Motoru 3 ay yatırma hakkında

Arkadaşlar merhaba motorumu iş dolayısıyla 3 ay motorumu yatıracağım. Boş bir depo var oraya koymayı düşünüyorum. Depoyu fulleteceğim. Yağını değişeceğim. Ama merak ettiğim konu motora 3 ay boyunca dokunulmayacak. 3 ayda motorun bloğu zarar görür mü. Kranklar silindir hareket etmeyecek vs. Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Ns200 15"
Eğer kafanıza çok takılırsa 3 ay sonra bujileri sökün ve çay kaşığı kadar içeri motor yağı dökün.

Motosikleti
Ns200 15"
Hocam sizce yapmaya gerek var mı. Artı olarak motoru yatırmadan yağını değişeceğim 3 ay sonra yeniden yeni yağ koydurayım mı.
Motor yağı üreticilerine göre motor yağının motora koyulduğundan itibaren ömrü 1 sene, 3 ayda bir sıkıntı yaşamazsınız. Kaliteli bir yağ kullanıyorsanız yapmanıza pekte gerek kalmaz.

3 ayda ne yağa ne bloğa hiçbirşey olmaz değişeceksen yağı üç ay sonra değiş , lastik havalarını biraz daha fazla bas , depoyu fulle kapalı alanda sıkıntı olmaz , belki akü iyi durumda değilse zayıflayabilir kutup başlarını sök her ihtimale karşı..

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Akünün kutuplarını söküp evinde ya da üzerinde tut ve motorun brandasını çekip kapat. Hiçbir şey olmaz. Kedi tehlikesi var ise koltuk üstüne kalın branda almanı öneririm. Üç ayda bir kedi her gün 10 defa tırnak bilese süngerini bile bulamayabilirsin geri döndüğünde. :D Sadece tek tavsiyem lastikleri +10-15 bar fazla şişir kapatmadan önce, karkas formu bozulmaması için.

Sıkıntı yaşamazsınız, içiniz rahat olsun.

Şöyle bir olay daha söyleyim, bayiden aldığınız kimi motosikletler aylarca çalıştırılmamış oluyor. :)
Bujiyi söküp yağ damlatmama gerek yok dimi hocam 🙂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

3 ayda ne yağa ne bloğa hiçbirşey olmaz değişeceksen yağı üç ay sonra değiş , lastik havalarını biraz daha fazla bas , depoyu fulle kapalı alanda sıkıntı olmaz , belki akü iyi durumda değilse zayıflayabilir kutup başlarını sök her ihtimale karşı..
Teşekkür ederim hocam öncelikle. Yağ değişimine 200 km kaldı. Motoru yatırmadan önce yeni yağ koymam iyi olmaz mı sizce ve 3 ay boyunca krank silindir hareket etmeyeceği için bir sorun olur mu. İşlenen demir pas tutmaz hesabı.

Akünün kutuplarını söküp evinde ya da üzerinde tut ve motorun brandasını çekip kapat. Hiçbir şey olmaz. Kedi tehlikesi var ise koltuk üstüne kalın branda almanı öneririm. Üç ayda bir kedi her gün 10 defa tırnak bilese süngerini bile bulamayabilirsin geri döndüğünde. :D Sadece tek tavsiyem lastikleri +10-15 bar fazla şişir kapatmadan önce, karkas formu bozulmaması için.
Hocam motorun yağını değişeyim mi artı olarak silindir krank hareket etmicek 3 ay boyunca bi sıkıntı olur mu

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Hiç bir işlem yapmanıza gerek yok, eğer çok takıntılıyım derseniz dediğimi yapıp içinizi rahatlatabilirsiniz. Motorun içine nem kolay kolay girmez ve herhangi bir paslanma gibi durum olmaz. Akünüz sağlıklıysa motor 1 gündür çalışmamış gibi rahatlıkla çalışır.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Arkadaşlar merhaba motorumu iş dolayısıyla 3 ay motorumu yatıracağım. Boş bir depo var oraya koymayı düşünüyorum. Depoyu fulleteceğim. Yağını değişeceğim. Ama merak ettiğim konu motora 3 ay boyunca dokunulmayacak. 3 ayda motorun bloğu zarar görür mü. Kranklar silindir hareket etmeyecek vs. Şimdiden teşekkürler.
Benzini yağı suyu tamamsa 3 ayda hiçbirşey olmaz kafanızı yormayın.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
3 ay için bir şey olmaz.
Akü zayıfsa söküp eve al evde 2-3 haftada bir bir gün otomatik şarj aletinde bağlı dursun.

Yatırmadan önce yeni yağ koydurayım mı

Yeni yağ koydurayım mı hocam yatırmadan
Bence yattıktan sonra öyle yap çünkü 3 ay üstünde ki yağ belki tortu yapabilir bu kaliteli yağlarda 1 yıl diye geçiyor ama sürenin %25i geçmiş oluyor o yüzden %100 kullanılmaz halden yana %25 daha kötü bir akışkanlıkta olabilir. Akü kutup başlarını sök , koltuğun üstüne yorgan veya yastık vs. bir çarşaf at üstüne branda ört hiç bir şey olmaz. Motosiklet durduğu yerde altında damlama vs. olmuş mu diye de bak 3 ay aradan sonra.

🆘🆘🆘10-15 BAR 💥💥💥

Güzelce yıkayıp kurut hocam, zinciri mutlaka yağla, akü kutup başlarından birini söküp bir yere temas etmeyecek şekilde elektrik bandı ile bantla, orta sehpada dursun motorun, brandanın altında seleye top naftalin koy, motor yağın çok eski değilse değiştirmene bence gerek yok, tekrar kullanacağın zaman kontrol eder gerekiyorsa o zaman değiştirirsin. Brandayı da güzelce bağladığında başka sorun olmaz bence.

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
ben eylül gibi garaja koyar mart nisan gibi çıkartırım
yaptıklarım
paddock standa alıyorum arka lastiği yerden kesiyorum
ön lastiğin altına strafor koyuyorum oda yerden kesiliyor
zincirini yaglıyorum depoyu dolduruyorum aküyü söküyorum
temizleyip branda ile kapatıyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de Ekim gibi garaja koyuyorum. bende takip cihazı aküyü bir iki haftada bitiriyor diye fazladan akü şarj cihazı var parkedip onun kablosunu takıyorum aylarca akü bitmemiş oluyor.
Yağını değiştirmeyi de havalar güzelleşip motoru çıkarınca yapıyorum.

Motosikleti
XV250 - FZ6
sentetik yağ kullanıyorsanız, yatan motorda uzun süre değiştirmeden devam edebilirsiniz.
kolay kolay bozulmuyor. ben artık iki senede bir değiştirmeye başladım. (motor yatırmayı seven biri olarak)
motul 7100 tam sentetik yag kullanıyorum bu arada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar