- Konu Yazar

Bugünlerde ülkenin büyük şehirlerindeki kar yağışları nedeniyle motosikletli kuryelerle ilgili yeni bir tartışma konusu başladı.
Sosyal medyada motosikletli kuryelerin çalışma şartları konuşulmaya başlandı. Yerler kaygan olduğu için motosikletli kuryeler siparişleri ulaştırırken kazalar yapıyor, motorlardan düşüyor.
Yağmur veya kar yağdığında kuryelerden sipariş vermek ‘insafsızlık’ mı?
Tartışmanın iki tarafı var. Bir taraf bu havalarda sipariş vermek kuryelere karşı büyük bir zulüm diyor.
Diğer tarafı ise online sipariş vermenin insafsızlık olmadığını, kuryenin işini yapması gerektiğini düşünüyor.
İstanbul Valiliği, geçtiğimiz sene kar yağışı nedeniyle trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için motosikletlere trafiğe çıkış yasağı getirildiğini duyurmuştu.

Karlı ve soğuk hava nedeniyle sipariş veren müşterilere küfür eden kuryenin işine son verildi.
Bir kurye, soğuk havada ürün götürdüğü için isyan etti: “Bu havada çıktık çalışıyoruz. Yazıklar olsun hepinize.”
İstanbul Avcılar’da bir kurye havada sipariş verenlere böyle seslendi: “Sipariş verirken bir daha düşünün.”
Van’da yoğun kar yağışı ve buzlanmanın hakim olduğu havada, çalıştığı firmanın sipariş sistemini açık tutmasını eleştiren kurye işten çıkarıldı.
Karlı havada teslimat yapan kurye, diğer kuryelere mesaj veriyor: “Siparişin ne zaman verileceğine, biz karar veremeyiz”
“Yoğun kar yağdığı için sistemleri kapatmaları gerektiğini söyledim, beni işten çıkarttılar. Biz ne canımızı ne malımızı yerde bulduk. Kredi çekip motor aldım borç içerisindeyim kaza yapsam dükkan mesul olmayacak.”
Haberin devamı için tıklayın.