Kahve Kültürü

Merhaba,

Uzun süredir kahve tüketirim. Yaklaşık 2 senedir kahve benim için uyku açıcı, vakit öldürücü bir içecekten ziyade bir kültür haline geldi.

Değişik kahveler deniyorum. Değişik şekillerde hazırlıyorum. Kimini sade içmeyi seviyorum. Kimini sütlü.

Bazısı yanında bir dilim çikolatayla enfes oluyor. Bazısının kokusu beni mutlu etmeye yetiyor.

Yeni kahveler tüketmeyi seviyorum.

Kahve tutkunları bu başlık altında kendi deneyimlerimizi, tariflerimizi paylaşabilir ve önerilerde bulunabiliriz.

coffee-culture-the-ristorante.jpg

COQ

Motosiklet Eğitmeni
The Dude'a başvurman gerekiyor. Forumun kahvecisi o.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Nescafe 3ü1 arada sütlü köpüklüden sonrası yok bende 😀

Forumdan Uzaklaştırıldı
Dayım kırk senelik kahve kavurucusuydu. Ben de severim kahveyi. Çayın yeri de ayrı tabii ki. Hatta çok daha eski ve geniş bir kültürü mevcut. Çok geniş bilgim de yok o yüzden.

Kahve olarak:

Kona: süper ama tuzlu. Favori kahvem.

Kenya AA: Kalite olarak Kona'ya kısmen yakın, daha hesaplı.

Jamaican Blue Mountain: özel kahveler dışında en tuzlu kahve. süper yumuşak. Öyle böyle değil. Ama lezzet açısından kona önde bence.

Tanzanian peaberry: Kenya AA de tuzlu gelirse denenebilir.

Mexican Chiapas: bu da garip bir şekilde Jamaican Blue Mountain kadar yumuşak bir kahve neredeyse. Ancak çok bilinmiyor. Zaten üretimi de az. Meksika kahvesi deyince akla Veracruz geliyor. Hesaplı.

Az daha çevrem olsa yeşil kahve alıp kendim kavuracam. Şarap gibi denenip açık arttırmayla satılan kahveler var, ama genelde yeşillik satılıyorlar.

Son düzenleme:
Dilim çikuleta seviyoriseniz "after eigth" deneyiniz (şekersiz dipcik gibi kahve ile eyi gideii)

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Az daha çevrem olsa yeşil kahve alıp kendim kavuracam.

Kesinlikle öneririm. Sürekli taze kahve içmiş olursunuz ve kavururken meditasyon oluyor :)

Tavada kavurmakla başlayabilirsiniz.
Tavayla uğraşamam derseniz, mısır patlatma makineleri de iyidir.

Hiç kahve ya da çay içmeyen biri olarak size afiyet olsun der, lafı fazla uzatmadan bu konudan uzaklaşırım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Nescafe 3ü1 arada sütlü köpüklüden sonrası yok bende

hocam o 3.1 arada kahveler acayip nabız aartırıyor yoruyor bünyeyi mümkünse filtre kahve için ketilda pişirin suyu kahve artı süt tozu şeklinde emin olun içimi de daha güzel

Bana şöyle kafein oranı bomba olan bişey önerin içince
prework almış gibi olayım

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kültürlü kahve. (Traş olunmuş, kravat takılmış)
fft16_mf1020189.Jpeg

Kültürsüz kahve. (Kravat yok, sakallar isyan etmiş)
55ea4657f018fbb8f8756749.jpg

Türk kahvesini arayan biri değilim. Hatta hiç aramam genelde daha pratik olan Nescafe diye belirtilen kahveleri kullanırım onuda normal market yerine aktarlardan sipariş ederim. beğendiğim kahve tadını ben bursada buldum oradan sipariş ediyorum aroması güzel içimi leziz.

Bende geyik maksatlıdır diye benzer kareler hayalimde canlanmışken girdim ama cidden kahveden konuşuluyor :queen:

Ben sadece kokusunu seviyorum kahvenin. Kalpte küçük bir sıkıntıdan dolayı içemiyorum, çarpıntıdan duramıyorum ama içen olursa bir fırt koklarım :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Nescafe icmeyin yahu. ille espreso ve turevlerine de gerek yok ama en azindan filtre kahve icin. Kahve ictiginizi anlamis olursunuz. Suya toz karistirarak kahve olmaz. Hem cok bi fiyat farki olacagini da zannetmiyorum. Makinalar da ucuz. Hatta makinasiz yapmak da mumkun.

The Dude'a başvurman gerekiyor. Forumun kahvecisi o.

aman hocam haddimize mi ?

Merhaba,

Uzun süredir kahve tüketirim. Yaklaşık 2 senedir kahve benim için uyku açıcı, vakit öldürücü bir içecekten ziyade bir kültür haline geldi.

Değişik kahveler deniyorum. Değişik şekillerde hazırlıyorum. Kimini sade içmeyi seviyorum. Kimini sütlü.

Bazısı yanında bir dilim çikolatayla enfes oluyor. Bazısının kokusu beni mutlu etmeye yetiyor.

Yeni kahveler tüketmeyi seviyorum.

Kahve tutkunları bu başlık altında kendi deneyimlerimizi, tariflerimizi paylaşabilir ve önerilerde bulunabiliriz.

https://s13.postimg.org/kjmjfq5iv/coffee-culture-the-ristorante.jpg

damak tadı ile direkt ilgili olduğundan dolayı alabildiğine öznel bir konu,
yapımından hammaddelere kadar derya deniz,

sade kahve ,
filtre, normalden biraz daha sert .
çok zorda kalmadıkça kahve satan starbucks, tchibo ve benzerlerinden uzak dururum.

coffenutz dan alıyorum kahveleri,
farklı farklı alıp isimsiz olarak saklıyorum,
sabah elime hangisi gelirse onu demliyorum,
hoş enstantaneler olabiliyor.
kavurma işine henüz girmedim.

delonghi öğütücü, filtre kahve makinası, stanley ve thermos marka termos kullanıyorum,
kahve filtresi genelde tchibodan ( o da var ise alıyorum) olmaz ise marketlerden alıyorum.
filtre kahve yaparken filtreyi biraz ıslatmak faydalı olabiliyor.

beni tatmin eden tatları bulduğum için fazlasına gitmedim,
maliyetler de artmaya başladı,
kilo olarak 100 liranın altında yok,
olanlar ise epey şüphe ile yaklaşacaklarım,
misal tchibo kahveleri bayattır.
en tazesi 6 aylık idi.
starbucks ise kahveyi fazla kavuruyor.

soğukta içine viski, konyak, brendi gibi içinize ısıtacak eklemeler yapabilirsiniz.
sıcak zamanda cold brew yahut şahsi tercihim white russian (kahlua yerine bazen demleme kahve kullanıyorum) olarak tüketebilirsiniz,

kahvaltıda kahveye alışınca çay çok yavan geliyor.

daha detaylandırılabilir ama gerek yok.
şu kahve ya da şu kahve satan yer iyidir derseniz ,
deneyebilirim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar