Detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, eminim başka arkadaşlarda faydalanacaktır.
Önemli değil cevabını veren Bursa honda servisi, ama tabi ustalar ile görüşmek mümkün değil, cevabı müşteri temsilcisi ustadan alıp bana iletti. Açıkçası cevap benide şaşırttı, çünkü önemli ve hayati bir problem olduğunu biliyorum.
Esasında farklı bir nokta daha var, ben servisten bu cevabı alınca biraz araştırma yaptım ve bazı yabancı forumlarda bu kısımların zamanla pas yaptığını okudum, dışarıdan epey bir wd40 sıktım ve biraz düzelme oldu, ilk zamanki ile kıyaslarsam %70 düzeldi diyebilirim.
Başka bir özel servise açtırıp temizletmek faydalı olur mu, değişim yapmadan kurtarabilir miyiz merak ediyorum. Esasında parçayıda değiştiricem ama 1 ay beklemeden hemen halletmek istiyorum, hayati bir durum var mı görmek istiyorum.
Kullandığınız yağ geçici çözüm sağlasa da, orjinal gres ve sizin kullandığınız yağın niteliğinden dolayı geçici bir rahatlama sağlayacak, arızayı gidermeyecek, aksine ilerleyişini hızlandıracaktır.
Furşta sorun olup olmadığını anlamanın yolu basit. Motosikletin ön tekerini boşa çıkartın, yani ya orta sehpa veya kriko kullanın ya da yan ayak açıkken biri motosikleti kendisine doğru yatırırken ön tekerin boşta havada kalmasını sağlayın. Bu esnada gidonu hafifçe tam sağa-sola çevirerek kontrol edin. En ufak bir takılma hissi veya bir noktada durmaya karşı isteği olmamalı. Eğer bu hissiyat varsa yukarıda bahsettiğim hususlara da dikkat ederek onarımı yaptırmalısınız.
Paslanma konusuna gelirsek, ben hiçbirinde bu sorunu görmedim. Kullanıldığı bölgedeki anormal nem miktarına, kullanım sonrası kullanıcının motosikletteki temizliğine, bakım konusundaki hassasiyete bağlı olabilir. Ancak ülkemizde CRF serisinde bu soruna hiç şahit olmadım.