Racing Motor Sürerken Kask Takmaya Gerek Yok mu ?

Bu işi yapanlarda "cahil cesareti" olsa gerek. Yoksa aklı başında bir insan neden kasksız motora binsin ?

geçen gün işkembecide yemek için yarım kelle söyledim. geldi. tabakta bir miktar beyin de vardı tabiki. ona bakınca kasksız motora binan insanlar geldi aklıma. eminim ciddi bir kazada, sürücü kasksız olsa aynı manzara ile karşılaşırdım. Kasksız binmek tamamen cahil cesareti. Benim şu an motorum yok. ama haftaya kask alıyorum. ilgililere duyurulur. :bounce:

kask geçen sene ilk başladığımda bende takmıyordum yalan değil ama virajda biz beklerken kırmızı yanıyodu ve yanımdaki salak geçti araba ile, gelen motora yeşil yanmasına rağmen ve motorlu hiç beklemediği için arabaya çarptı ve düştü adama bişey olmadı ciddi anlamda ama suratındaki çizikleri görseydiniz. O günden sonra kaskımı hiç çıkarmam ve jawanın dediği gibi burda banada acayip bakıyolar bazıları altında scooter var racing yok diye dalga geçiyor ama ben genede çıkarmam o olayı gördükten sonra.
bazen takmıyoda değilim ama kısa mesafelerde yani çok yakın gidip dönüceğim mesafeler market filan gibi 100-200m. takmam lazım ama bazen oluyo işte
ve kaza olayını bırakın en kötüsü önden gelen küçük taşlar yada sinekler kask yokken çarpsa o panikle kaza bile yaparsınız
KASKIMIZI TAKALIM LÜTFEN :bounce:

kask takma konusuna bir aciklik getireyim,racing kullananlar genellikle yarim acik veya kasket gibi kasklar alamiyorlar cunku altimizdaki motorlar hiz makineleri ve herhangi bir kaza durumunda bu kasklar tam koruma saglamiyor.Bunun disinda o tur kasklari takamadigimiz icin,taktigimiz tam korumali kapali kasklar yaz aylarinda sicak oluyor ve insani cok terletiyor ve bunaltiyor,bunun sonucunda mesela sahil kenarinda veya bagdat caddesinde aksam ustu veya oglen vakti gezintiye cikarken genellikle kaski takmaktansa kolumuzda veya arka oturma yerinde muhafaza etmeyi tercih ediyoruz,ama sadece gezerken yani hiz yapilmiyor veya yogun trafige cikilmiyor,turlarken cok sicak oldugundan bu sekilde muhafaza ediyoruz,ha birde sactaki jolenin bozulma olayi var tabi:) ona hic girmiyorum,ama e-5 , tem veya normal yollari kullanirken kasklari her zaman kullaniriz fakat gezme veya bazi kisilerin PIYASA tabiriyle:) turladigimiz yerlerde kasklari takmamayi tercih edioruz. Saydigim bu sebeplerden dolayi,kask takmamak isimize geliyor.haa dogru birseymi? tartisilir ama rahat oldugu kesin! Ama sehir ici trafikte veya otobanda takmak sart,takmayan kendine aptallik yapar...

bide şöle bi durum olabilir rüzgarı daha iyi hissedip egzostun çığlıklarını daha net duyup bünyedeki adrenalin artışını zıplatmak

:bounce:

:farao: bir de konunun acilis seklini kiniyorum,bu racingciler neden kask takmiyor fln filan, yani aynen demissinki bu racingciler kendini bi .ok mu zannediyor gibi bir baslik olmus tesuuflerimi bildiririm... :) racing motor surerken kask takmaya gerek yok mu? yani bumudur soru bunu bilmiomusun da soruosun,eger bilmiosan solim racing motor kullanirken aksine EN GEREKLI AKSESUAR kasktir cunku racing makineler yeryuzundeki en hizli aletlerdir,mutlak ve mutlak suretle tam koruma (kask,mont,eldiven vs...) gerektirir ama dedigim gibi saydigim sebeplerden dolayi sahil kenarinda turlarken takilmiyor bu da gayet normal benim fikrimce...lutfen arkadaslar racingcileri bole topluma zarar insanlar gibi tanitmayalim lutfennn :bounce:

Normal şartlarda bu düzeydeki bir yazıya cevap vermem, ancak açtığım başlıkta ne demek istediğime dair yanlış ifadeler kullanıldığından açıklık getirmek istedim:

1) Ben ne demek istersem, kendimi ifade edebilcek kadar türkçe bilgisine sahibim. Hiçbir şekilde senin anladığını değil, orada ne kadar yazdıysam o kadarını demek istedim. Lütfen bu başlıkta yazdığım tüm yazıları oku ve kendi yazdıklarınla karşılaştır. Üslub ve türkçe kullanımı ile ilgili farkları anlayabilirsen ne demek istediğimi de anlamış olursun.
2) Bu başlık altındaki temel fikirlerden bir tanesi de motora yeni başlayanlara ve genç motor kullanıcılarına kötü örnek olmak ile ilgili idi, meteorolojik olaylar ile bir alakası yok bu konunun...
3) benim veya bu başlık altında yazı yazan diğer arkadaşların "racingcileri" topluma kötü göstermek gibi bir amacımız olamaz, ancak bunu bir de bu kötü gösterme işini kendileri yapan bazı racing motor kullanıcılarına anlat istersen....
4) Adı üstünde burası bir Forum. Burada "düzeyli" bir biçimde fikirler ve görüşler paylaşılıyor. Bak sen de kendi görüşünü ne güzel belirtmiştin ilk yazında, keşke ikincisini hiç yazmasaydın.....
Kazasız günler dileğiyle.....

ya birisi giymiyor ölecek kafayı yaracaktan ziyade topluma ve insanlara örnek olma durumu...yani olay sadece kendine zarar vermek değil, diğer motorcuların imajını zedelemek, toplumda motorculara serseri ve cahil genç gözüyle bakılmasına neden olmak, ayrıca herhangi bir kaza yada tehlike anında tedbirsizlikten dolayı olmayacak sonuçlar doğmasına sebep olarak başkalarına da zarar vermek..
bi de bu ülkede yaşıyorsanız, bana yeşil yandı, yok burası yaya geçidi , amanın geçiş hakkı bende diye kurallara uyarak gözü kapalı hareket etmemek lazım.. hep uyanık olmalıyız..herkese saygılar..

cnm benim sen niye böyle asabiyet yaptın,bak ben butun konusmalarımın yanına güleryüz koymuşum,sana kızmak veya aleyhine konuşmak gibi bi niyetim olmadi ki gereksiz açıklamalara girmişiz :) ben sadece sordugun bu olayı acıklamak istedim,ayrıca hem sorma seklının yanlıs oldugunu belırttım, hem de güleryüz koyarak yani espri mahiyetinde racıngcılerın kendını bırsey sanmadıgını soyledim, yani bir nevi şaka yaptım sana teesüflerimi bildiririm derken bak yanınada güleryüz koymuşum...Cnm kardeşim benim,bak yanına goz kırpan yakışıklı bi ikon bile koymuşum racingcileri kötü tanıtmayalım derken ;) espri bunlar takılma durma üstünde öpüyorum seni gözlerinden :) kırmayalım birbirimizi dimi? üslubumda bir yanlış anlaşılma olduysa ozur dilerim cnm kardeşim benim...

O kadar da asabiyet yapmadım, sadece söylemediğim ve ima da etmediğim bir düşünceyi sahiplenmek istemedim. Ne de olsa birçok racing kullanan arkadaşlarım var, bir de tabii sen dahil bu forumdakiler.
Tabii benim cevabım yazılı olanlara karşılıktı, şimdi de "smiley"lere bir karşılık vereyim ve bu konuyu tatlı bir biçimde kapatalım.
:rendeer:

AteSh : birşeyi merak ettim. şehiriçi, tem ve e-5 te takIyoruz. Yoğun trafiğe kasksız çıkmıyoruz demişsin. Daha ilginç olan ise Bağdat Caddesi ve sahil yolunda turlarken takmıyoruz kaskı demişsin. Bağdat caddesi ve sahil yolu bu şehir içi ve yoğun kavramına girmiyorsa Türkiye'nin neresideki bir yol giriyor "yoğun yol" kavramIna ?

Simdi oncelikle sunu soyleyim ben takmiyorum sahsen bir kac arkadasimla, diger racingci arkadaslari bir genelleme yapip zan altinda birakmayalim. Benim trafikten kastim ise, sahil yolunda genellikle kafelerin onune cekip devamli turladigimizdan ve sik sik oturup kalktigimizdan ve bunu surekli yaptigimizdan ikidebir giyip-cikarmak yorucu ve ayrica yaz aylari sicaklarda terletici oluyor. Turlamak; benim tabirimle yawas bir hizda gezmek yani 20-30 km yi gecmez,sahil seridinde de trafik yogun olabilir ama akici degildir,ozellikle fenerbahce-kalamis tarafinda...Yani 500-600 metre yol icin kask takmaya gerek duymuyoruz ama bunu uzatmanizin bi manasini cozemedim,ben sadece neden kask takilmiyor buna aciklik getirdim.Dogru veya yanlis,herkezin kendine gore dogrulari yanlislari vardir.Ben sadece racing motorculari genellikle neden kasksiz gordugunuze (ozellikle cadde ve sahil kenarinda) aciklik getirdim. En azindan kendi acimizdan bizim sebeplerimiz bunlar...

Kusura bakma ama açıklaman hoşuma gitmedi. Bence hiç yapmasaydIn keşke. Senin için doğru olduğunu düşündüğün şeyler diğer insanlara zarar verebilecek tavsiyeler gibi algılanabilir. Bugüne kadar forumda okudukları doğrultusunda kask takmaya kararlı olan bazı insanlar senin söylediklerinden sonra "bende öyle mi yapsam acaba" diye düşünmeye başlarsa hiç hoş olmaz. İnsanın düşündüklerini paylaşması güzeldir ama bunu yanlış anlayabilecek insanlar olabileceğini bilmeli ve sorumlu hareket etmelidir diye düşünüyorum.

Ben yeterince sorumluyum sen takma kafani,aciklamam da hosuna gitmemis olabilir kimseye aciklama begendirecek durumda degiliz,bir soru sordular neden boyle yapiyorlar diye bizde cevapladik. Senden ogrenecek degilim sorumluluk sahibi olmayi.Herkez dusundugunu uygulamakta ozgurdur,kimse aptal degil.Isteyen kaskini takar isteyen takmaz, sen bence benim yazdiklarimi iyi okumamisin dostum,bi don bi daha oku istersen. ----> "racing motor surerken kask takmaya gerek yok mu? yani bumudur soru bunu bilmiomusun da soruosun,eger bilmiosan solim racing motor kullanirken aksine EN GEREKLI AKSESUAR kasktir cunku racing makineler yeryuzundeki en hizli aletlerdir,mutlak ve mutlak suretle tam koruma (kask,mont,eldiven vs...) gerektirir ama dedigim gibi saydigim sebeplerden dolayi sahil kenarinda turlarken takilmiyor" Bak burda ne yazmisim sevgili kardesim,anlayamiyorsan tekrar aciklayim : demisim ki her racing motor kullanicisi mutlak suretle kask takmalidir,ama aramizda su su sebeplerden dolayi takmayanlar da vardir! Iyi oku bundan sonra bi konuya cevap yazmadan once, Sen polimik yaratmak istiyorsan onu burda degil baska bir alanda yap,saygilar...

sen beni yanlış anlamışsın ancak uzatma gereği duymuyorum. Peki dediğin gibi olsun. birşey demiyorum.

Racing kulanan arkadaşların pek çoğu gerçekten kask takmıyorlar. Çünkü ne kadar yakışıklı olduklarını göstermek istiyorlar. Hadi bu kendi bilecekleri iş. Her koyun kendi bacağından asılır. Kask takmıyorlar ama kendileri mont giymişken arkaya askılı bluzlu kasksız kızları karpuz gibi bindiriyorlar. Zavallı kızların hiçbir motor bilgisi yok, sanırım akılları da yok.

:flower: muahahaahahah KARPUZ gibi ASKILI BLÜZLÜ KIZ maauahahahaha :thumleft: bunu tuttum,bundan sonra yakışıklılığımı gosterip bende karpuz atcam arkaya ;) bi de onun da taktiğini sölim,arkaya karpuz atarken karpuzu iyi seçiceksin,elleyip seçilmez yalnız. Kız oturunca,öyle bir beli olucakki,arkada olan araba bakayım derken kaza yapacak.Belde dövme şart,kızda tanga şart ve tanganın bele sarılırken eğilme kısmında kottan bır kısmının cıkarak gozukmesı ve mılletı dumur etmesi şart,onun dışında kızın güzelliğinin ve boyunun gösterilmesi bakımından kızın kask takmaması caizdir :) daha sonra o kızın da evinize sizinle gelip bir kahve içmesi de şarttır,farzdır ve yine caiz olmakla beraber motorun yorgunluğunu atma açısından da güzel bir meşgaledir:)

Bu konuyu tekrar gündeme taşımak istiyorum.

Geçen yıl, tartışma sürüp giderken bir ara sulanmıştı...

Bakalım bu yıl yeni fikirler varmı ?

Prometheus 'un koyduğu kaska hasta oldum ben :joker:

Yerinde olsam kesin ondan alırdım, anladığım kadarıyla cruiserın da var :mrgreen: Bu arada kaskız motorcu olmaz olmamalı, ben ister cruiser olsun, ister racing olsun her motorda kask takılmalı derim. Zaten yakışıyorda. Motorun sürücüsü tam ekipman olunca motorun bir parçası gibi oluyor ve bir bütün oluşturuyorlar, bana kalırsa güzelliği o zaman çıkıyor. Ama Bağdat Caddesindeki hatunlar ne der bilemem tabiî. :p

hAKLISIN ARKADASIM..FUL EKİP OLDUGUNDA COK DİKKAT CEKIO ZATEN.. bIRAK DA BAGDATTAKILER BAKMASINLAR VARSINLAR... SEN O ŞEKİLDE ZATEN KARIZMASIN VE O ŞEKİLDEYKENDE MUTLAKA BİR SEVGİLİN VARDIR :queen: :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar