0 km/ikinci el Tracer 7, alternatifler ve öneriler

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Merhabalar, geçen sene bu zamanlar yeni yeni motor sürüyordum sayılır. Forum bana pek çok konuda yol gösterdi. Yine size danışmak istediğimden konu açıyorum.

250 cc naked ile şehir içi/dışı yaklaşık 10.000 km'den sonra motordan beklentimi netleştirdiğimi düşünüyorum: Şehir içinde kullanımı nispeten kolay bir makine ve yılda birkaç kez uzun yol ve turlar.

Uzun süre hem dayanıklılığı hem de elektronik desteklerinden dolayı Versys 650'ye niyetlenmiştim ama bakım maliyetleri ve muadillerine göre pahalılığından dolayı vazgeçtim, sanırım biraz büyük de bir makine. Aynı şekilde Tiger 660'ın parça problemi, ikinci elinin yavaş olması ve son olarak da güncel fiyatı beni kendinden caydırdı.

Kaldı geriye Tracer 7. Yukarıdaki motorlardan elektronik destekler, güncellik gibi durumlarda geride olsa da motorun uzun ömürlülüğü, fiyatının aşağıda olması, parçalarının, aksesuarlarının görece uygun ve bulunabiliyor olması gibi durumlar beni cezbediyor. Ayrıca kırmızısı çok ayrı güzel :)

Tracer'ın güncel fiyatı 561.000 TL. Kaskosuydu, sigortasıydı, koruma demiriydi vs 600 bin'e gelir. Aldıktan sonra da uzun zaman kullanır güncellemem sanıyorum. Bana yeterli gelecektir. Bunlara göre bazı danışmak istediğim noktalar var:
  • Sıfırına bu fiyatları verdiğime değer mi? Yoksa ikinci el mi almalı?
  • İkinci el ise kaç kilometrelere kadar almalı? Nelere dikkat etmeli? (İkinci elde de 2023-2024 düşünüyorum.)
  • Bu paralara çıkabiliyorsan şöyle alternatifler de var diyebileceğiniz gözümden kaçırdığım başka önerileriniz de var mı?

Dilerim derdimi anlatabilmişimdir. İnce okuyup sık dokumak zorundayız; biliyorsunuz ki memleket şartları. Bu sebeple tecrübeleriniz önemli.

Sürçülisan ettiysem affola, teşekkürler.

Merhabalar, geçen sene bu zamanlar yeni yeni motor sürüyordum sayılır. Forum bana pek çok konuda yol gösterdi. Yine size danışmak istediğimden konu açıyorum.

250 cc naked ile şehir içi/dışı yaklaşık 10.000 km'den sonra motordan beklentimi netleştirdiğimi düşünüyorum: Şehir içinde kullanımı nispeten kolay bir makine ve yılda birkaç kez uzun yol ve turlar.

Uzun süre hem dayanıklılığı hem de elektronik desteklerinden dolayı Versys 650'ye niyetlenmiştim ama bakım maliyetleri ve muadillerine göre pahalılığından dolayı vazgeçtim, sanırım biraz büyük de bir makine. Aynı şekilde Tiger 660'ın parça problemi, ikinci elinin yavaş olması ve son olarak da güncel fiyatı beni kendinden caydırdı.

Kaldı geriye Tracer 7. Yukarıdaki motorlardan elektronik destekler, güncellik gibi durumlarda geride olsa da motorun uzun ömürlülüğü, fiyatının aşağıda olması, parçalarının, aksesuarlarının görece uygun ve bulunabiliyor olması gibi durumlar beni cezbediyor. Ayrıca kırmızısı çok ayrı güzel :)

Tracer'ın güncel fiyatı 561.000 TL. Kaskosuydu, sigortasıydı, koruma demiriydi vs 600 bin'e gelir. Aldıktan sonra da uzun zaman kullanır güncellemem sanıyorum. Bana yeterli gelecektir. Bunlara göre bazı danışmak istediğim noktalar var:
  • Sıfırına bu fiyatları verdiğime değer mi? Yoksa ikinci el mi almalı?
  • İkinci el ise kaç kilometrelere kadar almalı? Nelere dikkat etmeli? (İkinci elde de 2023-2024 düşünüyorum.)
  • Bu paralara çıkabiliyorsan şöyle alternatifler de var diyebileceğiniz gözümden kaçırdığım başka önerileriniz de var mı?

Dilerim derdimi anlatabilmişimdir. İnce okuyup sık dokumak zorundayız; biliyorsunuz ki memleket şartları. Bu sebeple tecrübeleriniz önemli.

Sürçülisan ettiysem affola, teşekkürler.
Uzun süredir forumda düzgün bir Türkçe'yle yazılan konular görmüyordum. Ben Tracer700'ün sıfırını almaya gerek olmadığını düşünmüyorum çünkü kullanıcı kitlesi bazı istisnalar dışında tur için kullanan insanlar. 2.Elde üstünde aksesuarlarıyla birlikte alırsanız sizin için daha mantıklı olur. 2.Elde motosikletin üstünde ki aksesuar ve lastik değerini kaybediyor.

Tracer 700 aldıktan sonra uzun süre kullanırım, bu bana yeter denilen bir motor gibi gözüküyor evet, ama bu bence 900 GT'yle tanışana kadar geçerli :)

Motor bloğu MT07 ve XSR700'den bildiğimiz tatlı agresif CP2 bloğu. Tork muhteşem ve gayet yeterli, son hız ne beklediğinize göre değişir, artçılı kullanımda boğulmayan, her an fazlasıyla keyifli bir makina. Ama bunun bir de CP3 olanı var ki evlere şenlik. Geçenlerde bir arkadaşın T9 GT+'ını kullandım, benim 700 yanında kütükten farksız resmen. 900'den inip 700'e binince bu motosikletse benimki ne diyor insan :)

Sanırım 2025'le birlikte birkaç elektronik destek geliyor ama ben şu an piyasada olan 700'ler hakkında konuşayım. Elektronik destek sıfır. Özellikle yağışlı havalarda motosiklet hakimiyetiniz yetersizse büyük bela açabilir başınıza. Ne kadar iyi lastik olursa olsun bilek konusunda ekstra temkinli olmak gerekiyor bence. Tecrübenizi yargılamak bana düşmez, yine de bir forumdaş olarak önden bilgilendirmemi yapayım. 250'den geçince insanı bir süre afallatıyor.

Sıfır fiyatları bu kadar boş bir motor için gereksiz yüksek. Gerçekten çok iyi fiyatlara 1-2 yaş büyük ama dolular dolusu ilanlar bulunabiliyor. Olmazsa olmazlar arasında elcik ısıtma, konfor sele, üçlü çanta seti, koruma demirleri ve sis farları sayılabilir bence. Ek olarak koltuk ısıtma, çakmaklık, tur camı vs. gibi aksesuarlı versiyonlar da yine çok iyi fiyatlara bulunabiliyor. Sizin de dediğiniz gibi koruma demiri, çantası, ıvır zıvırı derken fiyat çok yukarıya çıkıyor. Kullanıcılar ikinci elde para etsin diye değil, binerken rahat bineyim diye aksesuarları alıyorlar.

Benim motor 2016 model, 70 bin kilometrede. Grup içinde çok sayıda +50 bin kilometrede olan Tracer mevcut. Temiz bakıldığında, bakımları aksatılmadığında bu blok uzun süre canlı kalıyor. Hatta daha geçen aylarda bir abimiz 110 bin kilometre civarındaki motorunu satmıştı, hala saat gibi çalışıyordu. Tracer kullanıcılarının birçoğu gerçekten tur amaçlı aldığı için motorunu, genelde bütün motorlar tertemiz oluyor. İlk sahibinden bebek gibi bakılmış 30-40 bin kilometrede birçok ilan bulabilirsiniz. 2023-24 model baktığınız için zaten kilometre düşük olacaktır.

Servis kitapçığında her 10 bin kilometrede 1 bakım deniyor ama kullanıcılar her 5 binde 1 ara bakım yaptırıyor isteğe bağlı olarak. Ara bakım masrafını da düşmek açısından 5 bin bakımı yapılmış bir 700 bakabilirsiniz. Rodaj bakımının ve ödemesinin de aradan çıkmasıyla şöyle iki kıstas bakılabilir:

1. 5.000-10.000 kilometre arası 700'ler (5.000 bakımı yapılmış)
2. 10.000-15.000 kilometre arası 700'ler (5.000 ve 10.000 bakımı yapılmış)

Sıfır motoru bayiiden çıkartmakla ve aksesuarlarıyla hiç uğraşmayın derim ben.

Motosikleti
K 1600 GTL
Alıp uzun süre binme düşünceniz varsa Tracer 7 yerine Triumph 900 gt, BMW F750 almanızı öneririm. Bir sene Tracer 700 kullandım bana göre yol konforu düşük rüzgar alan bir makina. Uzun yolda yorar şehir içinde pratik ve hafif gücü yeterli. Aynı paralara daha donanımlı malzeme kalitesi daha yüksek ve güvenlikli bir model tercih etmek daha mantıklı. Benim Tracer 700 arka ABS si sürekli devreye girerdi frenler çok yüz güldürücü değildi. Yenilerde belki düzelmiştir bilemiyorum.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Ben tiger 900 gt pro yu sehir icinde cok begendim, cok keyifli alet, uzeride dolu dolu geliyor. Ama yilda 1-2 sehir disina cikacaksaniz touring almak ne kadar mantikli bilemedim. Hornet alip basmadan yavas yavas gidebilirsin yada tur cami takabilirsin. Ben street triple ile istanbul antalya falan yapiyorum, cok da keyifli oluyor. Basinca yiyorsun ruzagari ama 140 larda cok cok sorun yasamadim. 130-140 tan sonra sorun.
ama touring olsun diyorsaniz NC 500 de dusunebilirsin (sifir olabilir, 399 sanirim suan). Transalp te belki dusunulebilir.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Merhaba.
Sıfır motora daha fazla para vermeye ben de gerek olmadığını düşünüyorum.
2-3 senelik full aksesuarlı bir şekilde çok daha uyguna bulabilirsiniz.
Öneride bulunmadan önce sürüş profilinizi sormak isterim.
Sakin bir sürücü müsünüz yoksa sportif sürüş mü seversiniz? Uzun yola çıktığınızda kaç km/h ile gidersiniz? Artçı da olacak mı?

Motosikleti
Forza 250
Bu 750GS e bende sarmaya başladım ufak ufak,ilanlarda gezerken 480-500e çok güzel temiz alternatifleri var gerçekten ve çoğu dolu dolu elcik ısıtma,çanta vs.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Tiger 900 GT PRO daha iyi bir seçenek olabilir diye düşünüyorum. Belli bir devirden sonra elciklerde bir titreşim oluyor sadece. Ama teknoloji olarak Tracer 700 ün oldukça üzerinde... Standart gelen aksesurlarda cabası... Şehir içi oldukça dengeli ve kullanımı kolay.
Tiger 850 Sport u titreşimden dolayı elden çıkartmıştım.

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Teşekkürler cevaplarınız için.

Açıkçası Tiger ya da BMW düşünmüyorum. İkisi de bence şehir içi için büyük ve fiyat olarak biraz yukarılarda kalıyor kriterlerime göre. Ayrıca şehir içinde çok kısa mesafeler için bu arkadaşları kullanmak da çok mantıklı gelmiyor bana. Yürütme maliyetleri de beni aşar sanırım. Tiger'ı satması var bir de.

Merhaba.
Sıfır motora daha fazla para vermeye ben de gerek olmadığını düşünüyorum.
2-3 senelik full aksesuarlı bir şekilde çok daha uyguna bulabilirsiniz.
Öneride bulunmadan önce sürüş profilinizi sormak isterim.
Sakin bir sürücü müsünüz yoksa sportif sürüş mü seversiniz? Uzun yola çıktığınızda kaç km/h ile gidersiniz? Artçı da olacak mı?

Şimdilik artçı yok :) Ben şehir içinde sakin kullanmayı tercih ediyorum. Uzun yolda da 130-140 arası yola otursun, motorun canı çıkmasın benim için yeter. Arada bir gazlamak isteği gelirse de öftelip püfletmez sanırım Tracer, hep top speed görsün diye bir derdim yok. Niyetim şehir içinde bir yerden bir yere ulaşmak ve yıl içinde ufak tefek bazen de uzun turlarla gezintiler yapmak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben tiger 900 gt pro yu sehir icinde cok begendim, cok keyifli alet, uzeride dolu dolu geliyor. Ama yilda 1-2 sehir disina cikacaksaniz touring almak ne kadar mantikli bilemedim. Hornet alip basmadan yavas yavas gidebilirsin yada tur cami takabilirsin. Ben street triple ile istanbul antalya falan yapiyorum, cok da keyifli oluyor. Basinca yiyorsun ruzagari ama 140 larda cok cok sorun yasamadim. 130-140 tan sonra sorun.
ama touring olsun diyorsaniz NC 500 de dusunebilirsin (sifir olabilir, 399 sanirim suan). Transalp te belki dusunulebilir.

Haklısınız ama naked motorların tur camları olsun, özellikle çantaları olsun yukarıdaki arkadaşların paylaştığı motorlarınkiyle denk değiller. Kendi motorumla da uzun yollar yaptım. Rüzgar o kadar mesele olmasa da durduğum yerlerde montu kaskı elde taşımak istemiyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Versys 650, Tiger 660 gibi motorlar üzerinden örnek verdiğiniz ve Tiger, BMW gibi motosikletler de kullanım amacınıza büyük geldiği için sanıyorum bence de sizin için en iyi seçenek Tracer 7 olacak gibi görünüyor.
Sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Tracer 700 aldıktan sonra uzun süre kullanırım, bu bana yeter denilen bir motor gibi gözüküyor evet, ama bu bence 900 GT'yle tanışana kadar geçerli :)

Motor bloğu MT07 ve XSR700'den bildiğimiz tatlı agresif CP2 bloğu. Tork muhteşem ve gayet yeterli, son hız ne beklediğinize göre değişir, artçılı kullanımda boğulmayan, her an fazlasıyla keyifli bir makina. Ama bunun bir de CP3 olanı var ki evlere şenlik. Geçenlerde bir arkadaşın T9 GT+'ını kullandım, benim 700 yanında kütükten farksız resmen. 900'den inip 700'e binince bu motosikletse benimki ne diyor insan :)

Sanırım 2025'le birlikte birkaç elektronik destek geliyor ama ben şu an piyasada olan 700'ler hakkında konuşayım. Elektronik destek sıfır. Özellikle yağışlı havalarda motosiklet hakimiyetiniz yetersizse büyük bela açabilir başınıza. Ne kadar iyi lastik olursa olsun bilek konusunda ekstra temkinli olmak gerekiyor bence. Tecrübenizi yargılamak bana düşmez, yine de bir forumdaş olarak önden bilgilendirmemi yapayım. 250'den geçince insanı bir süre afallatıyor.

Sıfır fiyatları bu kadar boş bir motor için gereksiz yüksek. Gerçekten çok iyi fiyatlara 1-2 yaş büyük ama dolular dolusu ilanlar bulunabiliyor. Olmazsa olmazlar arasında elcik ısıtma, konfor sele, üçlü çanta seti, koruma demirleri ve sis farları sayılabilir bence. Ek olarak koltuk ısıtma, çakmaklık, tur camı vs. gibi aksesuarlı versiyonlar da yine çok iyi fiyatlara bulunabiliyor. Sizin de dediğiniz gibi koruma demiri, çantası, ıvır zıvırı derken fiyat çok yukarıya çıkıyor. Kullanıcılar ikinci elde para etsin diye değil, binerken rahat bineyim diye aksesuarları alıyorlar.

Benim motor 2016 model, 70 bin kilometrede. Grup içinde çok sayıda +50 bin kilometrede olan Tracer mevcut. Temiz bakıldığında, bakımları aksatılmadığında bu blok uzun süre canlı kalıyor. Hatta daha geçen aylarda bir abimiz 110 bin kilometre civarındaki motorunu satmıştı, hala saat gibi çalışıyordu. Tracer kullanıcılarının birçoğu gerçekten tur amaçlı aldığı için motorunu, genelde bütün motorlar tertemiz oluyor. İlk sahibinden bebek gibi bakılmış 30-40 bin kilometrede birçok ilan bulabilirsiniz. 2023-24 model baktığınız için zaten kilometre düşük olacaktır.

Servis kitapçığında her 10 bin kilometrede 1 bakım deniyor ama kullanıcılar her 5 binde 1 ara bakım yaptırıyor isteğe bağlı olarak. Ara bakım masrafını da düşmek açısından 5 bin bakımı yapılmış bir 700 bakabilirsiniz. Rodaj bakımının ve ödemesinin de aradan çıkmasıyla şöyle iki kıstas bakılabilir:

900 GT'ye daha çok var hocam, sonraki motorlarımız 900GT olsun diyelim :) Teşekkür ediyorum detaylı cevabınız için. 2024'te Tracer 7'yi yenilemediler. Ben de 2025'te elektronikler belki otomatik şanzıman vb. ile yenileneceğini düşünüyorum ama yenilendiğinde fiyat olarak oralara ulaşabilir miyiz bilinmez. O yüzden onu beklemek istemiyorum.

Motorda ABS dışında hiçbir şey olmadığının farkındayım. Düzenli eğitimler almaya çalışıyorum ve ekipmansız motora binmiyorum. İlla ki bir afallatacaktır ama tüm kontrolün bende olması beni zamanla daha iyi bir sürücü haline getirir diye düşünüyorum. Ya da hizaya getirir :ROFLMAO: 2023 veya 2024 diye yazdım çünkü hiç değilse TFT ekran olsun :D Ayrıca okuyabildiğim kadarıyla frenlerde, maşa ve amörtisörde de ufak tefek dokunuşlar var önceki yıllardaki modellerine göre. Sizin dediğiniz gibi doğal olarak az kilometreli motorlar çıkıyor karşıma. 2021-2022'lere de bakabilirim.

Herkesin söylediği gibi ikinci el bir şey bakayım ben. Forumdaki ikinci el incemele başıklarını okudum. Yine de sorayım: İkinci elde özellikle dikkat etmem gereken şeyler nelerdir sizce? Ekspertiz vs. işleri nasıl ilerliyor bilginiz var mı?

Teşekkürler

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Merhaba, işten güçten şimdi güncelleme yapabiliyorum. Martın ilk haftası olaylar çok hızlı gelişti. Haftaiçi satıcıyla görüşüp anlaştım ve 8 Mart'ta motoru Muğla Milas'tan aldım. Ben aldığımda 3575 km'deydi, şimdi 4500'lere geldi sayılır. Öyle böyle gitmiyor yalnız :ROFLMAO::ROFLMAO: Günlük sürüşlerde bir şey yok gibi ama sıradaki iş gidip bir hakimiyet eğitimi almak olacak. Fikirleriniz için teşekkürler. Özellikle Khaira'ya beni Tracer topluluğu ile tanıştırdığı için ayrı teşekkür ederim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin yahşi makine almışsınız.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifli sürüşler.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Hayırlı olsun. Keyifli sürüşler dilerim.

Motosikleti
Dominar 250

Tracer 9, 7'ye göre epey fazla yakmıyor mu? Ben de Tracer 7 alma arefesindeyim, 9 süren abilere sorduğumda yakıtının fazla olduğunu söyledilerdi.

Merhaba, işten güçten şimdi güncelleme yapabiliyorum. Martın ilk haftası olaylar çok hızlı gelişti. Haftaiçi satıcıyla görüşüp anlaştım ve 8 Mart'ta motoru Muğla Milas'tan aldım. Ben aldığımda 3575 km'deydi, şimdi 4500'lere geldi sayılır. Öyle böyle gitmiyor yalnız :ROFLMAO::ROFLMAO: Günlük sürüşlerde bir şey yok gibi ama sıradaki iş gidip bir hakimiyet eğitimi almak olacak. Fikirleriniz için teşekkürler. Özellikle Khaira'ya beni Tracer topluluğu ile tanıştırdığı için ayrı teşekkür ederim.

Hayırlı uğurlu olsun, kazadan beladan uzak yüksek yüksek km'ler dilerim.

Tracer 9, 7'ye göre epey fazla yakmıyor mu? Ben de Tracer 7 alma arefesindeyim, 9 süren abilere sorduğumda yakıtının fazla olduğunu söyledilerdi.

Hayırlı uğurlu olsun, kazadan beladan uzak yüksek yüksek km'ler dilerim.
Tracer 700’le 100km’de 5.6-5.8 litre ortalamayla gezerken aynı güzergahda birebir aynı sürüş stiliyle 900’le 4.6’yla geziyorum. Yaklaşık 1000 km şehir içi verileri.

Şehir dışı 130-150 arası değişen süratlerde 700 ve 900 aynı yakıyor.

+150 bandında 900 benzini içiyor. 180-200 arası konuşmuyorum bile.

Agresif kullanımda da ikisi arasında 100km’de 1-1.5 litre oynadı bende. İkisi de içiyor :)

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Konuda yazdığınız üzere gerçekten size en uygun motosikleti satın almışsınız. Güle güle kullanın, harika hacim aralığındaki harika motorlardan birisi. Bu arada hemen son sürat denemişsiniz :D Uzun yıllar kullanıp, paylaşım yapmanız dileğiyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar