Sjcam sj4000wifi(ve sj4000) modelinin gece çekimleri Next SD21'e oranla çok daha iyi. SD21'de çok fazla kumlanma(noise) oluyor gece çekimlerinde. Gündüz çekimlerindeki renklerde bir miktar fazla "doygunluk(Saturate)" var, renkler olduğundan daha canlı görünüyor.
SD21'in bir olumlu tarafı yanında gelen extra pili direkt alete takabiliyorsnuz ve kayıt süreniz 2 saati aşıyor. Önceden kullandığım sj4000'de ise(şimdi abim kullanıyor) 60-80 dakika sonrasında pil değiştirmeniz gerekiyor.
SD21'i elinizin ulaşabileceği bir yere(kaskınızın yanına falan)taktıysanız aletin kendi üstündeki düğmelere alıştıktan sonra da beraberinde gelen kumandayı kullanmanıza gerek duymuyorsunuz motosiklet için kullanırken, direkt üstündeki düğmelere basarak aç-kapa-başlat-durdur falan yapıyorsunuz kumandayla uğraşmadan. Ha, başka aksiyonlarda kumanda işinize yarayabilir tabi ki.
SD21'in'in en güzel kayıt ayarı bana göre "1080I/50fps 16:9, görüş açısı:geniş" olduğunda, 50 fps'de görüntü daha akıcı oluyor 25 fps'ye göre normal olarak. "Bit orani:iyi" olarak kullanıyorum ancak "Bit oranı:normal" olunca da çok birşey farketdemedim açıkçası.
Koruyucukabıyla kullandığınızda ses olarak her ikisi de rüzgar sesini bolca alıyor, ayrı kayıt yapmanız gerek doğrudürüst bir ses için. SD21'e dış mikrofon takabiliyorsunuz, üstinde giriş var, sj4000'i de biraz modifiye ederek dış mikrofon takabiliyorsunuz ama biraz lehim ve el işçiliği gerekiyor, gerekli bilgi youtube'da var. Her ikisinde de dış mikrofon takacaksanız koruyucu kabı kullanamıyorsunuz, "Kullanıcam illa ki." derseniz kabı deleceksiniz.
Her halukarda fiyatına göre sjcam halen çok iyi iş çıkarıyor. Ama rakipler ve seçenekler çok arttı.