Lastik tavsiyeleri

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Roadtec 02 es geçmeyin bence. Bir önceki Roadtec 01 SE'ler ıslak zeminde en az Road 5 kadar iyiydiler. Michelin'ler biraz çabuk düzleşiyor ve çok sıcak havaları sevmiyorlar. (İngiltere / Karadeniz benzeri yağışlı ve ılıman bölgeler için çok iyiler ama...)
Güzel tespit dostum. Bu durumda Roadtec 02 ile Scorpion Trail 3 bir adım öne çıkıyor sanki. Artık espresso ile yeni lastikleri alınca bu tarafa bekleriz. Tommygun ile sezonu açtık😁

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Güzel tespit dostum. Bu durumda Roadtec 02 ile Scorpion Trail 3 bir adım öne çıkıyor sanki. Artık espresso ile yeni lastikleri alınca bu tarafa bekleriz. Tommygun ile sezonu açtık😁
Bugün yeni lastikleri taktırmak için randevu almıştım. Sabah yağmur yağıyordu, bir saat sonra diner deyip giyindim, aşağı indim, yağmur dinmişti, motoru yerinden çıkardım, zinciri yağladım, marşa bastım tık yok. Benim akü 5.5 ayda ölmüş zaten yeni akü alsam mı diyordum. Bugün lastik değiştirme işi yalan oldu yani. :(

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bugün yeni lastikleri taktırmak için randevu almıştım. Sabah yağmur yağıyordu, bir saat sonra diner deyip giyindim, aşağı indim, yağmur dinmişti, motoru yerinden çıkardım, zinciri yağladım, marşa bastım tık yok. Benim akü 5.5 ayda ölmüş zaten yeni akü alsam mı diyordum. Bugün lastik değiştirme işi yalan oldu yani. :(
Nasıl yahu🙄 geçmiş olsun. Şarj ve bakım cihazı vardı diye hatırlıyorum. Hatta bir tane daha almıştın noco genius bağlı değil miydi aküye ya da akü çok mu eskiydi?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Doğru zaten gerçek yüz olayına da girdiysek safsata mafsata diye başlayan da benim zaten. Çek videonu olmadığını ispatla hem dunloplu hem road5li hornet ile. Yok bu yolu izlemeyeceksen ağzına argüman belge kanıt falan alma. Road5li hornetinin sola çektiğini bile farketmeyen bilgi seviyenle sen konuşma burda boş boş. Piyasasını kaybeder motorun aman diyim.

Gerçek yüz olayına tekrar geri dönersem; hepsi benim gerçek yüzüm. Karşımdaki nasılsa ona göre. Bilimsel yürüdüğünü zannettim ama senin ne mal olduğunu görünce ona göre cevap veririm. Orta çağ papazları gibi safsata vs dersen benden bulacağın cevap budur.

Road5 hamur tutuş vs olarak ıslakta kuruda harika bi lastiktir, takılan her motorda da sola çekme yapıyor. Git aksini ispatla gel çocuk çocuk konuşma.

Edit: youtuber abi konusunu komple es geçtim, kafandan ne saçmalıklar geçtiğini de ne kastettiğini de bilmiyorum, anlamadım, umursamıyorum.

tartışma yaşanınca inceledim biraz. road 5 le ilgili bir şikayet göremedim.

road 6 için forumlarda tek tuk şikayetler var, sola çekme varmış sozde.

kusurlu bir seri olabilir, belki sana da denk geldi.

ama hepsi cekiyor falan demen gerçekten olmadı şimdi..

varsa elinde bilgi paylaşırsın., ben, bizzat kendim,sahsım yaşadı ile olmuyor.

Motosikleti
Nasıl yahu🙄 geçmiş olsun. Şarj ve bakım cihazı vardı diye hatırlıyorum. Hatta bir tane daha almıştın noco genius bağlı değil miydi aküye ya da akü çok mu eskiydi?
Şarj cihazı bağlıydı ama öncesinde 2-3 hafta şarj cihazı kalmadan takip cihazı aküyü bitirdiği olmuştu. Hatta geçen yaz bir keresinde de zinciri temizleyip yağlarken 45dk kadar kontağı açık unutmuştum akü yine bitmişti. sonradan şarj cihazına bağlamak biraz toparladı ama akü yeni gibi olmadı, zaten onu da değiştiririm diye düşünüyordum. Neyse, internetten sipariş verip kendim değiştiricem artık.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Şarj cihazı bağlıydı ama öncesinde 2-3 hafta şarj cihazı kalmadan takip cihazı aküyü bitirdiği olmuştu. Hatta geçen yaz bir keresinde de zinciri temizleyip yağlarken 45dk kadar kontağı açık unutmuştum akü yine bitmişti. sonradan şarj cihazına bağlamak biraz toparladı ama akü yeni gibi olmadı, zaten onu da değiştiririm diye düşünüyordum. Neyse, internetten sipariş verip kendim değiştiricem artık.
Akü bir iki kez dip şarj gördüyse toparlaması zor oluyor. Hadi toparladı diyelim ne zaman nerede ne yapacağı belli olmaz. Yenilemek ile en iyisini yaparsın. Geçen aylarda tommy'de yeniledi aküyü. Bende black&decker bdv 90 diye basit bir cihaz var sürekli bağlı duruyor. Zaten max. 1.2 amper ile şarj ediyor, şarj dolunca da bakım modunda kalıyor. Akü voltajını hep 12.7- 12.8 civarında tutuyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Road5 es geçin 4 veya 6 takın. 5lerin kalıplarında sıkıntı var ve bütün dünyada takılan her motorda sağa çekme mevcut. En bariz örneği hornet 750lerde, dunlopla gelenler ok gibi giderken road5 ile gelenlerde sağa çekme mevcut. Kendim de deneyimlemiştim bunu hornetimde.
Doğru zaten gerçek yüz olayına da girdiysek safsata mafsata diye başlayan da benim zaten. Çek videonu olmadığını ispatla hem dunloplu hem road5li hornet ile. Yok bu yolu izlemeyeceksen ağzına argüman belge kanıt falan alma. Road5li hornetinin sola çektiğini bile farketmeyen bilgi seviyenle sen konuşma burda boş boş. Piyasasını kaybeder motorun aman diyim.

Gerçek yüz olayına tekrar geri dönersem; hepsi benim gerçek yüzüm. Karşımdaki nasılsa ona göre. Bilimsel yürüdüğünü zannettim ama senin ne mal olduğunu görünce ona göre cevap veririm. Orta çağ papazları gibi safsata vs dersen benden bulacağın cevap budur.

Road5 hamur tutuş vs olarak ıslakta kuruda harika bi lastiktir, takılan her motorda da sola çekme yapıyor. Git aksini ispatla gel çocuk çocuk konuşma.

Edit: youtuber abi konusunu komple es geçtim, kafandan ne saçmalıklar geçtiğini de ne kastettiğini de bilmiyorum, anlamadım, umursamıyorum.
Yahu sağa mı çekiyor, sola mı çekiyor? :)

Sen önce bir karar ver sonra tartışalım bilimsel çocuk :) Bir de hala video çek demiyor mu :)

Yav ne adamlarla muhatap oluyoruz şu forumda...

Edit: Yutubır'ı anlayan anladı. Sen yorma küçük beynini...

İkinci Edit: Yurtdışında olacağımdan yazacağını düşündüğüm polemiklere sonra yanıt vereceğim. Sevinme hemen :)

İkinci set Roadtec 01'imi kullanıyorum. Islak performansı Road serisi kadar iyi olmasa da piyasadaki çoğu lastikten çok yukarda. İlk setimi 12 bin kilometre kullandım, yarısında sert viraj yaptım yattım kalktım diğer yarısı şehir içi ve uzun yolda geçti, bir kere bile tutuştan handikap yemedim ki yılın 12 ayı motosiklet kullanıyorum. Tek sıkıntısı bence çabuk bitiyor, 12 binde ömrünün neredeyse sonuna gelmişti. 02 SE'lerin ıslak performansının daha da başarılı olduğunu duyuyorum herkesten.

Yahu sağa mı çekiyor, sola mı çekiyor? :)

Sen önce bir karar ver sonra tartışalım bilimsel çocuk :) Bir de hala video çek demiyor mu :)

Yav ne adamlarla muhatap oluyoruz şu forumda...

Edit: Yutubır'ı anlayan anladı. Sen yorma küçük beynini...

İkinci Edit: Yurtdışında olacağımdan yazacağını düşündüğüm polemiklere sonra yanıt vereceğim. Sevinme hemen :)
Senin über hafızanla yarışamadığım için maalesef net hatırlayamamışım 1 2 yıllık meseleyi. Sola çekiyor, son nokta.

Yurtdışından bişeyler kap biraz kültürlen, safkan ahrazlığını oralara götürme.

Sen yaz, daha yeter bu kadar senin gibi bi veletle muhatap olduğum. Karşındakinin yaşını bilmiyosun tanımıyosun ama çocuk mocuk allah ne verdiyse konuşuyosun. Allah akıl fikir versin ne diyim.

Bişeyleri sallamadığımı da geçmiş mesajlarımla ispatlayabilirim veya okuyanlar varsa bilir. Bilmediğim konu hakkında konuşmam ben, öyle kuru kuruya inkar hiç etmem. Sen yaparsın onu. Hadi eyvallah.

Cevaplarını gene yaz sen, belki umursayacak bi anıma denk gelirsin okurum.

Edit: youtuberı git kime anlatmak ustuyosah anlat, kendince bişeyler ima ediyosun benim ilgilenmediğim konularla, sonra anlayan anladı bla bla. Kaç yaşındasın kimsin oğlum sen hayırdır ya? Kimlerle muhatap oluyoruz falan yazıyosun çıktır git konuşma o zaman. Bildiğin bişey varsa yaz bilmiyosan çek git. Küçük beyinliymiş, kendi gerizekalılığını yansıtıp duruyosun burda boş boş konuşuyosun liseli gubu laf çarpmaya çalışıyo hala, sen mi karar veriyosun kimin beyninin küçük olup olmadığına? Aptal herife bak ya.

Motosikleti
Senin über hafızanla yarışamadığım için maalesef net hatırlayamamışım 1 2 yıllık meseleyi. Sola çekiyor, son nokta.

Yurtdışından bişeyler kap biraz kültürlen, safkan ahrazlığını oralara götürme.

Sen yaz, daha yeter bu kadar senin gibi bi veletle muhatap olduğum. Karşındakinin yaşını bilmiyosun tanımıyosun ama çocuk mocuk allah ne verdiyse konuşuyosun. Allah akıl fikir versin ne diyim.

Bişeyleri sallamadığımı da geçmiş mesajlarımla ispatlayabilirim veya okuyanlar varsa bilir. Bilmediğim konu hakkında konuşmam ben, öyle kuru kuruya inkar hiç etmem. Sen yaparsın onu. Hadi eyvallah.

Cevaplarını gene yaz sen, belki umursayacak bi anıma denk gelirsin okurum.

Edit: youtuberı git kime anlatmak ustuyosah anlat, kendince bişeyler ima ediyosun benim ilgilenmediğim konularla, sonra anlayan anladı bla bla. Kaç yaşındasın kimsin oğlum sen hayırdır ya? Kimlerle muhatap oluyoruz falan yazıyosun çıktır git konuşma o zaman. Bildiğin bişey varsa yaz bilmiyosan çek git. Küçük beyinliymiş, kendi gerizekalılığını yansıtıp duruyosun burda boş boş konuşuyosun liseli gubu laf çarpmaya çalışıyo hala, sen mi karar veriyosun kimin beyninin küçük olup olmadığına? Aptal herife bak ya.
Önce sol mu, sağ mı unutuyorsun, şimdi 1-2 senelik mesele diyorsun ve bütün dünyada ! :) senden başka sorunun farkına varan yok öyle mi? Bildiğin konu buysa, bilmediğin nasıl giriyor küçük beynine hayret bilimsel çocuk :) Yav sen bayağı eğlenceli çocukmuşsun impetum.

Bu arada ihtiyar denilip laf atıldığım forumda bana velet dediğin için de sağol yaa. Valla hoşuma gitti.

Yav neyse impetum, sen iyice kontrolünü falan kaybettin. Saçmalamaya falan başladın iyice. Road 5 ayarlarını bozmuş senin. Sola sola çeke çeke (bence sağ da olabilir :) ) denge merkezin kaybolmuş. Nörolojiye görün,

Evropadan selamlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ağalar 4 takım Road 4 eskittim, şu an 5. Road 4'ümü kullanıyorum. Günümüz koşullarında tam bir f/p lastik olarak değerlendirebiliriz. Daha geçen hafta şarıl şırıl yağmur yağarken Sakar geçidinde sürdüm. Hem uzun ömürlü hem de pek çok hava ve yol şartında size güven veriyor. Kelek atabileceği tek nokta; lastiğin bitmesine yakın sıcak havalarda ve berbat asfaltta bazen "aman aman aman" dedirtiyor. Düzleşme kısmına ben de katılıyorum, 22.700'de değiştirttiğim son takımın arkası araba lastiği gibi olmuştu, en basit virajı bile çok saçma sapan alıyordum. Road 5 ve Road 6 kullanmadım, o nedenle yorum yapmayayım.

P.S: Tövbe estağfurullah, yaşlanıyorum sanırım. Aynı şeyleri ilk sayfada yazmışım zaten.

Motosikleti
Ağalar 4 takım Road 4 eskittim, şu an 5. Road 4'ümü kullanıyorum. Günümüz koşullarında tam bir f/p lastik olarak değerlendirebiliriz. Daha geçen hafta şarıl şırıl yağmur yağarken Sakar geçidinde sürdüm. Hem uzun ömürlü hem de pek çok hava ve yol şartında size güven veriyor. Kelek atabileceği tek nokta; lastiğin bitmesine yakın sıcak havalarda ve berbat asfaltta bazen "aman aman aman" dedirtiyor. Düzleşme kısmına ben de katılıyorum, 22.700'de değiştirttiğim son takımın arkası araba lastiği gibi olmuştu, en basit virajı bile çok saçma sapan alıyordum. Road 5 ve Road 6 kullanmadım, o nedenle yorum yapmayayım.

P.S: Tövbe estağfurullah, yaşlanıyorum sanırım. Aynı şeyleri ilk sayfada yazmışım zaten.
Yaşlanmak da ne, ekibimizin genç üyelerindensin. :)

tartışma yaşanınca inceledim biraz. road 5 le ilgili bir şikayet göremedim.

road 6 için forumlarda tek tuk şikayetler var, sola çekme varmış sozde.

kusurlu bir seri olabilir, belki sana da denk geldi.

ama hepsi cekiyor falan demen gerçekten olmadı şimdi..

varsa elinde bilgi paylaşırsın., ben, bizzat kendim,sahsım yaşadı ile olmuyor.
Bak hocam, bu punctum denen kendini avrupalı falan sanan velede daha cevap vermem de sana yazayım;

Ben o sorunu kendim farketmedim, hasbelkader yabancı forumlarda gezinirken denk geldi. Özellikle road5 ve dunlop ile karşılaştıranlar var, fransız forumlarında okuduğumu hatırlıyorum. Daha sonra bikaç kişiden daha sonradan taktıkları road5lerde sola çekme okudum, tracer7 ve kawasaki versys650yi hatırlıyorum model olarak. Sonra kendi hornetime baktım çünkü elleri bırakmayınca farkedilmiyo. Daha sonra arkadaşımın sürücü kursuna aldığı dunloplu horneti rica ettim ve çekme falan olmadığını net gördüm. Bunca konu varken ve dikkat edilmeyince farkedilmeyen bi sorunun ayyuka çıkması beklenebilir mi? Cb250rlarda zincir sesi sorunu çıktığında geri çağırma yapıldı mı mesela? Herşeyde hemen geri çağırma yapılmıyor yani.

Profilime aç bak hocam, genel mesajlarım bilgi içeriklidir. Bildiğim varsa yazmışımdır, bilmiyosam zaten yazmamışımdır, hatta bi konuya doğru cevap verildiyse ikinciye tekrar etmemeye çalışıyorum laf kalabalığı olmasın diye. İdealist bi kamu görevlisiyim ve işimi düzgün yapabilmek için mücadele ediyorum böyle gündemi olan bi ülkede. 3 5 günde bir girip göz atıp çıktığım, çok da hayatımda büyük yeri olmayan, orta yaşlı bi insan olarak benim burda işkembeden sallayarak elde edeceğim ne var? Popülarite kovalasam burda mı kovalarım? Amacım ne olabilir ki sallayayım? Ama bu punctum gibileri motorunun piyasası 5 lira düşmesin diye biyerlerini yırtan tiplerden, motorunu satana kadar o markanın fanboyudur. Yarın başka marka alır sonra hornetin sorunlarından bahsetmeye başlar. Mesela ekran bozulma ve su alma sorunu yaşayanlar var hornette, bunu da söyleyeyim iyice kudursun.

Velhasılkelam illaki düzgün üretilen road5ler olabilir. Bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösterir veya sonradan durumu farkedip üretim bandını güncellemiş olabilirler ki takdir ederim, riske girmeye değer mi? Mis gibi road4 var. Hatta eğer road6da(araştırmadım bilmiyorum) da sorunlar varsa ona da değmez riske girmeye.

Elimdeki bilgiyi paylaştım ben, paylaşmaz olaydım bunun gibi kuduz köpeklerle muhatap olacağıma. Ama bunun nickini özellikle aklımda tutacağım forumu bırakmazsam, şimdilik lafına lafla, hakaretine hakaretle karşılık vereceğim. Uzatmaya devam ederse illaki işi ilerletirim, bunun gibiler uğraşılmayı hak ediyor.

Başlık altına hiçbişey yazmadım farzedin konuyla ilgili. İsteyen istediği lastiği alsın banane ne diyeyim.

Motosikleti
Bu road 5 veya 6 sola çekiyormuş sağa çekiyormuş çok az denk gelen bir şey bile olsa bu tarz bir lastik alacak olsam riske girmem road 4 alır geçerdim, Tomygun bir sürü takım eskitti ki ayı gibi geziyor yaz kış kullanıyor motorunu o sorun yaşamadıysa road 4 iyidir derim. Çok tartışmaya, kavga etmeye, iddia etmeye gerek yok, demek birileri internette bir yerlere şikayetlerini yazmış, hepsi de rakibi pirelli'nin adamı değildir ya.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bak hocam, bu punctum denen kendini avrupalı falan sanan velede daha cevap vermem de sana yazayım;

Ben o sorunu kendim farketmedim, hasbelkader yabancı forumlarda gezinirken denk geldi. Özellikle road5 ve dunlop ile karşılaştıranlar var, fransız forumlarında okuduğumu hatırlıyorum. Daha sonra bikaç kişiden daha sonradan taktıkları road5lerde sola çekme okudum, tracer7 ve kawasaki versys650yi hatırlıyorum model olarak. Sonra kendi hornetime baktım çünkü elleri bırakmayınca farkedilmiyo. Daha sonra arkadaşımın sürücü kursuna aldığı dunloplu horneti rica ettim ve çekme falan olmadığını net gördüm. Bunca konu varken ve dikkat edilmeyince farkedilmeyen bi sorunun ayyuka çıkması beklenebilir mi? Cb250rlarda zincir sesi sorunu çıktığında geri çağırma yapıldı mı mesela? Herşeyde hemen geri çağırma yapılmıyor yani.

Profilime aç bak hocam, genel mesajlarım bilgi içeriklidir. Bildiğim varsa yazmışımdır, bilmiyosam zaten yazmamışımdır, hatta bi konuya doğru cevap verildiyse ikinciye tekrar etmemeye çalışıyorum laf kalabalığı olmasın diye. İdealist bi kamu görevlisiyim ve işimi düzgün yapabilmek için mücadele ediyorum böyle gündemi olan bi ülkede. 3 5 günde bir girip göz atıp çıktığım, çok da hayatımda büyük yeri olmayan, orta yaşlı bi insan olarak benim burda işkembeden sallayarak elde edeceğim ne var? Popülarite kovalasam burda mı kovalarım? Amacım ne olabilir ki sallayayım? Ama bu punctum gibileri motorunun piyasası 5 lira düşmesin diye biyerlerini yırtan tiplerden, motorunu satana kadar o markanın fanboyudur. Yarın başka marka alır sonra hornetin sorunlarından bahsetmeye başlar. Mesela ekran bozulma ve su alma sorunu yaşayanlar var hornette, bunu da söyleyeyim iyice kudursun.

Velhasılkelam illaki düzgün üretilen road5ler olabilir. Bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösterir veya sonradan durumu farkedip üretim bandını güncellemiş olabilirler ki takdir ederim, riske girmeye değer mi? Mis gibi road4 var. Hatta eğer road6da(araştırmadım bilmiyorum) da sorunlar varsa ona da değmez riske girmeye.

Elimdeki bilgiyi paylaştım ben, paylaşmaz olaydım bunun gibi kuduz köpeklerle muhatap olacağıma. Ama bunun nickini özellikle aklımda tutacağım forumu bırakmazsam, şimdilik lafına lafla, hakaretine hakaretle karşılık vereceğim. Uzatmaya devam ederse illaki işi ilerletirim, bunun gibiler uğraşılmayı hak ediyor.

Başlık altına hiçbişey yazmadım farzedin konuyla ilgili. İsteyen istediği lastiği alsın banane ne diyeyim.

valla impetum Punctum la olan tartışmanı tekrar okudum acaba benim mi gozumden bişey kaçtı diye.

Sen tüm dünyada her model motorda sorun var demişin ve bu iddianı sürdürmüşün.Punctum da bunu safsata olduğu(Boş,temelsiz) iddia olduğunu yazmış. Ondan sonra sende olay kopuyor.

Sen neden bu kadar sinirlendiniz ben onu anlamadım ? En son mesajında iyice vites yükseltip kuduz köpek gibi falan yazmışınız gerçtekten olmadı, ayıp.Adam sana hakaret etti mi ki bu kadar sinirlendin,kuplere bindin ?

Dikkate alırsın veya almassın o senin bileceğin bir iş fakat Punctum la uğraşmanı tavsiye etmem.

Bu forumda kiminle laf dalaşına girmek istemezsin diye bana sorsalar hemen Punctum derim. Öyle pis laf sokuyor ki off off. Killingroad bile adamı bloklamak zorunda kaldı.Killindroad diyorum bak..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Road 5 ile ilgili bir şey bulamamıştım / kendim kullandığımda da bir şikâyetim olmamıştı ama Road 6 ile ilgili (hem bu özelde ararken hem de farklı bir lastik ile karşılaştırmasını ararken) bir GS forumunda sola çekme muhabbetlerine ben de rastladım. (Ek not: Bu GS forumu konusunda Dunlop Trailmax Mixtour ile ilgili de yorum vardı, Road 6'ların çok daha kolay manevrası olduğunu yazıyorlardı. Mixtour bias, Road 6 ise radyal lastik olduğu için çok beklenecek bir fark. Her neyse, Selçuk efendi GS sahiplerinin bile laf etmediği lastiğe bok atmış yani. Merak edenlerler için ek notun ilgili olduğu konu.)

Lastik fiyatlarına baktığımda aynı klasmandaki en güncel ürün olmalarına rağmen, DL650'ye uygun ölçülerde, Michelin'in Road 6'sı ile Metzeler'in Roadtec 02'si arasında 18.500₺ -> 22.000₺ gibi esaslı bir fark var. Bu bize bir şey anlatıyor olabilir? Satış sorunu yaşandığı için Road 6'ların fiyatlarında ciddi bir indirim mi var acaba? (Gerçi Roadtec 02 de oldukça yeni sayılır Road 6'ya göre, onun da etkisi var mutlaka; patentli ve şimdilik sadece bu lastikte olan yüke göre değişken özellik gösteren bir desen yapısı var...)

Motosikleti

Yav madem bana küfür edicen Burak’ı ne karıştırıyorsun bilimsel çocuk. Racon keseceksin onu bile beceremiyorsun.

Motorumun piyasası düşmesin diye bir yerimi niye yırtayım a kafasız. Hani öyle de bir derdim olsa gam yemeyeceğim. Sorun sence Hornet’te mi, Road 5’te mi? Road 5’i Panigale’ye taksak mesela, ok gibi mi gidiyor? Lastik hangi motora takıldığını anlayıp, ona göre mi nereye çekeceğine karar veriyor sence? Michelin Honda’ya komplo mu kurmuş? Peki, Panigale sahipleri de piyasa derdine düşer mi dersin? Bunu bile ayırt edecek zekaya sahip değilken, kendince posta atarak karşındakini ikna edebiliyor musun? İyice kepaze olmadan bıraksan mı şu inadı, ne dersin?

Fransız forumlarında okuduğunu hatırlıyormuş da, birkaç kişiden duymuşmuş da, arkadaşının sürücü kursunda denemişmiş de, elindeki bilgiyi paylaşıyormuş da, bıdı bıdı bıdı yine…Yahu ne saçmaladın be kardeşim. Michelin’e CEO olacak adamsın, şu konuda derbeder oldun yav :) Bence bırak, daha zorlama, çoluk çocuğun maskarası olacaksın.

Verecek cevabı olmayan adamın küfüre yeltenmesi en bilindik varoş refleksidir de, küfür sahibine yakışır…

Önce lafa bakılır laf mı diye, sonra adama bakılır adam mı diye…

Burada artık cevap verilecek ne laf kaldı, ne de adam!

Hadi selametle arkadaşım…

valla impetum Punctum la olan tartışmanı tekrar okudum acaba benim mi gozumden bişey kaçtı diye.

Sen tüm dünyada her model motorda sorun var demişin ve bu iddianı sürdürmüşün.Punctum da bunu safsata olduğu(Boş,temelsiz) iddia olduğunu yazmış. Ondan sonra sende olay kopuyor.

Sen neden bu kadar sinirlendiniz ben onu anlamadım ? En son mesajında iyice vites yükseltip kuduz köpek gibi falan yazmışınız gerçtekten olmadı, ayıp.Adam sana hakaret etti mi ki bu kadar sinirlendin,kuplere bindin ?

Dikkate alırsın veya almassın o senin bileceğin bir iş fakat Punctum la uğraşmanı tavsiye etmem.

Bu forumda kiminle laf dalaşına girmek istemezsin diye bana sorsalar hemen Punctum derim. Öyle pis laf sokuyor ki off off. Killingroad bile adamı bloklamak zorunda kaldı.Killindroad diyorum bak..
Hocam umrum değil, yaşı falan da önemli değil zaten kafası lisede kalmış laf sokma yarışına giriyosa. Ben saldım yazsın dursun kendi kendine.

Filmin koptuğu noktayı açıklayacak olursam elimde böyle bi bilgi var, evet şuan ben de bulamıyorum niye bilmiyorum fakat adım gibi hatırlıyorum, çok okudum ve araştırdım o konuyu, kendim de deneyip görünce emin oldum benim açımdan soru işareti kalmadı. Kaynak bilgi vs. sorarken zamanımı enerjimi harcayarak edindiğim bilgiye safsata, sallamasyon biyerinden sıkıyosun gibi cevaplar gelirse benim tepem atar(çoğu kişinin de atar tahminen). Evet kaynak ben de bulamadım maalesef fakat onun da argümanı yok olmadığına dair, orta çağ papazı diye bu yüzden yazdım. Dünya yuvarlaktır diyen ilk kişi olan bruniyi yakan kafa neyse işte o karşımda. Hiç sıkılmadan usanmadan onun soktuğu lafların beterini sokarım, küfürse küfür hakaretse hakaret ne görürsem karşılığını veririm sorun yok, ama neden vaktimi kafamı bu insan müsveddesine harcayayım ki? Europa yazıyo bilimsel çocuk falan yazıyo bişeyler yazıyo(benim yaşımı kendim söylemesem gram fikri yok), en son bu tarz insanlar lisede gördüm ben, hem yaşlı görmüş geçirmiş olduğunu iddia edip hem bu tarz yazılar yazan insan görünce kaale alabı, vaktini harcayası gelmiyo insanın. Salın küçük enişteyi soksun lafını, ömür boyu iplenmemiş ki burda böyle şeyler yapıyor.

Konuya dönecek olursak(ki dönmemiz gerek), belli ki road6da da sorunlar var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, kendim road6 hakkında yorum yapmadım araştırmadığım için ama bişeyler var belli. Konu sahibinin hiç riske girmeden kendini fersah fersah yıllardır kanıtlamış road4ten devam etmesi en makulü gibi görünüyor. Roadtec 01 de çok güzel lastikler, ıslakta da üzmez fakat yaz mevsimine daha uygun. Road4 kışın yağmurda viraj yaptırır, öyle bi lastik.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yav madem bana küfür edicen Burak’ı ne karıştırıyorsun bilimsel çocuk. Racon keseceksin onu bile beceremiyorsun.

Motorumun piyasası düşmesin diye bir yerimi niye yırtayım a kafasız. Hani öyle de bir derdim olsa gam yemeyeceğim. Sorun sence Hornet’te mi, Road 5’te mi? Road 5’i Panigale’ye taksak mesela, ok gibi mi gidiyor? Lastik hangi motora takıldığını anlayıp, ona göre mi nereye çekeceğine karar veriyor sence? Michelin Honda’ya komplo mu kurmuş? Peki, Panigale sahipleri de piyasa derdine düşer mi dersin? Bunu bile ayırt edecek zekaya sahip değilken, kendince posta atarak karşındakini ikna edebiliyor musun? İyice kepaze olmadan bıraksan mı şu inadı, ne dersin?

Fransız forumlarında okuduğunu hatırlıyormuş da, birkaç kişiden duymuşmuş da, arkadaşının sürücü kursunda denemişmiş de, elindeki bilgiyi paylaşıyormuş da, bıdı bıdı bıdı yine…Yahu ne saçmaladın be kardeşim. Michelin’e CEO olacak adamsın, şu konuda derbeder oldun yav :) Bence bırak, daha zorlama, çoluk çocuğun maskarası olacaksın.

Verecek cevabı olmayan adamın küfüre yeltenmesi en bilindik varoş refleksidir de, küfür sahibine yakışır…

Önce lafa bakılır laf mı diye, sonra adama bakılır adam mı diye…

Burada artık cevap verilecek ne laf kaldı, ne de adam!

Hadi selametle arkadaşım…
Yav senin derdin ne derdin? Lisede çok mu örselediler seni kardeşim kepaze olduğum falan yok benim, derbeder olan sensin baskın çıkıcam diye, pes ulan tamam sensin ya en kral en iyisini sen biliyosun herkesten üstünsün yetmiyo mu sana? Klavye delikanlısısın onu da anladım, saçmalayan da benim evet, sana giren çıkan ne zoruna giden ney? Nesin sen kardeşim hayırdır? Noluyoruz? Zorla davalık mı olalım bu mu lazım nereye kadar dikeleceksin? Ne kazanıyosun onu da anlamış değilim, seni daha iplemiyorum da bilimsel velet. Tamam varoş benim europaiii olan da sensin bi git artık ne pis insanmışsın. Anan baban da mı sevmedi seni çocukken ya bu ne biçim insan müsveddesi anasını satayım.

Du bakayım burak kara bloklamadan bahsetmiş öyle bi özellik bilmiyodum, nickini falan da görmeyeyim ne pis insanmışsın rezillik paçalarından akıyor ya.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
TVS Jupiter 125 için önereceğiniz lastik var mı ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar