Arkadaşlar, bizim insanimizin her konu tartışılırken yaptığı hata şudur, sanki herşey ya SİYAH tir yada BEYAZ. Çoğumuz için Gri renk yoktur ve empati eksikliği de en büyük eksikliğimizdir.
Egzos konusunda da durum aynıdır, bu işi bir layıkıyla yapanlar veya yaptıranlar var birde sırf gürültü yapayım çevrenin dikkatini çekeyim aynı zamanda da rahatsız edeyim mantığında olanlar var. Biz bu arkadaşlara apaci diyoruz genelde.
Her şeyin bir oluru var, işin bokunu çıkartmaya gerek yok. Ben standart egzos iyidir yada kötüdür demiyorum, ister yapın ister yapmayın ama her şeyin bir oluru var.
Tamamen benim şahsi görüşümdur, bana göre bir r25 in egzozunu değiştirmek bana göre gereksizdir, ama bir mt 07 nin egzozu degistirilebilir. Bazı R25 sahipleri bana kizabilir, sorun değil. Neden gereksiz, motor hacmi ve kapasitesi belli olan bir motosikletin egzosunu değiştirmek bana göre tamamen kendi kendini tatmin etmeye benziyor. Piyasada hergün gördüğümüz, bas bas bağıran ama gitmeyen şahinler buna en güzel örnek. ( şahin örneği vermekle r25 yavaş yada gitmiyor demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın, r25 kullandım ve motosiklet virusunun bana buluşmasına yol açmış çok iyi bir motosiklet ). Ama mt 07 de kullandim. O güçte ve performansta bir motor için orijinal egzos bana göre değiştirilmeli ( bas bas bağıran bir egzosu kastetmiyorum tabi)
Kendinize iyi bakın, kalın sağlıcakla, güvenli sürün.