Kahve Kültürü

Kg'ı 90'a Kenya AA satıyor burası, mümkün olabilir mi gerçekten?

250gr alıp deneyebilirsiniz. Ben Kenya AA hiç almadım siteden ama Colombia, Guatemala, Tanzanya aldım gayet güzel. Direk ithalatçı firma kahveyi yeşil getirip kendileri kavuruyorlar. Bundan önce Tchibo'dan, Metro Gross un kendi ithalatı kahveden, Starbucks'dan kahve alıyordum. Bana göre kalitesi gayet iyi sanalbaharatin.

250gr alıp deneyebilirsiniz. Ben Kenya AA hiç almadım siteden ama Colombia, Guatemala, Tanzanya aldım gayet güzel. Direk ithalatçı firma kahveyi yeşil getirip kendileri kavuruyorlar. Bundan önce Tchibo'dan, Metro Gross un kendi ithalatı kahveden, Starbucks'dan kahve alıyordum. Bana göre kalitesi gayet iyi sanalbaharatin.

Migrostan şunların 5'li paketini aldım 10tl'ye. Şimdilik saçma sapan şunu içiyorum pc başında :)

https://www.dripesso.com/product-page/dripesso-100-lü-paket

Maalesef bana verdiğin linkteki kahvenin 250gramını bulamadım ama bir çılgınlık edip 4tane 250gramlık zip'li poşet ile birlikte sipariş verip 4'e böldürmeyi planlıyorum. En kötü ihtimal Nescafe Classic'ten güzel olur die düşünüyorum :))

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ne alsan Nescafe Classic'ten güzel olur bence.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kenya AA'in sahtesi bile daha iyidir :)

Öğütülmüş almayın. Çekirdeklerin bariz daha iri olması lazım diğer kahvelerden.

starbucks sumatra. son zamanlarda çok beğenerek içtiğim bir kahve. onun haricinde süt eklenerek yapılanlar içinde favorim Mocha (white chocolate olmayanından :)). çikolata bazlı olduğundan mütevellit benim baya hoşuma gidiyor.

Motosikleti
D400
Konu hazır aktif iken sorayım

Öğütülmüş kahvelerden en SERTİ hangisidir?

Kenya , Colombia , Guatemala denedim , sert gelmedi. Hele arada bi sütlü içince iyice hafifleşiyor.

Kenya , Colombia , Guatemala denedim , sert gelmedi. Hele arada bi sütlü içince iyice hafifleşiyor.

TAFT Coffee diye bir marka var. yüksek kafeinli olduğunu söylüyorlar. sertliği ile ilgili birşey diyemeyeceğim. ama ambalajından felan göründüğü kadarıyla kahve hastalarını tatmin eder gibi duruyor. internet siteleri mevcut incelemekte fayda var.

Motosikleti
D400
TAFT Coffee diye bir marka var. yüksek kafeinli olduğunu söylüyorlar. sertliği ile ilgili birşey diyemeyeceğim. ama ambalajından felan göründüğü kadarıyla kahve hastalarını tatmin eder gibi duruyor. internet siteleri mevcut incelemekte fayda var.

evet yüksek kafeinli diye duymuştum da adını bilmiyordum, teşekkür ederim.

250 gr alıp deneyim bari.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Lezzet farkı var genelde. Sert yapmak istiyorsanız aynı miktarda su için daha çok kahve kullanabilirsiniz. O zaman sert olur. Daha demli çay gibi...

Sert icimli ve daha köpüklü kahve icin karışıma robusta cinsi kahve eklemeniz gerekir. Sadece arabica ile cok sert kahveler elde etmek zor olacaktır. Metro Gross un %45Robusta %55 arabica karışımlı Espresso cekirdek kahvesi var kiloluk. Onu deneyebilirsiniz.

Sert icimli ve daha köpüklü kahve icin karışıma robusta cinsi kahve eklemeniz gerekir. Sadece arabica ile cok sert kahveler elde etmek zor olacaktır. Metro Gross un %45Robusta %55 arabica karışımlı Espresso cekirdek kahvesi var kiloluk. Onu deneyebilirsiniz.

Bugün siparişi verdim kahvenin. Kredi kartı bilgilerimi vermek istemediğimden kapıda ödeme şeklinde geçtim siparişimi. Gelince görürüz artık. 4 tane 250’lilik şeklinde göndersinler die 4 tane de zipli paket aldım. Umarım tadına vara vara içerim :thumleft:

Bugün siparişi verdim kahvenin. Kredi kartı bilgilerimi vermek istemediğimden kapıda ödeme şeklinde geçtim siparişimi. Gelince görürüz artık. 4 tane 250’lilik şeklinde göndersinler die 4 tane de zipli paket aldım. Umarım tadına vara vara içerim :thumleft:

Kahve içme sıklığını bilmiyorum ama ben ayda 1 kg içiyorum. Umarım keyifle içersin hocam. Ben de baktım siteye 250gr seçeneklerini kaldırmışlar. 4-5 ay önce alınabiliyordu, komple kg a dönmüşler sanırım.

Halen onaylama aşamasında görünüyor. Parayı peşin almayınca nazlanıyorlar herhalde :) abartmadan şöyle diyebilirim günde 1lt filtre, 2-3 tane de Türk kahvesi yuvarlıyorum. Eskiden çok içmezdim ama bu masa başı insanı kahvenin kölesi yapıyor.

Şimdi geldi kahvem. Tam istediğim gibi. Fakat ne yazıkki ofistekiler sevmediler. Kahve zift gibi bıdı bıdı dediler :pale: Siz ne anlarsınız deyip, sulandırılmadım aldım 1kupa kahvemi :)

Afiyet olsun. Nescafeye alışık bünyeler icin sert gelir ama alışan da bir daha nescafeyi ağzına sürmez hele hele klasiğini.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kronotop'tan Kenya Kii AA aldım, orta kavrulmuş. Çok ekşi geldi, normal mi arkadaşlar?
"...
Üretici: Kariru İstasyonu
Tür: SL28, SL34
İşlem: Yıkanmış
Rakım: 1700 - 1900 m
Bölge: Kirinyaga, Orta Kenya
Tedarikçi: Falcon Speciality
Hasat: 2018
Tadım Notları:
Greyfurt, kırmızı elma, tatlı domates kurusu, kekik
..."

Hani kötü demeyeceğim, gayet güzel ama kahve değil de sanki meyve suyu içiyormuşumcasına ekşi. Ben alıştım ama hanım ve birkaç daha arkadaş ağızlarına bile sürmek istemiyorlar...

Son düzenleme:

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Kronotop'tan Kenya Kii AA aldım, orta kavrulmuş. Çok ekşi geldi, normal mi arkadaşlar?

Hani kötü demeyeceğim, gayet güzel ama kahve değil de sanki meyve suyu içiyormuşumcasına ekşi. Ben alıştım ama hanım ve birkaç daha arkadaş ağızlarına bile sürmek istemiyorlar...

Bu 3. dalga kahve, az kavrulmuş kahve, narenciye tatları vs işi böyle ne yazık ki.
Kahveyi az kavurunca bizim bildiğimiz, sevdiğimiz kahve tadıyla alakası olmuyor. Çay gibi bir şey oluyor. Ben de hiç sevmiyorum, çok saçma geliyor.

Orta kavurmamışlardır, az kavurmuşlardır. Çekirdek olarak aldıysanız, üstünde yağ yoksa az kavrulmuştur. Orta kavurmada kolay kolay meyve/çay tadı olmaz.

Son düzenleme:
"...
Üretici: Kariru İstasyonu
Tür: SL28, SL34
İşlem: Yıkanmış
Rakım: 1700 - 1900 m
Bölge: Kirinyaga, Orta Kenya
Tedarikçi: Falcon Speciality
Hasat: 2018
Tadım Notları:
Greyfurt, kırmızı elma, tatlı domates kurusu, kekik
..."

Ben de Tanzania AA aldım sanalbaharattan, açık kavrum, hafiften ekşi tatlar geliyor. Size tavsiyem teflon bir tavada kısık ateşte sürekli karıştırarak bir miktar kavurun ta ki çıtırtı seslerini duyana kadar. Bir de böyle deneyin bakalım nasıl olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar