Yunus polislik mantıklı mı?

Açık açık yaz anlamayan anlasın polis çocuğusun madem.
Koskoca teşkilatı tek bir yorumla anlatmaya çalışmışsın .
Karı kız beleşe yemek içmek mekana gitmek ?
Babana sor anlatsın biraz he anlattığı mekana gitmek yemek içmek karı kız ise o onun mesleki sorumluluğu.
Baban sürgün yediyse de vatanın her karışı görev yeridir bu mesleğe girip söylenmek olmaz.
Sürgün de yersin baskıda.
Ama Şerefini namusunu zedelemez ve omurgana laf ettirmezsin.

Ali Gaffar Okan gibi Fethi sekin gibi bu mesleğe vatana millete canını veren insanlar varken bu yorum ağır olmuş.
Hiç bir iş omurgalı adam işi değil o zaman.
Özel sektörde patrona yok yapmam demiyorsun.
Esnafsan müşteriye eyvallah çekiyorsun.
Şura da kaç kişi Şehit Fethi sekin gibi ölüme koşarak gider bir düşünelim.
Polislik sadece motosikletlilere arıza çıkarıp ceza yazmaya çalışan insanlardan oluşmuyor.
Vatandaşa ego mastürbasyonu yapan dallamalar olarak görmemek lazım herkesi.
sana ayrıca cevap vereyim dostum.
şehitlerimizin ruhuna rahmet dilerim.
kendi işim özelinde patrona hayır diyemediğim hiçbir konu başka insanların hayatını etkilemiyorum.
esnaflıkla polisliği bir tutuyorsan diyecek söz yok.
vatanını seven her erkek ölüme koşarak gider şova gerek yok olması gereken budur sadece.
en önemsiz mesele trafik polislerinin davranışları ayrıca başka konunun meselesi aynı zamanda.
siyasi hesap peşinde koşan insanların burnundan kan getiren bir düzen var ve bu düzene istemeden de olsa hizmet etmekte olan kişiler var.
emir kuluyum diyip de işin içinden çıkmak olmuyor işte.
postal seviciliğinden kurtulmanız dileğiyle...

sana ayrıca cevap vereyim dostum.
şehitlerimizin ruhuna rahmet dilerim.
kendi işim özelinde patrona hayır diyemediğim hiçbir konu başka insanların hayatını etkilemiyorum.
esnaflıkla polisliği bir tutuyorsan diyecek söz yok.
vatanını seven her erkek ölüme koşarak gider şova gerek yok olması gereken budur sadece.
en önemsiz mesele trafik polislerinin davranışları ayrıca başka konunun meselesi aynı zamanda.
siyasi hesap peşinde koşan insanların burnundan kan getiren bir düzen var ve bu düzene istemeden de olsa hizmet etmekte olan kişiler var.
emir kuluyum diyip de işin içinden çıkmak olmuyor işte.
postal seviciliğinden kurtulmanız dileğiyle...
Ölüme koşarak gitmek klavyede kolay .
Şov olarak görmene zaten bir şey diyemem bu adamlar şov yapmadı.
Patrona hayır demediğin de başkalarının hayatını etkilemiyorsun evet sisteme karşı çıkamıyorsun ama.
Kimse atıp tutmasın kendi patronuna laf söyleyemeyip bura da gelip omurgalı olun demesin.
Polis çocuğu olarak büyümüşsün postal seviciliği yok şükür demek ki iyi örnek olamamışlar sana .

Açık açık yaz anlamayan anlasın polis çocuğusun madem.
Koskoca teşkilatı tek bir yorumla anlatmaya çalışmışsın .
Karı kız beleşe yemek içmek mekana gitmek ?
Babana sor anlatsın biraz he anlattığı mekana gitmek yemek içmek karı kız ise o onun mesleki sorumluluğu.
Baban sürgün yediyse de vatanın her karışı görev yeridir bu mesleğe girip söylenmek olmaz.
Sürgün de yersin baskıda.
Ama Şerefini namusunu zedelemez ve omurgana laf ettirmezsin.
benimle aynı şeyleri yazmışsın :)
bu lafları babam değil ben yazıyorum zaten.
o bize dertlenirdi ama dışarda konuşmazdı.
ben polis olmadığıma göre istediğim eleştiriyi yapmakta özgürüm.
aynı şeyi söylüyorum, duruşu olan insanlar elbette var teşkilatta ama hepsi bin pişman.
yani bu demek oluyor ki omurgalı insanlara göre bir iş değil.
bunun neresi yanlış ?
dersen ki herkes ekmek derdinde o da bambaşka konu, hayatta kimin ne kadar erdemli yaşadığına kadar gider mevzu.
zennediyorum devletin şefkatli kollarına düşmemişsiniz yada düşmekten çok korktuğunuz için politik konuşuyorsunuz :)

Motosikleti
D400
Belli kitleleri genellemek doğru değil.

İşini gayet iyi yapan özel sektör / kamu çalışanlarımız var. İşini çok iyi yapan polislerimiz de var.

Ancak bazı gerçekleri göz önüne almamız lazım;

Bu ülkede atanacak puanı almayan / körfez vs. dersine giden koskoca bir nesil bedavadan polis yapıldı.

X yerinde tanıdıgı olan bir ton insan kamu personeli oldu.

Belki omurgasızlık vs. ağır bir kelime olarak secillmiş ancak kamu sektöründe büyük bir çogunluk haketmeden o masalarda oturuyor.

İsterse haketmeden oturdugu masada dünyanın en iyi performansını versin, benim için sıfırdır.

Hakederek atanan / çalışan ; sonrasında da işini düzgün yapan kamu ve polis kardeşlerimi hariç tutuyorum.

Ölüme koşarak gitmek klavyede kolay .
Şov olarak görmene zaten bir şey diyemem bu adamlar şov yapmadı.
Patrona hayır demediğin de başkalarının hayatını etkilemiyorsun evet sisteme karşı çıkamıyorsun ama.
Kimse atıp tutmasın kendi patronuna laf söyleyemeyip bura da gelip omurgalı olun demesin.
Polis çocuğu olarak büyümüşsün postal seviciliği yok şükür demek ki iyi örnek olamamışlar sana .
şov derken kendi söyleyeceklerimi kastettim.
şehitlere şov yaptı diyen yok.
sen büyük ihtimalle malum partidensin algı yapmakta çok başarılı buldum. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşini gayet iyi yapan özel sektör / kamu çalışanlarımız var. İşini çok iyi yapan polislerimiz de var.

Bu ülkede atanacak puanı almayan / körfez vs. dersine giden koskoca bir nesil bedavadan polis yapıldı.

Belki omurgasızlık vs. ağır bir kelime olarak secillmiş ancak kamu sektöründe büyük bir çogunluk haketmeden o masalarda oturuyor.

İsterse haketmeden oturdugu masada dünyanın en iyi performansını versin, benim için sıfırdır.

Hakederek atanan / çalışan ; sonrasında da işini düzgün yapan kamu ve polis kardeşlerimi hariç tutuyorum.
kuduranların kökü belli ya toplandı gene maklubeci tayfa...

Motosikleti
1190 ADV
5 Yaşında bir çocuğa polis ne yapar diye sorarsan, kötüleri yakalar, hırsızları yakalar diyecektir. Bu bilgi bile yeterli, eğer ki kötü insanlarla uğraşmak istiyorsan, hırsızla uğursuzla uğraşmak istiyorsan, muhattabın it kopuk olsun istiyorsan polis ol. Sana verdikleri araç motosiklet de olsa, arabada olsa, polislik mesleği gereği yazdığım gibi insanlar ile uğraşırsın. (Belli başlı polisler bu durumdan muaf ama genel olarak polislik kolay iş değildir)

Yahu söz konusu mesleğin parti teşkilatının istihdam ofisine döndüğünü kabul etmeyeniniz var mı?
Tüm kolluk kuvvetleri uzunca bir süredir bu kafayla yönetiliyor zaten. Makina Mühendisleri odasından mı kendi kendini dinleyen yapılar çıktı? Bugün bu ülkede sokağa çıkıp bir eylem yapmak, yürüyüş düzenlemek mümkün değilse bunu çiftçilerin eliyle mi yaptılar? Sesini duyurmak isteyen insanların ağzını burnunu kıran, yeri geldiğinde üstüne gaz fişeği atan, cihatçılar eylem yapınca gıkını çıkarmayanlar Gıda Mühendisleri mi?

Ne diye bununla ilgili söylenen şeyleri üstünüze alınıyorsunuz ki? Tabii ki bütün gruplamalar içerisinde istisnai insanlar vardır. İyi yönde genellemelerin içinde de zıtları vardır, kötü yönde genellemelerin içinde de zıttı vardır. Her söyleneni şahsi olarak üstünüze alacaksak tek kelime bir yorum veya eleştiri yapılamaz ki?

Diyebiliyor musunuz bugün Türk Polis Teşkilatı'nın içerisindeki büyük çoğunluk iktidarın kim olduğunu umursamadan görevini yapar, tetikçi savcılar tarafından verilen evinden aldırma kararlarını uygulamaz, vatandaşın hakkı için amirinin de İçişleri Bakanlığı'nın da karşısında durur, gerekirse kendisini yakar cefası neyse çeker. Diyebiliyor musunuz?
Dünyanın her yerinde polis teşkilatları hükümetin sopasıdır, polis denilen kavramın zaten doğası da budur. Ülke yönetiminin belirlediği kanunlarıa uyulmasını sağlamak, uyulmaması durumunda güç kullanmak. Bizdeki hükümetin ne olduğu belliyse, tüm kritik organlar gibi kolluk kuvvetlerinin de 20 yıldır içinden geçip istediğini yaptıysa neyin alınganlığını gösteriyorsunuz?

Tabii ki kolluk olsun diğer kamu görevleri olsun bu alanda çalışarak yaşayan bir sürü onurlu gururlu düzgün insan da var. İnanılmaz da zor bir hayatları var, sabı dilerim. Söylenen hiçbir şey bunun reddi de değil, ama gerçekleri görmezden gelmenin de bir anlamı yok sanki.

Son düzenleme:
5 Yaşında bir çocuğa polis ne yapar diye sorarsan, kötüleri yakalar, hırsızları yakalar diyecektir. Bu bilgi bile yeterli, eğer ki kötü insanlarla uğraşmak istiyorsan, hırsızla uğursuzla uğraşmak istiyorsan, muhattabın it kopuk olsun istiyorsan polis ol. Sana verdikleri araç motosiklet de olsa, arabada olsa, polislik mesleği gereği yazdığım gibi insanlar ile uğraşırsın. (Belli başlı polisler bu durumdan muaf ama genel olarak polislik kolay iş değildir)
buralara hiç girmedim bile mesleğin zorluğu başlı başına bir olay zaten.
siyasi tartışmalardan en basit şeyi konuşamaz olduk.
kafanızı şişirdiysek kendi adıma özür dilerim forumdan.

Buna katılmayan zaten omurgasızdır.
Tanıdıkla bir yerle gelen her pozisyonda kamu personeli dolu.
Savcı hakimler bile puanı yetmediği halde Ankara İstanbul gibi yerlere atanıyorlar.
Ben genellemeye karşıyım.
Yoksa hukuk adalet hiç bir şey yok herkes farkında.

Çok şükür siyasi bir bağlılığım yok.
Malum partine oy da vermedim.
Bu mesleği yapanları genelleyemezsin.
Devletin şevkatli kolların da büyüdüm kola düşmeye gerek yok 😉

Şimdi desem ki sen kime maklubeci diyorsun.
Diyeceksin ki neden üstüne alındın.
Yaran mı var .
Üstüme alınmasam benle tartıştın bunun üzerine yazdın.
Kusura bakma ben O maklubeci dediklerinde yıllardır mücadele ediyorum .
Kuyruğumuz dik diye ağrının adını bile bilmediğin yerine gönderdiler.
Ağzımızı açmadık.
Kimseye ithamda bulunmamalısın.
Polis çocuğuyum deyip omurgasız iş demen ironi.
Babanın hataları varsa o babanın sorunu bütün kamu çalışanlarının değil.

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
Yahu söz konusu mesleğin parti teşkilatının istihdam ofisine döndüğünü kabul etmeyeniniz var mı?
Tüm kolluk kuvvetleri uzunca bir süredir bu kafayla yönetiliyor zaten. Makina Mühendisleri odasından mı kendi kendini dinleyen yapılar çıktı? Bugün bu ülkede sokağa çıkıp bir eylem yapmak, yürüyüş düzenlemek mümkün değilse bunu çiftçilerin eliyle mi yaptılar? Sesini duyurmak isteyen insanların ağzını burnunu kıran, yeri geldiğinde üstüne gaz fişeği atan, cihatçılar eylem yapınca gıkını çıkarmayanlar Gıda Mühendisleri mi?

Ne diye bununla ilgili söylenen şeyleri üstünüze alınıyorsunuz ki? Tabii ki bütün gruplamalar içerisinde istisnai insanlar vardır. İyi yönde genellemelerin içinde de zıtları vardır, kötü yönde genellemelerin içinde de zıttı vardır. Her söyleneni şahsi olarak üstünüze alacaksak tek kelime bir yorum veya eleştiri yapılamaz ki?

Diyebiliyor musunuz bugün Türk Polis Teşkilatı'nın içerisindeki büyük çoğunluk iktidarın kim olduğunu umursamadan görevini yapar, tetikçi savcılar tarafından verilen evinden aldırma kararlarını uygulamaz, vatandaşın hakkı için amirinin de İçişleri Bakanlığı'nın da karşısında durur, gerekirse kendisini yakar cefası neyse çeker. Diyebiliyor musunuz?
Dünyanın her yerinde polis teşkilatları hükümetin sopasıdır, polis denilen kavramın zaten doğası da budur. Ülke yönetiminin belirlediği kanunlarıa uyulmasını sağlamak, uyulmaması durumunda güç kullanmak. Bizdeki hükümetin ne olduğu belliyse, tüm kritik organlar gibi kolluk kuvvetlerinin de 20 yıldır içinden geçip istediğini yaptıysa neyin alınganlığını gösteriyorsunuz?

Tabii ki kolluk olsun diğer kamu görevleri olsun bu alanda çalışarak yaşayan bir sürü onurlu gururlu düzgün insan da var. İnanılmaz da zor bir hayatları var, sabı dilerim. Söylenen hiçbir şey bunun reddi de değil, ama gerçekleri görmezden gelmenin de bir anlamı yok sanki.
Bütün bu kötülüklere, hukuksuzluğa polislerin karşı koymasını gerekirse kendi geleceğini yakmasını beklemek cefa çekmesini istemek de fazlasıyla kolaycılık olmuyor mu. Sen vatandaş olarak geleceğini karartmak uğruna tepki gösteriyormusun? tabiki göstermiyorsun şimdi polis arkadaşlar vatandaşın gram umursamadığı konular için kendi geleceğini neden yaksın????

Buna katılmayan zaten omurgasızdır.
Tanıdıkla bir yerle gelen her pozisyonda kamu personeli dolu.
Savcı hakimler bile puanı yetmediği halde Ankara İstanbul gibi yerlere atanıyorlar.
Ben genellemeye karşıyım.
Yoksa hukuk adalet hiç bir şey yok herkes farkında.

Çok şükür siyasi bir bağlılığım yok.
Malum partine oy da vermedim.
Bu mesleği yapanları genelleyemezsin.
Devletin şevkatli kolların da büyüdüm kola düşmeye gerek yok 😉

Şimdi desem ki sen kime maklubeci diyorsun.
Diyeceksin ki neden üstüne alındın.
Yaran mı var .
Üstüme alınmasam benle tartıştın bunun üzerine yazdın.
Kusura bakma ben O maklubeci dediklerinde yıllardır mücadele ediyorum .
Kuyruğumuz dik diye ağrının adını bile bilmediğin yerine gönderdiler.
Ağzımızı açmadık.
Kimseye ithamda bulunmamalısın.
Polis çocuğuyum deyip omurgasız iş demen ironi.
Babanın hataları varsa o babanın sorunu bütün kamu çalışanlarının değil.
konuyu yanlış yerlere çeken sensin.
söylediğim lafın amacı belli. laf ağır diyebilirsin eyvallah düzeltiriz.
lakin ben polisler namussuzdur şerefsizdir demedim.
dürüst insanlara göre bir meslek değil dedim.
bunun sebebinin de maşayı elinde tutanlar olduğunu cümle alem biliyor.
o malum grup yüzünden az çekmedik biz de.
yaşadık ki konuşuyoruz sözlerimden alınan kırılan varsa özür dilerim.
ben dümdüz konuşmayı severim.
dediğin gibi biriysen hakkını helal et bu tartışma da burda son bulsun.
babam da işini sonuna kadar hakkıyla yaptığı için böyle rahat konuşabiliyorum, selametle.

Motosikleti
1190 ADV
Ülkecek yozlaşmışlık hat safhada.

Eskiden işini düzgün yapmayan polis yokmuydu ? Vardı. Şimdi daha çok

Eskiden vergi kaçıran esnaf yokmuydu ? Vardı. Şimdi daha çok.

Eskiden işçiyi sömüren fabrika sahibi yokmuydu ? Vardı. Şimdi daha çok.

Eskiden düzgün eğitim vermeyen öğretmen yokmuydu ? Vardı. Şimdi daha çok.

Ülkecek şimdi daha kötü olmamızın sebebi daha kötü yönetilmek. 20 senedir de ülkenin yarısı bu kötü yönetimi destekliyor.

Birbirinizi suçlamayın da, meslek seçme pozisyonunda birine (daha yeni oy kullanmaya başlamış yada başlayacak) adam akıllı tavsiye verin. :)

Ülkecek yozlaşmışlık hat safhada.

Eskiden işini düzgün yapmayan polis yokmuydu ? Vardı. Şimdi daha çok

Eskiden vergi kaçıran esnaf yokmuydu ? Vardı. Şimdi daha çok.

Eskiden işçiyi sömüren fabrika sahibi yokmuydu ? Vardı. Şimdi daha çok.

Eskiden düzgün eğitim vermeyen öğretmen yokmuydu ? Vardı. Şimdi daha çok.

Ülkecek şimdi daha kötü olmamızın sebebi daha kötü yönetilmek. 20 senedir de ülkenin yarısı bu kötü yönetimi destekliyor.

Birbirinizi suçlamayın da, meslek seçme pozisyonunda birine (daha yeni oy kullanmaya başlamış yada başlayacak) adam akıllı tavsiye verin. :)
haklısın.

konuyu yanlış yerlere çeken sensin.
söylediğim lafın amacı belli. laf ağır diyebilirsin eyvallah düzeltiriz.
lakin ben polisler namussuzdur şerefsizdir demedim.
dürüst insanlara göre bir meslek değil dedim.
bunun sebebinin de maşayı elinde tutanlar olduğunu cümle alem biliyor.
o malum grup yüzünden az çekmedik biz de.
yaşadık ki konuşuyoruz sözlerimden alınan kırılan varsa özür dilerim.
ben dümdüz konuşmayı severim.
dediğin gibi biriysen hakkını helal et bu tartışma da burda son bulsun.
babam da işini sonuna kadar hakkıyla yaptığı için böyle rahat konuşabiliyorum, selametle.
Dediğim gibi genelleme olunca mecbur insana cevap hakkı doğuyor.
Yoksa bizde sıkıntı stres adeletsizlik hukuksuzluk hepsine şahidiz.
Aslında çoğumuz aynı düşünüp birbirimize ters düşüyoruz.
Ülkenin hali malum.
Benim de hatam varsa sende hakkını helal et.

Bütün bu kötülüklere, hukuksuzluğa polislerin karşı koymasını gerekirse kendi geleceğini yakmasını beklemek cefa çekmesini istemek de fazlasıyla kolaycılık olmuyor mu. Sen vatandaş olarak geleceğini karartmak uğruna tepki gösteriyormusun? tabiki göstermiyorsun şimdi polis arkadaşlar vatandaşın gram umursamadığı konular için kendi geleceğini neden yaksın????

Benim herhangi bir beklentim yok da, onurlu gururlu meslek diye nitelendiği zaman bunları yapması gerekmiyor mu?
Amirinin veya merkezi yönetimin her türlü kanunsuz, hukuksuz, insanlığa aykırı görevini yerine getiriyorsa ondan sonra bu insan kalkıp bu sıfatları bekleyebilir, yok dendiğinde itiraz edebilir mi? Kimse üstüne alınmasın lütfen ben birini nitelemiyorum burada.

Neden kolaycılık olsun bu?
Düzeni sağlamak için silah taşıma ve kullanma yetkisiyle donatılmış birinin sorumluluğu benimkinden fazla olsun bir zahmet.
Benim yapabileceklerim kendi tercih ve hareketlerim ile sınırlı. Başkasına zorla doğruyu yaptırma, yapmadığı zaman cezalandırma yetkisi bende değil ki ondan bir şey beklemem kolaycılık olsun?

Ben geleceğimi hiçe sayıp tepki gösterirsem kendimle ilgili bir etki alanında kendi hakkımı savunmuş olurum. Eften püften uydurulmuş deliller ve anlamsız suçlamalarla beni evden aldıkları zaman buna karşı çıkan polisin hareketiyle bir mi şimdi bu?

İyi işleyen bir toplumda elbette herkesin sorumluluğu var, bunu görmezden gelmiyorum.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Önce tüm kamu çalışanlarına "omurgasız", "gurursuz", "midesiz" de, sonra tepki gelince "ama ben hepsini kastetmedim", "ama içinde düzgün insanlar da var", "ama bu yönetenlerin suçu", ama ama ama...

Şimdi de "kamu" ifadesini, sadece polisliğe indirgeyen kolaycılıkla devam edin bakalım...

Ettiği lafın bile arkasında duramayan adamlar, koskoca bir kitleyi ağızlarına sakız ediyorlar...önünde klavye, yanında çay kahve, oturduğu yerden topluma ayar veriyorlar. Sanırsın hepsi eski anarşist, hepsi devrimci, yıllarını kodeste geçirmişler, burada empirik sosyolojinin gözüne vuruyorlar.

Belli bir kitleyi kategorize etmeden, yaşadığımız modernitenin köklü değişim ve çalkantılı ortamını tartışalım deseniz amenna da, kıçınızdan analoji uydurunca sakil duruyor işte beyler...

Önce tüm kamu çalışanlarına "omurgasız", "gurursuz", "midesiz" de, sonra tepki gelince "ama ben hepsini kastetmedim", "ama içinde düzgün insanlar da var", "ama bu yönetenlerin suçu", ama ama ama...

Şimdi de "kamu" ifadesini, sadece polisliğe indirgeyen kolaycılıkla devam edin bakalım...

Ettiği lafın bile arkasında duramayan adamlar, koskoca bir kitleyi ağızlarına sakız ediyorlar...önünde klavye, yanında çay kahve, oturduğu yerden topluma ayar veriyorlar. Sanırsın hepsi eski anarşist, hepsi devrimci, yıllarını kodeste geçirmişler, burada empirik sosyolojinin gözüne vuruyorlar.

Belli bir kitleyi kategorize etmeden, yaşadığımız modernitenin köklü değişim ve çalkantılı ortamını tartışalım deseniz amenna da, kıçınızdan analoji uydurunca sakil duruyor işte beyler...
bu başlık altında polislerden başka bi meslek grubuyla ilgili konuşmadım benden bahsediyorsan.
diğer kişi de yazdığımı düzelttim dedi.
güzel yazıyon da okumaya gelince gözlükleri takmıyorsun sanırım amca.
beşik gibi sallanıyoz depremden bi de buraya laf yetiştirmeye çalışıyorum biri çıkarsın beni bu konudan. :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
bu başlık altında polislerden başka bi meslek grubuyla ilgili konuşmadım benden bahsediyorsan.
diğer kişi de yazdığımı düzelttim dedi.
güzel yazıyon da okumaya gelince gözlükleri takmıyorsun sanırım amca.
Sen hem yazamıyorsun, hem de okuyamıyorsun o zaman...

Kimi, neyi, neden kastettiğimi anlamak istiyorsan, ilk sayfadan başlayıp yeniden okumanı öneririm genç...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar