Bizim forum neden F/P nedir anlayamıyor ?

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
herkes sizin gibi fakir mi? cidden soruyorum.

burada gerçekten çok zengin olanlar var.

Adamın umrunda mı senin tl'deki durumun?

bu sebeple ben o teknik değerlendirmeyi doğru buluyorum. Ben zaten fiyatı görüyorum. Bana lazım olan bu meretin üstünde zaman geçirmiş, başka meretlerle de vakit geçirmiş kişilerin görüşleri. Çünkü çok yol yapmışlar çok tecrübeliler ve bu tecrübeleri aktarmalarının en doğal yolu da bu parçalarla ilgili olan geçmiş deneyimleri. O yüzden eğer fiyat konusuna takılırlarsa: Yamaha tracer mesela çok beğenilen bir model ve tam bir fiyat performans gibi görülüyor olabilir. Ancak fiyata takılmadan sadece komponentleri gözüyle bakarsan üzerindeki motor bloğundan tut teknolojisine ondan tut da gözlüklü bir adamın sana bakıyor olması gibi görünen ekranı dahil motosikletin pek çok dikkat çekici tarafını sana kendi tecrübeli ile aktarabilirler. Fiyat performans bakan biri olarak ben sana kalkar derim ki Yamaha tracer çok güzel motosiklettir. Onlar kalkar der ki Evet güzel motosiklettir ancak şu modelinde böyleydi bunun olmayanın'dan al şu mutlaka bulunsun üstüne güzel motosiklet.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
herkes sizin gibi fakir mi? cidden soruyorum.

burada gerçekten çok zengin olanlar var.

Adamın umrunda mı senin tl'deki durumun?

ya sen ciddi diyorum yazdığımdan ne anladın ?

yemin ederim turk milletinin yuzde 87.5 u okuduğunu anlamıyor..

yavvv zengin olsun veya full krediye girip borcla alsın, ne aldığı beni ilgilendirmiyor..

ama saf gibi, yarı fiyatına satılan bir motoru da boklayamaxsınnnnnn.

boklarsa hadddini bildiririm o amatorun. yok oyle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Punctum nerdesin yaa yetiş

amatorler saldıraya gecti. laf anlamıyor bunlar

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
bir benzeri de iskender-diyojen.
iskender, koskoca imparator seni sayıp bir isteğin var mı diyor, bu zik kafalı da gölge etme yeter diyor.
ben olsam kafasını vurdururdum. kustah ipne.
Aleksandros ile Diogenis o Kunikos arasında diye dedikodusu yapılan o hikaye İskender ile Döner arasında geçmiştir.
Sinop'un poyraz ayazında ateşin önüne duran 150 cm'lik 1,5 İskender'e dötü donan Dönerin attığı fırçadır.
İskender'in am maddesi Döner olduğundan el mejbur döt gardiyan cevab verememiştir. Döner olmadan yoğurtla tereyağıyla İskender olmuyor çünkü. Ameriga henüz keşfedilmediği için domates de salça da yok tabi. :rolleyes:
cevab-veremedi_2320014.jpg

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
ya sen ciddi diyorum yazdığımdan ne anladın ?

yemin ederim turk milletinin yuzde 87.5 u okuduğunu anlamıyor..

yavvv zengin olsun veya full krediye girip borcla alsın, ne aldığı beni ilgilendirmiyor..

ama saf gibi, yarı fiyatına satılan bir motoru da boklayamaxsınnnnnn.

boklarsa hadddini bildiririm o amatorun. yok oyle.

@Punctum nerdesin yaa yetiş

amatorler saldıraya gecti. laf anlamıyor bunlar
Anlamadığınız herşeyi anlattım yine anlamamışsınız :D

Neyse kendiniz yazmışsınız zaten :D

Amatör'ü duyduk, pro olsak daha kötüydü, buna tasavvuf edicez artık

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Konu ne zaman V-Strom'a ya da köfteye dönecek çok merak ediyorum. Bizim ekip tatilde sanırım.

Misal; "Bende Öhlins yok, bana köfte vermediler" ya da "bir kız sevdim, sarı yelekli gözlemeci çıktı"

Konu ne zaman V-Strom'a ya da köfteye dönecek çok merak ediyorum. Bizim ekip tatilde sanırım.

Misal; "Bende Öhlins yok, bana köfte vermediler" ya da "bir kız sevdim, sarı yelekli gözlemeci çıktı"

ooo eksi de gordum şimdi izmir de su kesintisi..

yavrum istanbul yaa. gidenler ağlayarak donecek

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

hornet 1000 sp(ohlins, steylama) ile duz hornet(nissin, showa) arasında 1000 pound fark var.

üstelik sp 5 hp fazla, altın sarısı jantları var dfshdhs

ulen komponetciler 1000 pound farkla motor uzaya mı çıktı şimdi ?

boş işler..
Alacak olsam / alabilsem GBP1.000 fazla verip SP'sini alırdım, bu kadar az farka sana Stylema kaliper ve Ohlins arka amortisör vermişler; gerçekten f/p düşünüyorsan(!?) atlarsın üstüne. Kendi kendini değilleyen bir örnek değil mi bu ya?

Sanki şu an tüm forum atlamış motorlara geziyor, bir biz dallama gibi burada bir şeyler çiziktiriyoruz. Göt engelli bile ortalarda yok.
Vallahi bugün uyuyasım varmış, 11:30'da kalktım, az aylaklıktan sonra arabanın vida giren ön lastiğine yama yaptırdım Maslak Oto Sanayi'de.

Oradan da Büyükdere'ye gittim Bilice Börekçisi'nde bir porsiyon kıymalı kol böreği, yarım porsiyon su böreği, iki göz yumurta ve iki büyük çay içip sonra da Büyükdere - Sarıyer Merkez - Büyükdere - Kireçburnu - Büyükdere şeklinde 1 saatte 6,5km yürüyüş yapıp yedikledimin diyetini (kısmen) verdim.

Boğaziçi gibisi yok nitekim...

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Bizim insanımız en büyüğü ve en d*şaklısı bende olsun ister ve gider onu alır. Aldıktan sonra hiç bir özelliği kullanmaz ve var olduğunu bildiği için kendini tatmin eder o kadar.

Bunda benim dedemle babam birebir örnekler (biraz abartılı gelebilir ama öyleler) Arabada klima vardır kullanmazlar, yağmur yağar silecek motoru bozulur diye açmaya korkarlar.

Dedem 2019 yılında kendine sıfır 301 aldı ve o zaman en full paketini almıştı. Şimdi arabaya en ufak bir şey olmasın diye dükkanında arabayı branda ile tutuyor ve binmiyor. Her gün dükkanına emekli kartından yararlanarak otobüse binerek gider.

Alacak olsam / alabilsem GBP1.000 fazla verip SP'sini alırdım, bu kadar az farka sana Stylema kaliper ve Ohlins arka amortisör vermişler; gerçekten f/p düşünüyorsan(!?) atlarsın üstüne. Kendi kendini değilleyen bir örnek değil mi bu ya?

ya bende kesinlikle sp alırdım jantı bile altın sarısı ve 5 hp fazla.

ama bunu yazma nedenim farklıydı.

o cok ovulen komponentler ile eleştirilen kaliper ve suspansiyon arasında dağğğğlar yok.

al işte fiyatlar belli. arasında düdük kadar fark var.

hatta performanslar da belli.. biz ölümlüler bu farkı hissetmiyoruz cunku duz olandakiler de iddia edildiği gibi asla kotu değil.

avrupalı motorlarda bu üst! düzey komponentler olunca millet bir triplere giriyor bir haller oluyor.,

tribe girmeyin diyorum, ne fiyatı ne de performansı uzaya cıkmıyor bunlarla.

Motosikleti
...

o cok ovulen komponentler ile eleştirilen kaliper ve suspansiyon arasında dağğğğlar yok.

al işte fiyatlar belli. arasında düdük kadar fark var.

hatta performanslar da belli.. biz ölümlüler bu farkı hissetmiyoruz cunku duz olandakiler de iddia edildiği gibi asla kotu değil.

avrupalı motorlarda bu üst! düzey komponentler olunca millet bir triplere giriyor bir haller oluyor.,

tribe girmeyin diyorum, ne fiyatı ne de performansı uzaya cıkmıyor bunlarla.
Burada milletin uyuz olduğu konu şu olabilir; ulan madem GBP 1.000 gibi bir farkla Brembo Stylema ve full ayarlı Öhlins piggyback amortisör koyabiliyorsun şu motorlara, neden üç kuruş hesabı yapıp da direkt koymuyorsun? O rekabetçi fiyatla SP diye ayrı varyant yapacaklarına direkt tek varyant / SP spec ile çıkması gerekmez miydi?

Honda bu açıdan gerçekten mimli bir marka; ucuz modelleriyle "premium" modelleri arasında ortak olan pek çok parça var (aynı sinyaller, aynı aynalar, aynı stop farları vs vs) adamlar o çok övdüğün NC'ye CB500F'ten apardıkları (CB500F için gayet yeterli ama NC için yetersiz) o dandik amortisörleri bile kaç sene ve kaç nesil sonra SFF BP ile değiştirdiler (ki halen USD değil!), keza önü çift disk yapmayı da 12 veya 13. model yılında ancak lütfettiler.

Milletin derdi komponent değil, Honda'nın (ve genel olarak tüm Japonların) garip cimrilikleri aslında...

Motosikleti
Adamlar 50-60 kg anca olurlar, kendilerinin artçılı yüklü kapasitesi ile benim tek binmem hemen hemen aynı kg. :)

Japonlar suçsuz biz dombiliyiz.😁
Emin ol o amortisöre koydukları yayın yarıçapının 0,5mm daha ufak olmasının maliyete katkısının hesabını bile yapıyordur pis cimriler...

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
f/p derdimiz olsa, cub sürüyor olurduk
brembonun iki farklı kaliperi arasında bile ne kadar fark olabiliyor bilseniz
adam honda filan diyor yahu
rahmetli AEA nın da dediği gibi, japonun tofaşı
japonlar motosiklet tasarımından anlayan adamlar olsaydı, yukarıdaki osman emmimizin küçük versiyonu kadar boylarıyla hayvan gibi ağır, top gibi depo, şase geometrisi hak getire motosiklet üretiyor olmazlardı.

baslıkta yuzde 90 demiştim,
oran 95 falan bence.. millet uçmuş ya.

f/p derdimiz olsa cub surerdik diyor..

bin kere dedik motor alırken f/p e bakmayan istediği fiyata istediği motoru alana lafımız yok diye ama anlamıyor

mahsus yapıyolar bence, deli numarası bu. yemezlerrr.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ben duruşu olan adamdan hoşlanırım
f/p kavramından giriyorsan mevzuya, katıksız bir pragmatizmden bahsediyoruzdur. cub alacaksın, her anlamıyla f/p makinadır
cuba binmeyen de f/p den anlamıyordur veya öncelemiyordur
az yağından da koyalım mı?
anadolu kurnazı seni

ben duruşu olan adamdan hoşlanırım
f/p kavramından giriyorsan mevzuya, katıksız bir pragmatizmden bahsediyoruzdur. cub alacaksın, her anlamıyla f/p makinadır
cuba binmeyen de f/p den anlamıyordur veya öncelemiyordur
az yağından da koyalım mı?
anadolu kurnazı seni

@Punctum, goruyon di mi yıllarca kimlerle uğrastım ben ?

bu forumda bunun gibi onlarcası var.

iyi bile akıl sağlımı korudum bugune kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar