bilinçsiz deneyimsiz motorcu ne kullanırsa kullansın değişmez racıng enduro scooter vs... racıngciler diye ayırmamak lazım bilinçli kullanıcılar ve kask kafalılar diye ayırmak lazım
demokratik bir ülkede yaşadığımızı belirterek herkes seçiminde özgürdür diyesim var aslında..
ama burda da ''kötü örnek olma'' adı altında başka bir soru işareti doğuyor malesef..
evet demokratik bir ülkedeyiz özgürüz kast takmadan motorda sürülür kimse karışamaz haklısın ama düşüp kırınca bir yerini sızlanmayacaksın önce güvenlik sonra dikkat sadece kaskta degil motorun km si 300 ya kendi hayatını risk e atmak hariç başkalarının hayatınıda tehlikeye atmak demokratik ülkede bu şekilde oluyor degişik bir tartışma konusu çıkıyor kask takma olayından şehir içinde hız olayına döner bu iş![]()
levent abicim..Evet Damla ben bunu söylüyorum. Özellikle "racing" leri hedef almam bu yüzden !
Yoksa ufak motorlarla ve scooterlar ile bir sürü kasksız adam var. Ama bunlar kötü örnek oluyor.
Düşünsenize bu sıcakta tam kaskı ile bunalan 18 yaşındaki scooter sürücüsü bunlardan birini görüp de "Yahu bu adam koskoca motor kullanıyor, kask yok ben niye takiyim ki ? Demekki o kadar da şart bişey değil, zaten o adam o motorla kasksız dolaşırken benim bu küçücük motorda kask takmam komik oluyor" diye düşünmez mi ?
kafasız adam niye kask taksın ki???
önce olabilcekleri düşünmesi lazım kask takçak kişinin..
bi motorcu vardır bi de motorcu gibi görünmeye çalışan insanlar lütfen bu insanlardan olmayalım zaten inandığım kadarıyla aramızda kendini taş kafalı sanan yada kafasızlar yoktur!!!
levent abicim..
aslında bu gibi durumları örnek alanları da düşünmek ve bunu tartışmak da bir noktada saçma gibi..
bu mantalitedeki bir şahıs motosiklet kullanmasın zaten..
bunun eğitimle alakalı bir durum olduğunu da düşünmüyorum..
motosiklet kullanabiliyorsa ,en basiti kask takmadan başına neler gelebileceğini de tahmin edebilecek kadar zekidir tahminimce..
Düşünsenize bu sıcakta tam kaskı ile bunalan 18 yaşındaki scooter sürücüsü bunlardan birini görüp de "Yahu bu adam koskoca motor kullanıyor, kask yok ben niye takiyim ki ? Demekki o kadar da şart bişey değil, zaten o adam o motorla kasksız dolaşırken benim bu küçücük motorda kask takmam komik oluyor" diye düşünmez mi ?
Hatta sport kullanıyorsanız evde bile kask takın yani o derece