Karlı Havalarda Moto Kuryelerden Sipariş Vermek İnsafsızlık mı?

Arkadaşlar Norveç'te yaşadığımı hissettirdiniz çok teşekkürler. =)

Her kurye kendi şahıs şirketi üzerinden bir firmaya hizmet verip dilediği zaman açabildiği dilediği zaman kapatabildiği bir sistemde çalışmıyor. Bu yönde bir talep, bir serzeniş, şikayet vb. aksiyonda bulunan kişinin işinden olma riski de gayet yüksek olabiliyor - çalıştığı işletmeye göre değişiyor tabii ki.

Hayır birisi soğuk havada motor süreceğim dediği zaman "derdin ne, ne gerek var" vs gürültü kopan forumda, bu işi meslek olarak yapan birisi aynı konuyu açınca "ağlamayın, işiniz ne, zorlayan mı var" diyorsunuz. Bu size tezat gelmiyor mu? Bir iş karşılığında para alıyor olmak o işin içinde her şeyin mübah olduğu anlamına mı gelir? Gariban ülkemin son toplumsal karşılık bulan greviydi sanırım, 2012 miydi, THY kabin ekipleri greve gitmişlerdi. O dönemde de "şu kadar para alıyorlar itiraz ediyorlar bir de" yorumları vardı.. O zamanlar ben de yapıştırıyordum cevabı "iyi dayı sana onun iki katını vericem ama her gün sabah bi delicem seni" diye, ooow...İşin içinde para var veya iyi para var diye işin içeriği önemsiz, insan hayatı veya gururu anlamsız mı oluyor?

Ben duyarlı ulu bir insan falan değilim. Bir motosiklet sürücüsü olarak karlı zeminde motosikletle bana bir hizmet getirilmesini anlayamıyorum sadece.

Ana bacı sövünce ne oluyor.
Yağmur yağdığın da çöplerine evde tutuyor musun mesela? 10 gün yağmur yağıyorsa çıkarmayacaksın çöpleri evde tutacaksın mantığı bu .
Kimse kuryelere karşı değil .
Buradan para kazanıyor insanlar..
Her işin zorluğu var .
Sen kar yağdığında doktora gidersen ana bacı sana sövsün. (Karda doktor işe gitmek zorunda değil )Evine hırsız girerse polisi arama yağmur kar var adam seninlemi uğraşacak ?
yangın çıkar itfaiye çağırma kar kış çıkarmasaydın.
Bunlar senin mantığın.
Sistemi eleştir ama kar kış hepimiz çalışıyoruz .
Sipariş verenin anasına bacısına söverim demek anca klavyede olur.
ben kuryenin canı 3 liralık bir lahmacundan daha değerlidir diyorum sen burda embesilce zeka özürlü yazılar yazıyorsun sen hayırdır ???
mantığa bak aq kar yağınca çöp dökmüyormusun 🤣 evet evet yağınca yağmur evde çöple yatıyorum.
ben allahın karında lahmacun yenicek bir durumun olmadığını sadece eziyet gereksiz risk olduğunu anlatıyorum ama senin zeka ve insanlık seviyen o kadar.
adam sırılsıklam su içinde gelicek yada karda kaya kaya gelicek kapına 3 5 km yoldan sen adamın o halini göre göre lahmacununu yiceksin.içine sinicek midene giricek insanlığına sığıcak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben kuryenin canı 3 liralık bir lahmacundan daha değerlidir diyorum sen burda embesilce zeka özürlü yazılar yazıyorsun sen hayırdır ???
mantığa bak aq kar yağınca çöp dökmüyormusun 🤣 evet evet yağınca yağmur evde çöple yatıyorum.
ben allahın karında lahmacun yenicek bir durumun olmadığını sadece eziyet gereksiz risk olduğunu anlatıyorum ama senin zeka ve insanlık seviyen o kadar.
adam sırılsıklam su içinde gelicek yada karda kaya kaya gelicek kapına 3 5 km yoldan sen adamın o halini göre göre lahmacununu yiceksin.içine sinicek midene giricek insanlığına sığıcak.
ben vermiyorum vermem ben o insana değer veriyorum sen vermiyorsun bunda bir sorun yok.
neyse buda son mesajdı kapatıyorum bu gereksiz forumdaki zamanımı öğreniceğimi öğrendim göreceğimi gördüm.sana karda kışta iyi siparişler 1 tane adana dürüm için motoru yatırıp bileğini kırarsan beni hatırlarsın

Son düzenleme:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben vermiyorum vermem ben o insana değer veriyorum sen vermiyorsun bunda bir sorun yok.
neyse buda son mesajdı kapatıyorum bu gereksiz forumdaki zamanımı öğreniceğimi öğrendim göreceğimi gördüm.sana karda kışta iyi siparişler 1 tane adana dürüm için motoru yatırıp bileğini kırarsan beni hatırlarsın
Ne olur çıkma siteden büyük kayıp olur.Kötü hava koşulların da çalışan bir kuryeler değil.
Konuşmana bakılırsa senden bir halt olmaz zaten.
Ben kimsenin canından önemli demiyorum lahmacun yemek sipariş vermek.
Dün şehit verdik oturup evde ailenle yemek yedin mi ?
İşine gücüne baktın mı ?
Pandemi de kaç sağlık çalışanı vefat etti.
Bıraksalar işi.
Senle aynı mantıktan bakamayız.
Özürlü demişsin inan benim yüzde birim kadar şu memlekete faydan olmamıştır.
Diğer yazılarına da baktım maalesef beş para etmez bir adamsın fikirlerinle.
Umarım gelişirsin.

Dün eve yemek söyledim.. Haftada en az 1 defa Haftasonları söyleriz.
Kurye genç bir Çocuk , Soğuktan burnu akıyordu. Ödemeyi Pluxee ile yaptım. Çocuk ödemeyi aldı gidecekti'ki yüklü bir bahşişi eline sıkıştırıverdim.
Bahşiş vermeden gönderdiğim kurye nadirdir. Ben olaya biraz net bakıyorum , Biz Sabahın köründe karda tipide ayazda işe gidiyorsak onlarda gelecekler elbet. Ekstrem hava şartlarında zaten kurye ile işim olmaz.

Dün eve yemek söyledim.. Haftada en az 1 defa Haftasonları söyleriz.
Kurye genç bir Çocuk , Soğuktan burnu akıyordu. Ödemeyi Pluxee ile yaptım. Çocuk ödemeyi aldı gidecekti'ki yüklü bir bahşişi eline sıkıştırıverdim.
Bahşiş vermeden gönderdiğim kurye nadirdir. Ben olaya biraz net bakıyorum , Biz Sabahın köründe karda tipide ayazda işe gidiyorsak onlarda gelecekler elbet. Ekstrem hava şartlarında zaten kurye ile işim olmaz.
Bende katılıyorum karda hiç sipariş vermedim.
Hava şartlarında vermemde pek.
Üstteki rıfkı verene anabacı söverim demiş maalesef cevap verdim umarsayıp.
Yazdığının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım.
Bir gün doktora giderse gece anabacı sövsün doktorlar.
belki akıllanır.
Onu da anlamaz gerçi bu ama.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
.Bahşiş demeyelim de kibarca tip diyelim. Benim gözümde karnını doyuran adama tip, bahşiş vermekten imtina eden adam pintidir, dct'cidir, hımbıldır, yağlıdır, dombilidir.

Sipariş vermeyin tarzındaki yaklaşımlar doğru değil, herkesin kendi dertleri sorunları var, beni -10 derecede kedi köpeğin bile kaçtığı soğukta beklerken kimsenin düşündüğünü görmedim. Gerek de yok, işim bu.

Maraş depremi olduğunda aman beni bırakın giremem enkaz altına orda çalışamam da diyemedim, kimse de aman bunlar enkaza girmesin demedi. Gerek de yok, bu da işlerimden biri.

Burada bence görev bu işi meslek olarak yapanlara düşüyor. Tamam işin ekonomi kısmı önemli ama şu kazanılan paranın bi kısmını kendinize, işinize harcayın. Elcik sele ısıtma yaptırın, elcik koruma olsun, ön cam olsun, ekipmanın soğuktan en iyi koruyanı olsun, gerekirse toplanıp anlasa başvurun çivili lastikler yaptırın kışlığın yetmediği yerlerde. Önce bu önlemleri alın, sonra yine de mobbing yapan firma varsa söyleyin topluca boykot edelim şikayetlerinize desteği verelim. Sonuçta siz de, çalıştığınız firmalar da bu işi kâr için yapıyosunuz. Yazın çok sıcak olduğunda da belirli riskler var mesela, o zamanlarda sipariş vermeyin diyen kimse görmüyorum.

belki akıllanır.
Okudum ve Üzüldüm.

Üslup, insanın iç dünyasının söz ve tavır ile dışarıya yansımasıdır. İnsanın değerini, niteliğini ve ağırlığını gösterir.

Klavyede yükselmenin kendini izah yöntemi olmadığını elbet bir gün anlayacaklar. Rüzgara karşı en uzağa işemeye çalışmanın manası yok , illaki o çiş üzerine gelecek.

Motosikleti
Hero Dash125
Yakında ben de kuryeliğe başlayacağım. Bence karlı havada sipariş vermek insafsızlık değil. Vermeseniz iyi olur ama😁 verdiniz diye kimse sizi suçlayamaz. Sonuçta profesyonel bir hizmet talep ediyorsunuz. Burada önemli nokta şu... Yerel yönetimler ve firma yöneticileri, motorun gidemeyeceği yoğun karlı, gizli buzlu bölgelerde alternatif işleyişler geliştirmeli ya da olayı durdurmalı. Böyle günlerde sadece acil taleplere (mesela yaşlılar, hastalar, engellilere) ana hatlarda motor bırakılarak cevap verilebilir.

Motosikleti
CB125F
Her işin zorluğu var
30 senedir asgari ücrete çalışıyorum ve türlü türlü işlerde çalıştım
Kuryelik çok da zor değil yani

Motosikleti
Ns200 15"
Geçtiğimiz günlerde kar yağan havalarda fark etmeden çıktım paket atmaya ve işler gayet güzeldi, evet biraz zor oluyor ama alışınca problem olmuyor. Birde şu yandan bakmak lazım, kimse sipariş vermeyince 8-10 saatlik çalışma saatinde 15 tane paket atıp eve gidersem o daha kötü olur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu niye bu kadar olay oldu ya kuryeler için güvenlik riski varsa havada zaten valilik kuryelerin çıkmasını yasaklıyor çalışmıyoruz zaten haftasonu bizim burada öyleydi mesela dün çıktım çalıştım arasokaklarda biraz kal kalmış o kadar onun dışında hiçbi tehlike yaşamadım

Motosikleti
D400
dün instagramda yine gördüm; sabah verdiği siparişe küfrediyor sabah sabah bu mu alınır diye.

şu kurye duyar kasması yeminle içimi sıktı artık.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
dün instagramda yine gördüm; sabah verdiği siparişe küfrediyor sabah sabah bu mu alınır diye.

şu kurye duyar kasması yeminle içimi sıktı artık.
Tamam karda buzda güvenli olmayan durumlarda motor sürmek sıkıntı ama bunun sorumlusu müşteri değil ki, müşteri bu konuları nereden bilsin, kuryelerin birlik olup işverenlere bu durumları kabul ettirmesi lazım, o sınıf bilinci de kuryelerde yok malesef.

Motosikleti
D400
Tamam karda buzda güvenli olmayan durumlarda motor sürmek sıkıntı ama bunun sorumlusu müşteri değil ki, müşteri bu konuları nereden bilsin, kuryelerin birlik olup işverenlere bu durumları kabul ettirmesi lazım, o sınıf bilinci de kuryelerde yok malesef.

işverene sövsün hocam o zaman. sabah kaşarlı poğaça sipariş ettim diye anama niye sövüyorlar :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
işverene sövsün hocam o zaman. sabah kaşarlı poğaça sipariş ettim diye anama niye sövüyorlar :D
işte ben de onu diyorum.
Ama işte bizim gibi ortadoğu toplumlarında insanlar çektikleri sıkıntılar yüzünden bu sıkıntıların kaynağına sövmeye çekinir güçlerinin yetmeyeceğini düşünüp, anca sövebilecekleri yanlış hedeflere söver.

belki akıllanır.
Hepimiz aynı fikirde olmak zorunda değiliz ama belirli üslubu korumak zorundayız.

Size yazılan hakaret, küfür ve atarlı yazı beni çok rahatsız etti onu belirtmek için yazdım. O kişiye yazmak isterdim ama kendisiyle muhatap olmak istemediğimden size yazdım. Çok hoş olmadı biliyorum birine söylemek istediğimi bir başkasına yazmak.

Anlayışla karşılayacağınızı umarım.

Hepimiz aynı fikirde olmak zorunda değiliz ama belirli üslubu korumak zorundayız.

Size yazılan hakaret, küfür ve atarlı yazı beni çok rahatsız etti onu belirtmek için yazdım. O kişiye yazmak isterdim ama kendisiyle muhatap olmak istemediğimden size yazdım. Çok hoş olmadı biliyorum birine söylemek istediğimi bir başkasına yazmak.

Anlayışla karşılayacağınızı umarım.
Problem yok abi .
Her zaman saygı en önemlisi.
Bura da benim yazdığımı eleştirsen de ben saygımı korurum.
Büyük küçük nedir saygı bilmek gerekir.
Kendisi direkt özürlü aq falan yazmış üslup 0..
Bende sonradan pişman oldum cevap verdiğime algılayamayacağı için.

Bu iş zor. Adamlar sabit maaş alıyorsa tabii ki sipariş vermek insafsızlık olur. Ama paket başı para alıyorsa ve sipariş de istemiyorsa e o zaman niye çalışıyor? Tamamen çalışma düzenine göre değişen bir durum bu insaf veya insafsızlık durumu.

Motosikleti
D400
işte ben de onu diyorum.
Ama işte bizim gibi ortadoğu toplumlarında insanlar çektikleri sıkıntılar yüzünden bu sıkıntıların kaynağına sövmeye çekinir güçlerinin yetmeyeceğini düşünüp, anca sövebilecekleri yanlış hedeflere söver.

akşam bi zurna dürüm söylicem bakalım hangi akrabamın kulakları çınlayacak; yağmurlu izmir bugün :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar