Forumdan Uzaklaştırıldı
- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hasmet agabey, aklımdaki tek soru ''is it worth'' şu sıralar. Zira tr de 1290 gt sürüp de bunu dile getiren bi arkadaş malesef yok.
yabancı forumlar da 2011 mts1200s den 2017 sine geçiş yapmaya değermi sorularına bile gerek yok otur oturduğun yerde dvt den önceki motorun ivmesi daha yüksek aradaki fiyat farkı elektronik güncellemelere değmez demişler.
2014 mts1200s den 2016 veya üzeri 1290gt ye geçiş değermi diye düşünüyorum.
Aklımdakiler,
aea nın tabiri baston oturuşu benim idealim mts de böyle acaba gt de nasıl ?
90° deki pürüssüzlük 75° de yok. Zamanında duke 390 nın titreşimine ses etmeyen ben 90° konforundan sonra gt den rahatsız olurmuyum ?
90° ile 75° arasındaki cift silindir kükremesi arasında fark varmı sence hangisi daha tatlı ? Full boğazdan susturuculu kullanıyorum genelde.
Beni cezbeden asıl olay 150 hp den 173 hp ye 125nm den 144nm e geçiş 20kg daha hafiflik ile. Yalnız motosiklet tepesinde beni mutlu eden yegane şey ani ivme. mts 6000 de delirmeye başlıyor o gurultu ile gelen ani ivme gt de daha iyimidir ? Lineer gelen güç değil istediğim topspeed ile ilgilenmiyorum.
GT nin tipini bir türlü sevemesemde milyon tane elektronik extra çok cezbedici. R 'ın şekline biraz daha benzese imiş tadından yenmezmiş.
Daha yeni gördüğüm için şimdi cevap yazıyorum.
Is it worth it? Bu tamamen şahsi bir soru. Diğer sorularınızı cevaplayayim, kendiniz karar verin.
DVT ilk çıktığında iyi çalışmıyordu malum, tork eğrisinde göçük bir bölge vardı. Sonraki modellerde düzelttiler. MTS sonrası SDR GT ciddi bir sıçrama. Pozitif negatif yönünden değil, de araçlar çok farklı. Usta oldukları yönler çok farklı.
Ergonomi az daha spor, ancak çok da değil. Bayağı yakın.
75 derece açılı V2 daha titreşimli. Ancak her devirde ve tek silindir gibi de değil tabii ki. Daha önceki iki motorum 4 silindirliydi, referansım onlar. 4000 devirde titreşim biraz hissettiriyor kendini. O da elciklerde değil de peglerde. Gidon kauçukla izole edildiğinden titremiyor hiç. 5500-6500 devir arası ise komple pürüzsüz. Ki genelde uzun yolda bu devir aralığında tutuyorum aleti. Dolayısıyla titreşim ciddi bir sorun değil. 4 silindirden geçince hissetmeniz doğal sadece.
Ses olarak ise SDR bariz üstün. Özellikle düşük devirde traktörümsü ses veriyordu kullandığım 2013 model MTS. SDR ise eski Amerikan V8 leri misali gümbürdüyor. Rolantisi de zevkli, motor freni de... Orta ve yüksek devirde gazı kesince "backfire" da yapıyor. Ses olarak bayağı tatmin edici yani.
İvmelenme tabii ki kuvvetli. Ancak öyle çok ahım şahım fark olur mu? Çok zannetmiyorum. Devri verince 120 beygir motosiklet de gayet iyi hızlanıyor, yeterince hafifse tabii ki. Bir de 4 silindirler çok daha çabuk devirlenebiliyorlar büyük 2 silindirlere göre, torkları az olsa bile, çünkü ataletleri daha küçük oluyor. Toplamda bu iki faktör birbirini dengeliyor gibi. Eninde sonunda 0-100km hızlanma aynı kapıya çıkıyor.
Ancak yolda gidiyorken ani hızlanma konusunda LC8 çok rakibi olmayan bir motor, yüksek devre çıkabilen motorlar arasında. Deli gibi torklu çünkü. Bu açıdan rahat olun. Daha da önemlisi motosiklet çok hafif. Kompozit depo, tirellis şasi, magnezyum motor kafası kullanılmış. Alet çok hafif. Bilmeyip gören 600cc sanıyor, ama 1300cc...
Elektronik olarak malum MTS çok kuvvetli. İlk çıkan SDR GT iyiydi ama MTS'ten sofistikeydi diyemeyiz herhalde. Ancak yeni modellerde bayağı geliştirdiler. Direk hangisi daha iyidir bilemiyorum.
Ek olarak, motosikletler stil olarak farklı diyeyim. MTS, rahat uzun yol yapabilen bir motosiklet için fazlaca zevkli bir alet. SDR ise rafine uzun yol karakterini bir tık azaltıp, bazı SS'lerin aklını alırcasına güçlü bir "power naked" profili sunuyor. Uzun yol kesinlikle rahatsız değil, ancak virajlar ve handling MTS'ten ötede bence.
Bir de alakasız kaçacak ama depo bayağı büyük. Normal SDR bile 5 galondan fazla benzin alıyor. Uzun yolda az da yakıyor namussuz. Çok rahat 350km devirebiliyorsunuz. SDR GT'nin depo normal SDR'dan çok daha büyük.
Umarım açıklayıcı olmuştur.