Arkadaşlar cf150 ciddi parça sıkıntılı mı yeni başlarken almayı düşünüyorum malum mutlaka bi arıza çıkartacaktır nekadar beklerim bi kaza yapmış oldum? İkinci el almayı düşünüyorum
neden fazla tam olarak net bir şey diyemem ama bu motor çok fazla hız yapmıyor e haliyle insanlar 5 10 bin km kullandımı satmak istiyor çünkü kesmiyor özellikle gençler için 130 kesmiyor ben alırım su soğutma enjeksiyon var çok fazlada hız merakım yok diyorsan bence düşünmeden al e tabi yedek parçada biraz pahalı yok ben hız isterim diyorsan 150ns alırsın frenleri dandik karburatörlü hava soğutmalı kullanırsın senin tercihin tabi
Motosikletin yakıt tüketimiyle ilgili aklında soru olanlar için 4700 km'lik kaydı paylaşıyorum.
Biraz daha agresif sürüp 2.8-2.9 lt yaktırabilrisiniz. 3lt ve üzeri yaktırabilenlerin serviste oksijen sensörü ve enjeksiyon sistemini gözden geçirmelerini tavsiye ederim.
Daha sakin kullanımlarda 2.4-2.5 lt civarına düşürebilirsiniz.
Kullanım şekli(1-Sakin--------------Agresif-10): 7,5
Ortalama Yakıt Tüketimi(TL): 13,5 Kuruş
Ortalama Yakın Tüketimi(LT): 2,62 Lt
https://i.hizliresim.com/LnVWYj.jpg
Arkadaşlar 130 luk lastik var üzerinde ben 150 lik lastik taktırabilirmiyim buna hız azalsın fark etmez şehir içi kullanıyorum.git gel yapıyorum 3 km okadar .
Arkadaşlar 130 luk lastik var üzerinde ben 150 lik lastik taktırabilirmiyim buna hız azalsın fark etmez şehir içi kullanıyorum.git gel yapıyorum 3 km okadar .
baştan sona her mesajı okudum fakat ciddi parça sıkıntısından dolayı vazgeçtim ve mt-125 e yöneldim biraz daha para biriktirip ikinci el bir mt-125 alacağım mart gibi ozaman a kadar burayı takip edeceğim parça sıkıntısı çözülürse ki çözülecek gibi değil çok istediğim 150 nk olayını kapatacağım![]()
beyler evet 9000 tl ye cf moto almayın 9300 ybr alın mt 125 alın hatta nmax alın ama almadan parça fiyatlarına iyice bakın ki düşerseniz yada ileride bozulursa nasıl yptırırsınız baştan karar verin çünkü yedek parça fiyatları çok yüksek(ybr hariç zaten2. 3. sınıf bir motor)
Durun beyler daha bunlar iyi günlerimizMevcut dolar ve euro kuruyla, ülkedeki siyasi durumu da hesaplarsanız daha çok zam yeriz bu memlekette.
İpin ucu kaçmış diyorsunuz, Çin motoruna 9000 fazla ona da eyvallah. Ancak yakında CBF 7500, YBR 8500'den kapı açacak bilesiniz. Satıcılar mevcut kurla dengeleyemiyorlar fiyatları. Arkadaşlar farkında değilsiniz belki ancak ülkede gizli DEVELÜASYON var. Üstelik 1999 krizinden çok çok daha üst seviyede. Paramızın malesef değeri yok ve günden güne daha da düşüyor. Bizde anca dolar yakıp... neyse bundan sonrası siyasete girecek. 9 senelik forum kariyerimi yakmayayım
Sözün özü, motorun fiyatı aynı. Ancak artan kurlar yüzünden malesef kurtarmıyor... Kızacağınız kişi ise kesinlikle motosiklet firmaları değil. Bakın birkaç aya CBF'ler bile 7000-7500 bandında satılmaya başlanacak. Karbüratörlü, 10 senelik motor 7500 TL!!! Ahanda çinli diye attığımız bu motor 9000 TL!!! Paramızın değeri düşerken, kazancımız aynı kalıyor. Elin oğlu 2-3 maaşıyla 650cc binerken, biz bir senelik kazancımızı 150cc motora bayılıyoruz.
Allah sonumuzu hayır etsin...
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/181332-bajaj-karabuk-yetkili-servisinden-buyuk-ayip.html
Buyrun arkadaşlar
Ben 150cc motorların 0 alınsa bile, ilk 1000 km bakımı sonrasında yetkili servislere (hatta hiçbir servise) götürülmemesi taraftarıyım. Fabrikasyon bir arıza varsa o 1000 kilometrede muhtemelen ortaya çıkacaktır zaten.
Eliniz biraz anahtar tutsun arkadaşlar. Motor bloğu, şanzıman vs. arızalanmadıkça servisin yolunu tutmayın. Yağını siz değiştirin, hava filresini temizleyin, bujisini söküp takın... 20 liralık yağdan işçilik dahil 80 lira alır servisler.
Edit: Bu arada ana mesajı vereceğim diye posta vereceğim cevabı kaçırmışım :mrgreen: Türkiye'deki servislerin anca toplasanız %5'i falan adamakıllı hizmet sunar. Güleryüz yok, bilgi beceri yok, anlamadığı işe bilmiyorum demek yok... Elbette yukarıdaki örnek Bajaj'ın sadece tek bir servisinde olan bir şey, geneli kapsamaz. Ancak marka falan fark etmiyor, benim Honda'yla da çok fantastik maceralarım olmuştu bir zamanlar...