Bu konuya 2 sene evvelde yazmisim,
Yine yazayim,
``Nova brasilia``
Mermi gibi kahve,sabah 1 bardak şekersiz,duvara tirmandirir..
Katılıyorum. Bir ara başlattılar bu yüzden çoğu firma kaşar yazamamaya başladı. Bu yüzden tost peyniri deniyordu fakat sonra saldılar herhalde. Coğrafi etiket olayı da bir gazla uygulanmaya başladı sonra kayboldu. Herhalde aracıların işine gelmiyor. Cepler dolması lazım...
Ama Türk kahvesi konusunda bizim kendi insanımız özellikle gençler küçümsüyor sırf kendilerinden diye. Kahve konusu biraz başka bir konu gibi.
Bugün itibari ile şunu sipariş ettim, deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım
https://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/bialetti-moka-pot-3-cup-P252583357
Sanırım soğuk ya da oda sıcaklığında su koyup, kaynamasını beklemek lazım. Birkaç video izledim, videoyu izleyen sıcak su koyuyordu kafamı karıştırdı ama orijinal videoların da genelde soğuk ya da oda sıcaklığı önerilmiş.
Tchibo, espresseo sicilya var sanırım moka pota uygun, ben kahvecide kendim çektireceğim ama paketli olarak moka pota uygun başka kahveler var mıdır ?
Biraz önce seyrettim ve bayıldım:
https://www.youtube.com/watch?v=pVh6yN36M0A
Çoğunuza iğrenç gelebilir ancak Vietnamlı amcanın kahvesinden (kahvede şeker sevmesem de) deneyeceğim; zabaglione çocukluğumun kültürü...
Güzel video. Yalnız şu gariban gözüken etiyopyalıların kahve kavururmasını izlerken kavrulan çekirdeklerin miss gibi kokusu burnuma kadar geldi. Bir çoğumuzdan daha taze daha kaliteli ve daha güzel kahve içtikleri muhakkak
Vietnamlılar kahveden ziyade köpürtülmüş yumurta içiriyor sanki. Gayet sağlıklı ve besleyici olduğu muhakkak ama lezzeti konusunda ciddi şüphelerim var. Eğer test edince beğenirsen bizle de paylaşırsan sevinirim, tadının pek iyi olacağını beklemiyorum ama belli de olmaz. :mrgreen:
Bugün itibari ile şunu sipariş ettim, deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım
https://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/bialetti-moka-pot-3-cup-P252583357
Sanırım soğuk ya da oda sıcaklığında su koyup, kaynamasını beklemek lazım. Birkaç video izledim, videoyu izleyen sıcak su koyuyordu kafamı karıştırdı ama orijinal videoların da genelde soğuk ya da oda sıcaklığı önerilmiş.
Tchibo, espresseo sicilya var sanırım moka pota uygun, ben kahvecide kendim çektireceğim ama paketli olarak moka pota uygun başka kahveler var mıdır ?
Kahveyi sturbucks dan " blonde " olarak aldım ve espressoya göre çektirdim,
Değirmenimi aldım, Amerigalı Haşomun önerdiği Kenya AA da yolda, küçüklük hatıralarımdaki aile büyüklerimin kahve keyfini bende yaşamak istiyorum! ::155::
Şimdiden afiyet olsun. Lakin yeşil kahveyi nasıl kavurmayı planlıyorsun? Türk kahvesi için kavuracaksan renk açık kahverengiyken bırakmanı öneririm. Her halükarda kahve parlamaya başladıysa çok kavrulmuş demektir...
Kavurma için en ucuz ve etkili yöntem hani şu yağsız mısır patlatmak için satılan metal delikli zamazingo. kapalı bir kap olduğu için ön arka cevirerek kahveyi daha homojen kavurabilirsiniz. İlk crack yani çatlama sesini alana kadar kavurmanız yeterli olacaktır Türk usulü kahve için.Kesinlikle, daha onceki tavsiyelerin aklimda, az kavuracagim, bencede diger kahve turlerine gore uzun suren pisirmesiyle Türk kahvesine az kavrulmus cekirdek gerek. Celik tavada, orta hafif ateste misir patlatir gibi cevirerek kavurmayi düşünüyorum.
Blonde ne ki acep? "bean" mi demek istediniz yoksa?
Şimdiden afiyet olsun. Lakin yeşil kahveyi nasıl kavurmayı planlıyorsun? Türk kahvesi için kavuracaksan renk açık kahverengiyken bırakmanı öneririm. Her halükarda kahve parlamaya başladıysa çok kavrulmuş demektir...
İstanbul da bu kahveleri deneyebileceğimiz yerler var mı? İlla evdemi yapmak lazım Kenya kahvesine filan hiç denk gelmedim ben Starbucks ta filanda yok sanırım
İstanbul da bu kahveleri deneyebileceğimiz yerler var mı? İlla evdemi yapmak lazım Kenya kahvesine filan hiç denk gelmedim ben Starbucks ta filanda yok sanırım