40.000 bakımı için gerekli olan malzemeleri yağ ve hidrolik yağı hariç orijinal parçalar alarak internet üzerinden banka puan ve sitelerin verdiği indirim kuponlarını takip ederek bir nebze uygun fiyata temin ettim.Yağ (motul 7100),hidrolik yağ (motul),yağ filtresi,hava filtresi,buji,arka fren balata ve zincir dişli (orjinal yamaha )parçalarını tercih ettim.Bakımı serviste yaptıracağım işçilik vereceğim sadece.Senkron ayarları ve motor üst kapak açılıyormuş sanırım egzantirik zinciri subap boşlukları vs kontrol edilip ayar yapılıyormuş.Tahmini 600 Tl civarı bir işçilik çıkacak ve ek olarak üst kapak conta ve yağ tapa pulunu servisten temin edeceğim (75 Tl).
Daha önce 40.000 bakımı yaptıran var mı acaba ? Ne gibi işlemler yapılıyor detaylı anlatabilirseniz sevinirim. Almam gereken eksik parça var mı acaba bakım için?
Aslında internet fiyatları ve servis fiyatları aynı hatta cüzzi de olsa (5-10 TL) gibi servis fiyatları parça bakımdan uygun olabiliyor ama banka ve site kampanyaları birleşince yaklaşık servise göre 300 TL indirimli almış oldum tüm parçaları.
Son olarak lastik tavsiyesine ihtiyacım var.Motosiklet ne kadar naked da olsa touring tarzı yüklü ve artçılı olarak kullanıyorum.Uzun ömürlü fiyat perfomans ürününe ihtiyacım var.Viraj yapayım vs gibi derdim olmasa da f/ performasn ürünü uzun ömürlü bir model tavsiye ederseniz sevinirim.