Arkadaşlar 1.5 yıldır 150NK kullanıyorum 8000 km. deyim. Son 2 haftadır motora bir haller oldu. 50-60 km hızla giderken ekran birden kapanıyor, motor gaz yememeye başlıyor, kenara çekiyorum, kontağı kapatıp açıyorum hiç elektrik gelmiyor, çalıştıramıyorum. Anahtar takılı olmadığı halde göstergeye ışık geliyor ibre yavaş çekimde redline yapıp geri geliyor ve tekrar kapanıyor. Anahtarı takıp çalıştırmaya çalışıyorum ekrana hiç elektrik gelmediğinden çalışmıyor. 10 dk. ya da 1 saat sonra tekrar çalıştırmayı denediğimde hiçbir sorun yokmuş gibi sorunsuz çalışıyor.
Yine başıma şöyle bir olay da geldi onu anlatayım depoda yaklaşık 2 lt. benzin varken kırmızı ışıkta durdum debriyaja basıp gazı vermeyi kestim, stop etti ve tekrar çalıştıramadım, çektim kenara her marşa basışımda ekran karardı ve motor çalışmadı, 20. denemeden sonra çalıştı ve yoluma devam ettim. Yine ara sıra kırmızı ışıkta durduğumda debriyaj basılı olduğu halde gaz vermeyi bıraktığım an motor stop ediyor ve çalıştırmak için hafif gaz verip bir kaç kere marşa basmam gerekiyor, gaz vermeden marşa bastığımda çalışmıyor, ama bu zamana kadar ilk marşa basışımda canavar gibi çalışıyordu ve hiç gaz vermem gerekmiyordu.
Bu arada aküyü ve bujiyi kontrol ettirdim herhangi bir sorun çıkmadı. Oturduğum şehirde 1 tane yetkili servis var o da hiç ilgilenmiyor, adamların tavrı sabrımı zorluyor, kavga etmemek için oraya da uğramıyorum. Önerilerinizi alabilirim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.