Herkese merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılıyorum foruma ilk defa kayıt oldum. İnternette Ybr 125 ile ilgili araştırma yaparken siteye rastladım ve hemen üye oldum.
Daha önce Cbf 150 almayı düşünüyordum ama nedense bir türlü içime sinmiyordu taaki altın elbiseli adamın 2011 yılındaki Ybr 125 inceleme videosunu izleyene kadar

Videoyu izler izlemez kararımı verdim, çünkü hem tip olarak hemde başlangıç olarak alınabilecek en uygun motor budur benim için diye düşündüm. Zaten motosiklet ehliyeti alırkende Ybr 125 ile eğitim alıp aynı motorla sınava girmiştim ve çok da hoşuma gitmişti. En sevdiğim yanı ise hafif olması, yani ağır ve korkutucu olmaması.
Sormak istediğim bazı sorular var aklıma takılan ama kusura bakmayın belkide bu tür sorular daha önce sorulmuş olabilir.
1.Motorda titreşim var mı rahatsız edici yada aşırı? (Yanlış anlaşılmasın, çünkü cahilce bir soru sormuşum gibi oldu)
2.Daha önce vitesli motor kullanmadım bu benim için sorun olur mu? (Yani ehliyet alırken kullanımım dışında uzun süreli vitesli motor hiç kullanmadım)
3.Motoru aldıktan sonra herhangi bir parçasının kesin değişmesi gerekiyor mu? (Mesela cbf'lerde lastik, ayna'dan şikayet eden kullanıcılar varmış)
4.Kışın kullanımı zor olur mu? (Yağışlı ve soğuk havalarda üşümemek için neler yapmamız gerekir)