Hocam uzun süredir üzerime kayıtlı arabam var ama arabanın sigortası (ve hasarsızlık indirimi) sanırım motosiklete etki etmiyor.
Motosiklet de elimdekileri sattım bunu aldım, yani şuan üzerime kayıtlı sadece bir tane motosiklet var. O yüzden hasarsızlık indirimim sürüyor. (7. basamaktayım)
Eğer üzerime kayıtlı 2 veya daha fazla motorum olsaydı 2. , 3. ve diğerlerinin hiçbirinin sigortasında hasarsızlık indirimi uygulanmayacak ve sigortaları çok yüksek çıkacaktı.
Geçen yıl 2 motorum varken ilkinin sigortası düşük, 2. motorun sigortası neredeyse diğerinin 2 katı çıkmıştı. Sebebini sorunca sigortacım durumu bana bu şekilde izah etmişti.
Birde hasarsızlık indriminde şöyle ince bir detay varmış, Bir motor aldınız ve yıl dolmadan sattınız diyelim, sonra yine bir motor daha aldınız ve yine 1 yıl dolmadan sattınız. Böyle böyle devam ederseniz hasarsızlık indiriminiz hiç ilerlemiyormuş. Poliçenin en az 1 yılı doldurması halinde indirim basamakları ilerliyormuş. Bunu duyunca baya şaşırmıştım.
Aslında bu sigorta da pahalı mı yoksa ucuz mu anlamadım, her şey o kadar zamlanmış ki fiyat konusunda bilincimi kaybettim desem yeridir. Plaka bastırmaya gittim dün, gişedeki kadın 150 tl dedi, yaw dedim araba değil bu 1 adet plaka, Evet beyefendi 150 tl dedi. Ya dedim 80 tl değilmi plaka basımı? Yok dedi beyefendi 150 tl. Ben şok oldum verdim parayı.
Baktım arkamdaki millet bana gülüyor, abi sen eskide kalmışsın, bayadır birşeyler almadın galiba dediler bana.