Honda Honda MSX 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
10 Ara 2014
Mesajlar
94
arkadaşlar herkese selamlar;

kaan abinin taylanddan alıp bana gönderdiği parçalar bu sabah itibariyle elime ulaştı
öncelikle belirtmek istiyorum parçalar çok kaliteli.
elime gelen parçalar
Akrapovic egzoz ve megabomb katalizör headers
gazi gazlı arka amortisör
power commander
performans debriyaj yayları
ufak bir windsheld
ön amortisör ayar kafaları,
arka amortisör yüksletme kiti,
rizoma tarzı cnc ayna siyah

bu ürünlerin temini kargolanması için kaan abiye binlerce kez teşekkür etsem azdır. allah razı olsun hepsi birbirinden güzel. ve hiçbir problem de yaşamadık. problem türkiye ayağında başladı. kargo gümrüğe geldiğinde bilmememizden dolayı ufak bir problemle karşılaştık. gümrüklendirme aşamasında. fakat gümrük memurunun insafına ve bize inanmasına güvenip gerekli vergisini ödeyip aldım. bir dahaki sefere bunu daha kitabına uygun yapacağımız için sorunla karşılaşacğaımızı sanmıyorum. fakat kabul etmeselerdi çok üzülürdüm o kadar mal geri tayland a dönecek vs. bi ton iş. velhasıl geldi

öncelikli olarak egzozu ve headers ı taktım. ki bi süre böyle kullanıp power commander ı da ondan sonra takacağım. ayarları ona göre yapacağız. bu sırada burak abi de baya yardımcı oldu telefonla ona da teşekkürlerimi sunuyorum :)

amortisörü ve yükseltme kitini haftasonu takmayı planlıyorum,
yayları daha geniş ve müsait bir zamanda takacağım. yani hepsini bir anda takmak istemiyorum çünkü hangisi ne yapıyor ne etki veriyor görmek istiyorum. ayrıca olağan dışı durumda sorun şuradan kaynaklanıyor diyip el atabileyim. yoksa çok uzun oluyor heryeri kontrol etmek.

egzozun güzel bir videosunu çekip atacağım inanılmaz tok bir ses geliyor. 125cc motosikletten xt660 sesi alınır mı yahu :D çok yakın helikopter gibi.. rahatsızlık verir mi gürültü zamanla görücez biraz yol yaptıktan sonra fakat, hem sıkıştırsın hem de sesi az kezsin diye silencer da takabilirim.

sorularınız olursa alabilirim.
bi kaç fotoğraf ekliyorum :)
msx dünyaları taşır :)
http://i.hizliresim.com/g5OMPZ.jpg

http://i.hizliresim.com/ogO4d7.jpg

amortisör şahane :)
http://i.hizliresim.com/VVrWQP.jpg

egzozun montajı bittikten sonra
http://i.hizliresim.com/Lab5va.jpg

motoru toplayıp kenarda dinlenmeye bıraktık :)
http://i.hizliresim.com/1yJOpG.jpg


Motorun sesini video çekip paylaşma sansın var mı acaba?
 
Katılım
5 Mar 2015
Mesajlar
183
ARKADAŞLAR BAGAJ DEMİRİ OLAYINA DA YAKINLAŞALIM ...

ALICAK KAÇ KİŞİYİZ , NERDEN TEMİN EDİCEZ , ORGANİZATÖR KİM :queen:

ARTIK Bİ KARARLAŞTIRIP ALALIM
HATTA İSTANBULDA OLANLAR Bİ GÖRÜŞME DÜZENLEYELİM ...
 
Katılım
10 Ara 2014
Mesajlar
94
ARKADAŞLAR BAGAJ DEMİRİ OLAYINA DA YAKINLAŞALIM ...

ALICAK KAÇ KİŞİYİZ , NERDEN TEMİN EDİCEZ , ORGANİZATÖR KİM :queen:

ARTIK Bİ KARARLAŞTIRIP ALALIM
HATTA İSTANBULDA OLANLAR Bİ GÖRÜŞME DÜZENLEYELİM ...

Ben dediğim gibi katılan olmazsa bu ay içinde msxaccessoriesden sipariş vereceğim.Tek alırsam 70 dolar iki kişi alırsak 50 dolar civarına geliyor. Düşünüyorsan burdan yada istanbulda bi yerde bulusalım konusalım :)
 
Katılım
5 Mar 2015
Mesajlar
183
Ben istiyorum hocam başka alacak olan varsa bugün yarın kararlaştıralım bir an once elimize ulaşşsın ...
 
Katılım
5 Ağu 2012
Mesajlar
2,890
Birde artçı olanlar için senin egzoz sıkıntı yaratmayacak mı? Arkada oturanın ayaklarının egzoza değme ihtimali yüksek gibi geldi bana. Onu deneme şansın oldu mu hiç?

Daha gezme fırsatım bile olmadı :) gpr da bu şekilde duruyordu azıcık daha kısaydı sadece. Uzunluğu bişey değiştirmez. Ama gpr dan rahatsız olmadıysa bundan da olmaz. Aynı açıklıkta monte ettim çünkü. Titanyum çok çabuk ısınmayan çok hızlı soğuyan bir madde aslında. Çok zayıf bir ısı iletkeni olduğu için güvenilirdir bu konuda. Ayrıca diğer metal alaşımları ve maddelere göre daha hafif ve daha dayanıklı ayrıca korozyona karşı yüksek dirençlidir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------

Parçaların hayırlı olsun, motosikletin zaten güzeldi dahada güzelleşecek :) egzozun sesini çok merak ediyorum birde Tayland fiyatını bilgin varsa Türkiye fiyatınıda öğrenebilir miyim ?

Teşekkür ederim hocam :) ben türkiyeden çok daha uygun fiyatlara almıştım ama çeşit çeşit fiyatlar da oynama yapıyor orada.
 
Katılım
29 Ocak 2015
Mesajlar
180
Youtube de royaljordanian vardır efsane vlogçulardan onunda komple akrapovic sistemi var msx inde videolarında sesini duyabilirsiniz muhtemelen aynıdır, cat iptali titanyum düz boru ve free airbox mod var adamda.
 
Katılım
5 Ağu 2012
Mesajlar
2,890
Youtube de royaljordanian vardır efsane vlogçulardan onunda komple akrapovic sistemi var msx inde videolarında sesini duyabilirsiniz muhtemelen aynıdır, cat iptali titanyum düz boru ve free airbox mod var adamda.

bu adamda asıl bir nuda var o efsane :D
aynı şekilde komple titanyum akrapovic ve headers, megabomb var bende de. katalizör iptali sıkıştırmayı sağlamadığı için performans kaybı yaşatıyor. bu yüzden megabomb katalizör tercih ettim.

performans hakkında bi fikir sahibi oldum fakat kesin bişey söyleyebilmek için biraz daha kullanmam gerekiyor.

daha ekleme yapacağım çok nokta var sıradaki hedef power commander;
kaan abi ayarları yapılı bir şekilde göndermişti ama bişeyi hesaba katmadık :) orada 95 oktan kullanmıyorlar daha düşük :) burada o ayarlar tutmuyor. power commander ı kurcalayacak vaktim de olmadı hemen söktüm standarta döndüm.
haftasonu da hem commander i hem amortisörü takacağım. debriyaj yayları bi sonraki yağ değişimine bırakıcam. 16bin de artık :) 0 sırada hazır açmışken süzgeç ve santifrüj de temizlerim :)
 
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
107
arkadaslar ben bugun 150 km yi doldurdum toplamda sanki vitesler daha rahat gecmeye basladı servis 20 30 gün sonra bigetiriceksin demisti bugun 20 günlük oldu sanırım 30 gün oldugunda götürmeyi düsünüyorum ilk bakımı olucak neyine bakıyolar servis defterini götürmem gerekiyomu
 
Katılım
5 Ağu 2012
Mesajlar
2,890
Power commander ile neye müdahele edebiliyoruz ?
Enjeksiyon zamanlama yakıt sensörler ve elektronik herşeye müdehale ediyor. Ecu veya chip tunning de derler arabacı arkadaşlar :)


arkadaslar ben bugun 150 km yi doldurdum toplamda sanki vitesler daha rahat gecmeye basladı servis 20 30 gün sonra bigetiriceksin demisti bugun 20 günlük oldu sanırım 30 gün oldugunda götürmeyi düsünüyorum ilk bakımı olucak neyine bakıyolar servis defterini götürmem gerekiyomu

Gün hesabı verdilerse yapacakları şeyler muhtemelen fiziksel kontrol ve ayarlardır, tel, zincir gergisi, ana hat üzerinde olan somunlar vidalar, vs bunun gibi şeylere bakarlar. 150km de bakıma gitmenin bi anlamı yok çünkü. Bu arada ben servise gittiğim zaman 8bin de kitapçığa hiçbişe yazmadılar hondanın tüm kayıtlarında gözüküyor zaten dediler.
 
Katılım
21 May 2015
Mesajlar
438
arkadaşlar bugün anes motorda ücretsiz teorik eğitim var.
K.çekmece basın ekspress yan yol üzerinde saat 19:00'da
Etkinlik duyurusu
https://www.facebook.com/events/840653522656601/

Daha önceden katılan, yorumu olan var mıdır?
 
Katılım
7 Ara 2014
Mesajlar
116

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst