüş. Haliyle ofise toplu taşımayla gidip yetkili servisin ustasını aradım, dedim "abi böyle böyle, ne yapacağız?". Adam dedi ki "olm öyle saçma şey mi olur? O pencere camı nasıl düşer?"

Velhasıl ben ne yapacağım diye kara kara düşünürken akşam eve geldim, motora baktım, yağ penceresinin camı yerinde. Kim bilir sabah uyku mahmurluğuyla nereye baktım da camı çerçeveyi göremedim de milleti darladım kör gözümle.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Spacy tarzı modellerde bahsettiğiniz gibiydi, söylediğinizde hatırladım. Aslında garanti çok düşünülmüyorsa ve elin kirlenilmesinden korkulmuyorsa elleri sıvamak en iyisi.

Genelde seviye camı olan modellerde seviye çubuğu olmuyor, sadece yağ dolum kapağı işlevi görüyor.
Şuanda motorun garantisi yokta Motor kulakları kırık olduğu için servise bırakacağım.
Aslında ben kendim yapmayı planlıyordum ancak 1 haftada sadece şehiriçinde 600 km yol yapınca km olarak vakti geldi, 2000km yi doldurdum.
O sırada vakti gelmişken yağ bakımınıda yapsınlar diye düşündüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar