dün üst geçitten karşıya geçmek istedim, merdivenden çıkarken ayağım takıldı ve merdivene yüzüstü düştüm, yıllardır yere düşmemiştim onurum gururum kırıldı bir kaç saniyeliğine, bir kaç saniye hazmedemedim yere düşmeyi...
birine bir şey söyle yarım saat sonra unutur ama birinin önünde yere düş onu unutmaz, 10 yıl sonra sana gülerek anlatır onu o hayvan...
Bizim millete iki seçenek verin:
Bizim millet b'yi seçer. Ben araba, motor sürmeyi biliyorum zaten, kurs bana ne katacak?
istisnalar oluyor ama, ben 8 senedir 15 beygirin altında motosiklet kullanıyorum. A sınıfı ehliyet alırken de yaşım tutmuyordu A sınıfı için yani 22 yaşındaydım ve mobilet tarzı bisiklet gibi bir şey ile ehliyet sınavını geçtim ve A2 vermeleri gerekirken A verdiler.
benim büyük motor tecrübem hiç yok, geçenlerde ucuza suzuki gsr 600 bulduk ve henüz 3 gün işe gidip gelme imkanım oldu, kaç kez yolda yanladım, motorun şöyle gücünü hissetmek istedim ve 2. viteste pati çektirdim motora, tekere kalkmayacağını biliyordum çünkü arka lastik basıncı düşüktü yani lastik inikti ve bu yüzden seyir halinde pati çekti yani bilinçli şekilde yaptım.
gidon açısı baya bir dar, yani racing motor gibi dap daracık yapmışlar ama değişen bir şey yok fazla, yani tvs apache gibi yine araç aralarına girerek seyir edebiliyorum koca motorla... hatta istanbul yakuplu ile beylükdüzü arasında o yoğun dur kalk trafiğinde ustamı evine kadar bıraktım... adam da biliyor 0 tecrübem olduğunu ama bazı sürücüler güven verir etrafındaki insanlara... ben annemi motosiklet ile pazara götürüp getiren biriyim...
yani millet "ben biliyorum" der iken bir halt bildikleri yok yada cahil cesareti ile çok riskli sürüp sonra patlıyorlar, insanımızın çoğu yalan söylüyor... çoğu yeterli kabiliyette ve bilinçte değil... ama aralarında işi bilen kişilerde var ve bunlar kursa gitmeden sadece sınava girseler yeterli olacak fakat ülkemizde haraç keser gibi zorla kurs parası alıyorlar hiç gitmesen de...
hatta sen 50 bin liraya özel ders al ve belgesini sun ama yine de senden MEB bağlı sürücü kursu parasını alıyorlar haraç keser gibi... yani sen 100 milyara özel ders al fark etmiyor... senden o haracı kesecekler illaki.
edit: ben birde yalvar yakar aldım ehliyeti biliyor musun, neymiş efendim renk körüymüşüm, harbi rezalet ya, trafik ışıklarını seçebiliyoruz, yolu görüyoruz yani cisimleri ayırt edebiliyoruz. böyle garip bir düzende kuralları fazla dert etmemek lazım, kurallar pek düzgün değil.