Honda Honda CB750 Hornet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
fabrikadan çıkarken de çok ayarlı olduğunu düşünmeyin. normalde lastik üreticileri lastiğin kenarda bir yerine beyaz veya sarı renkle ufak bir daire çizerler. orası lastiğin janta takılırken sibop tarafına denk getirilmesi için işaretleniyor ama bayideki sıfır motorlara bakın hiç biri buna dikkat edilerek monte edilmemiş. lastik üreticisi lastiğin balansını ölçüyor ona göre en dengeli ve en az kurşun çakarak jantla beraber balans yapabilmen için sana bir işaret bırakıyor ama montajı yapanlar (çoğu lastikçi bile bilmiyor bunu) sallamıyor bunu. sonra ekstra kurşun çakıyor sağına soluna.
Kafama takıldı, hemen gidip baktım. Valla benim Hornet'te sibob tam o işaretin olduğu yere denk getirilmiş...Japonya'da üretilmiş tabii olacak o kadar...

Ne motor bee :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
650f ile ben de pegleri yere sürtebiliyordum, ancak hornette o kadar güvenemiyorum. ayrıca arka lastikten kaynaklı da o kadar yatıramam diye düşünüyorum.
Daha önce bahsi geçmişti lastik ince olduğu zaman o kadar yatırmaya gerek olmuyor. Demek ki sizde sürat hissi ne kadar yatırdığınızla gelen bir şey. 160 da çok ince değil zaten.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet
aluminyum olmaz çeliklerden al biraz ağır olmalı, lastik havana bak ve yüksek hızda öne doğru konumlan biraz ağırlıgın önde olsun iyice. garantisi yok ama yüzde 60 70 kafa sallama azalır
teşekkürler. ağır çeliklerden alıp takayım. o da mantıklı. zaten eskiden gidon topuzunun amacı oymuş. gidondaki ağırlığı bir miktar arttırmak. sonradan sağa sola düşünce korumaya dönmüş sanırım.

yüksek hızlarda zaten mecburen öndeyim. naked motor olduğu için yatabildiğim kadar depo üstüne yatmaya çalışıyorum. ama tam ifade etmek gerekirse 150 gibi hızlarda biraz daha dik duruyorum. 200 civarında yatıyorum iyide. yoksa boyun kası yaptırıyor bana iyice.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha önce bahsi geçmişti lastik ince olduğu zaman o kadar yatırmaya gerek olmuyor. Demek ki sizde sürat hissi ne kadar yatırdığınızla gelen bir şey. 160 da çok ince değil zaten.
evet 160 la dediğim gibi koruma demirlerini, sakalı ve pegleri baya asfalta sürten gençler var. bizim motora zaten 160 tan daha kalın lastik takmak güvenlik zaafiyeti oluşturur. jant offseti kurtarmıyormuş çünkü. daha büyük lastikler yumurtanın sivri ucu gibi kalıyormuş. bir de kalın lastik ince lastik karşılaştırması vardı performans açısından. bulabilirsem atayım... buldum:

Motosikleti
CB750A
internette yedek parça (fren maneti) satan yer biliyor musunuz?

Motosikleti
Honda 2026 yılında CB750 Hornet dahil 5 farklı modelinde e-clutch seçeneği sunacakmış…

Ne dersiniz, tercih sebebi olabilir mi?

Motosikleti
CB750A
sonradan takılabiliyorsa düşünülebilir aslında ama quickshifterını sevemedim, bundan da çok ümitli değilim.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Dün motoru gönüllü geri çağırma kapsamında servise götürdüm. Sol tarafta şöyle bir yağ tapası var. Bu değişti. Benim motorum 2024 üretimi yeni kasa. Bütün motorlarda olmayabilir, panik yapmayın :) Honda bana önce mesajla sonra telefonla ulaştı. Kendiniz aşağıdaki adresten şase numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.

Motosikleti
CB750A
Evet Hondadan sms geliyor. Götürmezseniz aldığınız bayi ulaşıyor.
Sağ karter sızdırmazlık civatası

Motosikleti
Daha önce de yazdığım gibi, 2026 model CB750 Hornet E-Clutch v.2 teknolojisi ile sunulacakmış. Avantajları ve dezavantajları ile yine çok konuşulacak bir hamle geliyor Honda'dan.

Türkiye'ye getirilirse tercih sebebi olabilir.

Ne dersiniz?

Motosikleti
CB750A
Toprak yolda arada tcs devreye giriyor. bi kere girdikten sonra da yok bi 5 saniye kafadan gitmeyi denemiyor bile gibi 5-10 arası tin tin takılıyordu.
Dedim normaldir kaydıracak gibi oluyordur ben anlamıyorumdur.
Bugün asfaltta ışıtan kalkarken de yaptı aynısını ve o sırada araba gibiyim sıfır gaz açmışım her yer dolu zaten. zemin de temiz baktım göremedim hiç bir şey.
Şurasına bak diyeceğiniz yada nedendir bir fikriniz var mı?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet
sonradan takılabiliyorsa düşünülebilir aslında ama quickshifterını sevemedim, bundan da çok ümitli değilim.
QS 3000 rpm e kadar verimli değil maalesef. çok kemikli geçiyor. ama biriyle kapışırken falan güzel işini yapıyor. oralarda lazım zaten. sonradan da takılmıyormuş onu CBR650R e-clutch ı ve CB650R e-clutch ı test ederken sormuştum.

:d ulen guzel espriydi bu,,. diyecektim kiii durum cok ciddiymiş.

neyseki motor ölümsüz bir honda, cok üzmez adamı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar