dostum yine bilmeden yazanlar olmuş ben sana açıklamasını yapayım. slip on üstüne geçirmek anlamına gelir. bu da egzoz kafasını çıkartıp takmak yani sadece tüpün değişmesi demektir. slip on egzozlarda diğer borular dahil değildir tüptür sadece.
headers ise; sübaplardan manifolda ilerleyen egzoz gazına yol belirleyen borudur. yani motordan çıkan boru var ya. işte odur tam olarak. tek ise header diyebiliriz

katalitik konvertör iptali falan bunlar boş işler headersta katalizör olmaz diye bişey yok. superbomb megabomb standart ve boru içerisinde sıkıştırmayı sağlayacak değişik sistemler vardır. yani asıl performansı veren headerstır. çünkü tüm sıkıştırmayı geri beslemeyi orası yapar. öyle bama güme egzozu genişletmek zarardan başka bişey değildir hem gereksiz yakıt tüketimi hem güç düşüşü hem de rahatsız edici gereksiz ses.
tiger üzerinden gidecek olursak bir egzoz tüpü ve headers ı fotoğrafta görebilirsin
http://image5.sahibinden.com/photos/62/94/31/216629431t6e.jpg
eğer merak ettiğin bişey olursa özelden de yazabilirsin dostum bildiklerimi dilim döndüğünce aktarmaya çalışırım.