Benimde aradılar geçen gün, aynı şekilde henüz, 1000 km oldu önceki bakımdan bu yana. Ben garantiyi bozmayı düşünüyorum. Parçaları servisten alıp kendim yapicam sanırım. Servisteki ustalara güvenmiyorum çünkü. Bunla ilgili daha önce ağzım yandı. Tek sıkıntı satarken garantili motorun daha çabuk satılması sanırım. Sanki bi sorun olduğunda kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkmıyorlar.
Kardeş ben sıfır 2012 CBR250R aldım zamanında. Yani 2012-2013-2014 senelerinde bu motosiklet ile iyi kötü anılarım oldu. GARANTİ; dediğimiz olay yetkili servislerin belirli dönemlerde para kazanmak amacıyla sisteme koymuş olduğu bir uygulama ki olması gereken de bu. Zaten servis motosikletden çok servisten para kazanmayı amaçlamıştır, bir. İkincisi eğer elinizden geliyorsa zincir bakımı, yağ değişimi filtrelerin değişimi rutin balata kontrolleri hidrolik fren yağı antifiriz radyatör suları v.s işlemleri hiçbirşey bilmeyen bir insan kitapçığını biraz okuyup halledebilir.Ben motosikletimin bütün bakımlarını kendim yaptım, yapıyorum da. Dediğiniz gibi serviste ki vatandaş da bir insan nasıl işine geliyorsa öyle yaklaşıyor motosiklete. Sonra servisten çıkınca motosiklette beklemediğin istemediğin bir durumla karşılaştığında defalarca servise gidip "usta bu böyle değildi önceden yada servisten sonra şurasından ses gelemeye başladı" dediğin an gerilmeye başladığın andır. Motora binesinde gelmez.
Servise giderdim, ne zaman? Yedek parça için. Kuyrukda ki plastik çatladı sipariş verdim. Grenaj değişimi için sipariş verdim. Motor olduğu yerde devrildi gidon kolu sipariş verdim. Lastik değişimi yaptırdım, Gidon denge topuzlarını yeniledim sipariş verdim, eksoz muhafazası çizildi sipariş verdim v.s v.s. Servise bu tür şeyler için gitmekte fayda var. Ama motor blok veya aktarma organları, diğer aksamların kontrolünü sende yapabilirsin.