Karlı Havalarda Moto Kuryelerden Sipariş Vermek İnsafsızlık mı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
akşam bi zurna dürüm söylicem bakalım hangi akrabamın kulakları çınlayacak; yağmurlu izmir bugün :D
İzmir'deki sıkıntı yağmur yağması değil, tarla gibi yolların yağmurdan sonra göl olması. Bu kadar güzel memlekette bu kadar dandik yol nasıl olur hayrettir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bugün yine çalıştım saatte 2 tane paket anca atabildim bu karda kışta sipariş vermeyin diyenleri ıslak sopayla dövecem

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İzmir'deki sıkıntı yağmur yağması değil, tarla gibi yolların yağmurdan sonra göl olması. Bu kadar güzel memlekette bu kadar dandik yol nasıl olur hayrettir.
Her yere yazıyorum...
İzmirin gelmiş geçmiş en beceriksiz 2. başkanı... 1 . tunç...
Aziz efsaneymiş.. kıymet bilememişiz..
Her yer ya çukur ya tümsek...
Rögar kapaklarının 10 cm asfalttan yüksek olduğu bir dünya şehri varmıdır diye sorsalar İZMİR tektir...

Motosikleti
D400

Bende öyle diyordum taa ki balıkesir ve nevşehiri görene kadar. sonra şükrettim :D

bizim belediyelerde çalışan personellerde sıkıntı var; eski evin oradaki çukuru 3 kere sikayet ettim. Yapıldı diye döndüler ama hiçbirşey yapılmadı.

En son belediyeyi cumhurbaskanlıgına sikayet ettim; bu sefer yaptılar ama çukurun üstüne beton dönmüşler nasıl yapmışlarsa gitgide ortası tekrar içeri doğru göcüyor.

Neyse; 36 yıldır alıştım artık :D

Bende öyle diyordum taa ki balıkesir ve nevşehiri görene kadar. sonra şükrettim :D

bizim belediyelerde çalışan personellerde sıkıntı var; eski evin oradaki çukuru 3 kere sikayet ettim. Yapıldı diye döndüler ama hiçbirşey yapılmadı.

En son belediyeyi cumhurbaskanlıgına sikayet ettim; bu sefer yaptılar ama çukurun üstüne beton dönmüşler nasıl yapmışlarsa gitgide ortası tekrar içeri doğru göcüyor.

Neyse; 36 yıldır alıştım artık :D
balıkesirin nesi var aaa, mis gibi şehir :)

Motosikleti
CB125F
Erdek tarafı.

Köy yollarını geçtim delik deşik çukur, ara yolları delik deşik onu da anladım.

Arkadaş 3/4 şeritli anayolda delik var göcük var bir sürü. nasıl bir survivor şehirdir bu :D
Hocam bende Bandırma'liyim haklısınız araba ile pek etkilemiyordu motosiklet ile ezberlemeye başladım çukur ve göl olan yerleri
Dik bayır inip çıkılan bir yerde 100 le neredeyse girecektim yağmurda son anda farkettim Erdek yolu bitişi Bandırma ya giderken
bayırın tepesinde bölge trafik var az ileride solda karayolları 😅

Bu arada Erdek'in köyleri çok güzel tatil ve deniz için 😆

Motosikleti
D400
Hocam bende Bandırma'liyim haklısınız araba ile pek etkilemiyordu motosiklet ile ezberlemeye başladım çukur ve göl olan yerleri
Dik bayır inip çıkılan bir yerde 100 le neredeyse girecektim yağmurda son anda farkettim Erdek yolu bitişi Bandırma ya giderken
bayırın tepesinde bölge trafik var az ileride solda karayolları 😅

Bu arada Erdek'in köyleri çok güzel tatil ve deniz için 😆

Erdek kara listemde o nedenle :D

Şimdi hocam bu olayın iki boyutu var. Birinci boyutu sermaye, ikinci boyutu otorite, belediye, devlet vs. ne dersen. Karlı havalarda paketi kapatmayan şirketler var, O ilde yetkili merci hava koşullarına bağlı bir yasak koymadıysa kapatmıyor adam paketini. At diyor kuryeye, kurye de atamam diyemez, 1 der 2 der, orası uzak der iptal olur, öbürü gelir vs. vs. çıkar yani o trafiğe eli kolu bağlı bu anlamda mesleki olarak bir garantörü yok kuryenin. Sen karda sipariş verirsen, sipariş sistemi açık demektir, yani o şirket hangisiyse siparişleri kapatmamış demektir. Kuryenin oraya gelmesi ne kadar riskli olursa olsun, çoğu kurye esnaf sistemiyle çalıştığı için riski de kendisi aldığı için kanunen üstüne, şirketlerin umurunda olmuyor.

Doğal olarak sen bilinçli bir tüketiciysen aşırı yağmur, karı gibi sürüşü riske eden durumlarda sipariş vermeyi tekrar düşünebilirsin. Çünkü bu konunun bir tarafı olan kuryenin eli kolu bağlıyken, diğer tarafı olan corponun gözü aç ve bu ülkede insan hayatı değersiz olduğu için de corpo ağır basıyor. Bu dengesizliği sen bilinçli tüketici gibi davranarak kendince dengeleyebilir veya prostesto edebilirsin. Bana ne kardeşim ben mideme bakarım, sipariş verebiliyor muyum? Evet. O zaman gerisi beni ilgilendirmez diyorsan da bu liberal ağzı oluyor. Türkiye bu anlamda bir hukuk ülkesi olmadığı için sende bu keyfi tavrınla, sermaye karşısında hiç bir hakkı kalmamış olan bir meslek kolu çalışanını bir emekçiyi riske atmış oluyorsun

Motosikleti
D400
Yav adamların %90'ı paket başına para alıyor. Bir çok şirkette haftalık kücük bir saat zorunlulugu hariç sistemi serbest bırakıyor.

İstemiyorsa acmasın sistemi paket düşmesin. Kımse sipariş vermese para alamayacak zaten, amacı buysa direk gitmesin işe oldu bitti.

Karlı da olsa yağmurlu da olsa o zurna dürümü sipariş edeceğim :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar