Yamaha Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ve sorun çözülmüş oldu.Günlerdir aradığım problem ve sorun buymuş meğerse bir temassızlık söz konusu.Bu işlemden sonra 200 den aşşağıya düşmedim ne bir tekleme ne de başka bişey :)Buna kalıcı bir çözüm nasıl yapabilirim sıfır mı almam gerek bu parçayı yoksa söküp lehim yerlerine bakayımmı sokeetlerine.Parçanın sıfırı 225 tl

herşeyde hayır vardır, motorun yapılması gereken bakımlarını yapmış oldunuz :)

killswitch fz6 larda genelde bozulur. henüz benimki bozulmadı ama bekliyorum bakalım.

Düğmenin içini açın, içinde küçücük dikdörtgen bir metal parça var. onun aşınması yüzünden temazsızlık yapıyor. O parçayı ters çevirip diğer yüzünü kullanacak şekilde takarsanız herşey çözülür... :) sağ kütüğün yenisi pahalı, o düğme de gerekli. ya yenisini almak lazım ya da tamir etmek lazım, yerinizde olsam kesinlikle devre dışı bırakmam.

fotoğraflar için teşekkürler, ben de arada benzin pompasını sökeyim diyorum ama contası kaçırırsa naparım diyip vazgeçiyorum.

bu arada bujilerden gördüğüm kadarıyla üst kapaktan buji yuvalarına yağ kaçağı var, kapağın açılıp contanın düzeltilmesi lazım. bir de buji pipolarının tam oturmadığını farkettim, su vb girmiş buji deliklerine ki o buji gövdeleri öyle korozyon yapmış. B. pipolarının lastiklerinin üst kapak ile tam öpüştüğünden emin olmak lazım :)

Bu sorunun tıpa tıp aynısını bende dün yaşadım, arkadaşlar ile tuzla gittik ve yolda bir kaç defa buna benzer kesiklik yaptı.

Aha sıçtık dedim!!!

Sonra sorunun açma kapama şalterinden kaynaklandığını buldum akşam foruma yazacaktım ki arızan bulunmuş ve nedeni de aynısıymış:)

Ben motosikleti satın aldığımda önceki sahibi, şalterde ki iki kabloyu direk bağlamıştı. Demek ki onunda başına geldi ki kısa yoldan kalıcı çözüm buldu:)

Geçmiş olsun hepimize...

wol

Arizanin bulunmasina sevindim. Aslinda bu kirmizi dugme kronik bir sorun. Yabanci forumlarda cok oluyor bu ariza, ama sizin motorun belirtilerinden anlamak zor oldu. Acip kontaklari temizlemeyi deneyebilirsiniz, duz kontak yapip dugmeyi iptal etmeyi de deneybilirsiniz. O da olmadi yenisini alin gitsin.

Fotograflar ve bilgilendirme icin tesekkurler. Ise yarar seyler.

Düz kontak olayını düşündüm evet ama bi açıp bakıcam yapabilirsem yapıcam yoksa parça gelene kadar düz kontak daha sonra yenisini almayı düşünüyorum tabi ki :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:25 ----------

herşeyde hayır vardır, motorun yapılması gereken bakımlarını yapmış oldunuz :)

killswitch fz6 larda genelde bozulur. henüz benimki bozulmadı ama bekliyorum bakalım.

Düğmenin içini açın, içinde küçücük dikdörtgen bir metal parça var. onun aşınması yüzünden temazsızlık yapıyor. O parçayı ters çevirip diğer yüzünü kullanacak şekilde takarsanız herşey çözülür... :) sağ kütüğün yenisi pahalı, o düğme de gerekli. ya yenisini almak lazım ya da tamir etmek lazım, yerinizde olsam kesinlikle devre dışı bırakmam.

fotoğraflar için teşekkürler, ben de arada benzin pompasını sökeyim diyorum ama contası kaçırırsa naparım diyip vazgeçiyorum.

bu arada bujilerden gördüğüm kadarıyla üst kapaktan buji yuvalarına yağ kaçağı var, kapağın açılıp contanın düzeltilmesi lazım. bir de buji pipolarının tam oturmadığını farkettim, su vb girmiş buji deliklerine ki o buji gövdeleri öyle korozyon yapmış. B. pipolarının lastiklerinin üst kapak ile tam öpüştüğünden emin olmak lazım :)

Devre dışı bırakayım parça siparişi veriyim gelene kadar öyle kullanıyım diyodum.Ama tamir yolunu söylemiş oldunuz :) çok teşekkürler:thumleft:
Benzin pompası söktü evet depoyu yerine koyarken istemsiz bir şekilde benzin baya bi aktı muhtemlen contadandı tekrar söktü tamir etti geri depoyu montaj etti bilmek lazım kesinlikle :)

Tekrardan teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:34 ----------

Bu sorunun tıpa tıp aynısını bende dün yaşadım, arkadaşlar ile tuzla gittik ve yolda bir kaç defa buna benzer kesiklik yaptı.

Aha sıçtık dedim!!!

Sonra sorunun açma kapama şalterinden kaynaklandığını buldum akşam foruma yazacaktım ki arızan bulunmuş ve nedeni de aynısıymış:)

Ben motosikleti satın aldığımda önceki sahibi, şalterde ki iki kabloyu direk bağlamıştı. Demek ki onunda başına geldi ki kısa yoldan kalıcı çözüm buldu:)

Geçmiş olsun hepimize...

Çok pis bir arıza gerçekten nerde olduğunu bulamıyosun çıldırıyosun ondan geçmiş olsun :) ve bunun gibi kronik sorunlar neler var arkadaşlar yazarsanız sevinirim.Tekrardan teşekkürler :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:37 ----------

Arkadaşlar çıldırmak üzereyim az kaldı:pr: sensöre giden lehim kopmuş onu lehimledik tamam dedik arızayı buldum arada ki metal yerleri zımparaladık. Kare parçayı bulamadım dediğiniz. bastık çalıştı usta test sürüşüne çıktı geldi yapmıyor dedi bizim bi arkadaş çıktı geldi sorun yok dedi.

Ben bindim eskisi kadar yok ama yine bi gaz kesiliyor devir düşüyor gaz verince yine açılıyor makina 3-4 bin devirlerde devrimmi düşük acaba anlamadım ya bi değiştirmediğim gaz sensörü kaldı bide beyin!:salut:

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------

DRDVLz.jpg
[/url][/IMG]

Allah Allah ya, halbuki arıza besbelli ortada.Yetkili servis TPS için bir şey dedi mi?

Emme monifoltundaki hava kelebeklerinin pozisyonuna göre yakıt miktarını ayarlıyor. Ucuz bir şey değil ama:farao: Valla kafayı yemekte haklısın, İstanbul da olsaydın eminim işin daha kolay olurdu... Gelme şansın nedir?

Bende de sorun devam ediyor, anahtarın üzerine baskı uygulayınca motor stop ediyor. Yeni anahtar alacağım bende yakında. Ettiğim masraflara bide bu eklensin anasını satayım:jocolor:

wol

Allah Allah ya, halbuki arıza besbelli ortada.Yetkili servis TPS için bir şey dedi mi?

Emme monifoltundaki hava kelebeklerinin pozisyonuna göre yakıt miktarını ayarlıyor. Ucuz bir şey değil ama:farao: Valla kafayı yemekte haklısın, İstanbul da olsaydın eminim işin daha kolay olurdu... Gelme şansın nedir?

Bende de sorun devam ediyor, anahtarın üzerine baskı uygulayınca motor stop ediyor. Yeni anahtar alacağım bende yakında. Ettiğim masraflara bide bu eklensin anasını satayım:jocolor:

Motor soğukken tekleme olmuyor mesela daha sonra 35 derecede başlıyor elektrik aksamı yine diye aklıma geliyor.Serviste TPS için bişey demediler hafta sonu tekrar gidicem makinaya bağlayacaklar Adana da İstanbula gelme şansım yok malesef :salut:

Tps için bugün DADAŞ motoru aradım 345 tl dediler. Sahibinden.com da 160 tl ye var 2. el bilmiyorum ya 1500 tl masraf yaptım halen yapıyorum nerde çıkacak arıza bilmiyorum.

Düz kontak olayını düşündüm evet ama bi açıp bakıcam yapabilirsem yapıcam yoksa parça gelene kadar düz kontak daha sonra yenisini almayı düşünüyorum tabi ki :)

Devre dışı bırakayım parça siparişi veriyim gelene kadar öyle kullanıyım diyodum.Ama tamir yolunu söylemiş oldunuz :) çok teşekkürler:thumleft:
Benzin pompası söktü evet depoyu yerine koyarken istemsiz bir şekilde benzin baya bi aktı muhtemlen contadandı tekrar söktü tamir etti geri depoyu montaj etti bilmek lazım kesinlikle :)

Çok pis bir arıza gerçekten nerde olduğunu bulamıyosun çıldırıyosun ondan geçmiş olsun :) ve bunun gibi kronik sorunlar neler var arkadaşlar yazarsanız sevinirim.Tekrardan teşekkürler :)

Arkadaşlar çıldırmak üzereyim az kaldı:pr: sensöre giden lehim kopmuş onu lehimledik tamam dedik arızayı buldum arada ki metal yerleri zımparaladık. Kare parçayı bulamadım dediğiniz. bastık çalıştı usta test sürüşüne çıktı geldi yapmıyor dedi bizim bi arkadaş çıktı geldi sorun yok dedi.

Ben bindim eskisi kadar yok ama yine bi gaz kesiliyor devir düşüyor gaz verince yine açılıyor makina 3-4 bin devirlerde devrimmi düşük acaba anlamadım ya bi değiştirmediğim gaz sensörü kaldı bide beyin!:salut:

KillSwitch sorunu benim Fazer'ımda da başıma gelmişti , kendim tamir etmiştim. Malesef elimde sadece bir fotoğraf var tamiriyle ilgili ama yeterli bir fotoğraf. Özgür'ün dediği parçayı işaretledim. O parçayı çevirdiğinizde sorun çözülüyor bi 40bin km daha bozulmaz.

Adım 1: KillSwitch i söküp herşeyini dikkatlice dağıtın (Ufak bir yay ve bilye var kaybetmeyin)
Adım 2: İşaretlediğim parçayı ters çevirin
Adım 3: Herşeyi wd40 ile temizleyip kapatın

wol

KillSwitch sorunu benim Fazer'ımda da başıma gelmişti , kendim tamir etmiştim. Malesef elimde sadece bir fotoğraf var tamiriyle ilgili ama yeterli bir fotoğraf. Özgür'ün dediği parçayı işaretledim. O parçayı çevirdiğinizde sorun çözülüyor bi 40bin km daha bozulmaz.

Adım 1: KillSwitch i söküp herşeyini dikkatlice dağıtın (Ufak bir yay ve bilye var kaybetmeyin)
Adım 2: İşaretlediğim parçayı ters çevirin
Adım 3: Herşeyi wd40 ile temizleyip kapatın

[url]http://i.imgur.com/yVsxPGsl.jpg[/url]

BU parçayı zımparalayıp taktık geri yerine sadece ters çevirip dediğinizden kasıt yukarı aşağıya gelecek aşağısı yukarı gelecek şekilde mi olacak .BU metal parça

BU parçayı zımparalayıp taktık geri yerine sadece ters çevirip dediğinizden kasıt yukarı aşağıya gelecek aşağısı yukarı gelecek şekilde mi olacak .BU metal parça

zımparalamak çözüm değil, zaten metal aşınması nedeniyle temassızlık yapıyor...

Evet aşağısı yukarı, yukarısı aşağı gelecek şekilde.

Selamun aleyküm iyi geceler motorsiklet.net sakinleri bi konuda yardımınıza ihtiyacım var mümkünse
Motorum olan fz6 için ön ve arka uygun fiyatlı lastik arıyorum sizin bu konuda bilgili oldugunuzu düşünüyorum yardımcı olacak birisi varmı acaba şimdiden teşekkür ederim

Sorun halen devam etmekte ve ısınıca ortaya çıkmakta :pale:

Selam Wol, var mı gelişme? Az da olsa bir ihtimal; fazerin sağ arka pandizotunun içinde, açısal şalter var. Motosiklet devrildiğinde vs. elektriği kesen emniyet şalteri. Ona da bir baktır. Eğer bozuksa rastgele keser ona aynı hissiyatı verebilir.

İyi bir elektrikçi onu test edebilir.

Aynı sorun bende de var ama benim kisi bas bariz açma kapama şalteri. Üzerinde az basınç yapınca motor stop ediyor kesiyor vs... Dün kaç defa yaptı.

Bu kırmızı düğme sıkıntısını çok duyar olduk..acaba sık kullanmamak mı lazım bu düğmeyi..normal kontaktan stop etmek mi daha sağlıklı yoksa cart diye düğmeden mi..ben hiç kullanmıyorum o düğmeyi..
kazasız belasız sürüşler herkese..

Arkadaşlar merhaba. Eski FZ6 Fazerimden kalma çanta demiri bulunmaktadır. İsteyen arkadaşlar 0532 631 71 24 nolu telden bana ulaşabilirler. Fiyatta yardımcı olunur kargo yapılır.

wol

Selam Wol, var mı gelişme? Az da olsa bir ihtimal; fazerin sağ arka pandizotunun içinde, açısal şalter var. Motosiklet devrildiğinde vs. elektriği kesen emniyet şalteri. Ona da bir baktır. Eğer bozuksa rastgele keser ona aynı hissiyatı verebilir.

İyi bir elektrikçi onu test edebilir.

Aynı sorun bende de var ama benim kisi bas bariz açma kapama şalteri. Üzerinde az basınç yapınca motor stop ediyor kesiyor vs... Dün kaç defa yaptı.

Evet ben de de dediğiniz şalter olayı vardı direk gidonun altından kabloları birleştirdim basit bir yöntemle o tuşu iptal ettim çünki çok hassaslaşmıştı ufak bi tümsekte motoru stop ettiriyordu.Ayak sensörünü swich in altından kabloları birleştirdim.Daha sonra almış olduğum enjektör temizleyici kullandım bitene kadar.

Dün 180 km yol yaptım tekleme gitti hiç bir şey yok motorda şu anda ama ayak sensörü ama stop düğmesi yada temizleyici birinden birinde iyileşti anlamadım :)
Bu arada 68changer sol ve sağ pantinozdaki sigortalar ne kadar ne varsa hepsini söktüm temizledik geri yerine taktık.Belkide ondan iyi oldu şu anda bir sıkıntı yok güzel:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------

Bu kırmızı düğme sıkıntısını çok duyar olduk..acaba sık kullanmamak mı lazım bu düğmeyi..normal kontaktan stop etmek mi daha sağlıklı yoksa cart diye düğmeden mi..ben hiç kullanmıyorum o düğmeyi..
kazasız belasız sürüşler herkese..

O düğme motorun yaşına km sine göre değişiyor tabi.Ben sürekli asfaltta gitmiyorum çoğu zaman evet asfalt ama sarsıntıda çukurlarda pat diye gidiyor.Kullanmasan daha iyi tabi sıfırı biraz tuzlu :)

Selamun aleyküm iyi geceler motorsiklet.net sakinleri bi konuda yardımınıza ihtiyacım var mümkünse
Motorum olan fz6 için ön ve arka uygun fiyatlı lastik arıyorum sizin bu konuda bilgili oldugunuzu düşünüyorum yardımcı olacak birisi varmı acaba şimdiden teşekkür ederim
Bana yardımcı olacak bir arkadaş yok herhalde neyse yinede teşekkür ederim

Motosikleti
XV250 - FZ6
Merhaba,

Lastik olarak Pirelli Diablo Rosso 2 tavsiye ederiz. Suradan temin edilebilir:

http://www.motolastik.com/

Arkadaşlar merhaba uzun suredir fz6 ve gsr600 arasında gidip geliyorumm. Bir turlu temiz gsr bulamadim en sonunda fz6da karar kildim. Pişman olurmuyum 2006 model 32 binde makine . tavsiyeleriniz nedir bu motorda nelere dikkat etmeliyim?

wol

Arkadaşlar merhaba uzun suredir fz6 ve gsr600 arasında gidip geliyorumm. Bir turlu temiz gsr bulamadim en sonunda fz6da karar kildim. Pişman olurmuyum 2006 model 32 binde makine . tavsiyeleriniz nedir bu motorda nelere dikkat etmeliyim?

Bende ikisi arasında kararsız kalmıştım.Suzikinin fazla yaktığını parça ve servis yönünden sıkıntılı olduğunu gördüm.Bende 2006 fz6 fazer aldım yakıt yönünden parça yönünden memnunum üstelim benimki 62 binde almıştım 2, ayda 5 bin km yol yapmışım :bestmt: fazer ın tadı bir başka gsr600 de öyle ama doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.Allah kaza bela vermesin şimdiden.Hayırlı olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:05 ----------

fazer ne kadar fiyatı onuda sorayımda bari :)

Merhaba bende bugün 2006 model fz6n aldım 32000 de 14500 e aldım. Herşey çok güzel iki şey hoşuma gitmedi :) 1.si motor durmuyor gazi aciyorum hic kendini kapatmiyor bu bütün fazerlerrde boylemidir ? 2.si Gaz tepkisi çok agir elcike sahip cikamiyorum çok yoruyor onun dışında motor harika iyi almisim . izmirdeyim teknik yönden çok eksigim. Bilgilerini deneyimlerini paylasicak fazerci varsa tanışmak isterim :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar