Lastik tavsiyeleri

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yav senin derdin ne derdin? Lisede çok mu örselediler seni kardeşim kepaze olduğum falan yok benim, derbeder olan sensin baskın çıkıcam diye, pes ulan tamam sensin ya en kral en iyisini sen biliyosun herkesten üstünsün yetmiyo mu sana? Klavye delikanlısısın onu da anladım, saçmalayan da benim evet, sana giren çıkan ne zoruna giden ney? Nesin sen kardeşim hayırdır? Noluyoruz? Zorla davalık mı olalım bu mu lazım nereye kadar dikeleceksin? Ne kazanıyosun onu da anlamış değilim, seni daha iplemiyorum da bilimsel velet. Tamam varoş benim europaiii olan da sensin bi git artık ne pis insanmışsın. Anan baban da mı sevmedi seni çocukken ya bu ne biçim insan müsveddesi anasını satayım.

Du bakayım burak kara bloklamadan bahsetmiş öyle bi özellik bilmiyodum, nickini falan da görmeyeyim ne pis insanmışsın rezillik paçalarından akıyor ya.
Güzel kardeşim,
Durduk yere mesnetsiz bir iddia ile konuyu şirazesinden çıkaran sensin,
İleri sürdüğün iddianın temelsiz olduğu söylenince tartışmayı kişiselleştiren sensin,
Konumuz lastik iken, hiç ilgisiz biçimde meseleyi benim de kullandığım Hornet’e bağlayıp beni fan boylukla itham eden sensin,
Şahsına yönelik bir söylem yokken, bana velet, gerizekalı, aptal, insan müsveddesi, hatta kuduz köpek diye hakaretler eden yine sensin,

Bütün bunlar da yukarıda duruyor hala…

Şimdi tüm yazılanlar kayıtlı iken hala bana “derdin ne?” diye soran da sensin…

Bu kadar pişkinliğe de pes doğrusu…

Hadi kardeşim blokla beni de kurtulalım senden…hatta istersen dava aç da, iyi bir tazminat alayım senden. Foruma da tatlı ısmarlarım :)

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Kullanım tarzınız nasıl? Genel kullanıma anlas sc360 güzel oluyor.
Genelde işe gidip gelmek için kullanıyorum. Otoyolda gidiyorum 25 30dk. Okmeydanı- Mall of Istanbul arası
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şuan ki lastik otoyolda giderken beyaz şeritlerin üzeriden geçerken kayacak gibi oluyor

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Genelde işe gidip gelmek için kullanıyorum. Otoyolda gidiyorum 25 30dk. Okmeydanı- Mall of Istanbul arası

Şuan ki lastik otoyolda giderken beyaz şeritlerin üzeriden geçerken kayacak gibi oluyor
O beyaz şeritlerde her lastik kayar, aman dikkat. Beyaz şeritlerden geçerken, şerit değiştirirken falan dikkatli geçmek lazım, motor yatıkken o çicgilerden geçmemek lazım. En iyi lastik de olsa o şeritlerde tutmayacakmış gibi düşünmek lazım.

Motosikleti
Honda CBR500R
Hazır açık konu varken ben de sorayım CBR500R için lastik önerisi

Hali hazırda Metzeler Roadtec 01 kullanıyorum, lastikler bayağı kullanılmış. Benden önceki sahibi arka tekeri 160'dan 180'e çıkarmış güzel duruyor fakat orijinal boyutuna döndürmeyi düşünüyorum. Daha çok şehir içinde kullanıyorum arada uzun yol yapıyorum. Aklımda Metzeler M9RR ve Pirelli Scorpion Trail 3 var. Islak zemin tutuşu iyi bir şey olsun istiyorum. Ekstra önereceğiniz bir lastik tavsiyesi var mıdır?
Lastik boyutları 120/70/ZR17 160/60ZR17

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Hali hazırda Metzeler Roadtec 01 kullanıyorum, lastikler bayağı kullanılmış. Benden önceki sahibi arka tekeri 160'dan 180'e çıkarmış güzel duruyor fakat orijinal boyutuna döndürmeyi düşünüyorum. Daha çok şehir içinde kullanıyorum arada uzun yol yapıyorum. Aklımda Metzeler M9RR ve Pirelli Scorpion Trail 3 var. Islak zemin tutuşu iyi bir şey olsun istiyorum. Ekstra önereceğiniz bir lastik tavsiyesi var mıdır?
Roadtec 01 SE (çok eski olmayan üretimler), Roadtec 02. (M9RR SS lastiği, Trail 3 SS DNA'lı ST lastiği.)

Roadtec 01 SE benim CB500F'te hem şehir içi (tüm mevsimlerde) hem de uzun yol kullanmış ve çok memnun kalmıştım. Hiç önceki lastiklerim olan Road 5'leri aratmamıştı.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

M9RR sport tarafta kalıyor ama Pirelli Scorpion Trail 3 olsun, Metzeler Roadtec 02 olsun tüm koşullarda çok iyi iş yapan bir neslin devamı. Michelin Road 6'lar ıslak Avrupa yollarında çok methediliyor.

Anlas sc360 yeterli gelir size.

Trail serisi daha çok 200-250kg bandındaki yol enduroları için tasarlanmış bi lastik. Harika bi seri ıslak kuru hafif arazi kaldırıyor, fakat daha hafif yükte nasıl davranır bilmiyorum.

M9rr spor sürüşe birebir, ıslakta da üzmez fakat hem soğuk hem ıslak asfaltta biraz su koyverebilir. 2018 cbr500rda çoğu kişinin itirazına rağmen road4 kullanmıştım, soğuk havada sağanak yağmurda dahi viraj yaptırabilecek kabiliyete sahip, sıcak asfaltta da harika iş yapıyor. Size de onu önerebilirim.

Orjinal boyuta dönmekle doğru karar alıyosunuz. Sırf görüntü için janta uyumsuz lastik takıp hem tutuşu zayıflatmaya, hem de lastiğin ömrünü azaltmaya hiç gerek yok.

Edit: Roadtec 02 de söylendiği gibi sizin kullanımınıza birebir uyar, çok memnun eder.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Roadtec 02 es geçmeyin bence. Bir önceki Roadtec 01 SE'ler ıslak zeminde en az Road 5 kadar iyiydiler. Michelin'ler biraz çabuk düzleşiyor ve çok sıcak havaları sevmiyorlar. (İngiltere / Karadeniz benzeri yağışlı ve ılıman bölgeler için çok iyiler ama...)
Bugün sizin tavsiyenize uydum ve metzeller roadtec 02 siparişi geçtim. Mt60 Rs lastiğim ufaktan yarıldı. Sanırım bir şeyin üzerinden geçmişim. 3-4cm kadar kesik oluşmuş. Zaten 1 ay sonra değiştirecektim, bahane oldu diyelim. Takılması 19 mayıs sonrasına kalacak sanırım.

Motosikleti
Bugün sizin tavsiyenize uydum ve metzeller roadtec 02 siparişi geçtim. Mt60 Rs lastiğim ufaktan yarıldı. Sanırım bir şeyin üzerinden geçmişim. 3-4cm kadar kesik oluşmuş. Zaten 1 ay sonra değiştirecektim, bahane oldu diyelim. Takılması 19 mayıs sonrasına kalacak sanırım.
Şimdiden hayırlı olsun. MT60 RS de çok iyi bir lastik bu arada; vantuz gibi yapışıyor diyorlar. Ancak çok yumuşak hamur olduğu için çabuk bitiyormuş. Ben de yaz sonu değiştireceğim lastikleri, henüz tam karar veremedim. Bakacağız. :)

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
MT60'ları kaç km kullandınız? Genel olarak memnun kaldınız mı?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Şimdiden hayırlı olsun. MT60 RS de çok iyi bir lastik bu arada; vantuz gibi yapışıyor diyorlar. Ancak çok yumuşak hamur olduğu için çabuk bitiyormuş. Ben de yaz sonu değiştireceğim lastikleri, henüz tam karar veremedim. Bakacağız. :)
Yol sesi rahatsız ediyor bir süre sonra. Sıcak havada çok yapışmıyor aslında. Yazın gaz açınca saran lastik, kışın gaz açınca vantuz gibi yapışıp kafa kaldırıyor.
MT60'ları kaç km kullandınız? Genel olarak memnun kaldınız mı?
Motoru aldığımda üzerinde geldiği için tam olarak kaç km yapıldı bilmiyorum ama ben 10 bin km yaptım. Artık bitti sayılır lastik. Yol sesi hariç memnundum ama yol sesi bir süre sonra çok rahatsız edici oluyor. Özellikle 60-90 hızlarda. Daha yukarısında rüzgardan duyulmuyor ama en çok kullanılan hızlarda ses çok.

Motosikleti
Yol sesi rahatsız ediyor bir süre sonra. Sıcak havada çok yapışmıyor aslında. Yazın gaz açınca saran lastik, kışın gaz açınca vantuz gibi yapışıp kafa kaldırıyor.
...
Evet ben de bunu kış lastiği kullanan birinde görmüştüm. Kışın bu MT60 RS yazın ise başka lastikler kullanıyordu. Hamuru çok yumuşak olduğu için sıcak havada saçmalıyor olması doğal.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Evet ben de bunu kış lastiği kullanan birinde görmüştüm. Kışın bu MT60 RS yazın ise başka lastikler kullanıyordu. Hamuru çok yumuşak olduğu için sıcak havada saçmalıyor olması doğal.
Cicilerim geldi bugün, takıldı lastikler. Motosiklet akmaya başladı. Diğer lastikler tutuyormuş resmen.

Eski konuları okurken bu konu denk geldi. Benim NC 750 nin lastiklerini değiştirecek olursam ne ile değiştirmeliyim diye araştırırken aklıma bir soeu takıldı.
Bu tur lastiklerini( michelin road 4 veya roadtech 01 vs. gibi lastikleri ) tek kişi kullanmak ile ağır bir motorda 2 kişi kullanmak arasında ne kadar ömür farkı olur? Yapılan km yi ne kadar değiştirir? 2 kişi Avrupa turu için siz hangisini tercih ederdiniz?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eski konuları okurken bu konu denk geldi. Benim NC 750 nin lastiklerini değiştirecek olursam ne ile değiştirmeliyim diye araştırırken aklıma bir soeu takıldı.
Bu tur lastiklerini( michelin road 4 veya roadtech 01 vs. gibi lastikleri ) tek kişi kullanmak ile ağır bir motorda 2 kişi kullanmak arasında ne kadar ömür farkı olur? Yapılan km yi ne kadar değiştirir? 2 kişi Avrupa turu için siz hangisini tercih ederdiniz?
2 kişi avrupa turu için Metzeler tourance next 2 tercih ederdim.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
hocam bütün hikaye hamurda, yumuşak hamur demek iyi bir yol tutuşu kısa ömür demek, sert hamurda tahmin edebileceğiniz gibi tam tersi.

ben de metzeller diyorum, cruiser sürücüsü olarak 20.000 km sonra bile gayet yeterli performans ile kullanim sunuyor. viraj tutkusu olan arkadaşlar maalesef kesenin ağzını açıp sıfır ve yumuşak hamurdan devam :)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bu tarz lastikler çift hamur yapısında oluyor. Yanlar daha yumuşak orta kısım ise daha sert. Bir de bazı markaların daha ağır tur odaklı motosikletler için özel serileri de mevcut mesela Michelin Road 6 GT gibi. Ama ben yerinde olsam Avrupa turu için Metzeler Roadtec02 tercih ederdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar