Lastik tavsiyeleri

Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar. İyi forumlar dilerim. Nc750X kullanıcısıyım. Lastik değişimine gideceğim. Mevcutta Metzeller var üzerinde fakat Road6 yada Road5 düşünüyorum. Viraj yapmayı seven birisiyim. Sadece asfalt yol kullanılacak şekilde olacak. Başka önerilerde açığım. Bütçe açısından sıkıntım yok

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben Aralık ayında 5. set Road 4'ümü aldım ve yıllardır ve neredeyse 100.000 km'dir memnuniyetle kullanıyorum. Bir çok yol şartında denedim, uzun yola da gittim, viraj da yaptım, kış soğuğunda da kullanıyorum. Bence çok leziz bir yol lastiği, hem de uzun ömürlü. Benim kelek yaşadığım durumlar 16-17000 km sonrası yaz sıcağı ve sıcak asfaltta bir kaç kere "aman aman aman" dedirtti. Road 5 ve 6'nın benimkilerden çok daha iyi olduğunu tahmin ediyorum.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bütçe sıkıntısı yoksa Michelin Road 6 alırdım sanırım ama yeni çıkan Metzeler Roadtec 02 de fena yakışıklı duruyor.

Son düzenleme:
Road5 es geçin 4 veya 6 takın. 5lerin kalıplarında sıkıntı var ve bütün dünyada takılan her motorda sağa çekme mevcut. En bariz örneği hornet 750lerde, dunlopla gelenler ok gibi giderken road5 ile gelenlerde sağa çekme mevcut. Kendim de deneyimlemiştim bunu hornetimde.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Raptor Daytona 250v için ne önerirsiniz?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Road5 es geçin 4 veya 6 takın. 5lerin kalıplarında sıkıntı var ve bütün dünyada takılan her motorda sağa çekme mevcut. En bariz örneği hornet 750lerde, dunlopla gelenler ok gibi giderken road5 ile gelenlerde sağa çekme mevcut. Kendim de deneyimlemiştim bunu hornetimde.
Enteresan. Bu şikayeti ilk kez duyuyorum. Ben hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Sizin lastiklerde üretim hatası olabilir mi? "Bütün dünyada sağa çekme mevcut" iddiası bana biraz abartılı geliyor. Yurtdışı Hornet gruplarına da üyeyim, hiç bundan bahsedildiğini görmedim.

Enteresan. Bu şikayeti ilk kez duyuyorum. Ben hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Sizin lastiklerde üretim hatası olabilir mi? "Bütün dünyada sağa çekme mevcut" iddiası bana biraz abartılı geliyor. Yurtdışı Hornet gruplarına da üyeyim, hiç bundan bahsedildiğini görmedim.
Ben çok gördüm hocam lastik özelinde biraz okuyun illa ki denk gelecektir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
CB500F'te bir takım bitirmiştim (25k) hiçbir sorun yaşamadım.

Orijinal konu sahibine: Bütçe sıkıntısı yoksa Roadtec02 öneririm, bir önceki modeli Roadtec01 SE'den çok memnun kalmıştım, yenisi daha da iyi olacaktır.

CB500F'te bir takım bitirmiştim (25k) hiçbir sorun yaşamadım.

Orijinal konu sahibine: Bütçe sıkıntısı yoksa Roadtec02 öneririm, bir önceki modeli Roadtec01 SE'den çok memnun kalmıştım, yenisi daha da iyi olacaktır.
Neyse benden söylemesi hocam. Böyle bi bilgi var hem kendim deneyimledim hem dünya çapında bilinen bişey. Yakın fiyatlara 4 veya 6 alınabiliyo zaten. Roadtec serisi de gayet güzel lastikler, tutuş bayağı iyi.

Motosikleti
Neyse benden söylemesi hocam. Böyle bi bilgi var hem kendim deneyimledim hem dünya çapında bilinen bişey. Yakın fiyatlara 4 veya 6 alınabiliyo zaten. Roadtec serisi de gayet güzel lastikler, tutuş bayağı iyi.
Aradım da bulamadım; bu genel sorunla ilgili bir yabancı kaynak var mı? Bayağı detaylı ve farklı farklı aradım; kalıp sorunu, çekme sorunu, üretim sorunu falan diye (İngilizce olarak) çıkmadı hiç?

Her türlü Roadtec 02 çok daha iyi bir seçenek olacaktır...

Road 6 gt çok çok iyi bir seçenek

Yağmurda iyi, ısınınca performansı iyi, dayanıklılığı iyi

modern tur lastiklerinin hemen hepsi genel geçer kullanımdaki performansı destekleyecek seviyedeler. Roadtec sportif sürüşte biraz daha keyifli olur, Road 6 gavurun daha "nötr" dediği türden bir lastik, ilk yön değiştirme için birazcık daha efor ister ama daha stabil hissettirir. Ama bunların hepsi cücük farklar olacaktır. Yine lastiğin limitine yaklaşınca Roadtec 02 biraz daha iyi tutunur ama bu anca o diplerde oluşabilecek bir fark.

Farklı lastiğin nasıl davrandığını gözlemlemek keyifli ve öğretici oluyor. Hali hazırda Roadtec 01 varsa Michelin Road 6 alıp aradaki farkı görebilirsin. Benim tur lastikleriyle çok aram yok, S23 veya M9RR alırdım NC'ye biniyor olsam da =)

Aradım da bulamadım; bu genel sorunla ilgili bir yabancı kaynak var mı? Bayağı detaylı ve farklı farklı aradım; kalıp sorunu, çekme sorunu, üretim sorunu falan diye (İngilizce olarak) çıkmadı hiç?

Her türlü Roadtec 02 çok daha iyi bir seçenek olacaktır...
Ben de bulamadım, bulabilsem direk link atacaktım veya ekran görüntüsü. Ama hornet sahibiyken bunu araştırıp okuduğumu net hatırlıyorum, dunloplu hornet ile de karşılaştırmıştım.

Motosikleti
Ben de bulamadım, bulabilsem direk link atacaktım veya ekran görüntüsü. Ama hornet sahibiyken bunu araştırıp okuduğumu net hatırlıyorum, dunloplu hornet ile de karşılaştırmıştım.
Road 5 ile ilgili genel bir sorun yok. Hele hele "bütün dünyada takılan her Hornet 750'de sağa çekme mevcut" iddianız tamamen safsata.

Neyse, Hornet'ten ve Road 5'lerden kurtulmanız isabet olmuş. Artık yeni motorunuzla "ok gibi" gidersiniz...

Motosikleti
Yamaha XSR700
Özellikle ıslak zeminde en iyi performansı road 6 veriyormuş. Araştırdığım her yerde bunun söylendiğini gördüm. Ben de bu sezon başında road 6 almayı düşünüyorum.

Road 5 ile ilgili genel bir sorun yok. Hele hele "bütün dünyada takılan her Hornet 750'de sağa çekme mevcut" iddianız tamamen safsata.

Neyse, Hornet'ten ve Road 5'lerden kurtulmanız isabet olmuş. Artık yeni motorunuzla "ok gibi" gidersiniz...
Road5lerin kalıplarında sorun var bunu geçen sene birçok yerde okudum. Şuan bulamıyor olmam direk yollarda deneme yanılma yöntemiyle tescil ettiğim bilgiyi yanlış yapmaz. Hele bilimsel dili bırakıp yazdığım bilgiye safsata falan diyecekseniz ona göre konuşayım;

Hornetten de road5lerden de çok memnundum, hiç üzmedi. Sorunun varlığını da elleri bırakmadığım sürece hissetmedim ki ellerimi böyle denemeler harici bırakmam. Fanboyluğunuzu da al çek git karşımdan, daha cevap verme. Varsa bi kaşıntın bul dunloplu ve road5li 2 tane hornet, çek video paylaş al yok de geç. Bunu yapmayacaksan daha boş konuşma burada. Yeni motorum eski motorlarım veya yeni motor alıp almayacağım, şuan ne kullandığım, ne yaptığım seni ne alakadar ediyo sen kimsin birader? Bu benim verdiğim bilgi, hadi genelgeçer olarak iddia ediyorum diyeyim. Aksini ispat etmiyosan veya edemiyosan işine bak.

Motosikleti
Özellikle ıslak zeminde en iyi performansı road 6 veriyormuş. Araştırdığım her yerde bunun söylendiğini gördüm. Ben de bu sezon başında road 6 almayı düşünüyorum.
Roadtec 02 es geçmeyin bence. Bir önceki Roadtec 01 SE'ler ıslak zeminde en az Road 5 kadar iyiydiler. Michelin'ler biraz çabuk düzleşiyor ve çok sıcak havaları sevmiyorlar. (İngiltere / Karadeniz benzeri yağışlı ve ılıman bölgeler için çok iyiler ama...)

Motosikleti
Road5lerin kalıplarında sorun var bunu geçen sene birçok yerde okudum. Şuan bulamıyor olmam direk yollarda deneme yanılma yöntemiyle tescil ettiğim bilgiyi yanlış yapmaz. Hele bilimsel dili bırakıp yazdığım bilgiye safsata falan diyecekseniz ona göre konuşayım;

Hornetten de road5lerden de çok memnundum, hiç üzmedi. Sorunun varlığını da elleri bırakmadığım sürece hissetmedim ki ellerimi böyle denemeler harici bırakmam. Fanboyluğunuzu da al çek git karşımdan, daha cevap verme. Varsa bi kaşıntın bul dunloplu ve road5li 2 tane hornet, çek video paylaş al yok de geç. Bunu yapmayacaksan daha boş konuşma burada. Yeni motorum eski motorlarım veya yeni motor alıp almayacağım, şuan ne kullandığım, ne yaptığım seni ne alakadar ediyo sen kimsin birader? Bu benim verdiğim bilgi, hadi genelgeçer olarak iddia ediyorum diyeyim. Aksini ispat etmiyosan veya edemiyosan işine bak.
Hayırdır birader, atarlanmalar falan...

Yazdıklarının hepsi safsata. Yok bütün dünyadaki her motorda (bütün dünyaki her motor diyor haa :) ) ve özellikle Hornetlerde sağa çekme mevcutmuş da, yok Road 5'lerin kalıplarında sorun varmış da, yok deneme yanılma yöntemiyle tescil etmişmiş de..bıdı bıdı bıdı...sen sadece yanılmışsın, denememişsin birader :) Buradaki yutubır abilerine mi özeniyorsun...

Ortada fan boyluk falan da yok. Kendi kendine ürettiğin argümanı; ortada hiç bir belge, kanıt, somut veri, geri çağırma, resmi açıklama vb. yokken mabadından uydurup hepimize dayatman var. Yok öyle bir şey deyince de, gerçek yüzünü gösteriyorsun zaten. Road 5 çok iyi bir lastik, ıslakta da, kuruda da belli bir performans sürüşü için gayet de yeterli. Deneme sürüşünde bayii'de Dunloplu da kullandım, kendi motosikletimde de Road 5 var zaten. Okuyanlar bu safsatalara inanmasın.

Neyse, hadi sana iyi eğlenceler...

Doğru zaten gerçek yüz olayına da girdiysek safsata mafsata diye başlayan da benim zaten. Çek videonu olmadığını ispatla hem dunloplu hem road5li hornet ile. Yok bu yolu izlemeyeceksen ağzına argüman belge kanıt falan alma. Road5li hornetinin sola çektiğini bile farketmeyen bilgi seviyenle sen konuşma burda boş boş. Piyasasını kaybeder motorun aman diyim.

Gerçek yüz olayına tekrar geri dönersem; hepsi benim gerçek yüzüm. Karşımdaki nasılsa ona göre. Bilimsel yürüdüğünü zannettim ama senin ne mal olduğunu görünce ona göre cevap veririm. Orta çağ papazları gibi safsata vs dersen benden bulacağın cevap budur.

Road5 hamur tutuş vs olarak ıslakta kuruda harika bi lastiktir, takılan her motorda da sola çekme yapıyor. Git aksini ispatla gel çocuk çocuk konuşma.

Edit: youtuber abi konusunu komple es geçtim, kafandan ne saçmalıklar geçtiğini de ne kastettiğini de bilmiyorum, anlamadım, umursamıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar