İlk defa vitesli motosiklet sürdüm ve birçok sorum var. (Regal Raptor DD 250E-9B)

Motoru bu gün aldım, ilk olarak daha önce hiç vitesli motosiklet sürme tecrübem olmadı aslında vitessizde çok az sürdüm motoru istop ettirmeden kaldırmam yaklaşık 10 dakika sürdü sonrasında motosiklet nedense birinci viteste benden nedense hızlı gitmemi istedi çünkü eğer gaza fazla basmazsam teklemeye başlıyordu ikinci vitese geçince sürat normal olarak arttı ama asıl felaket en sonda oldu, iki sokak etrafında bir tur atmıştım ve geri geldiğimde bir türlü motoru boşa alamadım nereden baksan 10 dakika da ona uğraştım. Açıkçası biraz korktum ama sürebileceğimi de biliyorum tavsiyeleriniz ve püf nokta tavsiyeniz varsa bekliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ve motora zarar vermiş olabilir miyim bu kısa sürede acaba.

Motosikleti
Cruiser
Merhaba, motorunuzun debriyajında sorun da olabilir, bilen birisi normal diyene kadar birşey söyleyemem.

Düşündüğünüzden çok daha çabuk alışırsınız.

Elinizdeki debriyajı yavaşça salarken kavrama noktasının neresinde olduğunu anlayın önce, motor ne zaman gitmek isterse kavrama noktası orası olmuş olur, motorun üzerindeyken kavrama noktasına geldiğiniz an gaz vererek yavaş yavaş salın debriyajı, beş metre gidin ve debriyajı çekip hafif frenle durun, sürekli tekrarlayın alışırsınız.

Motor teklemeye başladığında ya gaz vereceksiniz ya da debriyaj çekeceksiniz.

Boşa diğer viteslerden daha zor geçer, haşırt diye basmayın parmak ucuyla yoklayarak boşa almaya çalışın, ayrıca motor hareket halindeyken boşa daha kolay alabilirsiniz, daha da olmadı debriyajı çekin ve durun, motoru stop edin sonra da boşa alın, alışana kadar idare edersiniz.
Motora zarar verdiğinizi sanmıyorum.

Eğitim almayı ve tam ekipmanlarla binmeyi ihmal etmeyin lütfen.

İyi sürüşler 💀🤟🏻

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Düşük devirde ilerlediğiniz için motor öksürür ve 1. viteste olduğunuz için bunu çok hissedersiniz, 2. viteste daha az hissetmeniz gayet normal. Motosiklet şanzımanlar otomobil şanzımanları gibi senkromeçli yapıya sahip olmadığından ötürü durduğu yerde viteste geçmemezlik yapabilir bu yüzden vites geçmiyorsa motosikleti ileri geri bir miktar oynatmanız yeterli olacaktır.

Motosiklet motorlar ve şanzımanları çıt kırıldım şeyler değildir, korkmayın bir sıkıntı olmaz.

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
Hayır,bu kadar düşük süretlerde ve kısa sürede istesen de herhangi bir motora zarar veremezsin.
Motosikleti çok düşük süratlerde ,hatta yürüyüş hızıda bile sürebilirsin, yapamama sebebin henüz debriyaj ve vites sistemine alışık olmaman ve yarım debriyaj kullanmayı bilmemen.
Bazı motosikletler boşa alırken çok nazlanır özellikle çin malı motosikletler, normal vites atarken kullandığın baskı ile boşa alamazsın çok daha hafif bir baskı yapman ve aradaki o küçük boşluğu bulman lazım ,bu da bir alışkanlık meselesi.
Motosikleti kullandıkça ve alıştıkça bu tip sorunlar kendiliğinden çözülecektir.

Motosikleti
250SR
Boş bir alanda 1-2 saatte debriaj hassasiyetine anlayıp 1. vites 2. vites arası gezinerek çözer rahat edersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar