Selçuk un Honda ya koyduğu posta!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

adam motora bindi ve ben bu naylon lastikle inceleme çekmem diyerek direkt lastikçiye gidip(reklam) lastikleri değiştirdi. puhahava

7:20 dk : "lastikleri değiştitdiğimize göre incelemeye başlayabiliriz"

noldu Honda ? adama motor vermezseniz işte böyle Selçük adama postayı koyar sdsafsfa

nx sahipleri, size naylon lastikle başarılar.

selçuk a ambargo koyan 5 firma hangileri acaba.

honda, bmw ? yazıklar olsun...böyle sevimli bir insan, üstelik sırf gerçekleri konusuyor diye uğraşmaya utanmıyonuz mu lan ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"bu motor 47 beygir sınıfının en güçlüsü(altta rakipleri koymus) ama ben son hızını denedim olsa olsa 39 beygirdir"

puhsjaga

izlemeye devam ediyorum..

nolur beni yanlış anlamayın, kotulemek için çekmedim ama bok gibi motor diyecek nerdeyse...

kapattım daha fazla dayanamdım.

@haluk23, yine berbat bir tercih yaptın abi. keşke bekleseydin selçuk u.

Son düzenleme:
Dunlop Trailmax Mixtour'un nylon olduğu nerede yazıyor acaba? (Sitesinde "silica and carbon blend" diye bir ibare var sadece...)

sırf insanlar ne diyor diye okudum. tamam super lastik değil ama insanlar çöpe de atmıyor.

hatta yamugunu hiç görmedim diyenler var.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

sırf insanlar ne diyor diye okudum. tamam super lastik değil ama insanlar çöpe de atmıyor.

hatta yamugunu hiç görmedim diyenler var.
Lastik daha dayanıklı olsun diye içte bias düşenmiş nylon fiberler kullanılmış olabilir de yüzeyi naylon olup da o yüzden yağmurda kayacak bir lastik değil. (Öyle lastikleri ancak 1.000$'lık mopetlere takıyorlar sadece...) Tipik cehalet örneği. Yazık lan...

Motosikleti
Yamaha XT660R
Selçuk denen zattan bağımsız olarak yazıyorum. Honda'nın olayı boş fakat sağlam olmaları. Motordan en ufak beklentisi olan insanların almaması gereken bir marka olduğunu düşünüyorum. Bence artık verdiğiniz parayı da hak etmiyorlar.

Kendi deneyimimden örnek vereyim. Sıfırı 300bin lira olacak CRF250L/Rally'de rezalet bir arka amortisör var. 2012 den beri ürettiği motosiklettin arka amortisöründe geri sekme ayarı yok(Hero'da bile var). Bu yetmezmiş gibi kilo 70leri geçiyorsa motor cruiser gibi oluyor yaylanmaktan. Sert yay takarsanız da geri sekme ayarı olmadığı için motor geri sekmiyor. Diyelim ki amortisör keçesi patladı. Keçesini ve yağını değiştireyim diyeceksiniz ama beyefendiler amortisörün o bölümünü sökülebilir yapmamış. Yani işlem yaptırmak ya da yenisini almak zorundasınız :)

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
Japonlar beygir verisini krankdaki beygir olarak verir diğer pek çok motosiklet üreticisi gibi. Kranktan arka lastiğe aktarımda kayıplar yaşanır bunu bilmeyen adamları izlemeniz üzücü.

Kamyoncu memo derki bunlar motosiklet yorumcusuysa ben neyim??? cevap bekliyorum

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Daha 70 km'deki NX500 motorumla çıktığım yaklaşık 2600 km'lik G.Doğu turumda lastikten yana hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Hatta turun ilk gün Ankara-Kayseri ve son gün Gülek-Ulukışla-Meke-Cihanbeyli-Kulu-Gölbaşı güzergahında 0 derece sıcaklıklarda ve ara ara kar yağışı altında ya da genelde de önceki yağan karın yol kenarına kürenmiş versiyonunda sürmemize rağmen en ufak bir kayma dahi olmadı.

Develi-Göksun-K.Maraş-Adıyaman arasında genelde yağışlı, bazen de müthiş ve hatta delicesine yağan yağmurlu bir havada sürdük.

Üstüne bir de bu bölgelerin depremden sonraki yeniden yapılanma çalışmalarından dolayı resmen topraklı ve inşaat çamurlu yollardan da yine yağmur yağarken geçtik.

Nizip-Nurdağı arasında 100 km civarı yolda da bardaktan boşalırcasına yağan bir yağmur altında sürdüm.

Sıfır sıkıntı.

Henüz okumamış olanlar için gezimizin raporu aşağıda mevcut:

https://www.motosiklet.net/forum/konu/2025-mart-guneydogu-turu.220357/

Motorla ilgili eksik bulduğum ve yazıda da paylaştığım noktalar olmadı değil ama lastik bunlardan birisi kesinlikle değil.

Dün başka bir konuda Selçuk'un motosiklet kökenli olmadığını (hangimiz öyleyiz, orası da ayrı konu😁 ), izlediğim 3-5 videosunda bile onlarca gafına denk geldiğimden bahsetmiştim.

Konu linki:

https://www.motosiklet.net/forum/konu/2025-yilinda-dio-activa-pcx-in-durumlari.220567/page-3

Bu videodaki gaf değil artık.

Olsa olsa kuyruk acısı kaynaklı art niyet.

Alttaki alıntıyı tam 5 yıl önce yılında alttaki linkte paylaştığım konuda yazmışım:

Altın Elbiseli Adam'dan sonra motosiklet incelemesi yapanlardan birisi olan MotopiXel TV Selçuk ile ilgili birkaç şey yazmak istiyorum. Geçtiğimiz haftalarda Kolaçan kanalında yayına çıktı kendisi ve 2 saate yakın sohbet muhabbet döndü. Kendisine sorulan sorulardan birisi de Barkın Bayoğlu ile karşılaştırılıyor olmaktan hoşlanıp hoşlanmadığı idi. AEA gibi birisiyle kıyaslanıyor olmanın memnuniyet verici olduğunu ama tarzları ve kökenlerinin farklı olduğu için bu durumun kendisini rahatsız ettiğini söyledi. AEA'nın bu işe yıllarını vermiş olduğunu, kendisinin ise medya kökenli olduğundan bahsetti.

Tespitlerim: 1. AEA Barkın hem çocukluğunda İngilterede yaşadığından dolayı İngilizce, hem de üniversite eğitiminin bir kısmını Belçikada görmüş olduğu için Fransızcayı çok iyi derecede biliyordu. Motopixel Selçuk ise maalesef yabancı dile Fransız. Önceki bir mesajda da yazıldığı üzere "Versys" modeline "Versi" demişliği var. "Royal Enfield" markasına "Royal Enfayld", "Pirelli Scorpion Trail" lastiğe de "Skorpion Trayl" dedi. Daha fazla videosunu takip edilse daha da fazla telaffuz yanlışına denk gelmek mümkün.

2. AEA Barkın bırakın ülkemizdeki motosiklet tarih ve kültürünü, motosikletin evrensel olarak ve markaların doğuşundan itibaren neredeyse tüm tarihine hakimdi. Kendisine canlı yayında sorulan sorularda konu bir modele geldiğinde gayet eski bir model bile olsa o modelin doğuşundan ve piyasaya çıkışından tut, varsa yaşattığı sorunlara kadar bilgi veriyordu. Önceden çalışılmış bir konu değil haa, canlı yayında konusu geçen bir marka model bu. MotopiXel Selçuk ise yine yukarıda bahsettiğim canlı yayında Çin ve Hint motosikletleriyle ilgili bir soruya her iki ülkenin de iyi ve kötü markaları olduğunu, Hintlilerden Royal "Enfayld"ın iyi olduğunu ve aynı şekilde dünyada çok bilinen başka bir Hint markasının da İndian olduğunu söyledi. Indian markası Harley'den bile daha önce kurulmuş ve tamamen Amerikan markası oysa.

Sonuç olarak tek bir canlı yayında yabancı dile olduğu kadar motosiklet kültürüne de Fransız olduğunu hissettirdi.

İnşallah yabancı dilini ve motosiklet konusunda bolca okuyup bilgi birikimini ve kültürünü geliştirir ve eksiklerini tamamlar.

Çok erken gittin be Barkın!

https://www.motosiklet.net/forum/ko...i-motosiklet-tanitan-en-iyi-kim.202545/page-2

Neyse ki artık "Royal Enfield" olarak okuyor markayı. "Enfayld" olarak değil.

Motosikleti
yok:(
selçuğu sevdiğimi söyleyemem, bu çocuksu tribi olan videoyuda izledim bazı hakları yanları var motoru sürdüm ve biraz mıncıkladım hiç heyecanlandırmıyor, ya olm sen 502x kullanıyorsun ne diyorsun diyebilirsiniz tabi ki ama aynı klasmanda motorlar olduğu için mi bilmiyorum ya da benim dötüm ona alıştığı için mi bilmiyorum. bu motor bana naked gibi hissettirdi tamam hafiflik güzel aradığımız bir şey fakat bu motor uzun bacaklı gibi ama cücük gibide arada bir yerlerde. aynı paraya eski v-strom daha mutlu eder bence.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
benim selçukla alıp veremediğim bir şey yok, bu videoyuda yayınlandığı gün izledim.

olay ortada, piyasada 350-500 cc arazi endurosu açığı var, hondanın çıkardığı motorda ncx700 ün kardeşi, jant çapları, lastikleri, süspansiyonlar, oturuşu vs. hiç bir şekilde araziye uygun değil, bence hiç bir işe yaramaz bir motor...

• Beğen
Tepkiler: ymg
bu adam motordan anlamıyor sanırım. sırf reklam için lastikleri kötülemiş, sırf video etkileşim alsın diye motoru kötülemiş. oturuş pozisyonuna çamur atmış ama bmw gs lerde bile daha fazla kırılır o bacak, haberi yok sanırım.

2014-BMW-R1200-GS-Adventure-launch-11-kevin-wing.jpg

bu adam motordan anlamıyor sanırım. sırf reklam için lastikleri kötülemiş, sırf video etkileşim alsın diye motoru kötülemiş. oturuş pozisyonuna çamur atmış ama bmw gs lerde bile daha fazla kırılır o bacak, haberi yok sanırım.

2014-BMW-R1200-GS-Adventure-launch-11-kevin-wing.jpg

ahh selcuk abime bir hornet 750 testi yaptırsak var yaaaaa uff.

yaptı mı yoksa ?

Motosikleti
Forza 250
selçuğu sevdiğimi söyleyemem, bu çocuksu tribi olan videoyuda izledim bazı hakları yanları var motoru sürdüm ve biraz mıncıkladım hiç heyecanlandırmıyor, ya olm sen 502x kullanıyorsun ne diyorsun diyebilirsiniz tabi ki ama aynı klasmanda motorlar olduğu için mi bilmiyorum ya da benim dötüm ona alıştığı için mi bilmiyorum. bu motor bana naked gibi hissettirdi tamam hafiflik güzel aradığımız bir şey fakat bu motor uzun bacaklı gibi ama cücük gibide arada bir yerlerde. aynı paraya eski v-strom daha mutlu eder bence.
Motorunuzdan ne kadar memnunsunuz hocam kaç km oldu alalı ?

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
bu doğruluğu uzun süre sürdürebilecek biri değil bence. kolpa yapıp, yarın dönerse; dislike'a boğarız. popoya popo dediği bir video olmuş, umarım cf moto tanıtımındaki kısım için de aynı duruşu sergiler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bu doğruluğu uzun süre sürdürebilecek biri değil bence. kolpa yapıp, yarın dönerse; dislike'a boğarız. popoya popo dediği bir video olmuş, umarım cf moto tanıtımındaki kısım için de aynı duruşu sergiler.
Dislike da bir nevi etkileşim. Bu herife verilebilecek en büyük ceza onu izlememek, takip etmemek, like ya da dislike atmamak.

Motosikleti
K 1600 GTL
Video 100 bin filan izlenmiş... Yorumlarda birçok kişi alacaktık bu video iyi oldu vazgeçtik filan yazmışlar muhtemelen kendi arkadaşları 😀 Hayır amacım kötülemek filan değil diyip diyip gömüyor motoru. Hiç böyle inceleme videosu izlememiştim çok komikti gerçekten....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar