Tiger egzoz takıcam polisler başıma bela olur mu ?

dostum yine bilmeden yazanlar olmuş ben sana açıklamasını yapayım. slip on üstüne geçirmek anlamına gelir. bu da egzoz kafasını çıkartıp takmak yani sadece tüpün değişmesi demektir. slip on egzozlarda diğer borular dahil değildir tüptür sadece.

headers ise; sübaplardan manifolda ilerleyen egzoz gazına yol belirleyen borudur. yani motordan çıkan boru var ya. işte odur tam olarak. tek ise header diyebiliriz :) katalitik konvertör iptali falan bunlar boş işler headersta katalizör olmaz diye bişey yok. superbomb megabomb standart ve boru içerisinde sıkıştırmayı sağlayacak değişik sistemler vardır. yani asıl performansı veren headerstır. çünkü tüm sıkıştırmayı geri beslemeyi orası yapar. öyle bama güme egzozu genişletmek zarardan başka bişey değildir hem gereksiz yakıt tüketimi hem güç düşüşü hem de rahatsız edici gereksiz ses.

tiger üzerinden gidecek olursak bir egzoz tüpü ve headers ı fotoğrafta görebilirsin

http://image5.sahibinden.com/photos/62/94/31/216629431t6e.jpg

eğer merak ettiğin bişey olursa özelden de yazabilirsin dostum bildiklerimi dilim döndüğünce aktarmaya çalışırım.

yazdığın terimleri resim üzerinde gösterebilme imkanın var mı?
headers hangi kısım, boru dediğin hangi kısım, tüp dediğin hangi kısım, ?

Dyno verileri var mi? Headers vs kat iptalini karsilastiran.. Headers da restriktif bir yer ama hic bir zaman bir kat kadar restriktif olabilcegini sanmiyorum. Yanlis anlama bilmiyen demissin ben sadece bildigimi aktardim yanlissam affola ama dogrusuna da duzeltmek isterim
dostum tek başına üstüne alınma bu konuya bilmeden biliyormuş gibi lanse eden çok arkadaş var burada.
şöyle söyliyim sana dyno verileri var ben de dynoya giremeden sattım motosikletimi. 1000cc sıra4 crossplane motordan tek silindir 125cc motosikelte kadar gözümle canlı şahit olduğum bir mevzu bu egzoz mevzusu. ama bilek diye bi hassasiyet de var işin içinde. bi de işin matematiksel/mühendislik boyutu var. headerslar düz boru şeklinde olmaz üzerinde ya bir çeşit katalizör ya da gözükmeyecek şekilde boru içerisinde sıkıştırmayı sağlayacak katalizör bulunur ki gaz sıkıştırmasını yapıp daha iyi yanma sağlasın. yani geridönüş feedback denilen olay. eğer ki ses istiyorsan güç ve yakıttan feragat edip iptal edeceksin katalizörü, ama güç istiyorsan o sıkıştırmayı doğru zamanlamada doğru bir ölçüde yapman gerekir. ki öyle olmasaydı performans almak için 10luk boruyu takardın geçerdin egzoza peki niye büyük markaların performans egzoz setlerine binlerce lira veriyoruz? sanayide kaynakçıya da yaptırabilirdik halbuki..
yani şöyle ki katalizör iptali düşündüğün gibi güç vermez güç alır. yakıt tüketimi arttırır sesi arttırır. ha dyno verilerini eline istiyorsan da biraz araştır. beni tanıyan bilir akrapovic hastası bir adamım gir akrapovic in sitesine bi incele egzozları. kendi motosikletine uyacak modelleri ve dyno verilerini. saygılar sunarım dostum.

yazdığın terimleri resim üzerinde gösterebilme imkanın var mı?
headers hangi kısım, boru dediğin hangi kısım, tüp dediğin hangi kısım, ?

tüp dediğimiz kısım şu; ve yine bir akro geliyor :D
Akrapovic_S-H7SO1-HT.jpg

headers dediğimiz kısım da şu borular;
akrapovic_exhaust_headers_linkage_pipes_zoom.jpg

takacagınız markayı bek önemsemeyin zaten 4 silindir olmadıktan sonra neredeyse hepsi aynı sesi veriyor küçük hacimli motorlarda

Matkapla egzosu delebilirsin .Berbat bir yontem ama ses çıkar sonuçta olan motoruna olur .

dostum tek başına üstüne alınma bu konuya bilmeden biliyormuş gibi lanse eden çok arkadaş var burada.
şöyle söyliyim sana dyno verileri var ben de dynoya giremeden sattım motosikletimi. 1000cc sıra4 crossplane motordan tek silindir 125cc motosikelte kadar gözümle canlı şahit olduğum bir mevzu bu egzoz mevzusu. ama bilek diye bi hassasiyet de var işin içinde. bi de işin matematiksel/mühendislik boyutu var. headerslar düz boru şeklinde olmaz üzerinde ya bir çeşit katalizör ya da gözükmeyecek şekilde boru içerisinde sıkıştırmayı sağlayacak katalizör bulunur ki gaz sıkıştırmasını yapıp daha iyi yanma sağlasın. yani geridönüş feedback denilen olay. eğer ki ses istiyorsan güç ve yakıttan feragat edip iptal edeceksin katalizörü, ama güç istiyorsan o sıkıştırmayı doğru zamanlamada doğru bir ölçüde yapman gerekir. ki öyle olmasaydı performans almak için 10luk boruyu takardın geçerdin egzoza peki niye büyük markaların performans egzoz setlerine binlerce lira veriyoruz? sanayide kaynakçıya da yaptırabilirdik halbuki..
yani şöyle ki katalizör iptali düşündüğün gibi güç vermez güç alır. yakıt tüketimi arttırır sesi arttırır. ha dyno verilerini eline istiyorsan da biraz araştır. beni tanıyan bilir akrapovic hastası bir adamım gir akrapovic in sitesine bi incele egzozları. kendi motosikletine uyacak modelleri ve dyno verilerini. saygılar sunarım dostum.

tüp dediğimiz kısım şu; ve yine bir akro geliyor :D
http://www.carpimoto.it/Images/Products/zoom/Akrapovic_S-H7SO1-HT.jpg

headers dediğimiz kısım da şu borular;
http://images0.revzilla.com/product...apovic_exhaust_headers_linkage_pipes_zoom.jpg

performans alabilmek için bu iki zımbırtının birlikte değişmesi gerekli mi diyosun?

Hava filtresini sökünce performans egzoz değiştirmekten daha fazla artıyo. Tecrübe ile sabittir ama toz bulutlarında motoru rölantiye düşürmen hatta stop etmen lazım. Tozun içinden geçtin mi o tozlar subapların silindirin ömründen çalıyo.

Küçük- büyük A'dan Z'ye, 7'den 77'ye baştan sona TÜM açık egzos ve olmasa bile devri sona dayayınca öyleymiş gibi ses çıkaran motosikletler ve arabalar sövdürüyor. Sövenlerden biri de benim, elimde taş olsa atarım.

Bin tane insanın olduğu sokakta veya caddede duran ya da durmaya yüz tutmuş trafikte devri sona dayayıp kulak s*kenler en hafif tabirle şerefsizdir, görgüsüzdür, çocukluğu problemli geçmiştir. Yoksa insanda biraz empati olur, yapamaz.

Hele o egzosu delenler yok mu hayvanın önde gideni yemin ediyorum elimde sopayla denk gelsem gelişine indiririm. Ama klavye başından anca bu kadar oluyor.

Kısaca lütfen egzos falan taktırma. Ne bileyim lastik değiştir, daha iyi koruma al, eğitim al. Yok yetmedi, çelik fren hortumu tak, brembo kaliper balata al, onu tak. Çanta tak. Çıkar bir daha tak. Bunları yaptın da bir o kaldıysa ya motoru değiştir ya da bir daha eğitime git.

"Aştım ben motorun anasını ağlatıyorum" diyorsan taktır egzosunu piste çık ve o egzosla lütfen orada kal.

Not: Ha bu arada, taktırırsan umarım polisler tependen inmez, görürsem ya da duyarsam da ilk ispiyonlayan ben olacağım. Saygılar.

(Bu mesaj yazılırken 3000TL para verip akrebi taktıran kişinin gidip o egzosun sesini kapatmayacağı varsayımından güç alınmıştır.)

Son düzenleme:
performans alabilmek için bu iki zımbırtının birlikte değişmesi gerekli mi diyosun?

evet hocam doğrudur. mengu nun dediği gibi hava filtresini komple sökmek de işe yarar ama onun yerine en azından koruma sağlamak için performans açık hava filtreleri vardır onu öneririm.

evet hocam doğrudur. mengu nun dediği gibi hava filtresini komple sökmek de işe yarar ama onun yerine en azından koruma sağlamak için performans açık hava filtreleri vardır onu öneririm.

250 lik motorda ne kadar performans alabilirim ki :)
sadece öğrenmek için soruyorum. teşekkür ederim.

250cc de 1hp alırsın-alamazsın. 100hplik araçlarda 5hp kazanan sevinçten ağlıyor.

Amma sövüyoruz ha şu açık egzoslara. Teyzeler bile ana avrat yardırıyor. İnsanda az utanma olacak.

1 beygir için 13 bin lik motora 3 binlik sistem takmak mantıklı gelmiyor :)

o yüzden mantıklı olan bu cc lerde güç değil keyif. msx125 e akrapovic taktığımda çevremdeki arkadaşlarım benim ne denli rahatsız biri olduğumu biliyorlardı takdir ettiler ama beni tanımayanlar yargıladı :D amacım cücük kadar motorla 200 yapmak mıydı sanki?

o yüzden mantıklı olan bu cc lerde güç değil keyif. msx125 e akrapovic taktığımda çevremdeki arkadaşlarım benim ne denli rahatsız biri olduğumu biliyorlardı takdir ettiler ama beni tanımayanlar yargıladı :D amacım cücük kadar motorla 200 yapmak mıydı sanki?

senin amacın kızlara artizlik yapmak bence :p
wutututututuuu!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar