Öncelikle kaza yapan sürücüye acil şifalar dilerim. İnşallah kısa sürede iyileşir.
Kazanın nasıl olduğu belli değilken yorum yapmak saçma olur çünkü sonsuz sayıda olasılık var. Belki araba önüne aniden kırıp frene bastı ve motosikletlinin fren yapacak vakti bile olmadı, belki motosiklet sürücüsü aşırı dalgındı, belki bir acelesi vardı ve gereğinden çok daha hızlı sürüyordu, belki herkes olması gerektiği gibi gidiyordu ancak yola kaygan bir sıvı dökülmüştü ve tam o anda trafik durunca motosiklet sürücüsü duramayıp çarptı vs vs...
İhtimalleri daha onlarcasına çoğaltabiliriz ama kaza anını görmeden bir yorum yapmak çok zor.
Çene açılır kask konusuna gelirsek, shoei gibi bir markanın çene açılır kaskının basit çarpmalarda çene kısmı kolay kolay açılmaz merak etmeyin. Bu kasklar onlarca çarpışma testinden geçiriliyor.
Çene açılır kasklardaki asıl sorun birçok sürücünün sıcak havada rehavete kapılıp kaskını çenesi açık vaziyette kullanması. Özellikle GS gruplarında bu görüntüyle çok sık karşılaşıyorum, neredeyse tamamı çene açık kaskını çenesi açık kullanıyor.
Sharp konusuna da değinmeden geçemeyeceğim. Bu malum motopiksel kanalının yaptığı bir videoyla yalan yanlış bilgi kirliği oluştu, araştırmayı sevmeyen insanımız da bu cahil herife hemen inandı. Bir mühendis olarak ve bu konuyu araştırmış bir kişi olarak net konuşuyorum; sharpta parayı veren yıldızı alıyor diye bir şey söz konusu değil. Aksini iddia eden varsa kanıtlarıyla ve nedenleriyle açıklasın lütfen.
Arkadaşlar, ingiltere iş güvenliğinde dünya standartlarını belirleyen ülkedir. Ayrıca motosiklet kültürünün de avrupada merkezi konumundadır. İngiltereyi ülkemizle kıyaslamaya kalkmayın, adamların güvenlik anlayışıyla bizim ülkemiz arasında 100 yıllık fark var. Adamlar tamamen devlet destekli bağımsız bir araştırma kurumu kurup kaskları mağazalardan kendileri satın alıp test ediyor. Bizim bedava kask almak için 3 kuruş para karşılığı kask inceleyen dünkü motorcu youtuberlar da adamların bu kurduğu kuruluşu kötülüyor, insanımız da hiç araştırmadan buna inanıyor, şaka gibi...
Bana inanmak zorunda da değilsiniz, az ingilizceniz varsa girin sitesine kasklar ne şartlarda test ediliyormuş okuyun. Başka kaynaklardan sharp kurumunu araştırın. Sonra hala anlamadığınız, aklınıza yatmayan kısımlar olduysa detaylarını tartışırız.
Uzun lafın kısası çene açılır kaskınız varsa şeytana uyup çenesi açık kullanmayın dostlar.