Yetiştim.BIYIKLI
şimdi cevabını verir![]()
Ne dersiniz; iyi olmaz mı?
Peki "meliss"
Peki "meliss"
Kimse ayaklı imla klavuzu gibi davranmak zorunda değil.Noktadan sonra büyük harfle başlamak, cümle ve kelime aralarına virgül,soru işareti vb noktalama işaretlerini koymak zorunda da değil kiii ben genelde uyuyorum.Ama senin dediğin bişi , diyo gibilerini kullanıorum.Tabi V yerine W kullananlara tilt olmuo değilim. + Sanal ortamdayız , Bakanlığa dilekçe yazmıoruz ...
Ben kimse için, ayaklı imla klavuzu olsun demiyorum. Sadece, yazılan yazıları okurken, yorulmamak adına (-ki şahsen ben yoruluyorum) biraz daha dikkatli olursak iyi olur diyorum.. Hepsi bu...
olur.lakin kişi bir defa uyarıldıktan sonra 5 defa daha uyarılmamalı. kimsenin gırtağını sıkcak değiliz bizler sadece tavsiye ve dileklerimizi yapalım karşıdaki yazarsa güzel yazmazsa da fazla sert eleştriler yapmayalım.
bu topiğin kimden dolayı açıldığını tahmin ediyorum.
unutulmaması gereken; dozajlı eleştiri işe yarar ve yapıcı olur,dozajı bozuk eleştiri hakaret sınıfına girer hiç bir işe yaramaz.
( sanırım daha önce açılmıştı böyle bir başlık.)
Aslında hepimizde var o tür çelişkiler önemli olan farkına varabilmek alışkanlık haline getirmemek. 1997 senesinden beri internete giriyorum. Telekom'a çok güzel 'çevirmeli ağ' bağlantı ücretleri ödedim. 2 senedir adsl hizmeti alıyorum. İlk zamanlar ki takma ismim yabancı isimdi, kimse bu yoğun yozlaştırılma, sömürgeleştirilme çabalarından etkilenmedim diyemez. Altını çiziyorum önemli olan farkına varabilmek Türkçe'yi katletmeyi marifet saymamak gerisi zaten kendiliğinden gelir. Yabancı dil ile konuşan dilinden utanan her bozuk Türkçe cümlesi arasına yabancı kelimeler katanlar var. Bunlar çoğunlukla genç arkadaşlar elimizden geldiğince bunları bilgilendirsek bize yeter. Bende hepimiz 'dilekçe' Türkçesi konuşalım demiyorum yeterki şu iğrenç ''çet'' yazışmalarından kurtulalım.
arkadaslar kusura bakmayın ama ben boyle yazabılıorum alıskanlık yanı kagıtta bıle yazsam bu boyle uzgunum ellımden gelıdıı kadar dıkkat edıcem ama![]()
İlk zamanlar ki takma ismim yabancı isimdi, kimse bu yoğun yozlaştırılma, sömürgeleştirilme çabalarından etkilenmedim diyemez.
ya yanlış anlaşılma olmasın da;
şahsen ben bu topiğin elıff için açıldığını ana sayfada gördüğümde tahmin ettim. nedeni belli. bir topikteki Türkçe kullanımı ile ilgili eleştriler,uyarılar .eğer raslantı ise büyük raslantı.
elıff de özür diledi elinden geleni yapacağını söyledi oldu bitti.bravo elıff:rendeer: ( elif de otomatiğe bağlamış bu arada her eleştriye aynı çeyi söylüyo.:mrgreen: desen ki Türkçe'mizi çok güzel konuşuyorsun ona da kusura bakmayın diycek yakında.)
tamam topik bitti dağalın konu anlaşıldı![]()