eksoz sesı benım hosuma gıdıyor gumbur gumbur hos oluyor motora beygır falan ekleme olayı hıkaye tabıkıde ama sunu soylemek de gerek eksoz takılan bı motor 4 sılındırler ıcın soylım ozellıkle gelırken arabadakı ınsanlar bı ne gelıyor dıye etrafına bakıyor adam onume kırınca eksozu otunce korkuyor yol acıyor fark ettıyor cıdden
Şöyle bir güvenlik sorunu var aşırı gürültülü ekzosun:
Mesela ben arabayla trafikte denk gelirsem taciz edebilirim. Etrafına saygı duymayana saygı duymam çünkü. "gürültüyü duyunca korkup önümden çekilecekler" diye beklerken kendinizi yerde bulabilirsiniz mesela...
Not: Aracı tahmin edene bir sıkımlık diş macunu hediye.
Trafikte hergün onlarca barzo zaten o sislerle geziyor(bu salaklar aynı zamanda sisli havada sis farını açmaz), bırak sen motorunla gözümü al biraz ne olacak en azından hayatını koruyorsun. e46 kasalar, 106 lar falan zaten bangır bangır egzozla geziyor, sen tak egzozu en azından geldiğini duyayım. En fazla 5 sn gürültüsünü çekiyorum, arabada açarım müziğin sesini gider.
O ayni eksoz gecenin veya sabahin korunde mahallede sakinlesmiyor ama, sorun orada...
Bu arada fotograftaki durumda bile fari gorunur motosikletin... Zaten fari kapatmak mumkun degil.
egzozun motora bir zarari yoktur (gaz gelip heryerde kesiciyle gezerseniz o ayrı ), aksine motora bir miktar yarari vardir egzoz gazinin rahat ve hızli cikmasi sayesinde , motor icerisinde egzoz gazi kalmaz bir miktar geri basınc dusüsu yasanir buda alt devirleri biraz cansizlastirir ama ust devirler canlanir egzozlar araclar icin kısıtlayıcı bir seydir ve sıcak egzoz gazi daha zor gectigi icin daha fazla hararete sebebiyet verir,egzoz gazinin rahat cıkması ile bu durum minimuma indirgenir ayrica egzoz ile buyuk miktarlarda güc alinmasada bir miktar güc alinir özellikle yüksek cc spor motosikletlerde egzoz ciddi performans artisi saglayabilir.
2 yıl istanbulda motosiklet kullandım 1 senedir de araç kullanıyorum. Olabildiğince yol veriyorum motosikletlere. Ancak bazen öyle durum geliyor ki gerçekten fark edilmiyor. O motora hem egzoz takın, hem çakar takın ne olur. Sırf bu yüzden aşağıdaki fotoğrafı çekmiştim. Özellikle yağmurlu havalarda gerçekten çevreye çok hakim olamıyoruz. Fıldır fıldır dönüyor gözlerim yine de takip edemiyorum bazen. Kaldı ki aşağıda fotoda hava karanlık değil, arkadaki sisleri gözüme sokmamış yada merceksiz xenonla aynalarıma tecavüz etmiyor.
Trafikte hergün onlarca barzo zaten o sislerle geziyor(bu salaklar aynı zamanda sisli havada sis farını açmaz), bırak sen motorunla gözümü al biraz ne olacak en azından hayatını koruyorsun. e46 kasalar, 106 lar falan zaten bangır bangır egzozla geziyor, sen tak egzozu en azından geldiğini duyayım. En fazla 5 sn gürültüsünü çekiyorum, arabada açarım müziğin sesini gider.
Arkadan 600rr geliyor 10 araba önceden adamın gelişini fark ediyorum ona göre pozisyon alıyorum. Yağmurlu havada sağ tarafımda scooter bitiyor, adam kör noktadan yaklaşmış. Geldiğinizi bir şekilde bildirin arabalara.
http://i.hizliresim.com/DP8r8m.jpg
Not: Aracı tahmin edene bir sıkımlık diş macunu hediye.
Nissan Qashqai muhtemelen 2012-2013 model tekna olabilir. Renk üzüm siyahı. 40-50 bin km civarı olmalı. Birde benzinli 1.6.
Hocam korkuyorum.. Rengi geçtim jant bile görünmüyor. Kendi arabamı bu kadar bilmiyorum ben :silent:
2013 Qashqai Tekna(cam tavansız) Üzüm siyahı 1.6 benzin cvt.. Bir tek km 26 binde.. Hadi herşey tamam benzinle dizel arasında fark falan mı var? Yada gerçek hayattan falan mı tanıyorsunuz beni tırstım biraz :cherry:
Yok hocam tanımıyorum korkma �� havalandırma kanalları, kapı kolu, ayna qashqai olduğunu belli ediyor. 2014 sonrası ueni kasa dolayısıyla 2012-2013 olmalı. Aynadan renk belli oluyor, ya siyah ki pek alanı görmedim yada üzüm siyahı olacaktı ki en güzel rengi bu. Kapı kolunda pek soyulma yok çok az var. Dolayısıyla km düşük. Az kullanılıyorsa dizele para vermek saçma olurdu. Yılda 10-12 bin yapsa yaklaşık 40-50 bin km ki bunda yanıldım, CVT DE diyecektim ama az km yapıyorsan otomatik almazsınız diye düşündüm. Bende de aynısı var 2012 ama 100bini devirdim. Selamlar ��