Selçuk un Honda ya koyduğu posta!

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ahanda buda İskoçyalının ingilizcesi. Bir tek bizde yok. Her ülkede vardır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O zaman aynı yerden devam edelim, hadi ben ilk adımı atıyorum. Honda tırt, adam akıllı motor çıkarmıyor son zamanlarda. Batak KTM bile döver Honda'yı. :D

bu honda , ktm, avrupalı, japon işleri de sıktı ya.

konusacak konu da kalmadı acıkcası.
sıkıntıdan ilahiyat kursusu başlığına gittim orda da melekler dişi mi erkek mi zeki mi aptal mı tartuşılıyor.

forum bitti.

Motosikleti
K 1600 GTL

sıkıntıdan ilahiyat kursusu başlığına gittim orda da melekler dişi mi erkek mi zeki mi aptal mı tartuşılıyor.

forum bitti.
Bi sonuca da varamıyoruz Japon mu avrupa mı? İlahiyatçılar varabildimi bir sonuca acaba? Bence meleklerin cinsiyeti yok cinsiyetleri olsa birbirleri ile münasebete girerler tatsızlık olur....

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
videoyu izleyim geldim bence hondayı gömmek için video çekmiş gibi hisettirdi

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

forum bitti.
Sezon yeni açılıyor, benim gibi tatlı su motorcuları gezmeye başlayınca öyle gezdim böyle köfte yedim başlıkları açacağız daha, o köfteci mi güzel yoksa bu mu diye atışırız artık. :) Ufak ufak gezi konuları açılmaya başladı bile.

Sezon yeni açılıyor, benim gibi tatlı su motorcuları gezmeye başlayınca öyle gezdim böyle köfte yedim başlıkları açacağız daha, o köfteci mi güzel yoksa bu mu diye atışırız artık. :) Ufak ufak gezi konuları açılmaya başladı bile.
benim motoru satcam ona rahatlayacak, başka yolu yok :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Bakalım senin Türkçe bilgin sandığın kadar iyi mi ? :)

"iç anadolu insanı bana genelde itici geliyor.." > Cümleye büyük harf ile başlanır. Tek nokta ile bitirilir.

"Lays reklamındaki teyze ben çok küçükken vardı ve o zamanlar sevimli geliyordu ama benim düşüncelerim çok fazla değişti." > Teyze kelimesinden sonra virgül eksik. Benim düşüncelerim yazan yerde benim kelimesi fazla, gizli özne var zaten.

"Türkçenin düzgün konuşulmaması benim pek hoşuma gitmiyor," > Bu cümlede benim kelimesi yine gereksiz kullanılmış. Bir önceki cümlede ki hata tekrarlanmış. Cümle bittiği için nokta koyulması gerekir, virgül kullanımı yanlış.

"mesela geçen aylarda bahsettiğim arkadaşım gözüme çok batıyordu... Hani 1 ay içerisinde 3 kez motosikletten düşen ve motor sürmeyi yeni öğrenen arkadaşımdan bahsediyorum." > 3 nokta kullanımı yanlış. Hani kelimesinden sonra virgül eksik.

"Türkçeyi iyi konuşuyor ama kendisi Tokatlı ve kulak misafiri oldum bir kaç kez, kendi akrabalarıyla konuşurken İç Anadolu, yani Tokatlı aksağamına(ağzına) geçiş yapıyor ve sinir oluyorum. > Birkaç bitişik yazılır. Aksağamı diye bir kelime yok, doğrusu aksan olacak ki kullanım yeride yanlış. 2. bir dili konuşurken ana dile benzetilmesine aksan denir.

Eğer yazdığın gibi konuşuyorsan ortalama bir Tokatlı'dan daha iyi konuşmuyorsun. Türkçen kötü. İlave olarak Coğrafya bilgin de kötü. Tokat Karadeniz bölgesinde yer alır, İç Anadolu'da değil.
anlamıyorsun dimi, bak ben bilerek küçük harf ile başladım çünkü shift yada capslock tuşuna basmak zahmet oluyor ve ayrıca bu şekilde ufak harfle başlamak okumada hiç bir fark yaratmıyor, yani altında bir kasıt bulamazsın bunun.

ben kelimeleri eğip bükmüyorum ve asıl anlatmak istediğim de bu değil zaten. bende bir bilinçaltı oluştu dedim ama anlamak istemiyorsun çünkü gıcıksın ve sana laf sokmam gerekiyor.

Kendimi biraz daha detaylı ifade edeyim belki gıcık değilsindir ve anlarsın belki; Türkçeyi pek düzgün konuşmayanlar genelde cahil ve Türklüğe uzak insanlar oluyor benim bilinçaltıma göre, yine de şans veririm, direk yargılamam. Bakın milliyetçilik aslında pek benim zihniyetime uygun değil fakat milletin Türkçülüğe olan karşıtlığı yüzünden ben milliyetçi olmak durumundayım.

Ben ırkçı değilim ve başkaları da ırkçı olmayacak! Sen Ermeni olursun yada Bulgar olursun yada Arap fark etmez, ben eşit bakarım ama gördüğüm kadarıyla bir Türk düşmanlığı var bazılarında ve Türkçe diline karşıda bir karşıtlık var.

Bakın ben İngilizceyi sevmem ama biliyorum çünkü gerekli, ama günümüzde İngilizce konuşmak entelektüel olmak gibi algılanıyor gençlerde ve birde içlerinde osmanlıcılık yani Türk karşıtlığı varsa tamam bunlar Türkçeden nefret eden bireyler oluyor.

Youtube de film kesitlerinin altında yorumlara bakın, sırf nefret ettiği için "Türkçe dublaj iğrenç" diyenleri göreceksiniz. Yani bu bende ters tepiyor. Batsın kardeşim sizin entelektüelliğiniz, batı çok mu medeni?

Dünyanın en medeni insanı her yerde olabilir ve genel kitleye bakınca batı ülkeleri ancak kendine medeni olmuş durumdalar ve özenilecek toplum değiller. Benim en sevdiğim ülke olan Japonya bile medeniyet konusunda çok eleştirdiğim bir ülke, yani dünya da Fatih Met gibi medeni insanlar var ve her toplumun içinde ama çok çok az miktarda.

Bu yüzden hiç bir ülkeye özenmemek gerek, sevdiğimiz yanları olur ama bu kendi milletimize karşı ırkçılık derecesine çıkmamalı. Özenti insanlardan da nefret ederim zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kim benim milletimden bir tabakayı aşağılıyorsa, en adi çomardır.
Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile, âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.

Senin milletinden bazı tabakalar senin ırkın ve ülken için beka sorunu oluyorsa ne yapacaksın peki? Türkiye yıkıldığı zaman yada Türkler dünyaya ayak uyduramayıp geri kaldıkları zaman yine senin zoruna gitmeyecek mi? Üzülmeyecek misin ve sinirlenmeyecek misin?

Türkiye ve Türkler geri kaldığında ve dünya ülkeleri ve medeniyetleri arasında kötü bir noktaya geldiğinde senin umurunda olmayacak mı? Olacak ise aynı benim gibi tepki göstereceksin çünkü başka milletler bizi umursamaz, onlar kendi işine bakar.

Ben milletime burada biz bize iken verip veriştiriyorum ve yüzlerine karşı da aynı şekildeyim çünkü milletime ve ülkeme zarar veriyorlar ve düzelmelerini istiyorum yada düzelmiyorlarsa da onları dışlıyorum ve reddediyorum.

Son düzenleme:
Yaw o çocuk da ekmeğinin peşinde, onunla da zamanında şiveden kaynaklı pis dalga geçtik, ayıp oldu.
Bende Kolaçan ı ilk izlediğimde Önyargı ile yaklaşmıştım. Sonra tanıdıkça sevdim Efendi bir Çocuk. Götü başı kalkmayanlardan.

Selçuk Bana nedense soğuk geliyor. Honda Videosunu izledim , her ne kadar tarafsız yorum desede baya baya önyargılı yorumdu. Yani illaki bir KTM 1290 yada BMW GS , ne bileyim Ducati Multistrada kullanan biri o motoru zaten önermez yani boş yapmış. Haa Benim gibi 250 cc nin üzerine ne koyabilirim diyen biri düşünebilir.. Gerçi yorumunda bunu belirtmiş ama gereksiz yere gömmüş yani.
Aynı Honda bunu davet etseydi Kahve içerken '' ya Selçukcuğum bu incelemen sonrasında seninle 2026 da gelecek modeller hakkında bir konuşalım kafamızda planlar var '' diye zarf atsalardı... acaba aynı inceleme olurmuydu ? Kesinlikle olmazdı.

Son düzenleme:
anlamıyorsun dimi, bak ben bilerek küçük harf ile başladım çünkü shift yada capslock tuşuna basmak zahmet oluyor ve ayrıca bu şekilde ufak harfle başlamak okumada hiç bir fark yaratmıyor, yani altında bir kasıt bulamazsın bunun.

ben kelimeleri eğip bükmüyorum ve asıl anlatmak istediğim de bu değil zaten. bende bir bilinçaltı oluştu dedim ama anlamak istemiyorsun çünkü gıcıksın ve sana laf sokmam gerekiyor.

Kendimi biraz daha detaylı ifade edeyim belki gıcık değilsindir ve anlarsın belki; Türkçeyi pek düzgün konuşmayanlar genelde cahil ve Türklüğe uzak insanlar oluyor benim bilinçaltıma göre, yine de şans veririm, direk yargılamam. Bakın milliyetçilik aslında pek benim zihniyetime uygun değil fakat milletin Türkçülüğe olan karşıtlığı yüzünden ben milliyetçi olmak durumundayım.

Ben ırkçı değilim ve başkaları da ırkçı olmayacak! Sen Ermeni olursun yada Bulgar olursun yada Arap fark etmez, ben eşit bakarım ama gördüğüm kadarıyla bir Türk düşmanlığı var bazılarında ve Türkçe diline karşıda bir karşıtlık var.

Bakın ben İngilizceyi sevmem ama biliyorum çünkü gerekli, ama günümüzde İngilizce konuşmak entelektüel olmak gibi algılanıyor gençlerde ve birde içlerinde osmanlıcılık yani Türk karşıtlığı varsa tamam bunlar Türkçeden nefret eden bireyler oluyor.

Youtube de film kesitlerinin altında yorumlara bakın, sırf nefret ettiği için "Türkçe dublaj iğrenç" diyenleri göreceksiniz. Yani bu bende ters tepiyor. Batsın kardeşim sizin entelektüelliğiniz, batı çok mu medeni?

Dünyanın en medeni insanı her yerde olabilir ve genel kitleye bakınca batı ülkeleri ancak kendine medeni olmuş durumdalar ve özenilecek toplum değiller. Benim en sevdiğim ülke olan Japonya bile medeniyet konusunda çok eleştirdiğim bir ülke, yani dünya da Fatih Met gibi medeni insanlar var ve her toplumun içinde ama çok çok az miktarda.

Bu yüzden hiç bir ülkeye özenmemek gerek, sevdiğimiz yanları olur ama bu kendi milletimize karşı ırkçılık derecesine çıkmamalı. Özenti insanlardan da nefret ederim zaten.

Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile, âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.

Senin milletinden bazı tabakalar senin ırkın ve ülken için beka sorunu oluyorsa ne yapacaksın peki? Türkiye yıkıldığı zaman yada Türkler dünyaya ayak uyduramayıp geri kaldıkları zaman yine senin zoruna gitmeyecek mi? Üzülmeyecek misin ve sinirlenmeyecek misin?

Türkiye ve Türkler geri kaldığında ve dünya ülkeleri ve medeniyetleri arasında kötü bir noktaya geldiğinde senin umurunda olmayacak mı? Olacak ise aynı benim gibi tepki göstereceksin çünkü başka milletler bizi umursamaz, onlar kendi işine bakar.

Ben milletime burada biz bize iken verip veriştiriyorum ve yüzlerine karşı da aynı şekildeyim çünkü milletime ve ülkeme zarar veriyorlar ve düzelmelerini istiyorum yada düzelmiyorlarsa da onları dışlıyorum ve reddediyorum.
sı.tın sıvıyorsun. Edebiyat yapma. İnsanları konuşmalarından dolayı aşağılıyorsun.
Siyasi görüşü de kimseyi ilgilendirmez. Siyasi görüşünden dolayı kimse aşağılanmaz.
Bunu yapmayın. İnsanları kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Herkes ideolojiye oy veriyor. Herkes kendi hayat görüşünün olumlamasını yapar, mantığa bürür.
Sana göre kötü, bize göre iyi.
1 milyar dolar borç bulamadı 2001'de bu devlet. Herkesin kendi fikri var. İşinize bakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar