Bizim forum neden F/P nedir anlayamıyor ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ulen 3 gün önce gelmişsin , istediğin cevaplar gelmeyince ''FORUM ÖLMÜŞ YHAAAAA ''
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

ya alp_tunay, senin bu eski üyeliğinle ovunme problemini napıcaz yaa ?

neseli adamsın ama...oysa ben uzaktan uzulıyorumn sana. neden uzuluyosam.

nesen bol olsun koca adam

bizim forum bitmiş yaaaa.

kimse laf anlamıyor , başlığı okumus gelmiş en iyisi 125 cc o zaman en f/p oran onda diyor..
kafayı yememek elde değil..

eski üyelerin hali zaten ortada...

elit cyan bile bitmiş, baska yerlerden vurmaya calışıyor.

hehe evet evet, en cok satan motorları almak, takip etmek gibi kotu bir huyum var. pskolojik bir zaaf.. mutlu ol :)

oran 90 demiştim ama oran bence 95 falan..

forum amatorden gecilmiyor..
Konu açıp hiç muhatap olmayanlara laf atıyorsun.
Sonra boş boş denizde kulaç atarım , bin kere laf anlamıyorlar diyorsun.
Ne anlattığın belli değil ki .
Milleti birbirine düşürmeye çalışıp ortalık peyniri olmaksa derdin.
Bu sağda solda kadınlar var gün yapıp dedikodu yapıyorlar.
Vallahi sana burada malzeme çıkmaz ama orada çıkar.
Demek ki belli bir zaman sonra dile vuruyor yazık.
Kaç konudur alakası olmasa bile 3 4 kişiye sataşıyorsun.
Çalışıyorum denize gidemedim.
Gitsem de senin gibi burada görmemiş şekilde yok denizdeyim falan diye girmem foruma.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ya alp_tunay, senin bu eski üyeliğinle ovunme problemini napıcaz yaa ?
Haa unutmadan söyleyim...
Bizim eski olmamızla övündüğümüz falan yok..
Ama belliki senin biraz yeni üye olmanla alakalı ezikliğin var ve hiç geçmeyecek.. Bak kırmızıyla da iyice belli ettim ki okuyasın, boş geçmeyesin diye..
Tamam tamam, ağlama.. Bak 20 yıl göz kapayana kadar geçmiş bizimde..

Konu açıp hiç muhatap olmayanlara laf atıyorsun.
Sonra boş boş denizde kulaç atarım , bin kere laf anlamıyorlar diyorsun.
Ne anlattığın belli değil ki .
Milleti birbirine düşürmeye çalışıp ortalık peyniri olmaksa derdin.
Bu sağda solda kadınlar var gün yapıp dedikodu yapıyorlar.
Vallahi sana burada malzeme çıkmaz ama orada çıkar.
Demek ki belli bir zaman sonra dile vuruyor yazık.
Kaç konudur alakası olmasa bile 3 4 kişiye sataşıyorsun.
Çalışıyorum denize gidemedim.
Gitsem de senin gibi burada görmemiş şekilde yok denizdeyim falan diye girmem foruma.

yooo ne anlattığım cok belli.

sadece sizlerin kafa basmıyor. valla uzuluyorum şu durumunuza.

denizdeyim diyerek alp_tunay la uğrasıyorum.
o kucuk aklınla cbfle gez mez diyerek kucumsedi biraz, ben de gerekli tokadı yapıştırdım.

ha başkası bozulıyosa da yapacak bişey yok bozulan bozulur.

aslında cyan ın verdiği hornet 750 yerine triple 765 demesi, ben de onun segmenti o değil demem,

ve son olarak triple 765 le aynı fiyata hornet 1000 sp var diyerek konuyu cok guzel ozetledim.

allah razı olsun cyan dan. resmen canlı orneği oldu. konunun.

cok acık soyleyim ne kadar ekmek o kadar kofte hesabınız berbat.

zaten motorları segmentin de bile kıyaslama becerisine sahip değil coğunuz.

neyse,yine anlamadığını biliyorum birkannn.
yapacak bişey yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Haa unutmadan söyleyim...
Bizim eski olmamızla övündüğümüz falan yok..
Ama belliki senin biraz yeni üye olmanla alakalı ezikliğin var ve hiç geçmeyecek.. Bak kırmızıyla da iyice belli ettim ki okuyasın, boş geçmeyesin diye..
Tamam tamam, ağlama.. Bak 20 yıl göz kapayana kadar geçmiş bizimde..

alp_tunay senin durumun beni aşar.
sen eski üyeliğinle ovün dur , eski olmayanlara da dun gelmişşş konuşuyor eheeje
diye gobeğini kaşıyarak gül.

Son düzenleme:
Yav şimdi motorsikleti zevk için kullanan kesim yüzde onluk kesimdir ,
Geri kalanlarda böyle ufak işler yapıyım saga sola gidiyim trafik ceza kesmesin kağıttan bozma kask kullanayım gibi düşünüyor ,
Geçen biri geldi kask sordu dedim iyi bişi istiyorsan tekerin altında kaldığında kafan hallaç pamuğu gibi dağılmasın diyorsan 20 bin kaska ayir dedim yok yav 1000 liralık yeter dedi gitti
O yüzden fiyat performans için arastirmiyorlar bile
Ben bir kask alacağım şimdi araştırma içine girdim polikarbondan başladım karbon kevlara doğru gidiyorum nakit alacaktım şimdi fiyat arttı taksitli için uğraşıyorum
Yani fpden önce başka alternatifler sunuyor insanlar

Hiç unutmam KTM 1290la yola çıkan bir kişi ile karşılaştım sadece kask takmış o da yarım kask boynuma sinekler çarpıyor dediydi çıkarıp cebinden arkadaş buff vermişti ki bizim altimizda 200 Luk motor vardı 😅

Neyse yapacak bir şey yok, kaza yapsa da geberse diyeceğim ama motor kullanamıyor göt engelli

iki defa okudum yanlış mı goruyorum diye..

yazık gercekten.

seninle iki defa kofte yedik, telefonum var. punctum ise sadece forumdan bilirim.

ama bu yaptığın ayıptır ve ciddi bir problem.

eğer ozur dileme niyetin yoksa hem forumdan hem de telefon rehberinden beni silmeni rica edeceğim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
....

aslında cyan ın verdiği hornet 750 yerine triple 765 demesi, ben de onun segmenti o değil demem,

ve son olarak triple 765 le aynı fiyata hornet 1000 sp var diyerek konuyu cok guzel ozetledim.

...

Ama sen takılmışsın ki? Aynı fiyata olsa bile ST 765 RS yerine CB 1000 SP almam ki?

4 silindir yerine 23 kg daha hafif olan ve (2 silindir ile 4 silindir arasında güzel bir noktada duran) 3 silindirli ST 765 RS'i tercih ederim. 4 silindir bana göre değil açıkçası. Ayrıca 550k fiyata C750 alacağıma 810k fiyata ST 765 RS almak bana f/p oranı çok daha yüksek bir alışveriş olarak geliyor. 810k bir motosiklete harcayabiliyorsam neden daha azına razı geleyim ki? "Amatörlük" olur.

Anlaşamayız, kriterlerimiz farklı; her köfte aynı değil, herkesin köfte zevki de aynı değil. Lombardo yazmıştı daha önce; motosiklet seçiminde f/p konusunu herkese uygun olacak niceliksel bir temele oturtamazsın.

Son düzenleme:
yooo ne anlattığım cok belli.

sadece sizlerin kafa basmıyor. valla uzuluyorum şu durumunuza.

denizdeyim diyerek alp_tunay la uğrasıyorum.
o kucuk aklınla cbfle gez mez diyerek kucumsedi biraz, ben de gerekli tokadı yapıştırdım.

ha başkası bozulıyosa da yapacak bişey yok bozulan bozulur.

zaten motorları segmentin de bile kıyaslama becerisine sahip değil coğunuz.

neyse,yine anlamadığını biliyorum birkannn.
yapacak bişey yok.

alp_tunay senin durumun beni aşar.
sen eski üyeliğinle ovün dur , eski olmayanlara da dun gelmişşş konuşuyor eheeje
diye gobeğini kaşıyarak gül.
Ya isteyen istediğini alır sanane .
Derdi sana mı düştü ?
hadi açtın konuyu karı gibi ne laf atıyorsun mesela bana ?
derdin ne ?
Az delikanlı ol ..
Milleti birbirine düşürmeye çalışıp peynir gibi sonradan ah vah deme.
Adamlığı mı öğretelim bu yaştan sonra sana ?
İstediğim yorumu beğenirim kimin kimle derdi var bilmem.
Çocuk gibisin lise de bile yok şu ergen tavırlar .
Birde kimin yorumunu beğendim takip ediyorsun.
Yorumunu beğendiklerim sana bir şey mi yaptı?
Canın çok acıyor bir durum varsa söyle bak .
Ne işsizlik bu.

Ama sen takılmışsın ki? Aynı fiyata olsa bile ST 765 RS yerine CB 1000 SP almam ki?

4 silindir yerine 23 kg daha hafif olan ve (2 silindir ile 4 silindir arasında güzel bir noktada duran) 3 silindirli ST 765 RS'i tercih ederim. 4 silindir bana göre değil açıkçası. Ayrıca 550k fiyata C750 alacağıma 810k fiyata ST 765 RS almak bana f/p oranı çok daha yüksek bir alışveriş olarak geliyor. 810k bir motosiklete harcayabiliyorsam neden daha azına razı geleyim ki? "Amatörlük" olur.

Anlaşamayız, kriterlerimiz farklı; her köfte aynı değil, herkesin köfte zevki de aynı değil. Lombardo yazmıştı daha önce; motosiklet seçiminde f/p konusunu herkese uygun olacak niceliksel bir temele oturtamazsın.

anlaşamayacağımız kesin zaten.

sanki ben herkes için tek bir doğru varmış gibi konusmusum gibi davranmana gerek yok.

ben oyle bişey soylemedim.

sana göre hornet alınmaz , komponentleri kotu vs, yuzde 50 fazlasına 765 r alınır(turkiye için konusmuyorum diye tekrar hatırlatayım)

ok lan. valla buna da ok yeminle sorun yok.

sorunnnn şu ; sizler yuzde 50 ucuz olan malı bokluyosunuz.

hayırdır neden aynı segmentteki trident 660 orneği vermek yerine 765 rs orneği verdin ?

ben 765 r karsısına aynı fiyatlı hornet1000 sp yi koyunca da, ben 4 silindir sevmem, hem 23 kg ağır diyosun cyan, allah askına neyi tartısacaz ?

elbette hornet 1000 sp veya z900 se yerine yine senin gibi 765 r ı alanlar her zaman olacaktır.

ama 10 kişi hornet, 12 kişi z900 secerken 765 i secen sadece 1 kişi olur.

haaaa bununla da ovunuyosan ovunebilirsin yapacak bişeyim yok.

Ya isteyen istediğini alır sanane .
Derdi sana mı düştü ?
hadi açtın konuyu karı gibi ne laf atıyorsun mesela bana ?
derdin ne ?
Az delikanlı ol ..
Milleti birbirine düşürmeye çalışıp peynir gibi sonradan ah vah deme.
Adamlığı mı öğretelim bu yaştan sonra sana ?
İstediğim yorumu beğenirim kimin kimle derdi var bilmem.
Çocuk gibisin lise de bile yok şu ergen tavırlar .
Birde kimin yorumunu beğendim takip ediyorsun.
Yorumunu beğendiklerim sana bir şey mi yaptı?
Canın çok acıyor bir durum varsa söyle bak .
Ne işsizlik bu.

birisi sana ipne dese bir mesajda ve ben o mesajı likelasam hoşuna gitmez di mi ?

onun gibi dusun. o yuzden sen ve alp tunay ı yazdım.

laf atttım da ne dedim mesela ?
ne yazdım da bu kadar bozuldun ?

sende iş yoğunluğundan kafayı yemişin.
bugun pazar dinlen biraz relaxxx

Motosikleti
...
sorunnnn şu ; sizler yuzde 50 ucuz olan malı bokluyosunuz.

hayırdır neden aynı segmentteki trident 660 orneği vermek yerine 765 rs orneği verdin ?
...
Yahu ben neyi boklamışım? Boklamışsam da senin de sürekli Suzuki, Triumph vs. seçenlerin seçimlerini boklamanla aynı şeyi yapmışımdır. :)

Trident 660'ı örnek vermedim çünkü komponent olarak CB750'den bir farkı yok; Showa amortisörler Nissin kaliperler. Komponent farkları ya mevzumuz?

Yine de madem lafı geçti: Bu ikisi (CB750 ile Trident 660) arasında karar vermek için ikisini de biraz kullanıp hissiyatlarına bakmak gerekir. (Hoş benim boyutlarımda biri için CB750 çok daha avantajlı...) Boy sorunu olmasa seçim Honda'nın 2 silindirlisi ile Triumph'un 3 silindirlisi arasındaki his farkına göre şekillenirdi büyük ihtimalle. (Fiyatlar yakın, Trident Asya üretimi sanırım; az daha pahalı fiyatıyla burada eli biraz zayıf da kalıyor açıkçası...)

Burada milletin uyuz olduğu konu şu olabilir; ulan madem GBP 1.000 gibi bir farkla Brembo Stylema ve full ayarlı Öhlins piggyback amortisör koyabiliyorsun şu motorlara, neden üç kuruş hesabı yapıp da direkt koymuyorsun? O rekabetçi fiyatla SP diye ayrı varyant yapacaklarına direkt tek varyant / SP spec ile çıkması gerekmez miydi?

Honda bu açıdan gerçekten mimli bir marka; ucuz modelleriyle "premium" modelleri arasında ortak olan pek çok parça var (aynı sinyaller, aynı aynalar, aynı stop farları vs vs) adamlar o çok övdüğün NC'ye CB500F'ten apardıkları (CB500F için gayet yeterli ama NC için yetersiz) o dandik amortisörleri bile kaç sene ve kaç nesil sonra SFF BP ile değiştirdiler (ki halen USD değil!), keza önü çift disk yapmayı da 12 veya 13. model yılında ancak lütfettiler.

Milletin derdi komponent değil, Honda'nın (ve genel olarak tüm Japonların) garip cimrilikleri aslında...
Çok basit bir sebebi var. Otomobil firmaları ( yada motosiklet) parayı bu ilave komponentlerden kazanır. Eğer standart olarak koymuyorsa aradaki fark 1000 sterlinden çok çok azdır. Bu farkları 1000 sterlin ödeyerek alan kişi hem kendini farklı hisseder hem de çok Honda'ya büyük para kazandırır.

Herkesin benim gibi olmamasından onur duyarım açıkçası, çünkü ben de herkes gibi olmak istemem.

"CB1000 SP + GBP 1.000 fiyatıyla bile segmentteki rakiplerinden uygun kalıyorsa neden direkt böyle sunulmuyor?" sorusu bence çok haklı. GBP 10.000 verebilen adam GBP 11.000 mi veremeyecek? (Düz model ruhu fakir olanlar için mi yoksa!?)

Bence cevap basit, çıtalarını yükseltmek istemiyor cimriler. Yukarıda destan yazdım ucuz modellerle pahalı modeller arasında ortak parça kullanımı vs. gibi konuları. Bu adamların birinci odağı verimlilik ve maliyet, kalite değil. Dolayısıyla müşteri kitleleri de buna göre ayrışıyor, verimlilik ve maliyet odaklı olan kalite odaklıyla billur geçerken kalite odaklı da diğeriyle billur geçiyor.

Mevzu bu kadar basit. Kimisi Çetinkaya'dan giyinir ve bu onun için iyi ve güzeldir kimisi Ermenegildo Zegna'da giyinir ve bu onun için de iyi ve güzeldir. (İkisi de hazır giyim bu arada...) Neticede ikisi de giyindiler, meseleye böyle bakılacaksa... İkisi de haklı, ikisi de haksız.
Selamlar,
Ben japon ortaklı bir firmada çalışıyorum tam 23 yıldır. İnanın bana japonlar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen üzerinde günlerce değil bazen yıllarca kafa yoran bir millet. Eğer bu damlar bir şeyi yapıyorlarsa veya yapmıyorlarsa ardında mutlaka daha önceden hesaplanmış ve karar verilmiş bir gerçek vardır. Bu adamlar hiç bir şeyi tesadüfi olarak yapmazlar.

Son düzenleme:
Trident 660'ı örnek vermedim çünkü komponent olarak CB750'den bir farkı yok; Showa amortisörler Nissin kaliperler. Komponent farkları ya mevzumuz?

işte buuuuu yaa..itiraf geldiiii :D

ah cyan ahh

biz nelerini gorduk bu forumda.

bak sana iki link veriyorum. 2016 yılı subat ayına ait yamaha ve honda motosiklet fiyatları

CBR 1000RR Fireblade ----- 53.400 TL
CBR 1000RR Fireblade SP ----- 57.500 TL

YZF-R1 79.000 TL
YZF-R1M - 99.000 TL

vay efendim 2016 fireblade de elektronikler yokmuş, vay efendim rakipler 190 hp iken cbr neden 175 hp miş. bir milyon tane laf edildi

ulan, R1 dediğin alet daha guclu ve daha elektroniklere sahipti evet, ama 1000RR dan tam yuzde 50 daha pahalıydı.
1000RR aldıktan sonra kalan parayla nerdeyse NC750X alıyomus baksana.

yıl 2025, CBR-1000RR-R var şimdi.Üzerinde yok yok.Fiyatı sorma ama, koooooll gibi.

2016 CBR gitmiyor muydu ? Durmuyor muydu ? yooo incelemeler ve elde ettiği başarılar ortada.güzel motormuş.
o yıllarda CBR den yuzde 60 (tahmin, bulamadım fiyatını) fazla para ödeyen s1000RR sahibi gelip de CBR ye bok atamaz..ıyyy nisssin ıyyy 176 hp sadece diyemez.

ezmeye çalışırsa, ulan gerizekalı ikisinin fiyatına baktın mı derim.

ben suziyi dandik ekranları ve tipsizliği ile eleştiriyorum. Ulen dandik ekran koyuyosan,20 yıldır aynı motoru koyuyosan bari fiyatın rekabetci olsun..O da yoook.
Suzuki bitmiş.. :d

F/P dikkate alınsaydı, Honda ve Yamaha markasının fiyatları alıp başını gitmezdi.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
iki defa okudum yanlış mı goruyorum diye..

yazık gercekten.

seninle iki defa kofte yedik, telefonum var. punctum ise sadece forumdan bilirim.

ama bu yaptığın ayıptır ve ciddi bir problem.

eğer ozur dileme niyetin yoksa hem forumdan hem de telefon rehberinden beni silmeni rica edeceğim.

Boşver Burak, bırak uğraşma...

Kalemiyle baş edemediği bir insana sürekli bel altı vurmaya çalışan, onu tahrik etmeye uğraşan, hiç bir şey fayda etmeyince de motosiklet kazası geçirerek ölmesini dileyecek kadar alçalan; kalbi kara, ruhu kara, vicdanı kara insan formunda çirkin canlı türlerine laf anlatmaya değmez...

Bunlarla konuşulmaz, bunlarla tartışılmaz, bunlarla yola çıkılmaz, bunlarla dost olunmaz....

Bakın tüm izleyenler anlasın diye yeniden tekrar edelim;

Bir motosiklet forumunda, bir motosiklet sürücüsü, başka bir motosiklet sürücüsünün kaza yaparak ölmesini diliyor! Bunu ilk kez de yapmıyor. Daha önce de yaptı...Daha fenası bunu beğenen, destek veren başka motosiklet sürücüleri de olabiliyor. Ve şu paçavra mesaja koca forumda tek tepki veren troll diye yaftaladığınız @Burak Kara ! Teşekkürler kardeşim...

Peki bu koca kafalı ama küçük akıllı insan müsveddesi açık seçik başkasının ölümünü dilerken, motosiklet üzerinde geberip gitse, arkasından "iyi bilirdik" denmesi caiz midir? Buna da forumun fıkıh üstadları yanıt versin artık....!

Burak, böyle tipler yaşam boyu yaşadıkları eziklikleri, gerçek sevgi ve aşka olan açlıklarını, başarısızlıklarını, hazımsızlıklarını, kıskançlıklarını ve belki de en önemlisi derin yalnızlıklarını işte böyle sanal platformlarda kalemşörlük yaparak örtmeye çalışırlar. 1990'lardan beridir forumlardayım, çok gördüm böylelerini. Umursamadıkça iyice alçalır, iyice ucuzlaşır, iyice çirkinleşirler...bırak göstersin tüm dünyaya o kara yüzünü. Çünkü sadece üyelerden ibaret değil burası, her isteyene açık bir platform. Ne tür canlı türleri barındırdığını sansürsüz yayınlasın...

Varsa aklı başında bir yönetici gereğini yapar ama sanmıyorum. Hatta bence silmesin de, bıraksın öyle ibretlik...okudukça yüzü kararsın sahibinin, utanması yoktur da, turnusolu olsun kara kalbinin...

Motosikleti
işte buuuuu yaa..itiraf geldiiii :D

ah cyan ahh

biz nelerini gorduk bu forumda.

bak sana iki link veriyorum. 2016 yılı subat ayına ait yamaha ve honda motosiklet fiyatları

CBR 1000RR Fireblade ----- 53.400 TL
CBR 1000RR Fireblade SP ----- 57.500 TL

YZF-R1 79.000 TL
YZF-R1M - 99.000 TL

vay efendim 2016 fireblade de elektronikler yokmuş, vay efendim rakipler 190 hp iken cbr neden 175 hp miş. bir milyon tane laf edildi

ulan, R1 dediğin alet daha guclu ve daha elektroniklere sahipti evet, ama 1000RR dan tam yuzde 50 daha pahalıydı.
1000RR aldıktan sonra kalan parayla nerdeyse NC750X alıyomus baksana.

yıl 2025, CBR-1000RR-R var şimdi.Üzerinde yok yok.Fiyatı sorma ama, koooooll gibi.

2016 CBR gitmiyor muydu ? Durmuyor muydu ? yooo incelemeler ve elde ettiği başarılar ortada.güzel motormuş.
o yıllarda CBR den yuzde 60 (tahmin, bulamadım fiyatını) fazla para ödeyen s1000RR sahibi gelip de CBR ye bok atamaz..ıyyy nisssin ıyyy 176 hp sadece diyemez.

ezmeye çalışırsa, ulan gerizekalı ikisinin fiyatına baktın mı derim.

ben suziyi dandik ekranları ve tipsizliği ile eleştiriyorum. Ulen dandik ekran koyuyosan,20 yıldır aynı motoru koyuyosan bari fiyatın rekabetci olsun..O da yoook.
Suzuki bitmiş.. :d

Yahu neyin itirafı? Konumuz komponent farklılıkları ise aynı komponentlere sahip motosikletlerin karşılaştırmasının yapmanın ne anlamı var? CB750 ile Trident 660 arasında f/p olarak CB750 ağır basıyor kesinlikle, ama nispeten ufak form faktörlü bir binicinin 3 silindirli motorun daha geniş devir aralığı ile her devirde güzel gelen torkunu tercih etmesi de hiç ama hiç şaşırtıcı olmazdı. Sen o Honda fanatizminle Trident 660'ı seçeni yine amatör diye nitelendirirdin kesin. :ROFLMAO: 💦

Daha yukarıda yazdığım gibi; her ikisinin de form faktörleri bana tam uyuyor olsa ikisini de deneyip karar verirdim. (O senaryoda Triumph ağır basıyor; nasıl ki bir "Kawasaki boya kalitesi" vs. diyoruz bir Honda ile Triumph'u da tasarım ve malzeme kalitesi açısından karşılaştırdığımızda kimin galip çıkacağı çok belli. Ayrıca Triumph'un bir de aksesuar kataloğu avantajı var, millet Çin üretimi aksesuar arıyor CB750'ye, bunlarda yok yok...)

Fireblade örneğini net anlamadım - 2016'da motosiklet piyasasını takip etmiyordum. Eğer "fiyatına bakacaksın" mesajı vermeye çalıştıysan tabi ki olay f/p ise fiyatına bakacağız da daha önce yazdığım gibi; arzu ettiğimiz özellikleri içermiyorsa yarı-fiyatına satılan ürün bile 2x fiyatlı olandan f/p olarak daha verimsizdir. Çünkü neticede istediğimiz vermiyor. Benim bir CBR1000RR Fireblade sahibi ağabeyim var, adam motorun her bir şeyini değiştirmiş, çılgın güç alacak modifikasyonlar yapmış vs. Motora yaptığı masraf o R1 almış olsaydı vereceği %50'yi rahat rahat aşmıştır kesin. Madem stok haliyle çok iyi motosikletti neden bu kadar masraf yaptı o motora?

Bir kaşık tadına bakıp tadını kötü bulduğum için bir kenara ittiğim çorba dünyanın en ucuz çorbası olsa bile sonuçta ona verdiğim para çöpe gittiği için f/p anlamında da çöptür. Bu kadar basit. Herkesin f/p analiz kriterleri kendine mahsus.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
döğüş çıktıysa kaveden adamları toplayıp geliyorum
images

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Mesajlarin tamamini okumadim ama herkesin oncelikleri farkli ve kavramlar biraz karisiyor gibi. F/P dedigimizde bu kisinin ihtiyacindan biraz uzak bir sey oluyor bence. Elimizde 2 tane motor olsun. Birinin fiyati 50k TL digeri 500k TL.

Eger ucuz motorun asiri rahat selesi, rahat ergonomisi ve asla ariza cikarmayan uzun omurlu parcalari varsa o 500k TL'lik motordan daha F/P olabilir. Ancak bu gidip de herkesin (salliyorum) Ducati almasi yerine o 50k TL'lik (muhtemelen) scooter'i almasi gerektigi manasina gelmez. Sebebi de cok belli: Ihtiyac ve istekler cok farkli.

Ayni seyi tersine cevirirsek de kucuk bir kasabada yasayan birinin gidip 50CC scooter yerine 500k TL'lik bir honda almasinda mana yoktur. Ki burada aslinda 50CC'lik scooter F/P olmaktan cok uzak cunku hep ariza cikartacak ve hicbir ozelligi iyi degil. Gidip bir 50k TL daha koysa daha iyi bir motor bile alabilir. Ama o adamin cebinde ya o kadar para vardir ya da motosikletten bekledigini o motor karsiliyordur. O adamin yapmasi gereken dogru sey F/P orani en iyi olan motoru bulmak degildir, butcesi dahilindeki en iyi F/P olan motoru bulmaktir.

Anladigim kadari ile forumdaki aktif olan insanlar icin motorun fiyatinin onemi yok. Isteklerini yerine getirecek motor icin ekstra her parayi vermeye hazirlar (ecnebilerin dedigi paying for premium). Yani isteklerini %90 olarak saglayan motora 100 birim para vermek yerine isteklerini %99 oraninda karsilayan motor icin 150 birim para vermek onlar icin daha mantikli. Bu benim icin mantikli degil. Ancak belki param olsaydi aradaki o fark bana da cok koymazdi ve ben de gider en iyi motoru alirdim.

Kisaca, F/P oraninin en iyi oldugu motor herkes tarafindan yuksek oranda ayni kabul edilebilir. Ancak bu herkesin o motoru almasi gerektigi manasina gelmez. En basitinden, biri bana bir motor hediye etse o motor F/P krali olur ve memlekette satilan her motordan daha F/P olur. Yine de bu motor benim istemedigim bir seyse kullanmam. Mantikli olan ihtiyaclarini ve isteklerini belirledikten sonra fiyati en dusuk olan urunu almaktir. Isteklerinizde 3 silindir bir motor varsa gidip de cift silindirli F/P bir motoru almanin mantikli oldugunu kimse zaten soylemiyor. Iki motor da istekleri karsilayabiliyorsa ucuzu almak mantiklidir deniyor.

Soru: Eve girgir almaniz gerekiyor. Pazarda girgir 40 TL (salliyorum). Internette satilan, uzun bir sapi ve ucunda isik olan bir girgir ise 1000 TL. Siz girgira o para verilir mi dediniz, ucuzu aldiniz. Ayse teyze de gidip o pahali ve ozellikli mi ozellikli girgiri aldi. Ayse teyze sizin aldiginiz girgirla dalga gecip "O girgir alinir mi daha yerdeki tozlari isikla belli etmiyor bile? Ustune bir de egiliyorsun" derse guler misiniz aglar misiniz?

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Herkesin kendisine göre bir f/p skoru vardır mutlaka. Fiyatlar belli olduğuna göre buradaki değişken performans. Ancak performans algısı da kişiden kişiye değişiyor. Pek çoğunun yana yıkıla olmazsa olmaz dediği cruise kontrol, otomatik vites, quickshifteri ben performanstan saymam, ihtiyacım yoktur ve ya hoşlanmam. Bu durumda aynı motorun performans algısı bende ve diğerinde farklı olabilir. Evet matematiksel değerler var ama her şey matematik olmadığı için ya da herkes için uygun olan farklı olabileceği için f/p algısında bu farklar var sonuçta. Filanca marka amortisör yada USD amortisör ya da çelik hortum ya da bunların markaları; herkes için aynı anlamı ifade etmiyor.

Elbette insanların tercihlerini eleştirmek kimseye düşmez. Tipini sevmiştir, parası ona yetmiştir, taksitle almıştır, servisi yakındır vb bir sürü faktör nedeniyle tercih yapılmış olabilir. Şu motor tu kaka olmaz ancak o motor sana uygun olmayabilir. İşin özeti bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar