Bizim forum neden F/P nedir anlayamıyor ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
en kıdemli forumcundan tutun en yeni olana kadar yuzde 90 ı f/p kavramından bi haber.

acaba bizim foruma mı özel bu durum yoksa turk milletinin genel bir özelliği mi emin değilim.

bir malı, ondan tam iki kat fiyata satılan bir ürünle rahatlıkla karşılaştırıp kötüleyebiliyor mesela.çok ilginc bir durum.

sadece 9000 pound a satılan hornet 1000 i, ıyyyy 150 hp mi ? diye rahatlıkla eleştirir bunlar.

veya ıyyy nisssin takmışlar, veya neden ohlins yok diye de eleştirebilirler. herhangi bir sınırları yok.

yavv bu kadar amatör olmayın arkadaslar.

bir ürünü değerlendirirken fiyata bakmamak yapacağız en büyük hata olur.

"bwm m1000r cok super abiiiiii. cok acayip gidiyo çok acayip duruyo!"

lan manyak tabiki super olacak sen onun fiyatına baktın mı hiç ?

sen onu bir honda hornet 1000 sp ile karşılaştırırken işin içine fiyatı katarsan durum çok başka bir hal alır. honda ezip geçer. (satışlar yalan soylemez)

kafanızı çalıştırın dostlar, amator olmayın.

F54

motosiklet bir hobi dir f/p pek s...... alacak olan
dünya ya bir daha mı geleceğiz der alır geçer

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
işin F/P tarafına bakacak olursak komple motorları satıp hiç motor kullanmamamız lazım, komple zarar çünkü bir ihtiyaç değil. Keyfine motor sürüyoruz haliyle keyif için harcanan paraya da bütçemiz dahilinde o kadar çok bakmıyoruz. Keyif için ayırdığımız bütçeyi harcıyoruz o kadar.
Profesyonel olarak motor sürüyor olsaydık yani motor sürmek mesleğimiz olsaydı, motorla para kazanıyor olsaydık o zaman olurdu. Hiç ducati ile kuryelik yapan görmedim çünkü kuryeler profesyonel, onlar maliyetleri önemsemek zorundalar. Ama ducati pahalı deniyor, parası olan keyfine ducati alıyor.
Aynı şekilde yakıt tüketimini de çok dert etmiyoruz çünkü şimdi yaktığının yarısı bile yaksa yine o yakıt gereksiz, sırf keyif için harcanıyor. Yakıt tüketimini takip etmemdeki tek amaç çok büyük bir değişiklik olduğundan demek ki motorda bir sorun oldu hemen ustaya götüreyim de baksın diyebilmek için.

Motosikleti
K 1600 GTL
Burakcım aslında herkes fiyat performans nedir anlıyor. Sadece bir kısmı fiyat kısmına bir kısımda performans kısmına önem veriyor. Sen performans kalite kısmına önem verenleri anlamıyor yada anlamak istemiyorsun sanki... 😉

@Alpbatur , @espresso

ben f/p ye bakılır motor o sekilde secilir demiyorum.

yani bmw m1000r alanı kesinlikle eleştirmiyorum.

eleştirdiğim nokta çok acık olduğundan tekrar etme ihtiyacı duymuyorum.

Motosikleti
K 1600 GTL
@Alpbatur , @espresso

ben f/p ye bakılır motor o sekilde secilir demiyorum.

yani bmw m1000r alanı kesinlikle eleştirmiyorum.

eleştirdiğim nokta çok acık olduğundan tekrar etme ihtiyacı duymuyorum.
Tamam işte eleştirdiğin nokta ne kadar ekmek o kadar köfte diyorsun... Diğeride diyor ki ben kalite ve performans bakarım verdiğim para önemli değil diyor. Hondanın elinde sihirli değnek yok ucuza satıyorsa elbette bir yerlerden kısacak.

sevgili @Punctum , biraz akademik ve hatta pskolojik temellerine de analiz ederek bu durumu açıklayabilir misin ?

ben diyorum ki ;

farklı ve pahalı ve dolayısla herkesin ulaşamayacağı bir ürünü alan kullanıcı, içten içe ödediği yuksek mebla nedeniyle biraz rahatsız oluyor.

hatta kendi kendine "gorgusuz bir almancı mı oldum lan ben" diyor,

"cok para verdim lan buna" da diyor.

bu durumda, beyni olayı rasyonel bir zemine oturtmak içinbi oyun oynuyor ve "super komponetlere sahip oldum" a inandırıyor kendini.

ama yetmiyor,

rakiplerinin komponentlerini vs kotuleyerek verdiği kararın aslında cook doğru olduguna tamamen inandırıyor.

not: m1000r gibi ürünleri alan adamı yeminle eleştirmiyorum.

eleştirdiğim nokta, verdiği paraya bakmadan rakiplerini eleştirmesi.

Forumda çok kısa süredir bulunduğum için forumun f/p anlayışı hakkında yorum yapmam hata olur ancak genel Türkiye yapısı hakkında şunu söyleyebilirim; dövizdeki ciddi artış, vergilendirmedeki çarpık yapı ürün fiyatlandırmasını buna bağlı satınalmadaki borçlanma oranını arttırıyor. Bu sebeple herhangi bir ürün için ihtiyaç/keyif sorgusunu bireyin kendi satınalma prensibine göre yapmasına sebep oluyor. Örneğin forumdaki herkes değişse ve benim en çok hoşuma giden motor olan Ducati Diavel için başlık açsam eminim çok az kişi benim ihtiyaç/keyif/bütçeme göre empati kurup kendi bilgi birikimini ekleyerek yorum yapar. İlk yorum o parayı ona vereceğine bundan al bitane, kalanını altın yaptır olur. Aynı sebepten Çin ve Japon fiyat olarak karşılaştırılırken, Avrupa ve Japon dayanıklılık, verimlilik ve fiyaka olarak karşılaştırılıyor.

Motosikleti
K 1600 GTL
sevgili @Punctum , biraz akademik ve hatta pskolojik temellerine de analiz ederek bu durumu açıklayabilir misin ?

ben diyorum ki ;

farklı ve pahalı ve dolayısla herkesin ulaşamayacağı bir ürünü alan kullanıcı, içten içe ödediği yuksek mebla nedeniyle biraz rahatsız oluyor.

hatta kendi kendine "gorgusuz bir almancı mı oldum lan ben" diyor,

"cok para verdim lan buna" da diyor.

bu durumda, beyni olayı rasyonel bir zemine oturtmak içinbi oyun oynuyor ve "super komponetlere sahip oldum" a inandırıyor kendini.

ama yetmiyor,

rakiplerinin komponentlerini vs kotuleyerek verdiği kararın aslında cook doğru olduguna tamamen inandırıyor.

not: m1000r gibi ürünleri alan adamı yeminle eleştirmiyorum.

eleştirdiğim nokta, verdiği paraya bakmadan rakiplerini eleştirmesi.
Samimi olarak söyleyebilirim kendi adıma ödediğim yüksek mebla için hiç rahatsız olmadım. Üç günlük dünya kıçım bunuda görsün dedim 😀 espresso demiş zaten biz gerçekten hobi zevk için kullanıyoruz o nedenle bu konu matematiğe bakılacak bir konu değil. Eleştirdiğin konu senin özelinde biraz etki tepki meselesi aslında 😀

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
F/P'e bakılacak olsa o zaman en süper en harika motorları Bajaj yapıyor diyebilir miyiz?
Ama hintli ve çinliler arıza yaptığında servisler uğraştırdığında bu sefer ne kadar ekmek o kadar köfte deniyor.
Ben zaten az zaman ayırabildiğim hobimle uğraşırken sorunlarla uğraşmak istemiyorum, gezip keyfini çıkarmak istiyorum, haliyle japona param yetti 10 yaşında japon motorumla mutluyum, ama daha çok param olsa tabi ki başka markaları da denemek isterdim, ama japon motorum F/P değil, işin F/P kısmını düşünecek olsam dominar 400 de benim işimi görürdü daha ucuza 9 yaşında değil sıfırını alabilirdim.

Samimi olarak söyleyebilirim kendi adıma ödediğim yüksek mebla için hiç rahatsız olmadım. Üç günlük dünya kıçım bunuda görsün dedim 😀 espresso demiş zaten biz gerçekten hobi zevk için kullanıyoruz o nedenle bu konu matematiğe bakılacak bir konu değil. Eleştirdiğin konu senin özelinde biraz etki tepki meselesi aslında 😀

alpcim ben senin gibi 1800 gtl ye binen honda goldwing veya dukati panigale v4 uber spcial kullanan adamla hiç zorum yok.

çoook param olursa cbr1000rr-r alırım o da cok pahalı üzerindeki komponentler 3-4 motor da var.

ama ben bunları alabiliyorum,gucum yetiyor diye bu motorların yarı fiyatına satılan bir motoru yaaaa "bunun plastiği de kotu" demem.

yaa bu neden 190 hp olmamış demem.
yaa bunun da arka maşa balkon demiri kıhnkıhkıh demem..

fiyatına göre ne sunuyor, benzer fiyatlı rakipleri ne sunuyor ona bakarım..

"kaynak işçiliği çok kotuuu ya"

hastir ordan g.tumm.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Herkesin f/p anlayışı "Africa Twin alıp 40.000km yakıt sarfiyatını 4l civarında tutabilen birinin" f/p ile aynı olmayabilir ki? :ROFLMAO: 💦

Ayrıca konjonktüre göre çok değişebilen bir şey bu; mesela Aralık 2022'de 14.000$ verip DL650 aldığım gün (o zamanki koşullarla) f/p iyi bir alım yapmıştım ama o günkü 14.000$ bugün 15.170$ (bugünkü kurla 617.000₺) yapıyor ve (şimdiki koşullarla) bana hiç f/p iyi gibi gelmiyor. (İşin içine uzay zaman koordinatlarını katmak lazım...)

Sonradan ekleme: Fiyatları iyi takip etmemişim, şimdi şöyle bir baktım da bugün 617.000₺ verip DL650 alınabilse halen f/p çok yüksekmiş. (Yeni ÖTV oranları ek vergiler falan sağolsun...) Cyan bu işi çok beğendi. 👍 🧿

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
alpcim ben senin gibi 1800 gtl ye binen honda goldwing veya dukati panigale v4 uber spcial kullanan adamla hiç zorum yok.

çoook param olursa cbr1000rr-r alırım o da cok pahalı üzerindeki komponentler 3-4 motor da var.

ama ben bunları alabiliyorum,gucum yetiyor diye bu motorların yarı fiyatına satılan bir motoru yaaaa "bunun plastiği de kotu" demem.

yaa bu neden 190 hp olmamış demem.
yaa bunun da arka maşa balkon demiri kıhnkıhkıh demem..

fiyatına göre ne sunuyor, benzer fiyatlı rakipleri ne sunuyor ona bakarım..

"kaynak işçiliği çok kotuuu ya"

hastir ordan g.tumm.
Ya Burakcım o zaman görece ucuz olan hiçbir ürün eleştirilemez sana göre, neden çünkü daha ucuz. Şimdi Triumph 1200 ile Yamaha tracer neredeyse aynı fiyat Yamaha yı eleştirmeyelim mi bunun gibi çok örnek var... Kabul et artık Japon motosikletleri fiyat performans olmaktan ki kendi suçları olmasada çıktılar....

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şahsi düşüncem; Nissinmiş, Tokicoymuş, Öhlinsmiş, Stylemaymış, ters maşaymış, düz maşaymış fik fik konulara çok fazla kafa yoruyoruz. Al geç, pistte derece mi elde edeceksin? Biz burada beş kişiyiz, beşimiz de birbirimizi biliriz, aktif üyeler içinden tahminen %95'lik kesim için bu komponentlerin en iyisi ile daha mütevazisi arasında pek bir fark yok. O farkı algılayacak üyeler zaten 3-5 kişi. Sallayın, boşverin.

Şahsi düşüncem; Nissinmiş, Tokicoymuş, Öhlinsmiş, Stylemaymış, ters maşaymış, düz maşaymış fik fik konulara çok fazla kafa yoruyoruz. Al geç, pistte derece mi elde edeceksin? Biz burada beş kişiyiz, beşimiz de birbirimizi biliriz, aktif üyeler içinden tahminen %95'lik kesim için bu komponentlerin en iyisi ile daha mütevazisi arasında pek bir fark yok. O farkı algılayacak üyeler zaten 3-5 kişi. Sallayın, boşverin.

hiç yaaaaa

hadi diyelim komponent takıntın var, motorunu uzaya cıkaracağını dusunuyosun..

bari bunları tercih etmeyen üreticilere/modellere bok atma.

haaa bak bu komponentcilere son sozum şu;

hornet 1000 sp(ohlins, steylama) ile duz hornet(nissin, showa) arasında 1000 pound fark var.

üstelik sp 5 hp fazla, altın sarısı jantları var dfshdhs

ulen komponetciler 1000 pound farkla motor uzaya mı çıktı şimdi ?

boş işler..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şahsi düşüncem alıp geçmek yönünde. Onun orası böyle, bunun burası şöyle diyerek ömür geçmiyor. Aradaki farkı anlayabilecek elit sürücüler arasından maddi imkanı iyi olanlar tabi ki daha egzotikleri seçip mutlu olabilirler. Buna zaten yanlış diyen yok.

bu kadar sacmalık olmaz.
lan cocuk sana bilgi veriyor evinize baklava gidiyor diye sen ise ergen gibi laf sokma peşinde.

neden gidiyor dese hadi neyse...

bir benzeri de iskender-diyojen.

iskender, koskoca imparator seni sayıp bir isteğin var mı diyor, bu zik kafalı da gölge etme yeter diyor.

ben olsam kafasını vurdururdum. kustah ipne.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
tommy ayıptır soylemesi ayvalık ortunc koyundayım.

guneşleniyorum :(

deniz carsaff
Ayvalık deyince zihnimde beliren tek imge "Hacıoğlu Aşkın tost Evi"

Geçen hafta Kıbrıs'ta yandım, derilerim soyuluyor, haftaya bir daha yanayım diyorum ama köfte programı var, yol uzun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar