Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
16 Ara 2015
Mesajlar
185
hamza kardeşim eğer marş basarken göstergedeki ışıklar titreyip soluklaşıyorsa akün bitmiş demektir.aküyü bir şarj ettir ilk önce 3 hafta pekde kısa sayılmaz,aküde eskiyse bitmiş olabilir.rölantide çalıştırmayla akü şarj olmuyor.en az 5bin devir falan görmesi lazım.

Azizim aküyü yeni şarj ettim, motor zaten çalışıyordu, birkaç tur attım sonra geldim rölantide çalışırken stop etti ve bidaha çalışmadı... Marş motoru çalışıyor ama motor marş almıyor bir türlü... Enjeksiyon yada bujilerde sıkıntı vardır sanıyorum ama başka sebebi olabilir mi?
 
Katılım
17 Nis 2014
Mesajlar
19
kesinlikle HAYIR.sıkıntı çıkarmayan tek yer orasıdır.bazen duyuyorum enjeksiyonu temizlediler ayar yaptılar diye çok gülüyorum.en çok sıkıntı çıkaran yerler neresi dersen ilk önce ayaklık müşürü hemen iptal edin.sonra arka fren müşürü arka freni kullandığında fren lamban yanmaz.sonra rölanti sensörü ve 2014 lerde tps sensörü.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------



hamza kardeşim eğer marş basarken göstergedeki ışıklar titreyip soluklaşıyorsa akün bitmiş demektir.aküyü bir şarj ettir ilk önce 3 hafta pekde kısa sayılmaz,aküde eskiyse bitmiş olabilir.rölantide çalıştırmayla akü şarj olmuyor.en az 5bin devir falan görmesi lazım.

yorumlarınız için çok teşekkür ederim yaptığım araştırmalara göre 2011 model alıcam 2011 model için bir bilginiz var mı sıkıntıları ile ilgili yada başka yorumlarınız
 
Katılım
6 Mar 2011
Mesajlar
2,592
yorumlarınız için çok teşekkür ederim yaptığım araştırmalara göre 2011 model alıcam 2011 model için bir bilginiz var mı sıkıntıları ile ilgili yada başka yorumlarınız

Bi farkı yok hepsi aynı.
Motorun bahsedilen parçaları mikuni, denso, siemens,bosch, delphi gibi alman ve japon 1.sınıf marka parçalar.

Paranın yettiği en yeni modeli al.
 
Katılım
25 Ara 2014
Mesajlar
45
El yapımı plakalıkla ilgilenenler, kendi plakalığını yapmak isteyenler forumda ki kendin yap (DIY) bölümüne bakabilirler arkadaşlar :D
 
Katılım
29 Ocak 2016
Mesajlar
2
Arkadaşlar öncelikle merhabalar aranıza katılmayı düşünüyorum 2013 model 895 km de neredeyse 0 bir gt250r buldum ankara da ancak ben izmir de yaşıyorum ve çalıştığım için ankara ya gelmem zor bu yuzden ankara da benim için motoru kontrol edebilecek biri var midir arkadaş hiçbir sıkıntısı olmadığını söylüyor ancak piyasanın çok altına satıyor motoru bu yuzden kafamda soru işaretleri oluştu kaziklanmak istemiyorum, daha önce sitede bu şekilde bi işlem yapan oldu mu ? İlgilenirseniz sevinirim iyi gunler.
 
Katılım
29 Ocak 2016
Mesajlar
2
Arkadaşlar yokmu yardımcı olabilecek kimse en azından ankarada hangi ustaya göturebiliriz motoru bu konuda yardımcı olun
 
Katılım
4 May 2010
Mesajlar
3,235
Zaman sıkıntım olmasa ben yardımcı olurdum fakat çalışma saatlerim ne yazık ki çok ters. Emek'te 4.44 motor var, orası işini profesyonel yapar. Eski Hyosung servisiydi, şuan tamamen Bajaj'a döndü fakat ustaları Hyosung konusunda bilgilidir. Başka fikir almak için Ankara MT'ye yazsanız daha iyi olur.
 
Katılım
16 Ara 2015
Mesajlar
185
Cümleten merhabalar. Bu akşam, neredeyse bir aydır yatan motorumu bir çalıştırayım dedim. Aküyü taktım temizledim marşa bastım fakat akü zayıflamış galiba, takviye ile çalıştırdım. Biraz ısınsın kendine gelsin, akü de dolsun diye 15-20 dakika rölantide bekledikten sonra kaskımı takıp atladım motora, fakat bacaklarımda normalden fazla bir sıcaklık hissettim. Hatta o kadar ısındı ki, motordan hafifçe belli belirsiz buhar çıkmaya başladı, hemen indim noluyor diye bakınırken motor bi iki tekledi, rölantisi düştü ve stop etti... Tekrar gaz verince akü çok zayıfmış gibi biraz zorladı ama çalışmadı. Radyatöre bakayım dedim, dokunulmuyor bile, bayağı fazla ısınmış. Motor soğuyunca tekrar düzgün marş basmaya başladı ama açıkçası tırstım çalıştırmadım :mrgreen:
Sorun ne olabilir yardımcı olabilecek, fikri olan var mı? Bir abimiz bujilerde sıkıntı varsa motor hızlı ve fazla ısınabilir, bir kontrol et dedi, başka önerisi olan varsa yardım kabul edilir :p
 
Katılım
16 Eyl 2015
Mesajlar
699
Ön dişli sökülmüş haldeyken gaz verince ön dişli milinin oradan yağ kaçırması normalmidir ve orada keçe varmı ben göremedim?
 
Katılım
17 Nis 2012
Mesajlar
3,160

replika sahte değil mi bunlar? türkiyede yapıyolar egzosu üzerine sticker..

merhaba bişey sormak istiyorumda egzozu sele altına almak istesek alabılırmıyız ve acaba muayeneden gecermıki ?

ne yaptın bu konuyu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

egzosumu söktüm ne yapsam acaba? orjinalinin içinimi boşalttırsam? yoksa başka bir egzos mu alıp kaynattırsam? nasıl daha güzel ses çıkar naked için
 
Katılım
17 Nis 2012
Mesajlar
3,160
arkadaşlar benim motorun direksiyon kilidi bozulmuş sanırım ya biri çalışcak o yüzden kırdı yada kendi kendine oldu bilmiyorum, kilidi değiiştirsem o da değişmiş düzelmiş olur mu? yani direksiyon kilidini kitlesem bile direksiyon aynen devam dönüyo

abicim yok str lerde direksiyon kilidi %80 ninde bozuk :D adamlar yanlış yere kaynatmıslar kilidi :D delir 2 cm 3 cm önde onu ancak makkapla yandan yandan yedirmen gerek ancak öle oturur ben ugrasmamıstım

vasco adaşım bendede st var direksiyon kilidi çalışıyor .ama ilkay ın dedigi gibi tam sol yapınca takılabiliyor. tam sol yapmadan geçiyor ama dedigin gibi biraz sıkıntı var o konuda.birde bu s&t lerde durumşu galiba 2008 eylül ayına kadar satılanları aslında hyosung enjeksiyonlu modeli gösterge paneli siyah eski tip olan zaten ön paneldeki bütün s&t kanuni yazılar yapıştırma.far,egsoz ,ayna ve her neresinde hyosung yazısı varsa taşlamışlar.yani bendeki öyle sado hayırlı olsun kardeşim

evet biraz zor ama racing makinelerin hepsi zor.turu fazla yok .benim direksiyon kilidi çok rahat.2009 ların devir saati harbiden çok iyiii.

ağır olmazmı yerinden kalkmıyo melet birde boş bi anın da yakalanırsan makineyi yere yatırmadan tutmak için epey bi güç harcıyosun

ağır valla doğru ama o kadarda manevrası kötü değil. dün mesela benzin az biter miter korkusuyla ara sokaklardan gittim zaten tek araç geçebilen yollara bide kenarlara park etmişler, bayır aşağıya karşıdanda araba geliyodu ama düşük hızda elim hafif ön frende çok rahat aralardan sıyrıldım. bu arada ön fren daha önce kullandığım motorlara oranlar çok süper ya sanki frenle doğmuşum elim o kadar alıştı valla:).

birazdan dükkana inince video tarzı birşey çekerim sesini. zaten gene yağmur yağıyor burda...:(:(..


tek sorunu var şuan motoru dükkana sokana akdar anamız ağladı valla burda çocuklarla. la çalışmıyorken amma ağır çekiyor ya, dükkana bi rampa yapıp gazlayıp girmem lazım bundan böyle


dükkanda park ederken bi an nerdeyse elimden kaçırıyordum ecel terleri döktüm terse düşmek üzereydi işte ozman anladım ne kadar ağırmış:)

az önce denedim direksiyon kilidini. anahtarı biraz aşağıya bastırıp(kontak bastırmak için dizayn edilmiş gibi duruyor, dişliye geçiyo gibi çıt ediyo) sola çevirince kilitleniyor.
saglam_us un dediği yağı hiç yok olayını şimdi anladım. motorda yağ var ama çalıştırınca yağ göstergesinde hiç yağ kalmıyo, az yağ var demekki motorun içinde. en yakın bpden castrol 1 4t 10w40 alacağım. uygunmudur?

çözmüşsün işte işi zaten hangi direksiyon kilidinde bastırmadan kilitliyorsunki :mrgreen:

Arkadaşlar pek nakitim olmadığı için st kanuni 250 r almayı düşündüm taksitle ancak makinada ses sorunu var,250 lik bir makinadan 600 lük sesi tabiki beklenmez ama görünüş olarak sorunsuz olan bu motorun tek eksiği ses:) Biraz daha nakit sağlayınca ikinci el Cbr 600 rr yada f almayı düşünüyorum.Sabredemez isem 250r çekerim sıfırından.

250r'nin tiger,devil gibi performasn egzozu ile çekilmiş video varmı elinizde? Ses nasıl merak ediyorum.Orjinalinde pek iş yok.


---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------

abicim yok str lerde direksiyon kilidi %80 ninde bozuk :D adamlar yanlış yere kaynatmıslar kilidi :D delir 2 cm 3 cm önde onu ancak makkapla yandan yandan yedirmen gerek ancak öle oturur ben ugrasmamıstım

benim disk kilininide sanırım bir tarafındaki vidası düşmüş öbür tarafıda gevşemiş tam
 
Katılım
18 Haz 2014
Mesajlar
109
Arkadaşlar kısmetse yarın 2. el Gt250r alıyorum. Satışı üzerime almadan önce, özellikle bakmam incelemem gereken ayrıntıları yazarmısınız? Nelere dikkat etmeliyim.
 
Katılım
9 Mar 2015
Mesajlar
251
Arkadaslar motoru almak istiyorum fakat galiba artik sifir satan yer yok? Malum sitede kanuni bolumunden kaldirilmis. Sitesindede yok?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst