PCX 12.000 km bakımı (biraz gülelim - ironi içerir)

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
2023 model pcx sahibiyim ve motosikletim 11900 km ye geldi. Bende dolayısıyla istanbuldaki bayileri arayıp fiyat aldım ve neler yaptıklarını sordum. Gelen cevaplar taktire şayan. Vatandasın cebindeki 3 kurus parasına göz dikmek gercekten üzücü. Normalde bende makineci oldugum için az cok anlıyorum ve bana göre 12 binde pcxe yağ bakımı, varyator temizliği, hava filtresi değişimi, buji kontrolu , sogutma suyunun donma derecesi kontrolu yeterlidir. Ama her aramamda cok orjinal işçilik hizmetleri gördüm. Aşağıya sıralıyorum.
-Ön amortisör yağı değişimi. ( Yağ seal'leri değişimine gerek yokmus bunda). Eğer süspansiyonunuzda veya yağ seallerinizde sorun yoksa gerek yok.
-Subap ayarı. ( motoru şaseden ayırmak gerekir pcx'te. Sordugumda ayırıyor musunuz diye hayır ayırmadan üzerinde yapıyoruz denildi.) Peki gercekten bunu merak ettiğim için ve gerekli sertifikasyonlara sahip oldugum için yapılırken izlemek amaclı motorumun yanında olabilir miyim diye sordugumda kesinlikle hayır dendi.
-Ön ve arka balata değişimi (kontrol ve gerekirse değişim dese anlarım, direkt değişim dendi ve bu arada ön fren balatam iyi durumda)
-Buji değişimi( 24 bin km de değişir. Kontrol ve gerekirse dese anlarım. Direkt değişim dendi.)
-Baga değişimi (kontrol ve değişim denmesini beklerdim. 12 binde bagaya hiçbişey olmaz.)

Sözün özü motosikletimin gerekli olan herşeye para harcamaya hazırım. Ama asla bayiye gereksiz yere veya ömrü dolmayan bi parçanın değişimini onaylamam. Motoskletim 2 yaşına geldi zaten. Garantide dolayısıyla bitiyo. Muhtemelen sadece benm istediklerimi yaptıracağım. Şu an motosikletimi garja kapattım ve kasımda süresi dolacağı için (6 aylık periyot) kasımda götüreceğim.

Kasım'da götürdüğümde servisteki tecrübelerimi sizlere aktarırım yine. Eğer sadece benim talep ettiğim bakımları yapmayı reddederlerse muhtemelen onumuzdeki sezon bakımını yaptırıp öyle binmeye devam ederim.

Not: Bugune kadar sadece 15 civarı Honda markalı motosikletim olup içlerinden 2 tanesi pcx olmustur. Tecrubelerime güvenmekteyim bu konuda mütevazi olamam.

Motosikleti
Ns200 15"
Pcx'in horozları üst kapağın baya içinde olması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam.

Ülkemizdeki servislerin her birinde Kolpaçino'nun yeni serileri çekilecek düzeyde. :D

(Eski servis çalışanıyım) :)

Motosikleti
Ülkemizdeki servislerin her birinde Kolpaçino'nun yeni serileri çekilecek düzeyde. :D

Kandıramayınca kuduruyolar telefonda var ya servisler. Kaç mm ile yapılıyo diyorum 0.12 0.14 diyolar soğuk mu sıcak mı diyorum farketmez diyolar o nası oluyo ya diyorum metal genleşmiyor mu diyorlar error veriyolar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sektör daşmı yiyecek birader , bide Honda ya biniyorsun zaten alırken üç misli ödediniz azcık da servisine verin 🤣

Espri yapmaya çalıştığımı umarım anlamışsınızdır 🙂
Asma yaprağından yapılma yaprak sarması yiyebilirler 😂😂😂

Pcx'in horozları üst kapağın baya içinde olması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam.

hem üstte 2 tane köprü var onların da altında. Yani gercek anlamda yapılması için arka tekerle birlikte ayırmak gerekiyor blogu. Üstünde yapılması neredeyse imkansız. Hatta bizim basarılı servislerimiz tüm işlemler dahil 3 saatte teslim edermişmişmiş... Sente nedir üst ölü nokta nedir bilmeyen adamın eline subap ayarı yapacak diye asla emanet etmem motorumu.

2018 de 0 km olarak bayiden cikardigim(farkli bir marka)motorun rodaj bakimi esnasinda yag tapasini gevsek ve araya bakir pul koymadan yarim yamalak iscilik yaparak teslim ettikleri icin garantiyi bozmus biriyim.

Kasaba minnet edecegime surahiyle su icerim mantigiyla,ful set lokma,t kol,envai cesit takim dizdim,tabiri caiz ise motorun tum detaylarini ogrenip bakim yapmaktayim.

Hee oldu ki bir sorun oldu,en kotu birseyleri yanlis yaptim der uzerine gider cozerim,ama diger turlu acaba usta hata yapti da boyle oldu dusuncesine hic firsat vermem.

Bu saatten sonra da en kral servislere de eyvallahim olmaz.

F54

bende dio var 5000 km de yağ değişiyorum 10000 binde hava filtresi ve şanzuman yağı 21500 oldu daha buji değişmedi kayış ı hiç açtırmadım lokma takımı alıp kendim yapacağım böyle yanpili ustalara elletmem motorumu

honda servis kalitesi yüzünden tercih ediliyor. honda kullanıcıları honda servisleri yüzünden bakımlarını kendi yapıyor. arada olan 125cc motora ödenen 260 bine oluyor 🤦‍♂️

Motosikleti
D400
komik değilmiş ben gülmedim, yarasını deştin hatta insanlar birer sigara yaktı senin yüzünden :D

Motosikleti
CBR 500 R
Yetkili serviste yaptıracağınız bir bakım maliyetine komple takım taklavat dizebilirsiniz . Zaten İnternet sağolsun açık kaynak. Biraz zaman ayırarak biraz sabrederek motosikletin neredeyse her Bakımını kendiniz yapabilirsiniz. İki cıvata söküp takmaya binlerce lira işçilik istiyorlar yok öyle yağma.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motorun kitapçığında hangi km'de ne değişecek, neresi kontrol edilecek yazar.
12bin'de baga bitmeyebilir ama bitebilir de. Benim xmax'de 11bin küsürde bakıma götürdüğümde bagalar ve kayış kontrol edilmiş, işlem yapılırken de serviste motorun yanındaydım, usta kayışın durumunu gösterdi, üzerinde çatlaklar vardı, değişse iyi olur dedi bagalar da aynı şekilde gözüme aşınmış geldiği için hepsi değişsin demiştim.
Honda'da nasıl bilmiyorum ama Yamaha'nın büyük servislerinde motorun yanına girilmiyor, siz görmeden işlem yapılıyor bu hoşuma gitmiyor bu yüzden daha küçük bir yetkili servise gidiyordum, ustalığı da iyiydi, en azından düzgün iş yapılıyordu yamaha yetkili servis fiyatlarına da olsa.

Motosikleti
2018 de 0 km olarak bayiden cikardigim(farkli bir marka)motorun rodaj bakimi esnasinda yag tapasini gevsek ve araya bakir pul koymadan yarim yamalak iscilik yaparak teslim ettikleri icin garantiyi bozmus biriyim.

Kasaba minnet edecegime surahiyle su icerim mantigiyla,ful set lokma,t kol,envai cesit takim dizdim,tabiri caiz ise motorun tum detaylarini ogrenip bakim yapmaktayim.

Hee oldu ki bir sorun oldu,en kotu birseyleri yanlis yaptim der uzerine gider cozerim,ama diger turlu acaba usta hata yapti da boyle oldu dusuncesine hic firsat vermem.

Bu saatten sonra da en kral servislere de eyvallahim olmaz.
Garantisi artık biteceği için bende bu niyetleyim. Bakımını kendim yaparım.

bende dio var 5000 km de yağ değişiyorum 10000 binde hava filtresi ve şanzuman yağı 21500 oldu daha buji değişmedi kayış ı hiç açtırmadım lokma takımı alıp kendim yapacağım böyle yanpili ustalara elletmem motorumu
Kesinlikle cok haklısın. Birde iyi ustalar da calısmaz oldu servislerde. Asgari ücrete veya bi tık üstüne teknisyen mi çalısır yahu. Hepsi kendine dükkan açıyolar.

honda servis kalitesi yüzünden tercih ediliyor. honda kullanıcıları honda servisleri yüzünden bakımlarını kendi yapıyor. arada olan 125cc motora ödenen 260 bine oluyor 🤦‍♂️
Ben kesinlikle ödenen meblağa veya yedek parçalarına isyan etmiyorum. Ama bile bile kandırılmakta zoruma gider. İnsanları aptal yerine koymaları dogru değil.

Yetkili serviste yaptıracağınız bir bakım maliyetine komple takım taklavat dizebilirsiniz . Zaten İnternet sağolsun açık kaynak. Biraz zaman ayırarak biraz sabrederek motosikletin neredeyse her Bakımını kendiniz yapabilirsiniz. İki cıvata söküp takmaya binlerce lira işçilik istiyorlar yok öyle yağma.
İzeltaş çekmeceli dolu takım alacagım bu aralar radarımda zaten

Motorun kitapçığında hangi km'de ne değişecek, neresi kontrol edilecek yazar.
12bin'de baga bitmeyebilir ama bitebilir de. Benim xmax'de 11bin küsürde bakıma götürdüğümde bagalar ve kayış kontrol edilmiş, işlem yapılırken de serviste motorun yanındaydım, usta kayışın durumunu gösterdi, üzerinde çatlaklar vardı, değişse iyi olur dedi bagalar da aynı şekilde gözüme aşınmış geldiği için hepsi değişsin demiştim.
Honda'da nasıl bilmiyorum ama Yamaha'nın büyük servislerinde motorun yanına girilmiyor, siz görmeden işlem yapılıyor bu hoşuma gitmiyor bu yüzden daha küçük bir yetkili servise gidiyordum, ustalığı da iyiydi, en azından düzgün iş yapılıyordu yamaha yetkili servis fiyatlarına da olsa.
En azından kontrol desinler ciğerimi yesinler. Hepsi kesin hükümle konusuyorlar o sinirimi bozdu zaten. Değişmesi gerek kesin değişir gibi.... Yamaha marka da motosikletim var. Ara kata bekleme salonu yapmıslar ve liftler camdan izlenebiliyor. Bu güzel bişey bence. (Yamaha Tuna) Bu arada Honda Konşuk'ta da kameralardan izleyebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
En azından kontrol desinler ciğerimi yesinler. Hepsi kesin hükümle konusuyorlar o sinirimi bozdu zaten. Değişmesi gerek kesin değişir gibi.... Yamaha marka da motosikletim var. Ara kata bekleme salonu yapmıslar ve liftler camdan izlenebiliyor. Bu güzel bişey bence. (Yamaha Tuna) Bu arada Honda Konşuk'ta da kameralardan izleyebiliyorsunuz.
Benim xmax'ı yamaha Tuna'dan almıştım. Bir bakım için oraya götürdüm, o camdan bakılan yerde canım sıkıldı, ısrar edip aşağı motorun yanına indim. Stajyer/çırak tarzı genç bir arkadaş yağı ve litreleri değiştirdi, abi tamam dedi, bak bakalım fren balatalarım sağlam mı, hiç birine bakmadın bari lastik havalarını kontrol et diye ısrar ettim de baktırdım. Bir daha o servise gitmedim, Kadıköy'de Yamaha Ersoy moto istanbuldaki en iyi servis. Yine Tekirdağ'daki yamaha servisini de tavsiye ederim, bir keresinde Büyükçekmece'den Kadıköye gidene kadar Tekirdağa gider bakımı orada yaptırırım demiştim, gitmişken köfte de yedim. :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Garanti bittikten sonra güvendiğiniz düzgün iş yapan ustalara götürmek en iyisi. Yetkili servislerde çoluk çocuk başından savarcasına bakacağına işini bilen usta baksın. Yalnız sizin de en azından nelerin kontrol edilmesi / değişmesi gerektiğini falan bilmeniz lazım. Parasal olarak fark etmez hatta belki daha pahalı bile olur, ama işinin ehli adam bakar ve en az siz ne istiyorsanız onların hepsini kontrol eder / işlemlerini siz başında dururken yapar, kafanızda bir soru işareti kalmaz.

Motosikleti
Benim xmax'ı yamaha Tuna'dan almıştım. Bir bakım için oraya götürdüm, o camdan bakılan yerde canım sıkıldı, ısrar edip aşağı motorun yanına indim. Stajyer/çırak tarzı genç bir arkadaş yağı ve litreleri değiştirdi, abi tamam dedi, bak bakalım fren balatalarım sağlam mı, hiç birine bakmadın bari lastik havalarını kontrol et diye ısrar ettim de baktırdım. Bir daha o servise gitmedim, Kadıköy'de Yamaha Ersoy moto istanbuldaki en iyi servis. Yine Tekirdağ'daki yamaha servisini de tavsiye ederim, bir keresinde Büyükçekmece'den Kadıköye gidene kadar Tekirdağa gider bakımı orada yaptırırım demiştim, gitmişken köfte de yedim. :)
bakalım pek yamaha servis deneyimim yok hondaya oranla. Canımı sıkarlarsa değiştiririm bende servisimi. :)

Garanti bittikten sonra güvendiğiniz düzgün iş yapan ustalara götürmek en iyisi. Yetkili servislerde çoluk çocuk başından savarcasına bakacağına işini bilen usta baksın. Yalnız sizin de en azından nelerin kontrol edilmesi / değişmesi gerektiğini falan bilmeniz lazım. Parasal olarak fark etmez hatta belki daha pahalı bile olur, ama işinin ehli adam bakar ve en az siz ne istiyorsanız onların hepsini kontrol eder / işlemlerini siz başında dururken yapar, kafanızda bir soru işareti kalmaz.
Motorumun herseyini yapabilirim sadece havalı tabancam yok varyatörde zorlanabilirim belki. En iyisi yedek parçaları alıp kendim yapıcam gibi görünüyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Motorumun herseyini yapabilirim sadece havalı tabancam yok varyatörde zorlanabilirim belki. En iyisi yedek parçaları alıp kendim yapıcam gibi görünüyor.
Ben Spontini'nin varyatör bakımı için Einhell'in şarjlı somun sökme makinasını aldım çok memnunum.

Bununla arabaların işlerinide yapıyorum, aks somunu sökemiyor ama salınca ıvır zıvır rahatlıkla iş görüyor.

Motosikleti

F54

bakalım pek yamaha servis deneyimim yok hondaya oranla. Canımı sıkarlarsa değiştiririm bende servisimi. :)

eğer tork ayarlı havalı tabanca yoksa varyatör bakımını el ile yapın yani hava tabancası ile yapmayın çünkü ön varyatör mili kranktan geliyor yani diş sıyırsanız veya fazla sıkıp mili kırsanız çok sıkıp o mile zarar verip yamultsanız krank değişimi gerekir bakımlarını kendi yapan için havalı tabanca çok risk taşıyor

Motosikleti
ben bir gün büyük cc yamaha alırsam Ersoy yüzünden alırım, İzmir'den de servise giderim. o kadar diyorum. 👏 👏 👏
Ben Ersoy'dan memnun kalmıştım. Ucuz değil ama Gökhan düzgün iş yapıyor, hem yetkili servis garantisi ile orjinal parçalarla iş yapılıyor hem ezbere iş yapılmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar