Bizim forum neden F/P nedir anlayamıyor ?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şurda 3 günlük motorcudan ayar yiyoruz.. :ROFLMAO:

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
@Punctum, goruyon di mi yıllarca kimlerle uğrastım ben ?

bu forumda bunun gibi onlarcası var.

iyi bile akıl sağlımı korudum bugune kadar.
Burakcım şöyle bir laf vardır;

"Zenginler parasızmış gibi yaşayarak zengin, fakirler ise zengin gibi yaşayarak parasız kalırlar"

Çoğu durumda insanoğlu olduğu gibi görünmek yerine, olmak istediği gibi görünmeye çalıştığından çıkıyor böyle marazlar...

Söz gelimi; koca kafalı, düşük omuzlu, sarkık memeli, kıllı, göbekli ve KEL kardeşlerimiz; asker disipliniyle çalışıp, günde 25 ton ağırlık kaldırıp, kendi vücuduna saygı duyarak yaşayan büyüklerine göt engelli diyerek, kendi aciz hayatlarına renk katmaya çalışabiliyorlar. Bu da zihinsel bir fakirlik örneğin. Çocukluklarından gelen ezikliklerini, sosyal yaşamdaki başarısızlıklarını, aile kuramamış olmanın verdiği sancıları, çevrelerinde bir türlü kabul görememenin getirdiği yalnızlıklarını, göt kılları ağardığı halde hiç bir hayallerine ulaşamamış olmanın getirdiği umutsuzluklarını, bu yaşa geldiği halde hala bir boka benzemeyen hayatlarını, gerçek sevgiye ve saygıya olan açlıklarını, vb. psikolojik arızalarını; bu tür sanal ortamlarda kendilerine ağğğbiii falan denmesinden müthiş haz duyarak, attığı mesaj sayısıyla övünerek, ota boka laf ederek, üyelik tarihiyle küçücük zihninde sahiplik duygusu örüntüleyerek, kısaca hep göründüğünden farklı olmaya çalışarak gidermeye çalışırlar.

Forumlar bu türler için doğal yaşam alanıdır. Eşeysiz ürerler, gruplaşmayı pek severler, kendi aralarında nüfuz hiyerarşisine girerler, birbirlerini kollarlar, gruptan birinin yazdığına mutlaka beğeni atarlar...

Ha, fiyat/performans oranı mı?

O kolay,

Önce yazdığını anlayacak zekaya sahip üyelerle tartışacaksın, gerisini koyvereceksin...

Hadi yazımızı özlü bir sözümüzle bitirelim, tüm forumun kulağına küpe olsun...

"Eceli Gelen Fare Kedi Taşağı Kaşır"
.
.
.
.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Konu ne zaman V-Strom'a ya da köfteye dönecek çok merak ediyorum. Bizim ekip tatilde sanırım.

Misal; "Bende Öhlins yok, bana köfte vermediler" ya da "bir kız sevdim, sarı yelekli gözlemeci çıktı"
dönemiyor, kaç motosiklet değiştirdim, şu tayfayla bi takılamadım, yanarım ona yanarım :D senelerdir burada sizleyim ama sıfır buluşma

en kıdemli forumcundan tutun en yeni olana kadar yuzde 90 ı f/p kavramından bi haber.

acaba bizim foruma mı özel bu durum yoksa turk milletinin genel bir özelliği mi emin değilim.

bir malı, ondan tam iki kat fiyata satılan bir ürünle rahatlıkla karşılaştırıp kötüleyebiliyor mesela.çok ilginc bir durum.

sadece 9000 pound a satılan hornet 1000 i, ıyyyy 150 hp mi ? diye rahatlıkla eleştirir bunlar.

veya ıyyy nisssin takmışlar, veya neden ohlins yok diye de eleştirebilirler. herhangi bir sınırları yok.

yavv bu kadar amatör olmayın arkadaslar.

bir ürünü değerlendirirken fiyata bakmamak yapacağız en büyük hata olur.

"bwm m1000r cok super abiiiiii. cok acayip gidiyo çok acayip duruyo!"

lan manyak tabiki super olacak sen onun fiyatına baktın mı hiç ?

sen onu bir honda hornet 1000 sp ile karşılaştırırken işin içine fiyatı katarsan durum çok başka bir hal alır. honda ezip geçer. (satışlar yalan soylemez)

kafanızı çalıştırın dostlar, amator olmayın.
Valla ben bakıyorum.
Birincisi bizim ülkede düzenli maaş garantisi olan herkes kredi kartına taksite bölüp motorunu alıp geçmeli ilerde nolcağı belli olmaz. Ben motorların kredi kartına satıldığını ilk duyduğumda bir finansçı olarak şok olup çok sevinmiştim 😁 Taşıt alıyorsun ve dayanıklı tüketim malına giriyor bugün arabaya kıyasla alım gücüne en uygun şey motor çünkü inanılmaz taksit imkanın var ve fiyat düşük ulaşılabilir rakamlar.
Motorlarında kendi içinde fiyat performans olayı var. Misal bizde Japon sapığı çok ama ben Japon'u almam çünkü senden peşin para veya yüksek peşinat istiyor. Türkiye gibi ekonomilerde yüksek tutarlı bir malı Peşin almaktansa taksitli alıp ödemeleri aylara yapıp enflasyona yedirip aynı taksit tutarını ödemeye devam etmek çok daha karlı iştir her zaman. Gidip manyak gibi 200 300 peşin bayılmak kenarda çok büyük tasarrufun yoksa veya 100k üstü maaşlardan aşağı inmeyen adam değilsen hiç rasyonelce değil.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben duruşu olan adamdan hoşlanırım

vayyyyyyyy bu ititaf gozumden kaçmış dun.

ben şok şu an :d
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Forumlar bu türler için doğal yaşam alanıdır. Eşeysiz ürerler, gruplaşmayı pek severler, kendi aralarında nüfuz hiyerarşisine girerler, birbirlerini kollarlar, gruptan birinin yazdığına mutlaka beğeni atarlar...

alp_tunay(2006) - Birkann(2008) -taygırmbz(2006)

yukarda da goruldugu gibi bunlar da sureklı birbirini kolluyo, likelar havalarda ucusuyor.

eski üye kardesliği kurmuşlar puhahsha

komik cocuklar.

Son düzenleme:
vayyyyyyyy bu ititaf gozumden kaçmış dun.

ben şok şu an :d

alp_tunay(2006) - Birkann(2008) -taygırmbz(2006)

yukarda da goruldugu gibi bunlar da sureklı birbirini kolluyo, likelar havalarda ucusuyor.

eski üye kardesliği kurmuşlar puhahsha

komik cocuklar.

Ben duruşu olan adamdan hoşlanırım dediği için beğendim.
Yani beğenimi üstüne alınma senle uzaktan yakından alakası yok.
Yazılanları beğenmek gruplaşmak değil.
Sana dert anlatamam gerçi ama bana bulaşma her konuda gerek yok yani.

Milletin derdi komponent değil, Honda'nın (ve genel olarak tüm Japonların) garip cimrilikleri aslında...

yoo baya baya komponetci oldugunuzu dusunuyorum.

japonların cimri oldugunu dusunuyosun.

senin gibi dusunenler için asağıdaki gibi secenekler var mesela.

z900 ve z900se
mt09 ve mt 09 sp
hornet 1000 ve hornet sp
..

peki sence satışlarda bol komponentli olanlar ağır sekilde baskınsa bu adamlar neden motorları iki şekilde sunuyor ?

demek ki talep var cyan. herkes senin gibi değil demek.

yani oturduğun yerden eleştirmek kolay.

z900 vs z900se ve hornet vs hornet sp incelemelerine bak,

alman 1000ps(saygındır) piste cıkmıyosan z900se için fazladan para vermeye gerek diyor.

mcn ise hornet sp ile duz arasında itiraf etmeliyiz ki frenleme ve viraj performansında pek fark goremedik diyor.

ama size kalsa japonların kullandığı nissinler , showalar ıyyy uzuz komponent.

kardesim bunlar iyi, fiyat ise en ust duzey olana göre ucuz.

ve sen motoru ona gore ucuza alıyorsun.ortada bok atacak tek bir neden yok.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Burakcım şöyle bir laf vardır;

"Zenginler parasızmış gibi yaşayarak zengin, fakirler ise zengin gibi yaşayarak parasız kalırlar"

Çoğu durumda insanoğlu olduğu gibi görünmek yerine, olmak istediği gibi görünmeye çalıştığından çıkıyor böyle marazlar...

Söz gelimi; koca kafalı, düşük omuzlu, sarkık memeli, kıllı, göbekli ve KEL kardeşlerimiz; asker disipliniyle çalışıp, günde 25 ton ağırlık kaldırıp, kendi vücuduna saygı duyarak yaşayan büyüklerine göt engelli diyerek, kendi aciz hayatlarına renk katmaya çalışabiliyorlar. Bu da zihinsel bir fakirlik örneğin. Çocukluklarından gelen ezikliklerini, sosyal yaşamdaki başarısızlıklarını, aile kuramamış olmanın verdiği sancıları, çevrelerinde bir türlü kabul görememenin getirdiği yalnızlıklarını, göt kılları ağardığı halde hiç bir hayallerine ulaşamamış olmanın getirdiği umutsuzluklarını, bu yaşa geldiği halde hala bir boka benzemeyen hayatlarını, gerçek sevgiye ve saygıya olan açlıklarını, vb. psikolojik arızalarını; bu tür sanal ortamlarda kendilerine ağğğbiii falan denmesinden müthiş haz duyarak, attığı mesaj sayısıyla övünerek, ota boka laf ederek, üyelik tarihiyle küçücük zihninde sahiplik duygusu örüntüleyerek, kısaca hep göründüğünden farklı olmaya çalışarak gidermeye çalışırlar.

Ha, fiyat/performans oranı mı?

O kolay,

Önce yazdığını anlayacak zekaya sahip üyelerle tartışacaksın, gerisini koyvereceksin...

Hadi yazımızı özlü bir sözümüzle bitirelim, tüm forumun kulağına küpe olsun...

"Eceli Gelen Fare Kedi Taşağı Kaşır"
.
.
.
.
biz buna direk züğürt tesellisi diyoruz. bir de uzun uzun analiz kasmış yavrucak
böyle olmamızı mı hayal ediyorsun? vah canım benim ya :)

z900 ve z900se
mt09 ve mt 09 sp
hornet 1000 ve hornet sp
..
bla. bla. bla
burakçım bak yurtdışında bir adam 1000rs yerine mt9 alır, bunun bir mantığı var
niçin? yarı fiyatına satılıyor çünkü
ama Türkiyede fiyatları aynı. la fiyatları aynı, neremizle gülelim buna?
bir tarafta insanlık tarihinin ürettiği en şahane hypernaked bir tarafta 900 lük bir commuter var

Son düzenleme:
biz buna direk züğürt tesellisi diyoruz. bir de uzun uzun analiz kasmış yavrucak
böyle olmamızı mı hayal ediyorsun? vah canım benim ya :)

burakçım bak yurtdışında bir adam 1000rs yerine mt9 alır, bunun bir mantığı var
niçin? yarı fiyatına satılıyor çünkü
ama Türkiyede fiyatları aynı. la fiyatları aynı, neremizle gülelim buna?
bir tarafta insanlık tarihinin ürettiği en şahane hypernaked bir tarafta 900 lük bir commuter var

yahu konuyu tlr de durum için demedim ki ?

"japon bitti mutlu musunuz" basşlığı bana ait,

dandik turkiye de satılan 3 5 motor konumuz değil.

2023 model de olsa 750 bin e millet sıfır v4 aprilia alıyor,

mt 09 fiyatına sıfırdan farksız triumph 1200rs falan var,

gec bunları..

haksız rekabet oldugunda tr deki durumu konusmak anlamsız.

haaaaa millet yine bol bol horner750 alıyor farkındaysan. yine de mucadele ediyoruz

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
biz orda da anlattık, orda da anlamadın

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

demek ki talep var cyan. herkes senin gibi değil demek.

...
Herkesin benim gibi olmamasından onur duyarım açıkçası, çünkü ben de herkes gibi olmak istemem.

"CB1000 SP + GBP 1.000 fiyatıyla bile segmentteki rakiplerinden uygun kalıyorsa neden direkt böyle sunulmuyor?" sorusu bence çok haklı. GBP 10.000 verebilen adam GBP 11.000 mi veremeyecek? (Düz model ruhu fakir olanlar için mi yoksa!?)

Bence cevap basit, çıtalarını yükseltmek istemiyor cimriler. Yukarıda destan yazdım ucuz modellerle pahalı modeller arasında ortak parça kullanımı vs. gibi konuları. Bu adamların birinci odağı verimlilik ve maliyet, kalite değil. Dolayısıyla müşteri kitleleri de buna göre ayrışıyor, verimlilik ve maliyet odaklı olan kalite odaklıyla billur geçerken kalite odaklı da diğeriyle billur geçiyor.

Mevzu bu kadar basit. Kimisi Çetinkaya'dan giyinir ve bu onun için iyi ve güzeldir kimisi Ermenegildo Zegna'da giyinir ve bu onun için de iyi ve güzeldir. (İkisi de hazır giyim bu arada...) Neticede ikisi de giyindiler, meseleye böyle bakılacaksa... İkisi de haklı, ikisi de haksız.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
yahu konuyu tlr de durum için demedim ki ?

"japon bitti mutlu musunuz" basşlığı bana ait,

dandik turkiye de satılan 3 5 motor konumuz değil.

2023 model de olsa 750 bin e millet sıfır v4 aprilia alıyor,

mt 09 fiyatına sıfırdan farksız triumph 1200rs falan var,

gec bunları..

haksız rekabet oldugunda tr deki durumu konusmak anlamsız.

haaaaa millet yine bol bol horner750 alıyor farkındaysan. yine de mucadele ediyoruz
Bu yaşına gelene kadar ne yaşadın ? Ne yaşattılar sana ?..
Sttret bin Cb125 F ine yardır gitsin.. Boş boş felsefe kasmana gerek yok.. hayat güzel , daha gençsin..
Harcama kendini...

Son düzenleme:
Herkesin benim gibi olmamasından onur duyarım açıkçası, çünkü ben de herkes gibi olmak istemem.

"CB1000 SP + GBP 1.000 fiyatıyla bile segmentteki rakiplerinden uygun kalıyorsa neden direkt böyle sunulmuyor?" sorusu bence çok haklı. GBP 10.000 verebilen adam GBP 11.000 mi veremeyecek? (Düz model ruhu fakir olanlar için mi yoksa!?)

Bence cevap basit, çıtalarını yükseltmek istemiyor cimriler. Yukarıda destan yazdım ucuz modellerle pahalı modeller arasında ortak parça kullanımı vs. gibi konuları. Bu adamların birinci odağı verimlilik ve maliyet, kalite değil. Dolayısıyla müşteri kitleleri de buna göre ayrışıyor, verimlilik ve maliyet odaklı olan kalite odaklıyla billur geçerken kalite odaklı da diğeriyle billur geçiyor.

Mevzu bu kadar basit. Kimisi Çetinkaya'dan giyinir ve bu onun için iyi ve güzeldir kimisi Ermenegildo Zegna'da giyinir ve bu onun için de iyi ve güzeldir. (İkisi de hazır giyim bu arada...) Neticede ikisi de giyindiler, meseleye böyle bakılacaksa... İkisi de haklı, ikisi de haksız.

bakk yaa :d

verdiğin giyim firmaları arasında daglar kadar fiyat ve kalite farkı varken(ikisini de bilmem) bu benzetmen hiç olmadı.

resmen duz japonlara dandik muamalesi yapmaya devam ediyorsun.

neyse, bizler(global) yeteneklerimizi aşan en ust duzey komponentlere fazladan para vermeyek gayet guzel motorlara biniyoruz.

Bu yaşına gelene kadar ne yaşadın ? Ne yaşattılar sana ?..
Sttret bin CBF ine yardır gitsin.. Boş boş felsefe kasmana gerek yok.. hayat güzel , daha gençsin..
Harcama kendini...

alp_tunay cb125f yanınfa alemin kralı crf1000l de var ;)

birazdan yuzmeye cıkıyorum, sen de kanepende vantilatorun onunde soğuk karpuz ye.

serinlersin.

puhshahd

Motosikleti
Forza250-cygnusL
E tamam işte..Git yüz.. Daha ne diye buralarda fink atıyosun...
Biz de taygırcanla, birkanla atleti giydik klimanın karşısında kavun yeriz..
Akşam fotolarına bakar ağlarız ;)

E tamam işte..Git yüz.. Daha ne diye buralarda fink atıyosun...
Biz de taygırcanla, birkanla atleti giydik klimanın karşısında kavun yeriz..
Akşam fotolarına bakar ağlarız ;)

cbf inle yardır diyerek kucuk aklınla aşağışamaya calıştın ya, o bakımdan yazdım

;)

svg,

fdgfggj

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tamam sen CRF1000 L ile yardır..
Kavunu kestik daha soğumadı..Sen varana kadar soğur.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
bakk yaa :d

verdiğin giyim firmaları arasında daglar kadar fiyat ve kalite farkı varken(ikisini de bilmem) bu benzetmen hiç olmadı.

resmen duz japonlara dandik muamalesi yapmaya devam ediyorsun.

neyse, bizler(global) yeteneklerimizi aşan en ust duzey komponentlere fazladan para vermeyek gayet guzel motorlara biniyoruz.
...
Verdiğim abartılı örneğin sebebi "dünyayı Çetinkaya'dan giyinenlerin gözüyle görmek zorunda değiliz" mesajını verebilmek. (Tersi de doğru tabi!)

Masaya sürekli (yine abartıyorum) Çetinkaya'dan giyinen kitlelerin tercihlerini getirmenin anlamı yok yani.

Bak adam aylardır Hornet'ini satmaya çalışıyor, neden? Biz arada makara geçtik falan ama sonuç itibarıyla o motosiklet adamın istediğini verememiş. %100 eminim, o zaman CB750 tercih etmiş olacağına (dolu dolu) bir Street Triple 765 RS almış olsa, bugün mutlu mesut kullanıyor olacaktı.

Her mal herkes için değil nitekim; herkesin tercihlerinin sebepleri ve tatmin düzeyleri kendilerinde saklı ve kendilerince doğru. Yeter ki bilinçli yapılmış tercihler olsun; yani "İtalya'da ayda 1.500 kişi bunu tercih ediyor demek ki çok iyi motosiklet, bunu alayım" gibi saçma bir kriterle motosiklet tercih edersen o motosikleti eline alabilirsin.

Diyeceğim bu kadardır.

Verdiğim abartılı örneğin sebebi "dünyayı Çetinkaya'dan giyinenlerin gözüyle görmek zorunda değiliz" mesajını verebilmek. (Tersi de doğru tabi!)

Masaya sürekli (yine abartıyorum) Çetinkaya'dan giyinen kitlelerin tercihlerini getirmenin anlamı yok yani.

Bak adam aylardır Hornet'ini satmaya çalışıyor, neden? Biz arada makara geçtik falan ama sonuç itibarıyla o motosiklet adamın istediğini verememiş. %100 eminim, o zaman CB750 tercih etmiş olacağına (dolu dolu) bir Street Triple 765 RS almış olsa, bugün mutlu mesut kullanıyor olacaktı.

Her mal herkes için değil nitekim; herkesin tercihlerinin sebepleri ve tatmin düzeyleri kendilerinde saklı ve kendilerince doğru. Yeter ki bilinçli yapılmış tercihler olsun; yani "İtalya'da ayda 1.500 kişi bunu tercih ediyor demek ki çok iyi motosiklet, bunu alayım" gibi saçma bir kriterle motosiklet tercih edersen o motosikleti eline alabilirsin.

Diyeceğim bu kadardır.

ya sen artık bence kasıtlı olarak yapıyorsun bunu,

hornet 7500 pound
street triple r 10400 pound

sizler, street triple r da olan brembo ya 120 hp olmasına falan bakarak hornet i eleştiriyosunuz.

yok nisssin var dandik, yok arka maşa balkon, plastik kalitesi falan..

yahu el insaf sen strret triple ı aldın ama hornetin yuzde 50 daha fazlasına aldın..

bunları eleştirmek ne haddinize diyorumm.

hornet 1000 sp 155 hp lik canavar 10000 pound eeee şimdi napıcaz cyan ?

işte bu yuzden hornet 1000, z900 falan bol bol satarken dandik triple 765 e kimse bakmıyor.

bu motorlar varken kim nspsın triumph ı yavvvv. ?

ondan sonra da diyosun ki ben satışlara bakmam,

bakma sen :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Başka bir yerde yineledim sanırım, Mühendislik Matematiğinde (evet, sosyalci değilim) temel analizin amentüsüdür: Ya karı maksimize edecek bir yöntem bulacaksınız, yada zararı minimize edecek bir seçenek geliştireceksiniz...

Marjinal Fayda Eğrisi falan diyeceğim de, bazıları bön bön bakacak yine, alın okuyun biraz...

Hadi İngilizce'si Türkçe'sinden iyi olanlar için de ekleyeyim;

Bir kıyak daha yapıp bunu forumun anlayacağı dile çevirelim: Ya elinizdeki mevcut para ile alabileceğiniz en iyi motosikleti seçeceksiniz, yada belli bir kalitedeki motosikleti alabilmek için gerekli para maliyetine katlanacaksınız. İkisi birden olmuyor maalesef. Anca forumda polemik üretirsiniz...yani yok öyle, "hem karnım doysun, hem pastam dursun"...

Şimdi böyle yazınca bana ukala, çok bilmiş falan diyor bazıları. Ne yapalım arkadaş, siz de kafayı çalıştıracaksınız biraz. Öyle hazıra konmanın da bir maliyeti var...

Kısaca Burakcım (@Burak Kara) forumla boşuna uğraşıyorsun bu konularda. He de geç...Hem bak ne demiş Mark Twain :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar