yamaha12, öncelikle sana ve kardeşinize geçmiş olsun. Kardeşim yanlış anlama ama senin ilk yazdığın mesaj çokça karmaşık, ben bi kaç kez geri dönüp baktım, biri alkollü kullonmışsın demiş mesela, dönüp baktım, yanlış mı okudum diye. Yazdığından farklı farklı anlamlar çıkartılmış, kızma ama çok acayip cümleler kurmuşsun o ilk mesajda, aceleyle kazanın heyecanıyla mı yazdın bilmiyorum ama bi gözden geçir düzenle istersen. Hani cahil diyen olmuş, oradaki yazıyı okuyunca o imaj çıkıyor cümleler feci.
Bazı arkadaşların kalite büyük cc'de olur zevk büyük cc'de olur cümlelerine kesinlikle katılmıyorum, bu tamamen beklenti, kullanım amacı, alınan zevkin ne olduğuyla alakalı bir durum. Bu sebeple sıkça yazar söylerim motosiklet acayip bireysel bir taşıt, herkesin farklı deneyimleri ve ondan farklı anlamlar çıkarmaları var. Kullanım amacı da, ne istediğin de, eğitimin de, yaşın da, tarzın da hepsi seni benden başka bir sürücü yapıyor, Ali'den, Veli'den beni başka bir sürücü yapıyor v.s.
Ben 12 yıl civarı motosiklet kullanıyorum 5 kez kendi motosikletim oldu ve sonuncusu 400cc, ilk 4'ü 125 ila 250cc idi. arada uzun süre ara da verdim ekonomik sebeplerle v.s. Ekonomik durumunun bile hangi motora bineceğinle alakası var, yoksa herkes sanırım en iyisine, en pahalısına binmek ister, kim istemez ki. Bunlar bambaşka tercihler ve kimisi bizim istememizle de olmuyor, hayatın size bahşettikleriyle oluyor. Hani mesajında NC750 için son noktam olur demişsin ya, mesela ben bunu Africa Twin için diyorum, ama sadece diyorum çünkü madden ulaşmam mümkün değil, ona ulaşamıyorum ve küçük cc'ler de kalitesiz, keyifsiz diye düşünürsem hiç motosiklete binmemem gerekirdi. Ama öyle değil, 1200cc, 600 cc, 900cc, 500cc sürdüğüm de oldu. Vallahi benim aldığım zevk ya da tat devasa farklı, bambaşka bi gezegenden gelmiş bi araca biner gibi değildi sürüş anlamında, demek ki sürüşünüze ve beklentinize de bağlı.
Size şunu yapın bunu yapın demek istemiyorum, tek diyeceğim, pek çokları demiş, motoru satıp bir süre ara verin, o arada imkanlarınız dahilinde mesela eğitim alın, eğitim iyi bir yerden alınırsa acayip zevkli oluyor. Motosiklet Yol Sanatı benzeri motosiklet kitapları edinin. Bolca okuyun, açın eğitim videolarını izleyin. Bu arada otomobille sürüşe devam edip trafik tecrübenizi artırmaya devam edin. aceleye gerek yok, daha çok gençsiniz. Ben ara verip sırf maddi imkanlar elvermediği için yeniden motosiklet almak için 6 yıl bekledim, o esnada pek çok motosiklet test sürüşüne, eğitime katıldım, kitaplar aldım v.s.
Kendinize ve yakınlarınıza zaman tanıyın. Bir gün o fırsat yeniden çıkacak ve siz onu hissedeceksiniz. İşte o zaman çok daha hazır halde alıp binersiniz. İlle binecem diyorsanız da ya küçük cc ile ya da arkadaşların tavsiye etteği gibi crossla devam edebilirsiniz. Kaza yaptığınız motora yeniden binmek(aynı motora yani) psikolojik olarak yıpratıcı olabilir, bir travma yaşanmış neticede.
Ama bence siz zihnen, kardeşiniz de fiziken tamamen iyileşsin ondan sonra çok daha huzurla binersiniz.
Yine de son karar sizin, bi yerden sonra bizimkiler sadece havada uçuşan tavsiyeler hepsi bu.